MuchBetter fraskriver seg ansvar -Nå spøker det for pengene dine!

Publisert: 16 mai 2023
Bilde/Shutterstock-Kapwing

MuchBetter sender i disse dager ut en lang email på Engelsk for å forklare den kompliserte legale situasjonen. Kunder som har utestående midler bes om å ikke kontakte MuchBetter lenger, da de ikke kan hjelpe med utbetaling. De kaster derimot ballen over til UAB Payrnet, og ber alle henvende seg direkte til dem og moderselskapet Railsbank. For første gang i denne langvarige blokkeringen av kundenes midler, begynner vi å frykte at løpet dessverre kan være kjørt for de som har penger på MuchBetter.

Kongebonus har oversatt emailen som dukket opp i mange kunders innboks denne uken, og her kan du lese hele innholdet. Eller du kan lese tidligere artikler i sagaen om MuchBetter

MuchBetter Kundeservice skriver:

Kjære kunde,

Vi setter stor pris på din tålmodighet i denne perioden og ønsker å gi deg den nyeste oppdateringen angående våre EØS-operasjoner og statusen på kontoen din hos oss.

Som vi har kommunisert tidligere, er UAB Payrnet, en e-pengeinstitusjon lisensiert av Litauens bank, ansvarlig for sikringen av midler i kundenes lommebøker. Som mellommann for UAB Payrnet, holder MuchBetter lommeboken din hos UAB Payrnet, der pengene dine er oppbevart. Vær oppmerksom på at MuchBetter lovlig sett ikke har mulighet til å sikre pengene dine, og det er UAB Payrnet som har ansvaret for å gjøre opp med deg.

«Vær oppmerksom på at MuchBetter lovlig sett ikke har mulighet til å sikre pengene dine, og det er UAB Payrnet som har ansvaret for å gjøre opp med deg.»

I løpet av de siste to månedene har MuchBetter arbeidet hardt for å hjelpe deg med å få tilgang til pengene dine igjen. For å oppnå dette har vi fulgt to hovedveier.

MuchBetter sendt inn to søknader til Litauens bank for å instruere UAB Payrnet til å frigjøre pengene dine. Alternativet var å tillate oss å tilbakebetale deg med våre egne midler. Svarene har imidlertid klargjort at det kun er UAB Payrnet som er ansvarlig for å gjøre opp med kunder som er betjent via MuchBetter. I deres siste svar, datert 25. april 2023, bemerket Litauens bank at deres beslutning om å pålegge restriktive tiltak (som er grunnen til at du ikke har tilgang til pengene dine) ble vedtatt mot UAB Payrnet, og at kun UAB Payrnet kan søke til Litauens bank for å løse problemet med oppgjør med deg.

«Det har allerede gått to måneder siden vi først søkte til UAB Payrnet for å få frigjort pengene dine. UAB Payrnet har stort sett forholdt seg tause, med unntak av noen få uklare svar. UAB Payrnet har nektet å løse denne situasjonen.»

For det andre har MuchBetter kontinuerlig forsøkt å kommunisere med UAB Payrnet via forskjellige kanaler og personer innad i organisasjonen. Det har allerede gått to måneder siden vi først søkte til UAB Payrnet for å få frigjort pengene dine. UAB Payrnet har stort sett forholdt seg tause, med unntak av noen få uklare svar. UAB Payrnet har nektet å løse denne situasjonen.

Enhver beslutning eller handling som er nødvendig for at du skal få tilgang til pengene dine i MuchBetter-lommeboken igjen, avhenger helt av handlingene til UAB Payrnet. Tilsynsmyndigheten for UAB Payrnet har tydelig og eksplisitt bekreftet at bare UAB Payrnet kan gjøre noe med dette.

Vennligst rett alle dine spørsmål og klager angående å få tilgang til pengene dine til UAB Payrnet. Forhåpentligvis kan dette oppfordre dem til å ta alle nødvendige skritt for å frigjøre pengene dine. For å kontakte dem, vennligst fyll ut dette nettbaserte skjemaet: https://railsbank.typeform.com/to/vwXAeUkH eller send e-post til dem på complaints@payr.net og info-vilnius@payr.net

Vennlig hilsen,

MuchBetter Customer Support Team

Sist Oppdatert: 16 mai 2023

3 kommentarer til “MuchBetter fraskriver seg ansvar -Nå spøker det for pengene dine!”

  1. Å.B sier:

    Huffff. Må vel samle oss og slå drittstedet konkurs.

  2. Line sier:

    Jeg tenker at dette ikke kan være lovlig! Det er jo pengene våre som de da faktisk stjeler. Det er vel ikke innafor på noen som helst måte?

  3. Pål Knapkøien sier:

    Ja ja dette kan jo ikke være lovlig.de må jo ha et forsikrings ansvar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *