Fantasy Premier League – Analyse av GW5 2023/24

Publisert: 21/09/2023 Sist Oppdatert: 11/10/2023 2 min lesetid
FPL GW 5 Oppsummering 2023

Den femte runden av Fantasy Premier League 2023/24 er nå over. GW5 inneholdt kvalitetsfotball, overtidsdrama og store overraskelser. Vi hadde store bekymringer før runden om problemer som har oppstått under den internasjonale pausen, men de fleste kom seg helskinnet igjennom. Her gir Kongebonus’ eksperter deg en mer inngående analyse av hendelsene i femte runde av Fantasy Premier League.

Liverpool FC – Kongen av FPL

Mohamed Salah imponerte igjen med 2 målgivende denne runden. Spørsmålet som begynner å melde seg er om han nå blir en «must have» for Fantasy-managere. Vi ser på han som spesielt nødvendig fra gameweek 9-10. Darwin Nunez startet igjen på reservebenken, etter sen tilbakekomst fra landslagspausen. Vi følger nøye med på Darwin, og tror han vil få sjansen fra start igjen veldig snart.

Manchester City spiss-duo

Julian Alvarez var en av de som leverte 2 målgivende i forrige runde. For en som kun koster £6.8m, ser Alvarez mer og mer ut som en nødvendig spiller å ha i Fantasy-laget. Ikke nok med det, han scoret også 2 mål i Champions League åpningen for Manchester City mot den Røde Stjerne. Erling Haaland leverte på egenhånd 2.56xG mot West Ham United, det var rett og slett uflaks at han ikke endte opp med en høyere poengsum.

Tottenham Hotspur FC kapteinsvalget

Det var mange Fantasy-managere som tok sjansen på å velge Spurs-spillere som kaptein i GW5. Det endte med skuffelse for mange etter overtidsdrama mot Sheffield United. Populære valg som James Maddison og Son Heung-min endte opp uten målpoeng. Erling Haaland var den spilleren som flest valgte som kaptein i femte runde.

Chelsea FC frustrasjon

Benjamin Chilwell, Raheem Sterling og Nicholas Jackson skapte frustrasjon for mange Fantasy-managere. Det var de som valgte forsvarspilleren Malo Gusto som kom seirende ut av forrige runde, mens Chilwell startet på benken. Han endte opp med et sent innhopp og gult kort, kan være et problem fremover. Jackson har nå 4 gule kort, som betyr at han er kun ett kort unna suspensjon.

Newcastle United FC forsvarslinje

Newcastle holdt endelig rent bur og sikret seg clean sheet. Med et lovende kampprogram fremover, er forsvarspillere som Kieran Trippier, Fabian Schär og Sven Botman fantastiske valg. De møter Sheffield United og Burnley i de to neste rundene, her lukter det flere rene bur.

Godt og blandet fra GW5

  • Gabriel Martinelli fra Arsenal måtte gå av med skade mot Everton, følg med etter nyheter om skaden.
  • Marcus Rashford endte opp uten målpoeng hjemme mot Brighton. Selv med alle skadene Brighton har, startet Joao Pedro på benken.
  • Callum Wilson startet fremfor Alexander Isak, og det blir vanskelig å forutse hvem som starter for Newcastle fremover.

Champions League og Europa League starter denne uken, dette kan ha stor påvirkning for deg som Fantasy-manager.

Oddsekspert med stor interesse for sport og spill

Eskil er først og fremst en veldig fotballinteressert mann som alltid har hatt en stor interesse for sport og konkurranser. Med dette utgangspunktet fant han…

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *