Skandale i Copa América – Colombianske supportere angrep familiene til Uruguays spillere på tribunen.

Publisert: 11/07/2024 Sist Oppdatert: 11/07/2024 4 min lesetid

Uruguays tap mot Colombia i Copa América 2024, førte til kaotiske og pinlige scener etter kampen. Flere uruguayanske spillere, inkludert forsvarsspiller José María Giménez og stjernespiss Darwin Núñez, klatret opp på tribunene for å beskytte sine familier fra colombianske fans.

Uruguays José María Giménez intervjues etter kampen
Uruguays José María Giménez går i strupen på Conmebol for hendelsene etter slutten av Uruguays duell med Colombia for Copa América

Sikkerheten under store turneringer i søkelyset

Hendelsen har satt fokus på behovet for bedre sikkerhetstiltak under store sportsbegivenheter for å beskytte både spillere og deres familier. Nylige banestorminger i det pågående fotball-EM i Tyskland understreker at dette er et seriøst problem.

Spillerne kritiserte CONMEBOL og påpekte mangel på sikkerhet i stadion. De uttrykte frustrasjon over at familiemedlemmer, inkludert små barn, ble utsatt for farlige situasjoner uten tilstrekkelig politibeskyttelse. Spillerene beskrev scenene som kaotiske og farlige. De kritiserte også organiseringen av Copa América, som de mener ikke tok tilstrekkelig hensyn til sikkerheten for familiene som satt på dedikerte VIP-plasser.

«Jeg aksepterer ikke vold, men hvis du setter familien min i fare på grunn av en fotballkamp, ​​kaster vi silkehanskene» – uttalte Darwin Núñez etter opptøyene.

«Når det gjelder mangelen på sikkerhet, er det patetisk. Farlig patetisk«

Bielsas Uruguay slått ut av Copa América

Selve kampen mellom Uruguay og Colombia ble også dramatisk, og endte til slutt 0-1 i Colombias favør.

Colombia scoret først i første omgang da James Rodriguez fortsatte sin sterke turnering med sin sjette assist i Copa América på et hjørnespark headet inn av Jefferson Lerma. Colombia pådro seg et stort handikapp sent i første omgang. Daniel Muñoz ble utvist med sitt andre gule kort etter å ha albuet Manuel Ugarte.

Likevel klarte Colombia å demme opp for Uruguay til tross for at de var under en mann i hele andre omgang. Dermed var den 28. strake ubeseirede kamp et faktum for det Colombianske landslaget. Dermed møter de Lionel Messi’s Argentina. søndag i Copa América-finalen.

Oddsekspert med stor interesse for sport og spill

Eskil er først og fremst en veldig fotballinteressert mann som alltid har hatt en stor interesse for sport og konkurranser. Med dette utgangspunktet fant han…

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *