VM 2026 Oddstips

Det er fremdeles lenge til VM i 2026, og det er enda mye vi ikke vet om både kampoppsett og deltagerland. Men, visste du at det allerede nå er mulig å tippe på hvem som kommer til å vinne VM 2026? De største bookmakerne på nettet har lansert vinnerspill på VM og vi gir deg beste oddstips på vinneren av VM 2026 .

Publisert: 03/02/2023 Sist Oppdatert: 07/12/2023 6 min lesetid

Daglige Oddstips for VM 2026

Dato
Event
Spill
Odds
30bet logo kongebonus
. 30bet 5 Stjerner Anmeldelse
BONUS 100% opptil 1000 kr
WAGER 5x (d+b)
SPESIAL No-Sticky bonus
Hent Bonus
BONUS 100% opptil 2000 kr
WAGER 5x (d+b)
SPESIAL Mange sportsbonuser
Hent Bonus
Qbet
. Qbet 4.98 Stjerner Anmeldelse
BONUS 1000 kr
WAGER 5x
SPESIAL 5% ukentlig cashback
Hent Bonus
BONUS 2000 kr
WAGER 5x (d+b)
SPESIAL Cashback Bonus
Hent Bonus
iBet
. iBet 4.97 Stjerner Anmeldelse
BONUS 3000 kr
WAGER 7x
SPESIAL 5% Ukentlig cashback
Hent Bonus
Fotball-VM 2026 oddstips
På denne siden

Fotball-VM 2026

Fotball-VM 2026 arrangeres av hele tre land, nemlig USA, Canada og Mexico. Dette er første gang mer enn to land arrangerer et verdensmesterskap sammen, og Mexico blir første land som har arrangert VM tre ganger. I tillegg blir formatet fullstendig endret, og vi vil få et VM som er helt annerledes enn det vi er vant til fra før.

Dette er nemlig det første VM-mesterskapet etter FIFAs avgjørelse om å utvide fra 32 til 48 landslag. I praksis betyr dette at Afrika og Asia får fire ekstra lag hver, Europa og Nord-Amerika får tre ekstra lag, Sør-Amerika får to ekstra lag og Oceania får ett ekstra lag. I tillegg skal seks nasjoner kjempe om de to siste plassene i en internasjonal playoff-runde.

Formatet for gruppespillet er ikke bestemt, men foreløpig kan det se ut til at de ulike nasjonene som kvalifiserer seg skal deles inn i 16 grupper à tre lag, hvorav de to beste fra hver gruppe går videre til sluttspillet. Dette innebærer at antall kamper økes til 80, sammenlignet med dagens format på 64 kamper. 

Hele 60 av de 80 kampene skal spilles i USA, mens Canada og Mexico får ti kamper hver. Det skal spilles kamper i hele 16 forskjellige byer, hvorav tre er i Mexico og to er i Canada. De store avstandene vi husker fra fotball-VM i USA er nå enda større, med kamper fra Vancouver i nord til Mexico City i sør. Finalen skal spilles på MetLife Stadium utenfor New York, med plass til 82 500 tilskuere.

Kvalifisering til fotball-VM 2026

Kvaliken til VM 2026 starter i 2025, og også her er formatet endret i forhold til tidligere år. Lagene skal som vanlig gjennom et gruppespill der vinnerne går direkte til VM. Europa har fått tildelt tre ekstra plasser til VM 2026, det vil si 16 i stedet for 13. I VM-kvaliken blir de europeiske lagene delt inn i tolv grupper, der alle gruppevinnerne kvalifiserer seg direkte. De fire gjenværende plassene avgjøres gjennom playoff-spill våren 2026.

Norges VM-sjanser

Norge har spilt VM-fotball i USA tidligere, da vi i 1994 kvalifiserte oss for første gang etter andre verdenskrig. Drillos menn havnet i dødens gruppe sammen med Italia, Irland og Mexico, og til tross for en heltemodig innsats måtte karene reise hjem etter gruppespillet. Vi endte sist i gruppen, selv om vi faktisk slo gruppevinner Mexico og spilte uavgjort mot Irland.

Norge kvalifiserte seg også for neste fotball-mesterskap i Frankrike i 1998, og etter en mirakuløs seier mot Brasil i gruppe A, var vi videre til sluttspillet sammen med sør-amerikanerne. I åttendedelsfinalen ventet Italia, og vi måtte se oss slått etter et herlig mål av Christian Vieri i det 18. minutt. Norge var det eneste laget bortsett fra finalevinnerne Frankrike som slo brasilianerne i VM 1998.

Men, som vi alle vet er alle gode ting tre, og Norges sjanser til VM-deltagelse er trolig større enn noensinne. Antall lag som får delta er tross alt utvidet fra 32 til 48, og vi har to av Europas heteste navn for tiden i Martin Ødegaard og Erling Haaland. Kan det endelig være Norges tur til å få en skikkelig VM-triumf?

Oddstips på VM 2026

De største bettingsidene på nettet lanserte vinnerspill på VM i 2026 omtrent idet Messi og resten av argentinerne løftet trofeet i Qatar. Hvem tror du vinner neste VM-tittel? Her finner du de beste oddstipsene på verdenscupen 2026.

Kan Argentina forsvare tittelen fra Qatar 2022 i VM 2026, eller blir de et hakk for små uten Messi, som har lagt fotballskoene på hylla? Vil Frankrike få revansj etter et surt tap i finalen sist, eller er det endelig Brasil sin tur igjen? Eller kan en av vertsnasjonene overraske på hjemmebane? Og, det største spørsmålet av alle; kan Norge klare å kvalifisere seg og hevde seg mot de aller beste? 

Vi holder deg oppdatert etter hvert som kvalifiseringsgruppene er klare og vi nærmer oss VM 2026. Ekspertene våre gir deg oddstips gjennom VM-kvaliken og helt frem til mesterskapet i 2026. Husk at du aldri må spille for mer enn du har råd til å tape.

Oddsekspert med stor interesse for sport og spill

Eskil er først og fremst en veldig fotballinteressert mann som alltid har hatt en stor interesse for sport og konkurranser. Med dette utgangspunktet fant han…