Retro Sweets

Publisert: 03/05/2024 Sist Oppdatert: 03/05/2024 10 min lesetid

Informasjon om Retro Sweets

SpillutviklerPush Gaming
LansertMai 2024
Spillfelt9×6
FormasjonKlynge
VolatilitetHøy
Max RTP96,49 %
Maksgevinst10 000x
Størst dokumenterte gevinst10 000x
BonuskjøpJa
Progressiv jackpotNei
BonushuntvennligJa
På denne siden

Anmeldelse av Retro Sweets

Lengter du tilbake til 80-tallet med neonlys, kassettspillere og fargerike fruktdrops? Det er nettopp det du får i Retro Sweets, den nyeste spilleautomaten fra Push Gaming. Her blir du tatt med på en nostalgisk reise tilbake i tid, med massevis av søtsaker og pastellfarger. Maksgevinsten på 10 000x smaker nok ekstra godt. Du kan spille Retro Sweets på de beste online casino allerede nå!

Til tross for at spillet har et typisk retrotema, er både oppsettet og spillfunksjonene svært moderne. Det er altså ikke snakk om noen enkel fruktautomat med et par-tre innsatslinjer og kjedelige symboler. I Retro Sweets får du både wild-multiplikatorer, gratisspinn og symbolfall, for ikke å snakke om flere av Push Gamings unike spesialfunksjoner. Alt dette i tillegg til topp grafikk!

Synes du spillet ser kjent ut, er kanskje det fordi det både høres ut som og ligner en god del på en tidligere spilleautomat fra samme studio, nemlig Retro Tapes. Men, her har de klart å skape en enda mer autentisk retrofølelse, der det rett og slett føles som om du er i ferd med å spise dessert i en ekte, amerikansk diner. Så gjenstår det bare å se om du får sukkersjokk eller ikke.

Tema, symboler og oppsett

Navnet sier vel det meste, men i Retro Sweets blir du altså tatt med på en nostalgisk reise tilbake i tid, med massevis av retrogodteri på hjulene. I tillegg til at temaet og spillsymbolene åpenbart nikker tilbake til fortiden, har Push Gaming også på mesterlig vis inkludert elementer fra tidligere spill.

Og da mener vi ikke bare kassettspilleren som hinter til forgjengeren, Retro Tapes. Sjekk bare bildet som henger på veggen; her ser du den kule DJ-en fra et av deres tidligere spilleautomater, nemlig Jammin’ Jars 2! Her får du altså dobbel dose nostalgi, og, hvis du er heldig, dobbel dose sukkerkick.

retro sweets spilleautomat tema og bakgrunn fra en amerikansk diner på 80-tallet
Det står ikke på retrofølelsen i Retro Sweets fra Push Gaming. En pastellfarget amerikansk diner med neonlys og kassettspiller gir umiddelbare 80-talls-vibber.

Tema, grafikk og lyder

Spillet har bokstavelig talt et sukkersøtt tema med mer søtsaker enn du kan tenke deg. Retro Sweets utspiller seg i en klassisk, amerikansk diner i ekte retrostil. Her har du pastellfargede stoler og bord, og i taket er det selvsagt neonfargede lysrør. Til venstre for spillfeltet er det en god, gammeldags kasettspiller, og til høyre er det massevis av søte desserter som garantert gir sukkerkick. Her er det både milkshake, pai og muffins, og i disken kan man skimte massevis av søte slikkepinner.

Selve spillfeltet har ni rader og seks kolonner, og det er selvsagt omgitt av en neonramme. Og på spillfeltet? Massevis av sukkertøy i alle tenkelige farger og smaker. Dette inkluderer ikke minst et kult wild-symbol med fargerikt godteripapir og firkantede 80-tallsbriller. Her snakker vi gjennomført tema.

Selv om stilen er tatt fra flere tiår tilbake, er grafikken topp moderne. Det glinser i sukkertøyet idet det lander på hjulene, og du kan nesten kjenne fruktsmaken av de fargerike godbitene. Bakgrunnsmusikken er akkurat som man forventer i en 80-talls diner, og når du utløser gratisspinnrunden øker bassen, og kasettspilleren ser ut til å kunne hoppe av bordet når som helst.

Oppsett

Retro Sweets har et stort spillfelt med ni rader og seks kolonner, i stedet for tradisjonelle hjul. Her er det dermed heller ingen ordinære innsatslinjer, og vinnerkombinasjoner dannes ved å få minst fem like symboler i en klynge på spillfeltet. Hver gang det dannes en gevinstklynge, fjernes alle gevinstgivende symboler, og alle symboler ovenfor faller ned. Slik kan du vinne flere ganger med bare én innsats.

Symboler

Spillsymbolene i Retro Sweets viser selvfølgelig ulike sukkertøy. De to mest verdifulle symbolene er de røde og oransje sukkertøyene, etterfulgt av de som er rosa og grønne. Her er det altså bare å meske seg i melon-, ananas, jordbær- og limedrops. Blå og lilla sukkertøy er minst verdt, selv om også de gir smakfulle gevinster.

Spillet har også et wild-symbol som kan erstatte alle ordinære spillsymboler på hjulene, og et wild-multiplikatorsymbol. Det ordinære wild-symbolet viser en innpakket godteribit med solbriller, mens wild-multiplikatorsymbolet er en fargerik bombe. I tillegg bør du se etter et lilla, C-formet drops som fungerer som spillets samlesymbol, og godterimynter som gir øyeblikkelige premier.

Innsatser

Før du begynner å spinne frem retrosøtsaker på hjulene, bør du sørge for å sette et innsatsnivå du er komfortabel med. Standardinnsatsen er på 5 kr per spinn, men det er selvsagt mulig å satse både mer og mindre enn dette. Klikk på sjetongstabelen for å vise innsatsmenyen, og velg alt fra 1 kr til 1000 kr per spinn. Det er også her du aktiverer Push Bet-funksjonen, med enten ett eller to garanterte wild-symboler per runde.

Spillutvikler

Retro Sweets er designet av den britiske spillutvikleren Push Gaming. Selskapet ble stiftet allerede i 2010, og er dermed en av de mest erfarne i bransjen. De fokuserer på videoautomater, og er kjent for å lage spill med fantastisk grafikk, gjerne med fargerike og unike temaer. Push Gaming har utviklet flere unike og innovative spillfunksjoner, for eksempel Cluster Link og Race Reels.

I tillegg til underholdende temaer og flott grafikk, har de fleste Push Gaming-automater høye RTP-verdier, gjerne tett opp mot 97 %. Blant de mest populære spilleautomatene deres kan nevnes Jammin’ Jars, Razor Shark og Tiki Tumble.

wild-boost funksjon
Små bomber som lander på spillbrettet i Retro Sweets, vil booste multiplikator med et vilkårlig nummer.

Spillfunksjoner i Retro Sweets

Selv om Retro Sweets kanskje høres ut som en gammeldags og kjedelig spilleautomat, er virkeligheten en ganske annen. Temaet er kanskje retro, men det kan man ikke si om spillfunksjonene. Her har vi både klyngemekanismer og wild-multiplikatorer, for ikke å snakke om den unike Cluster Link-funksjonen. Det er på tide å se litt nærmere på de unike spillfunksjonene som venter i denne sukkersøte retroautomaten.

Wild-symboler og wild-multiplikatorer

Spillet har to forskjellige wild-symboler, noe som kan være litt forvirrende. Det ordinære wild-symbolet er representert av en godteribit med solbriller, og fungerer akkurat som et hvilket som helst annet wild-symbol; det erstatter altså andre spillsymboler for å danne vinnerkombinasjoner. Alle wild-symbolene lander dessuten med en multiplikator på 1x, og denne verdien øker med én hver gang symbolet inngår i en vinnerkombinasjon. Wild-symboler forsvinner når det ikke dannes flere klyngegevinster på hjulene.

Wild-multiplikatorsymbolet er på den andre siden representert av en fargerik bombe. Også dette symbolet lander med en multiplikatorverdi på enten 1x, 2x, 3x eller 5x. Det sprer multiplikatorverdien sin til alle ordinære wild-symboler på spillfeltet, før det forvandles til et premiesymbol med vilkårlig verdi.

Premiesymboler

Hvert premiesymbol lander med en innsatsmultiplikator, og når du klarer å samle minst fem slike symboler i en klynge, utbetales gevinsten. Premiesymbolene kan i utgangspunktet ha verdier fra 1x til hele 1000x, men denne verdien kan økes. Det kan nemlig lande et premiemultiplikatorsymbol med en multiplikator på enten 2x, 5x eller 10x. Dette symbolet multipliserer alle premiesymbolverdier med sin egen verdi, før det forvandles til et premiesymbol med vilkårlig verdi.

Samlefunksjon

Samlesymbolet velger et vilkårlig spillsymbol fra spillfeltet, og tiltrekker dem til tilstøtende posisjoner for å danne en gevinstklynge. Dette gjelder ikke bare ordinære spillsymboler, men også premiesymboler og wild-symboler. Antall symboler som blir tiltrukket av samlesymbolet varierer fra fire til ni. Når en klynge blir dannet, forvandles samlesymbolet til et ordinært spillsymbol eller et vilkårlig premiesymbol.

cluster link samlefunksjon på Retro Sweets
Det er cluster link samlefunksjonen som virkelig sørger for store gevinster i Retro Sweets fra Push Gaming. Her gjelder det å koble sammen så mange kassetter som mulig med høye multiplikatorer.

Gratisspinn

Spilleautomaten har selvsagt også en gratisspinnfunksjon, men ikke et eget scatter-symbol. Nei da, her er det det kule wild-symbolet som fungerer som begge deler. Klarer du å spinne frem minst tre wild-symboler hvor som helst på hjulene, utløses gratisspinnrunden med opptil tolv spinn.

Når gratisspinnene starter vil alle wild- og premiesymboler bli låst fast, og de blir værende gjennom hele gratisspinnøkten. For hvert gratisspinn vil alle tomme posisjoner spinnes på nytt, og hvert premiesymbol som lander låses fast. Hvis det lander et nytt wild-symbol, tildeles ett eller to ekstra gratisspinn.

bonusrunde med gratisspinn
Bonusrunden med minimum 3 kassetter på Retro Sweets kan være givende om man kobler sammen mynter og multiplikatorer. Husk at spilleautomaten har høy volatilitet, så det kan gå lenge mellom hver gang du vinner noe av betydning.

Cluster LinkTM

Spillet har også den innovative Cluster Link-funksjonen som hjelper deg med å vinne ved å koble sammen flere klynger med premiesymboler. Funksjonen blir utløst når det lander en klynge med fem eller flere premiesymboler på spillfeltet, og du kan knytte sammen stadig flere kjeder for å øke totalgevinsten.

Bonuskjøp

Hvis du ikke klarer å vente på at sukkerkicket skal sette inn, kan du kjøpe direkte adgang til bonusrunden. Det er to forskjellige alternativer å velge mellom; ordinære gratisspinn og supergratisspinn. Begge gir muligheten til å få opptil seks wild-symboler, men under supergratisspinn er du dessuten garantert å få et vilkårlig wild-multiplikatorsymbol. Kjøp av ordinære gratisspinn koster 120x innsatsen, mens supergratisspinn koster 400x.

Push Bet

Du kan også velge å aktivere en unik Push Bet-funksjon mot en ekstra kostnad. Dette innebærer at du er garantert enten ett eller to wild-symboler i hvert spinn. Ett garantert wild-symbol øker totalinnsatsen med 100 %, mens to garanterte wild-symboler koster 300 % ekstra. Push Bet-funksjonen kan aktiveres ved å klikke på ønsket Push Bet-alternativ i innsatsmenyen.

Autospill

Du kan også få spillet til å spinne frem godterier automatisk mens du lener deg tilbake og bare kjenner på den nostalgiske atmosfæren. Autospillfunksjonen er ikke den mest avanserte, for du kan ikke angi hverken taps- eller gevinstgrenser. Men, den viktigste funksjonaliteten er der, og du kan velge å aktivere alt fra ti til tusen automatiske runder.

Turbomodus

Når sukkerkicket virkelig setter inn, føles det gjerne som om spillet går litt treigt. Da er det fint å kunne aktivere turbomodus. Klikk på lynikonet øverst i spillvinduet, og hver spillrunde går ekstra kjapt ved at visse animasjoner blir forkortet. Du kan også klikke hvor som helst på skjermen underveis i en runde for å hoppe helt over animasjonene.

Målgruppe og lignende spill

Denne videoautomaten er perfekt for alle som lengter tilbake til tiden da man hadde neonlys og pastellfarger på absolutt alt. Spillet er nok også tiltenkt alle søtmonser, med haugevis av sukker og søtt både på og utenfor spillfeltet. Frister det med litt fargerike fruktdrops, eller kanskje en jordbærmilkshake og/eller en jordbærpai? Alt dette får du i Retro Sweets.

Push Gaming har en unik evne til å lage nye og spennende videoautomater, men de fleste av spillene deres har likevel flere elementer som går igjen. Akkurat denne spilleautomaten ligner for eksempel mye på Retro Tapes, både hva gjelder navn, spillfunksjoner og delvis også tema. Har du ikke prøvd dette spillet enda, er det altså på høy tid.

Men, det er ikke bare Push Gaming som leverer søte spillopplevelser på hjulene. Sweet Bonanza fra Pragmatic Play er for eksempel noe enhver søtmons burde prøve, for her blir du bokstavelig talt tatt med til sukkerhimmelen. Vil du ha mer retrosukker, bør du også sjekke Donuts fra Big Time Gaming. Her kan du fråtse i smultringer med fargerik glasur mens du drømmer om maksgevinsten på hele 30 700x innsatsen.

RTP og volatilitet

RTP står for «Return to player», og denne verdien brukes til å angi hvor stor del av alle innsatser en spilleautomat gir tilbake til spillerne i det lange løp. Det er viktig å merke seg at dette bare er en statistisk verdi, og at den kun bør brukes til å vurdere spilleautomatens utbetalingsprosent over lang tid. Det er dessuten slik at en spilleautomats RTP-verdi kan variere, både basert på hvilket casino du spiller hos og hvilke funksjoner du eventuelt kjøper i spillet.

Den teoretiske utbetalingsprosenten for Retro Sweets er 96,49 % uten bruk av Push Bet, og 96,05 % eller 96,31 % ved aktivering av Push Bet med én eller to garanterte wild-symboler. RTP-verdien for bonuskjøp varierer marginalt mellom de to alternativene. Kjøp av ordinære gratisspinn gir en RTP-verdi på 96,30 %, mens tilsvarende verdi for supergratisspinn er 96,25 %.

Det er også lurt å se på spillets volatilitet, da dette sier noe som forholdet mellom risiko og belønning. Høy volatilitet betyr at spillet har en tendens til å gi sjeldne, men store gevinster, mens lav volatilitet gjerne gir mange og små gevinster. Volatiliteten for Retro Sweets er høy, slik at det er stor risiko for å tape penger raskt. Maksgevinsten i Retro Sweets er på 10 000x innsatsen.

Er Retro Sweets tilgjengelig i Norge?

Retro Sweets er selvsagt også tilgjengelig i Norge. Push Gaming sørger alltid for å oversette spillene sine til mange forskjellige språk, inkludert norsk, slik at det er enda enklere for oss nordmenn å spille. Det er tross alt enklere å lese regler og informasjon på eget morsmål.

Hvis du lurer på hvor du kan spille Retro Sweets, kan du ta en titt på listen vår med pålitelige og trygge spillsider. Her vil du garantert finne et nettcasino som passer for akkurat deg. Vi tester og vurderer alle casinoer vi anbefaler, slik at du kan fokusere på det aller viktigste; nemlig spillingen.

Prøv Retro Sweets gratis

Det som er så fint med spilleautomater er at de så og si alltid er tilgjengelige i demomodus. Du kan dermed vente med å satse ekte penger, og heller spille med lekepenger til du har gjort deg kjent med spillets gang. Retro Sweets har flere unike spillfunksjoner som kan virke forvirrende i starten. Da er det supert å kunne åpne det i demomodus og spille med virtuelle lekepenger.

Du får den samme søte spillopplevelsen også i demomodus, men hvis du vil ha muligheten til å vinne ekte gevinster, må du selvsagt også satse ekte penger. Sørg bare for å spille hos et anerkjent nettcasino som har alle sertifikater og lisenser i orden, og spill kun for penger du har råd til å tape. Tenk på at dette er en svært volatil spilleautomat, og at du må velge et innsatsnivå som svarer til dette.

Ansvarlig spill

Det aller viktigste når man spiller casinospill på nettet er å sørge for at man spiller ansvarlig. Casinospill skal være gøy, og hvis man spiller for mer enn man bør, er det plutselig ikke så gøy lenger. Før du begynner å spinne frem søtsaker på hjulene, bør du derfor tenke grundig gjennom hvor mye det er hensiktsmessig å spille for. Sett deg et fornuftig budsjett, og hold deg til det!

Synes du det er vanskelig å beholde kontrollen, må du sørge for å iverksette tiltak. Mange norske nettcasinoer tilbyr for eksempel ulike verktøy som du kan bruke for å begrense spillingen. Sett deg innskudds- og/eller innsatsgrenser, slik at du unngår fristelsen for å fortsette å spille når suget blir for stort. Ansvarlig pengespill handler om selvkontroll og planlegging av dine spillsesjoner.

Konklusjon

Retro Sweets er omtrent like søt som den er volatil. Alt sukkertøyet på hjulene kan få selv den største søtmonsen til å gå i sukkerkoma, og maksgevinsten på 10 000x innsatsen smaker garantert minst like godt som alle rosa dessertene du får servert. Legg til en kasettspiller, neonlys og andre retroelementer, og man har oppskriften på en søt spillopplevelse.

Mens du spinner hjulene og lytter til musikk fra 80-tallet, kan du spinne frem klynger av søte gevinster. Wild-multiplikatorer som multipliserer allerede eksisterende wild-multiplikatorer høres kanskje ut som en drøm, men det får du altså her. Spilleautomaten har også en spennende samlefunksjon der du kan samle inn premieverdier fra sjokolademynter på hjulene.

Det nostalgiske temaet kompletteres med ikonisk 80-tallsrytmer, for ikke å snakke om kasettspilleren og neonlyset som gjennomsyrer hele spisestedet. Det kan kanskje bli litt mye av det gode av og til, men lydløsknappen er heldigvis enkelt tilgjengelig øverst i vinduet.

I Retro Sweets får du ganske enkelt det beste fra to verdener; et nostalgisk retrotema kombinert med topp moderne spillfunksjoner og grafikk. RTP-verdien på 96,49 % er også meget imponerende, og så får det heller være at volatiliteten er litt høy. Det får bare briste eller bære, og skal man først få sukkerkick er det bare å kaste seg i det.

Fordeler

  • Flere unike spillfunksjoner
  • Høy RTP-verdi
  • Spennende retrotema
  • Maksgevinst på 10 000x

Ulemper

  • Begrenset autospillfunksjonalitet
  • Høy volatilitet

Ofte Stilte Spørsmål

Hva er Retro Sweets?

Retro Sweets er en spilleautomat fra britiske Push Gaming, og regnes for å være oppfølgeren til Retro Tapes fra samme spillutvikler.

Hvem utviklet Retro Sweets?

Retro Sweets er utviklet av Push Gaming.

Er Retro Sweets tilgjengelig i Norge?

Ja, Retro Sweets er tilgjengelig for norske casinospillere, og du kan spille den på de fleste av casinoene du finner i vår casinoliste.

Hvilke casinoer tilbyr Retro Sweets i Norge?

De fleste norske nettcasinoer har titler fra Push Gaming i spillbiblioteket sitt, inkludert nye videoautomater som Retro Sweets.

Når ble Retro Sweets lansert?

Retro Sweets ble lansert i begynnelsen av mai 2024.

Hvilke spesialfunksjoner har Retro Sweets?

Retro Sweets har flere spesialfunksjoner, inkludert wild-multiplikatorer og gratisspinn, samt Push Gamings unike Cluster Link- og Push Bet-funksjoner.

Hva er RTP-verdien for Retro Sweets?

RTP-verdien for Retro Sweets er 96,49 %.

Casinoekspert med mer enn ti års erfaring

Hanne har jobbet i casinobransjen i godt over et tiår, og er spesielt interessert i alt som har med sannsynlighet og statistikk å gjøre.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *