Sweet Bonanza 1000

Publisert: 14/05/2024 Sist Oppdatert: 14/05/2024 15 min lesetid

Informasjon om Sweet Bonanza 1000

SpillutviklerPragmatic Play
LansertJuni 2024
Brett6×5
FormasjonKlynge
VolatilitetSvært høy
Max RTP96,53 %
Maksgevinst25 000x
Størst dokumenterte gevinstN/A
BonuskjøpJa
Progressiv jackpotNei
BonusjaktvennligJa
På denne siden

Anmeldelse av Sweet Bonanza 1000

Det er duket for enda en spilleautomat i Pragmatics 1000-serie, og denne gangen er det Sweet Bonanza som står for tur. I Sweet Bonanza 1000 venter en enda søtere spillopplevelse enn i originalen, for nå kan multiplikatorene komme opp i hele 1000x! Hvis du fikk sukkerkick av originalen, er det altså bare å spenne seg fast.

Den nye 1000-versjonen til spillutvikleren ser ikke spesielt annerledes ut enn originalen. Her har du de samme fargerike symbolene, og bakgrunnen er til forveksling lik. Men, ikke la deg lure. Under overflaten skjuler det seg både flere spesialfunksjoner og ikke minst større gevinstpotensiale. Du kan for eksempel kjøpe supergratisspinn der alle multiplikatorer som lander på spillfeltet er minst 20x!

Hvis du ikke har prøvd det originale Sweet Bonanza-spillet, er det selvfølgelig ingen hindring. Spillet er også egnet for nybegynnere, takket være enkle spillfunksjoner og et ryddig og oversiktlig oppsett. Det er riktig nok en fordel at du liker søtsaker, men hvem gjør vel ikke det? Les videre for å finne ut mer om hva slags søte overraskelser som venter på hjulene i Sweet Bonanza 1000.

sweet bonanza 1000 lollipops scattere
Lollipop-scattere er det man aller helst vil lande i Sweet Bonanza 1000.

Tema, symboler og oppsett

Temaet i Sweet Bonanza 1000 er akkurat det det høres ut for, altså sukker. Selve spillet foregår i en pastellfarget sukkerverden med åser av sukkerspinn og fjell som er dekket av glasur. Det kan faktisk se ut som om Pragmatic har fått enda mer sukker på hjernen sammenlignet med originalen. Legger man til supersøte gevinster og spennende spillfunksjoner, er det duket for sukkerkick.

Grunnspillet

Spillfeltet er delvis gjennomsiktig, med en polkagrisaktig ramme med glasur og kakestrøssel på toppen. Sukker på sukker, her altså! Også i bakgrunnen skimter du massevis av sukker, både i form av gigantiske slikkepinner, konfekt, iskrem og mye mer. Til venstre for spillfeltet har du flere fargerike knapper som kan brukes til å utløse ulike spesialfunksjoner.

Det er likevel på hjulene de søteste og mest fargerike godsakene dukker opp. Og, det er ikke bare snakk om raffinert sukker, for det er massevis av fruktsukker her også. Smakfulle plommer, druer og meloner lander side om side med drops og slikkepinner. Under gratisspinnrunden kan du til og med få fargerike sukkerbomber, men mer om det siden.

grunnspillet i sweet bonanza 1000 med fantasifull bakgrunn
En pastellfarget og fantasifull utforming venter deg inne i grunnspillet på Sweet Bonanza 1000.

Den muntre bakgrunnsmusikken er med på å sette stemningen, og det er ikke til å ta feil av at takten øker for hver vinnerkombinasjon. Det er kanskje ikke så rart, med tanke på sukkerkicket man får av alle de søte spillsymbolene. Musikken i gratisspinnrunden er om mulig enda litt mer hyperaktiv, og når du vinner stort, hører du både klirrende mynt og jubel i bakgrunnen.

Gratisspinnfunksjonen foregår forresten om natten, og himmelen får en flott lillafarge. Også spillfeltet er litt mørkere, og lysene på sukkertøyet i bakgrunnen kommer virkelig til sin rett. De fargerike knappene på siden blir erstattet av et lilla felt der du kan følge med på hvor mange gratisspinn du har igjen.

bonusrunde med gratisspill
Når bonusrunden inntreffer i Sweet Bonanza 1000 forandres lyssettingen til noe som ligner natt-modus.

Oppsett

Oppsettet i Sweet Bonanza 1000 er akkurat som i originalen, altså har den et spillfelt på 6×5 posisjoner. De tradisjonelle hjulene er med andre ord byttet ut med et rutenett, der symbolene faller ned ovenfra. Hver gang du danner en vinnerkombinasjon, fjernes alle forekomster av det aktuelle symbolet, og det faller ned nye symboler ovenfra.

Det som er enda mer uvanlig, er at du ikke trenger å få like symboler på rad for å vinne. Alle symboler gir nemlig gevinst uansett hvor de lander. Det høres kanskje lett ut, men ulempen er bare at du må ha langt flere enn tre stk. for å vinne. Faktisk kreves det hele åtte like symboler for å danne en vinnerkombinasjon. Til venstre for spillfeltet får du en oversikt over vinnerkombinasjonene dine i gjeldende symbolfalløkt.

Symboler

Sweet Bonanza 1000 har ni ordinære spillsymboler. De fire mest verdifulle av disse viser sukkersøte drops i ulike farger og former, mens resten av symbolene er representert av fem forskjellige frukter; epler, plommer, meloner, druer og bananer.

Spillet har også to spesialsymboler, et scatter-symbol og et multiplikatorsymbol. Scatter-symbolet viser en slikkepinne, og kan lande på en hvilken som helst posisjon både i hovedspillet og under gratisspinn. Multiplikatorsymbolet er representert av en fargerik bombe, og kan kun lande under gratisspinnrunden.

Hvor blir det av wild-symbolet, tenker du kanskje? Det finnes faktisk ikke noe wild-symbol i Sweet Bonanza 1000, men så er heller ikke det nødvendig på grunn av den unike måten å vinne på, der du ikke trenger å få like symboler på rad.

Innsatser

Standardinnsatsen per spinn er på 20 kr, men du kan selvsagt endre innsatsen før du begynner å spille. Klikk på pluss- eller minusknappen nederst i spillvinduet, og du får se innsatsmenyen. Her kan du enten velge ønsket totalinnsats nederst, eller du kan justere innsatsnivå og myntverdi. Det er totalt ti innsatsnivåer å velge mellom og seks forskjellige myntverdier fra 0,10 kr til 12 kr. Maksinnsatsen er på hele 2400 kr, og det minste du kan satse per spinn er 2 kr.

Spillutvikler

Pragmatic Play er et av de mest kjente navnene i iGaming-bransjen. De er spesielt kjent for sine innovative og unike videoautomater, men de har etter hvert også tatt steget inn i livespill-verdenen. Porteføljen deres inkluderer dermed alt fra spilleautomater til topp moderne live-spill. Uansett hva slags spilltype det er snakk om, sørger Pragmatic Play for å tilby topp grafikk, fantastiske lydeffekter og spennende spillfunksjoner.

Selskapet startet opp i 2015, og har siden den gang lansert flere sukkerinspirerte spilleautomater. De mest kjente av disse er kanskje Sugar Rush og Sweet Bonanza, og begge disse har nå kommet i 1000-utgave med ekstra gode vinnermuligheter. Pragmatic Play er også kjent for Big Bass-serien sin, som inkluderer mange forskjellige spill med fisketema.

Spillfunksjoner i Sweet Bonanza 1000

Sweet Bonanza 1000 er kanskje ikke den mest kompliserte spilleautomaten, men det er likevel flere spesialfunksjoner å glede seg over. Dette inkluderer ikke minst gratisspinnrunden der du kan få en multiplikator på opptil 1000x. Les mer om spillets søte spesialfunksjoner nedenfor:

Symbolfall

Spillet har en symbolfallmekanisme, som gir ekstra spenning og ikke minst ekstra vinnermuligheter. Hver gang du får en vinnerkombinasjon på spillfeltet, utbetales gevinsten, før alle gevinstgivende symboler fjernes. Dette utløser et symbolfall, der gjenværende symboler faller ned for å fylle de tomme posisjonene. Dette fortsetter så lenge det dannes nye vinnerkombinasjoner. Her har du altså muligheten til å vinne flere ganger med bare én innsats.

gratulerer, du har vunnet 10 gratisspinn på sweet bonanza 1000
Gratulerer, du har vunnet 10 gratisspinn på Sweet Bonanza 1000

Gratisspinn

Fire eller flere scatter-symboler hvor som helst på spillfeltet utløser ti gratisspinn. Funksjonen kan utløses på nytt underveis; tre scatter-symboler gir fem ekstra gratisspinn. Under gratisspinnrunden kan det lande et multiplikatorsymbol i form av en fargerik bombe. Dette symbolet har en vilkårlig multiplikator på mellom 2x og 1000x.

Noe annet som er kjekt å vite er at multiplikatorsymbolet blir værende under symbolfall. Når symbolfallfunksjonen er over, summeres verdien av alle multiplikatorsymboler, før totalverdien bukes på den samlede gevinsten fra symbolfallfunksjonen.

Bonuskjøp Sweet Bonanza 1000

kjøpe bonus med to forskjellige opsjoner. Vanlig bonus og superbonus.

Hvis du har lyst til å gå rett til gratisspinnrunden uten å måtte vente på scatter-symboler, er det bare å finne frem lommeboka. Du kan nemlig kjøpe direkte adgang til bonusrunden, og det er to forskjellige alternativer å velge mellom; gratisspinn og supergratisspinn. Kjøp av ordinære gratisspinn koster 100x innsatsen, og du er garantert å få minst fire scatter-symboler i neste spinn, og dermed aktivere gratisspinnrunden.

Supergratisspinn koster 500x innsatsen, og også dette alternativet gir minst fire scatter-symboler i neste spinn. Men, denne varianten har en ekstra fordel; alle multiplikatorsymboler som lander på spillfeltet under gratisspinnrunden har nemlig en multiplikator på minst 20x.

Anteinnsats

Spilleren kan velge å aktivere en anteinnsats ved å klikke på den grønne knappen ved siden av spillfeltet. For 25 % ekstra dobles sannsynligheten for å utløse gratisspinn. Merk at bonuskjøp ikke er tilgjengelig så lenge anteinnsats er aktivert.

Autospill

Det er også mulig å aktivere autospill for å slippe å spinne hjulene manuelt. Autospillknappen befinner seg nedenfor spinnknappen, og her kan du velge hvor mange runder som skal spilles automatisk. Flytt glideren til ønsket antall, fra ti til tusen spinn. Øverst kan du også velge å aktivere turbospinn eller hurtigspinn, og du kan angi hvorvidt du vil hopper over animasjoner. Du kan når som helst avbryte funksjonen ved å klikke på autospillknappen igjen.

Hurtigspinn og batterisparer

Hvis du har fått sukkerkick og synes spillet går altfor treigt, kan du velge å aktivere hurtigspinn. Denne funksjonen kan slås av og på via hovedmenyen, og reduserer den totale spinntiden. Spillet har også en batterisparefunksjon som er praktisk hvis du spiller på mobilen. Denne reduserer animasjonshastigheten slik at batteriet varer lenger.

Målgruppe og lignende spill

Det er vel liten tvil om hvem som er målgruppen for dette spillet. Her er det nemlig sukker og søtsaker så langt øyet kan se, og spilleautomaten passer dermed perfekt for alle søtmonser. Hvis du likte originalen, kommer du garantert til å elske 1000-versjonen. Denne oppgraderte utgaven har nemlig enda større gevinstpotensiale med en maksmultiplikator på hele 1000x.

Pragmatic Play har også mange andre sukkersøte spilleautomater. Prøv for eksempel Sugar Rush, der du finner massevis av gummibjørner og gelebønner på et enda større og søtere spillfelt. Også denne spilleautomaten kommer i en 1000-variant med ekstra søte gevinster. Både Sugar Rush og Sweet Bonanza finnes forresten i en egen juleutgave, hvis du vil ha både søtsaker og julestemning.

Men, søtsaker og sukkertøy er ikke forbeholdt Pragmatic Play. Dette er et tydeligvis et ganske populært tema også blant andre spillutviklere. Play’n GO har for eksempel Sweet Alchemy, en magisk videoautomat der du får både sukkertøy og fortryllende gevinster. Prøv også Candy Paradise fra Just for the Win, med både bonushjul, wild-omspinn og ekstra søte gratisspinn.

RTP og volatilitet

Både RTP-verdien og volatiliteten er høyere her sammenlignet med originalen. RTP står for «return to player», og representerer den teoretiske utbetalingsprosenten til spillerne i det lange løp. For akkurat denne spilleautomaten er RTP-verdien på 96,53 %, noe som er litt høyere enn i originalen, og godt innenfor bransjestandarden. Merk at RTP-verdien varierer noe avhengig av hvorvidt du aktiverer anteinnsats eller en av de to bonuskjøpfunksjonene.

Den høye volatiliteten gjør at spillet passer enda bedre enn originalen for alle som vil ha ekstra spenning og muligheten til å vinne stort. Men, det er viktig å huske at høy volatilitet i praksis fører til store svingninger på saldoen. Det kan gå lang tid mellom hver gevinst, og da er det spesielt viktig å velge en passende innsatsstørrelse. Sørg for at du har nok penger til å tåle lengre perioder med få eller ingen gevinster.

Er Sweet Bonanza 1000 tilgjengelig i Norge?

Sweet Bonanza 1000 er, akkurat som originalen, tilgjengelig for spill i Norge. Videoautomatene til Pragmatic Play er svært populære blant norske spillere, og du finner dem hos de fleste norske casinoer på nett. Pragmatic Play sørger også for å oversette spillene sine til norsk, noe som gir en enda bedre spillopplevelse for norske casinospillere.

Er du ute etter et trygt og godt nettcasino der du kan prøve dette sukkersøte spillet? Da har du kommet til riktig sted, for vi har utarbeidet en liste med anbefalte casinoer. Vi tester, gjennomgår og vurderer norske nettcasinoer, og samler de beste alternativene i en toppliste. Velg et av disse casinoene, og du kan være helt trygg på at du får en sikker og rettferdig spillopplevelse.

Prøv Sweet Bonanza 1000 gratis

De aller fleste spilleautomater finnes også i demomodus, noe som vil si at du kan spille uten å satse ekte penger. Dette er en fin mulighet til å utforske nye spilleautomater, som Sweet Bonanza 1000, helt gratis. I demomodus kan du gjøre deg kjent med hvordan spillfunksjonene fungerer og eksperimentere med ulike innsatsbeløp. Slik er det enklere å forstå spillets regler, odds og gevinstmuligheter.

Selv om demospillene i utgangspunktet er helt lik originalspillene, er dynamikken en ganske annen. Når du spiller med lekepenger vil naturlig nok ikke den emosjonelle og økonomiske innsatsen være den samme. Dette er viktig å huske hvis du på et tidspunkt går over til å spille med ekte penger. Siden du ikke lenger spiller med verdiløse gratismynter, kan det være lurt å starte med de laveste innsatsene. Sweet Bonanza 1000 har svært høy volatilitet, og det er fort gjort å svi av hele saldoen hvis man ikke er forsiktig!

Ansvarlig spill

Ansvarlig spill er noe du alltid bør ha i bakhodet når du spiller på spilleautomater på nett. For det første er det viktig å sette absolutte grenser før du begynner å spille. Dette innebærer å angi et budsjett for hvor mye du har råd til å tape. Det er viktig å anse spilleautomater som underholdning, og ikke en måte å tjene penger på.

Det er også lurt å angi hvor lenge du skal spille om gangen. Ved å ta pauser innimellom er det enklere å få perspektiv og unngå å utvikle problematisk spilladferd. Hvis du føler du er i ferd med å utvikle et problem, er det viktig å ta grep snarest. Oppsøk hjelp fra en støtteorganisasjon, og ekskluder deg selv fra spill.

Konklusjon Sweet Bonanza 1000

Sweet Bonanza 1000 er oppfølgeren til en av de søteste spilleautomatene noensinne. Originalen kom i 2019, og nå er altså 1000-versjonen også på plass. Her blir du tatt med til en sukkerverden uten sidestykke, der alt er enda søtere enn i originalen.

Symbolene er de samme som før, men nå kan du dra fordel av gigantiske multiplikatorer på opptil 1000x. I denne oppgraderte versjonen kan du til og med kjøpe supergratisspinn, der du er garantert ekstra gode multiplikatorer. Volatiliteten er høyere enn i originalen, men det er også RTP-verdien og maksgevinsten.

Rent utseendemessig er det lite som skiller de to spilleautomatene fra hverandre. Alle de søte spillsymbolene er de samme, og de gir fremdeles akkurat like smakfulle gevinster som sist gang. Gratisspinnrunden er også på plass, for ikke å snakke om den lukrative symbolfallfunksjonen. Her kan du altså spinne frem sukkergevinst etter sukkergevinst med én innsats.

Hvis du liker søtsaker, bør du definitivt ta turen til sukkerland. Det eneste som er bedre enn en sukkerautomat må vel være en sukkerautomat på steroider, og det er akkurat det du får her. I Sweet Bonanza 1000 får du enda bedre vinnerpotensiale enn i originalen, og det er bare å stålsette seg for sukkerkicket som kommer.

Fordeler

  • Søtt og fargerikt tema
  • Valgfri anteinnsats
  • To forskjellige alternativer for bonuskjøp
  • Multiplikator på opptil 1000x

Ulemper

  • Svært høy volatilitet
  • Ingen wild-symboler

Ofte Stilte Spørsmål

Hva er Sweet Bonanza 1000?

Sweet Bonanza 1000 er en oppgradert versjon av originalen, Sweet Bonanza.

Hvem utviklet Sweet Bonanza 1000?

Sweet Bonanza 1000 er utviklet av Pragmatic Play.

Er Sweet Bonanza 1000 tilgjengelig i Norge?

De fleste norske nettcasinoer har spill fra Pragmatic Play, og dermed vil du også finne Sweet Bonanza 1000 hos disse. Sjekk topplisten vår for anbefalte nettcasinoer for norske spillere.

Når ble Sweet Bonanza 1000 lansert?

Sweet Bonanza 1000 ble lansert i juni 2024.

Hvilke spesialfunksjoner har Sweet Bonanza 1000?

Sweet Bonanza 1000 har symbolfall, gratisspinn, multiplikatorbomber, anteinnsats og bonuskjøp.

Hva er RTP-verdien for Sweet Bonanza 1000?

RTP-verdien for Sweet Bonanza 1000 er 96,53 %.

Casinoekspert med mer enn ti års erfaring

Hanne har jobbet i casinobransjen i godt over et tiår, og er spesielt interessert i alt som har med sannsynlighet og statistikk å gjøre.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *