zeus-vs-hades-banner

Zeus vs Hades – Gods of War

Publisert: Sist Oppdatert: 25/04/2024 14 min lesetid

Informasjon om Zeus vs Hades – Gods of War

SpillutviklerPragmatic Play
LansertMai 2023
Hjul5
Innsatslinjer15
VolatilitetHøy / svært høy
Max RTP96,07 %
Maksgevinst15 000x
Størst dokumenterte gevinst15 000x
BonuskjøpJa
Progressiv jackpotNei
BonushuntvennligJa
På denne siden

Anmeldelse av Zeus vs Hades – Gods of War

I Zeus vs Hades – Gods of War venter en episk kamp mellom to guder fra den greske mytologien. Før spillet starter, får du muligheten til å velge gud. Vil du spille på lag med himmelguden Zevs, eller foretrekker du dødsguden Hades? Uansett hvilken gud du velger, venter massevis av spennende spillfunksjoner og stort gevinstpotensiale.

Det mest unike med denne spilleautomaten er at du har muligheten til å velge volatilitet. De to spillmodusene har nemlig forskjellig volatilitetsnivå, og du styrer dermed dette selv. Velger du å ta turen opp til Olympus og himmelguden Zevs er volatiliteten litt lavere enn om du heller drar til Hades. Da spørs det bare hvilken gud du tror mest på, Zevs eller Hades?

spilleautomaten zeus vs hades fra pragmatic play lar deg velge hvilken modus volatilitet du vil spille i.
Velg mellom å spille i Olympus (Zeus) eller Hades. Den ildrøde Hades har veldig høy volatilitet.

Tema, symboler og oppsett

Det er ikke hver dag man får muligheten til å velge en favorittgud fra den greske mytologien, men i Zeus vs Hades får du altså det. Idet spillet starter får du valget mellom å spille i Olympus eller i Hades, det vil si gudenes bolig eller underverdenen. I tillegg til at valget påvirker spillets utseende, avgjør det også spilløktens volatilitet. Det er vel på sin plass at volatiliteten i Hades er høyere enn i Olympus.

Hvis du synes det er vanskelig å velge, eller tviler på gudetroen underveis, kan du heldigvis ombestemme deg. Til venstre for spillfeltet kan du nemlig med et enkelt klikk veksle mellom Olympus og Hades. Når du endrer spillmodus, endres også spillsymbolene, musikken og bakgrunnen. Funksjonaliteten og oppsettet er imidlertid det samme.

Tema

Temaet i Zeus vs Hades – Gods of War er selvsagt den greske mytologien. Zevs og Hades var brødre, og sammen med broren Poseidon beseiret de ifølge legenden titanene og la krav på hver sin del av verden. Poseidon ble herre over havet, mens Zevs og Hades krevde herredømme over henholdsvis underverdenen og luften. Navnet Hades ble etter hvert brukt til å betegne dødens og Hades’ bosted, mens Zevs levde i Olympus-fjellet. I spillet er det nettopp disse to navnene du vil se når du skal velge side.

Spillets bakgrunn varierer basert på hvilken modus du velger. Olympus-modusen med Zevs har et blått tema, og i bakgrunnen ser du flotte søyler i et gresk tempel. Hades-modus foregår derimot i helvete, der alt står i brann, inkludert spillsymbolene. Hvis du synes at Hades-temaet blir litt for intenst, kan du bare bytte til den mer kjølige atmosfæren på toppen av Olympus-fjellet.

Oppsett

Spillfeltet i Zeus vs Hades består av fem hjul og fem rader, og ved første øyekast tenker man kanskje at det er en klyngemekanisme som gjelder. Men, til tross for det noe utradisjonelle oppsettet, har spillet ordinære innsatslinjer. Totalt 15 linjer går på kryss og tvers over spillfeltet, fra venstre til høyre. Antall linjer er fast, og du kan dermed ikke velge selv hvor mange du vil spille med.

For å oppnå en vinnerkombinasjon, må du få tre eller flere like symboler på rad langs én av de femten innsatslinjene. Jo flere like symboler på rad, jo større gevinst får du. Alle symbolkombinasjoner og tilhørende utbetaling er tilgjengelig via utbetalingstabellen. Klikk/trykk på «i»-symbolet nederst til venstre i spillvinduet for å åpne den.

Symboler

Zeus vs Hades har ti ordinære spillsymboler; fem høyverdisymboler og fem lavverdisymboler. Sistnevnte er representert av kortverdiene 10, J, Q, K og A, mens høyverdisymbolene er forskjellig i de to spillmodusene. Hvis du velger Olympus-modus, er det selvsagt Zevs som er det mest verdifulle symbolet. Velger du den andre modusen, er det Hades som er verdt mest.

Symboloversikt med verdier i spilleautomaten zeus vs hades fra pragmatic play
Symboloversikten i Zeus vs Hades viser verdier på symbolene i begge spillmodusene.

Spillet har også tre spesialsymboler, inkludert to forskjellige wild-symboler. Det ordinære wild-symbolet viser ordet «WILD», og kan erstatte alle andre spillsymboler, bortsett fra scatter-symboler. I tillegg finnes det et ekspanderende wild-symbol. Det kan dukke opp både i hovedspillet og under gratisspinn.

Hvis wild-symbolet kan fullføre en vinnerkombinasjon, utvider det seg for å dekke hele hjulet. Samtidig tildeles en vilkårlig multiplikator fra 2x til 100x. Multiplikatoren gjelder for alle vinnerkombinasjoner der symbolet inngår. Hvis vinnerkombinasjonen inneholder mer enn ett wild-symbol, legges multiplikatorene sammen.

Sist, men ikke minst, har spillet et scatter-symbol. Det kan kun lande på hjul 1, 3 og 5 i hovedspillet. Tre slike symboler utløser gratisspinnfunksjonen med ti runder. Her er ekspanderende wild-symboler ekstra lukrative, da de låses fast på skjermen så lenge funksjonen varer. Merk at det ikke er mulig å utløse gratisspinnfunksjonen på nytt.

Grafikk og lydeffekter

I Zeus vs Hades er bakgrunnsmusikken automatisk slått på, og du må klikke på lydikonet nederst til venstre hvis du vil slå den av. Men, som i de fleste andre spilleautomater bidrar bakgrunnsmusikken til en mer autentisk atmosfære. Hvis du virkelig vil oppleve stemningen i henholdsvis Olympus-fjellene og i Hades bør du derfor la musikken og bakgrunnslydene være på. Musikken i Hades-modus er naturligvis litt mer dramatisk og mindre lystbetont enn i Olympus-modus.

Uansett hvilken modus du spiller i, intensifieres musikken idet du spinner hjulene, og du kan dessuten høre den klassiske tikkelyden mens hjulene slår seg i ro på spillfeltet. Hver vinnerkombinasjon akkompagneres av en klirrende lyd, og vinner du stort, kan du både se og høre klirrende gullmynter på skjermen.

Innsatser

Standardinnsatsen i Zeus vs Hades er på 20 kr, men det er mange innsatsstørrelser å velge mellom. Klikk på pluss- eller minusknappen til høyre i spillfeltet, og det dukker opp en meny der du kan justere innsatsen til en verdi du er komfortabel med. Øverst vil du se to variabler, nemlig innsatsnivå og myntverdi. Totalinnsatsen nederst gjenspeiler endringene du gjør og viser den totale innsatsverdien.

Spillet har totalt ti innsatsnivåer (1–10) og seks myntverdier fra 0,10 kr til 10 kr. Ved å kombinere disse kan du spille for alt fra 1 kr til 1000 kr per spinn. Her skulle det med andre ord finnes en innsatsstørrelse som passer enhver lommebok. Hvis du vil satse spillets maksinnsats, kan du enkelt gjøre det ved å klikke på den grønne maksknappen.

Spillutvikler

Spilleautomaten Zeus vs Hades – Gods of War er utviklet av den anerkjente spillutvikleren Pragmatic Play. De har eksistert siden 2015, og har levert massevis av populære slots, live-spill og andre typer casinospill. De har også flere andre spilleautomater med tema fra antikkens Hellas, blant annet Greek Gods og Gates of Olympus. Pragmatic Play er med andre ord godt versert innen den greske mytologien.

Spillfunksjoner i Zeus vs Hades

spill i olympus med Zeus som hovedkarakter
Begge spillmodusene i Zeus vs Hades har ekspanderende wild-symbol med multiplikator

Ekspanderende wild-symbol med multiplikator

Zeus vs Hades har ikke spesielt mange spesialfunksjoner, men de to som faktisk er inkludert veier i stor grad opp for dette. Wild-multiplikatorer og gratisspinn gir både ekstra spenning og økt vinnerpotensiale, både hver for seg og sammen. Spesialfunksjonene kan nemlig kombineres, noe som gir muligheten til å vinne gudommelige gevinster.

I tillegg til det ordinære wild-symbolet, har spilleautomaten et ekspanderende wild-symbol. Det kan lande på et hvilket som helst hjul, både i hovedspillet og under gratisspinnrunden. Hvis et slikt symbol kan fullføre en vinnerkombinasjon ved ekspansjon, vil det utvide seg til å dekke hele hjulet. Samtidig får det tildelt en vilkårlig multiplikator. Mulige multiplikatorverdier er 2x, 3x, 4x, 5x, 6x, 7x, 8, 9x, 10x, 20x, 25x, 50x og 100x.

Denne multiplikatoren brukes for enhver vinnerkombinasjon der det ekspanderende wild-symbolet inngår. Hvis vinnerkombinasjonen inneholder flere enn ett wild-symbol, legges de aktuelle multiplikatorene sammen før gevinsten blir beregnet og utbetalt.

ekspanderende wild-symbol med vilkårlige multiplikatorer på Zeus vs Hades
Ekspanderende wild-symbol vi dekke hele hjulet på Zeus vs Hades, og har vilkårlige multiplikatorer som kan nå opptil 100x.

Gratisspinn

Høydepunktet i Zeus vs Hades er utvilsomt gratisspinnrunden. I tillegg til at du får gratisrunder på hjulene, er nemlig alle ekspanderende wild-symboler også klebrige. Når det lander et ekspanderende wild-symbol på hjulet, vil det altså i tillegg til å utvide seg forbli på spillfeltet så lenge gratisspinnrunden varer. Disse symbolene har også en vilkårlig multiplikator, akkurat som i hovedspillet.

For å utløse gratisspinnrunden trenger du ett scatter-symbol på hvert av hjulene 1, 3 og 5. Dette gir totalt ti gratisspinn. Merk at funksjonen ikke kan utløses på nytt, og ti er dermed maksantallet. Gratisspinnrunden spilles nemlig på et annet spillfelt der det ikke er mulig å få scatter-symboler. Når alle gratisspinnene er spilt, avsluttes funksjonen og totalgevinsten blir kreditert.

free spins i hades
Bonusrunden utløst i Hades
free spins i olympus
Bonusrunden utløst i Olympus

Funksjonskjøp

Zeus vs Hades har også bonus buy, men denne funksjonaliteten er dessverre ikke tilgjengelig i alle jurisdiksjoner. Du kan derfor oppleve at knappen for funksjonskjøp enten ikke fungerer eller at den er tatt bort. Hvis du ikke har muligheten til å kjøpe gratisspinnfunksjonen, kan du likevel utløse den på vanlig måte ved å spinne frem tre scatter-symboler på hjul 1, 3 og 5.

I Olympus-modus kan du kjøpe en standard gratisspinnfunksjon for 75x innsatsen, eller en spesialvariant for 300x innsatsen. Sistnevnte innebærer at ett ekspanderende wild-symbol er garantert å lande på hjulene i det første gratisspinnet. Tilsvarende priser for kjøp av gratisspinn i Hades-modus er 150x og 300x innsatsen.

For å kjøpe gratisspinn, klikker du på «Kjøp gratisspinn»-knappen øverst til venstre. Her kan du velge mellom standardfunksjonen og spesialfunksjonen med ett garantert ekspanderende wild-symbol. Velg ønsket alternativ, og klikk på den grønne knappen for å bekrefte kjøpet. Et spinn blir automatisk aktivert, og du er garantert å få tre scatter-symboler og dermed utløse gratisspinnrunden.

Autospill

Det er også mulig å sette kampen mellom Zevs og Hades på autopilot, slik at du slipper å klikke på spinnknappen for hver runde. Autospillmenyen åpnes via knappen nedenfor spinnhjulet, og her kan du velge hvor mange spinn du vil aktivere, fra 10 til 1000. Her kan du aktivere turbospinn eller hurtigspinn hvis du vil at det skal gå litt raskere. Du kan også velge hvorvidt du vil hoppe over skjermer, noe som gir ytterligere økt hastighet på spillrunden.

Når du er fornøyd med valgene du har tatt, er det bare å klikke på den grønne knappen helt nederst for å starte autospillrunden. Menyvinduet lukkes, og spillet spinner hjulene automatisk. Spinnknappen forvandles til en stoppknapp, og du kan når som helst klikke på denne for å starte autospillfunksjonen. Nederst i spillvinduet kan du se hvor mange autospinn som er igjen.

Zeus vs Hades innstillinger for autospill
Foruten å velge hvor mange autospill du ønsker å starte på Zeus vs Hades, kan du også velge både hurtigsspinn og turbospinn.

Målgruppe og lignende spill

Svært mange lar seg fascinere av antikkens Hellas, og det er nok ikke uten grunn at dette er et så populært tema blant spillutviklerne. Faktisk er det slik at de fleste spillutviklere i bransjen har latt seg inspirere av de gamle, greske gudene. Akkurat disse to gudene er kanskje spesielt hyppig brukt, og det finnes flere titalls spilleautomater der du møter enten Zevs eller Hades.

Bare i spillporteføljen til Pragmatic Play finner vi faktisk fire forskjellige spilleautomater med tema fra antikkens Hellas. Hvis du vil ha enda mer Zevs, kan du for eksempel prøve Lucky Lightning, et elektrisk spill med både pegasuser og minotaurer på hjulene. Også Gates of Olympus er inspirert av gudenes konge, altså Zevs. I Wisdom of Athena møter du krigsgudinnen Athene.

RTP og volatilitet

Volatiliteten i en spilleautomat sier noe om hvor ofte du kan forvente å få gevinst. Høy volatilitet innebærer færre gevinster, men sannsynligheten for å vinne stort er desto høyere. Zeus vs Hades – Gods of War har to forskjellige volatilitetsnivåer, avhengig av hvilken spillmodus som velges. Velger du Zeus-modus har spillet høy volatilitet, og velger du Hades-modus er volatiliteten enda høyere.

Hvis du spiller i Olympus-modus er dessuten sjansen for å utløse gratisspinnrunden høyere, men gjennomsnittsgevinsten er desto lavere. I Hades-modus gjelder det motsatte, altså lavere sannsynlighet for å utløse gratisspinnrunden, men desto høyere gevinster.

RTP-verdien for spillet varierer også basert på hvilken modus som er valgt. Den generelle RTP-verdien for spill i Olympus-modus er 96,05 %, mens RTP-verdien for Hades-modus er 96,01 %. Disse verdiene endres noe ved aktivering av bonuskjøp, men forskjellen er nærmest ubetydelig. Det viktigste er å spille hos et nettcasino som tilbyr maksimal RTP-verdi i spillene sine. Dette er nemlig noe operatørene kan justere selv.

Maksgevinsten i Zeus vs Hades er 15 000x innsatsen. Hvis totalgevinsten i gratisspinnrunden når denne verdien, avsluttes funksjonen, og eventuelle gjenværende gratisspinn bortfaller.

Er Zeus vs Hades tilgjengelig i Norge?

Ja, Zeus vs Hades er tilgjengelig også i Norge. Spilleautomaten er til og med oversatt til norsk, selv om språket ikke er det aller beste. De aller fleste norske nettcasinoer tilbyr spill fra Pragmatic Play, og du kan dermed få med deg kampen mellom Zevs og Hades nesten uansett hvilket spillsted du velger.

For å gjøre det enklere for deg å finne et bra nettcasino å spille hos, har vi laget en liste med pålitelige og trygge alternativer. Vi har testet og vurdert alle casinoene på listen, for å sikre at det er helt trygt å spille der. Sjekk casinolisten vår, finn et casino som passer til dine behov, og gjør deg klar for en spennende reise til antikkens Hellas.

Prøv Zeus vs Hades gratis

Det er mulig å ta turen til antikkens Hellas og møte disse to gudene selv uten innskudd. I likhet med de andre spilleautomatene fra Pragmatic Play, er nemlig Zeus vs Hades – Gods of War tilgjengelig i demomodus. Du kan dermed spille helt gratis, uten å måtte foreta innskudd først. Du trenger faktisk ikke engang å ha en spillkonto for å teste spillet.

Demoversjonen fungerer akkurat som det ordinære spillet, bortsett fra at du spiller med lekepenger. Hvis du skulle gå tom for lekepenger, kan du bare oppdatere siden for å få mer. Slik kan du altså teste ulike strategier og innsatsstørrelser helt risikofritt. Men, husk at siden du ikke satser ekte penger, kan du selvsagt heller ikke vinne ekte penger.

Ansvarlig spill

Før du begynner å spinne hjulene i Zeus vs Hades, bør du sette deg et spillbudsjett. Det er alltid viktig å huske at gambling medfører en viss risiko. Casinoet har alltid en fordel, og over tid vil du dermed tape penger. Sørg derfor for å angi et spillbudsjett før du setter i gang. Vurder hvor mye du har råd til å spille for, og hold deg innenfor grensene dine.

De aller fleste nettcasinoer har egne verktøy for å hjelpe deg med ansvarlig spill. Det er nemlig fort gjort å miste hodet i hetens kamp, spesielt i et så intenst spill som dette. Hvis du er bekymret for din egen evne til å holde hodet kaldt, bør du derfor velge et nettcasino der du kan angi spill- og innsatsgrenser. Slik unngår du å spille for mer enn du blr.

Autospillfunksjonen i Zeus vs Hades er også et fint hjelpemiddel som gjør det enklere å kontrollere spilløkten. Med denne kan du angi hvor mange runder du vil spille, og det er enklere å se hvor mye penger du bruker på spillingen.

Konklusjon

Zeus vs Hades – Gods of War tar deg med på en fartsfylt og spennende reise til antikkens Hellas. Her får du velge om du vil klatre opp Olympus-fjellet og møte selveste Zevs, eller om du heller vil ta turen til helvete og dødsguden Hades. Spillfunksjonene er de samme uavhengig av hva du velger, men både volatiliteten, bakgrunnsmusikken og grafikken er forskjellig.

Spilleautomaten har et klassisk oppsett der det er lett å følge med på hva som skjer underveis. Men, selv om reglene er enkle, er det mer enn nok som skjer på hjulene. Wild-symbolene kan blant annet utvide seg for å dekke hele hjulet, og under gratisspinnrunden kan de dessuten låses fast for enda større gevinstsjanse. Maksgevinsten på 15 000x innsatsen er det heller ingenting å si på.

Gresk mytologi har etter hvert blitt et svært populært tema blant spillutviklerne, og Pragmatic Play kan nærmest anses som eksperter. De har nemlig lansert hele fire forskjellige spilleautomater basert på greske guder. Hvis du også lar deg fascinere av den greske mytologien, er det altså bare å pakke sekken og gjøre seg klar for en spennende reise til antikkens Hellas sammen med Pragmatic. Så gjenstår bare det store spørsmålet; hvilken gud setter du pengene på i kampen over alle kamper?

Fordeler

  • Fascinerende tema
  • Ekspanderende wild-multiplikatorer
  • To forskjellige volatilitetsnivåer
  • Høy RTP-verdi

Ulemper

  • Høy volatilitet
  • Språket er ikke det beste

Ofte Stilte Spørsmål

Hva er Zeus vs Hades – Gods of War?

Zeus vs Hades – Gods of War er en spilleautomat fra Pragmatic Play. Temaet er inspirert av gresk mytologi, der gudene Zevs og Hades møtes til kamp. Spillet har to forskjellige moduser, og du kan selv velge hvilken gud du vil spille på lag med.

Hvilken spillutvikler har laget Zeus vs Hades – Gods of War?

Zeus vs Hades – Gods of War er utviklet av Pragmatic Play.

Er Zeus vs Hades spilleautomat tilgjengelig i Norge?

Ja, Zeus vs Hades – Gods of War er tilgjengelig for norske spillere, og spillet er til og med oversatt til norsk.

Hvilke casinoer tilbyr Zeus vs Hades – Gods of War i Norge?

Du finner Zeus vs Hades – Gods of War hos de fleste nettcasinoer som tilbyr spill fra Pragmatic Play. I topplisten vår finner du kun lisensierte og pålitelige casinoer der du trygt kan prøve lykken i antikkens Hellas.

Når ble Zeus vs Hades lansert?

Zeus vs Hades – Gods of War ble lansert i mai 2023.

Hvilke spesialfunksjoner har Zeus vs Hades – Gods of War?

Zeus vs Hades – Gods of War har flere unike spesialfunksjoner, ikke minst to forskjellige volatilitetsnivåer. I tillegg venter gratisspinn og ekspanderende wild-symboler med multiplikatorer.

Hva er RTP-verdien for Zeus vs Hades – Gods of War?

RTP-verdien i Zeus vs Hades – Gods of War varierer basert på valgt volatilitet, og den avhenger dessuten av hvorvidt du aktiverer bonuskjøp. Du kan imidlertid forvente en RTP-verdi på i overkant av 96 %.

Casinoekspert med mer enn ti års erfaring

Hanne har jobbet i casinobransjen i godt over et tiår, og er spesielt interessert i alt som har med sannsynlighet og statistikk å gjøre.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *