12 Bolts of Thunder Anmeldelse

Publisert: Sist Oppdatert: 01/02/2024 13 min lesetid

Informasjon om 12 Bolts of Thunder

SpillutviklerThunderkick
Lansert18. januar 2024
Hjul5
Innsatslinjer20
VolatilitetHøy
Max RTP96,15 %
Maksgevinst30 000x
Størst dokumenterte gevinstN/A
BonuskjøpJa
Progressiv jackpotNei
BonusjaktvennligJa
På denne siden

Anmeldelse 12 Bolts of Thunder Spilleautomat

12 Bolts of Thunder er en lynende fersk spilleautomat fra Thunderkick som ble lansert i slutten av januar 2024. Spillet er inspirert av norrøn mytologi, og underveis får du til og med muligheten til å svinge med Tors hammer. I tillegg venter flere andre spennende spillfunksjoner, som wild-symboler, hammergevinster, bonusspill og bonuskjøp.

Denne spilleautomaten tar deg med til himmelen, bokstavelig talt. Det hele foregår nemlig i de norrøne gudenes rike, der uttrykket «som lyn fra klar himmel» virkelig kommer til sin rett. Himmelen er nemlig blå, men i bakgrunnen kan du se mørke skyer som minner deg om at tordenguden er på ferde. Spill på lag med Tor, og du kan vente deg gudommelige gevinster. Les mer om 12 Bolts of Thunder og spillets elektriske funksjoner her.

Tema, symboler og oppsett

Det er liten tvil om hvor Thunderkick har hentet inspirasjon fra da de designet denne spilleautomaten. Lynnedslag, runetegn og ikke minst en mektig hammer peker alle mot den norønne mytologien. Det at det hele foregår i himmelriket sørger for å feie bort all tvil. Spillfeltet i seg selv er det ikke noe spesielt med, men til høyre på skjermen er det et eget multiplikatorfelt som viser vei til de virkelig gudommelige gevinstene.

I hovedspillet kan disse multiplikatorene komme opp i 1000x, men det er bare småtteri i forhold til hva som venter i bonusrunden. Når Tor setter i gang gratisspinnene, fjernes nemlig låsen på multiplikatorfeltet, og multiplikatorene kan stige til himmels. Her gjelder det altså å spille på lag med Tor og prøve å samle flest mulig hammere.

12 bolts of thunder grunnspill startskjerm thunderkick slots

Tema

Temaet i 12 Bolts of Thunder er inspirert av norrøn mytologi, og ikke minst tordenguden Tor. Det hele foregår høyt til værs, med blå himmel og illevarslende skyer i bakgrunnen. Selve spillfeltet er innrammet i en flott treramme med runeskrift, noe som forsterker det norrøne temaet ytterligere. Symbolene i seg selv er kvadratiske steinblokker, også de med runeskrift.

Det aller viktigste symbolet i spillet er Tors hammer, kalt Mjølner i den norrøne mytologien. Mjølner var Tors kraftigste våpen i kampen mot jotnene, og anses i dag som et lykkesymbol. Hvis du spiller på lag med Tor kan det dermed hende lykken smiler til deg i form av massevis av hammere på hjulene. Finner du tolv av dem, slår lynet ned, akkurat som spillets navn antyder. Og med lynet kommer gnistrende gevinster.

Oppsett

Selve spillfeltet i 12 Bolts of Thunder er ganske tradisjonelt, med fem hjul og fire rader. Ordinære vinnerkombinasjoner dannes ved å spinne frem minst tre like symboler på rad langs en av de 20 faste innsatslinjene, fra hjulet lengst til venstre. Dette gjelder imidlertid ikke hammersymboler, som gir gevinst uansett posisjon, så lenge du har minst fire stk. på spillfeltet.

I utbetalingstabellen kan du se hvor de ulike innsatslinjene går. Her finner du også gevinstverdier for de ulike spillsymbolene. Merk at det kun er den største vinnerkombinasjonen per innsatslinje som utbetales. Det er imidlertid mulig å vinne på flere innsatslinjer samtidig.

Symboler

12 Bolts of Thunder har åtte ordinære spillsymboler, hvorav røde 7-tall er de mest verdifulle. Deretter følger BAR-symbolet, bjellen og hesteskoen. De minst verdifulle symbolene i spillet viser kortsymbolene A, K, Q og J i ulike farger.

I tillegg har spillet tre spesialsymboler. Bonussymbolet viser en port, noe som er ganske passende, da det bokstavelig talt åpner porten til Åsgard og bonusrunden. Du bør også se spesielt etter hammersymbolet, da det er nøkkelen til de aller største gevinstene.

Wild-symbolet i 12 Bolts of Thunder er representert av et skjold med bokstaven «W». Dette symbolet har ingen verdi i seg selv, men det er likevel et av spillets mest verdifulle. Det kan nemlig erstatte alle ordinære symboler i spillet for å danne vinnerkombinasjoner. Merk at wild-symbolet ikke kan brukes til å erstatte hverken bonus- eller hammersymboler.

Grafikk og lydeffekter

Bakgrunnsmusikken i 12 Bolts of Thunder er med på å forsterke spillets mystiske atmosfære. Den i utgangspunktet primitive melodien spilt på lyr og enkle slaginstrumenter heves betydelige hakk idet en vinnerkombinasjon blir realitet. Det er akkurat som om gudene feirer sammen med deg, med økt intensitet og styrke på musikken.

Mens hjulene spinner, hører du lyden av tre, og metallet i hammerne klirrer mot hverandre etter hvert som de lander på spillfeltet. De magiske hammerne slår også gnister, noe som bare beviser den magiske kraften de innehar. Musikken blir aldri for dominerende, som den gjerne blir i andre spilleautomater. Men, det er selvsagt mulig å slå av både musikk og lydeffekter hvis du foretrekker det.

I likhet med musikken, er også grafikken delvis primitiv, i tråd med det norønne temaet. Runeelementene på både spillrammen og -symbolene er et fint nikk til fortiden, samtidig som de fargerike symbolene gir et friskt og unikt uttrykk. Enkeltvis slår hammerne gnister når de lander på hjulene, men når det lander flere enn fire, er det bare å søke dekning for lynnedslaget som kommer.

Innsatser

Før du kan begynne å svinge med hammeren, må du velge hvor mye du vil satse per spinn. Siden spillet har faste innsatslinjer, er det ikke mulig å velge hvor mange av dem du vil spille med. Men, du kan enkelt justere innsatsnivået per spinn via innsatsmenyen. Her kan du velge å spille for alt fra 1 kr til hele 1000 kr. Når du har funnet et innsatsnivå du er fornøyd med, gjenstår det bare å lukke innsatsvinduet og klikke på spinnknappen.

Spillutvikler

Gjengen som står bak 12 Bolts of Thunder er Thunderkick, en populær spillutvikler fra Sverige som har lansert massevis av gode spill helt siden 2012. Thunderkick er kjent for å inkludere innovative og spennende spillfunksjoner i titlene sine, og det har de selvsagt gjort her også. Men, hvis du trodde dette var det første spillet deres med tema fra norrøn mytologi, må du tro om igjen. De har tidligere lansert Odin’s Gamble, der du kan bli kjent med en annen norrøn gud.

Spillfunksjoner i 12 Bolts of Thunder

Hammergevinst er hovedfunksjonen i 12 bolts of thunder, og kan utløses både i grunnspill og i bonusrunden
Hammergevinst utløses når fire eller flere hammersymboler lander på hjul 2, 3 eller 4

Ved første øyekast ser kanskje denne spilleautomaten litt enkel ut. Men, under overflaten skjuler det seg flere spennende og unike funksjoner. Dette inkluderer ikke minst hammerfunksjonen som kan gi gevinster på opptil 30 000x innsatsen. Spillet har også gratisspinn, multiplikatorer og wild-symboler. Alt dette sørger sammen for å gi en elektrisk atmosfære på hjulene, bokstavelig talt.

Hammergevinst

Hammergevinst er den mest unike spillfunksjonen i 12 Bolts of Thunder. Funksjonen utløses når fire eller flere hammersymboler lander på hjul 2, 3 eller 4, og gir en ekstra god gevinst. Hvor mye du vinner avhenger av antall hammersymboler, opptil maksimalt tolv stk. I hovedspillet gir for eksempel fire hammere en 2x gevinstmultiplikator, mens tolv hammere gir en utbetaling på 1000x innsatsen.

Bonusspill

Tre eller flere bonussymboler hvor som helst på spillfeltet utløser bonusrunden. Her får du tildelt et visst antall gratisspinn basert på hvor mange bonussymboler du har fått på hjulene. Tre bonussymboler gir seks gratisspinn, fire bonussymboler gir ni gratisspinn og fem bonussymboler gir tolv gratisspinn.

bonusrunden utløses ved å lande 3 eller flere scattere i form av bonussymbol

For hver hammergevinst underveis tildeles tre ekstra gratisspinn. I tillegg økes multiplikatorverdien med én, opptil maksimalt 5x. Vinnerkombinasjoner med tolv hammere kan dermed gi opptil 30 000x innsatsen. Bonusrunden spilles med samme innsatsverdi som spinnet som utløste funksjonen.

Funksjonskjøp 12 Bolts of Thunder

Hvis du ikke har tålmodighet til å vente på at bonusrunden skal bli utløst på vanlig vis, kan du kjøpe direkte adgang. Dette gjør du ved å klikke på funksjonskjøpknappen til venstre for spinnknappen. Funksjonskjøp koster 100x valgt innsats, og du kan justere innsatsbeløpet ved å klikke på pluss- og minusknappene helt nederst i vinduet.

Hammer time utløses også i bonusrunden på 12 bolts of thunder
Hver gang Hammer Time utløses i bonusrunden vil multiplikator øke, og du får +3 gratisspinn.

Når du har funnet et innsatsnivå du er komfortabel med, klikker du på den røde knappen for å kjøpe funksjonen. Du blir bedt om å bekrefte kjøpet, før spillet automatisk starter et spinn som garantert gir minst tre bonussymboler og dermed direkte adgang til bonusrunden.

Få direkte adgang til bonusrunden ved kjøp av funksjon som koster 100x innsatsen

Autospill

12 Bolts of Thunder har også en autospillfunksjon som er fin å bruke hvis du vil spille flere runder med samme innsats. Ved å aktivere autospill, slipper du å klikke på spinnknappen for hver eneste runde, og du kan dermed bare lene deg tilbake og følge med på at gevinstene slår ned på spillfeltet.

I autospillmenyen velger du hvor mange runder du vil spille, fra fem til fem tusen, i tillegg til innsatsen per spillrunde. Hvis du klikker på plussknappen får du også tilgang til andre valg, som tapsgrense og grense for enkeltgevinst. Her kan du dessuten angi hvorvidt du vil at autospillfunksjonen skal stanses ved aktivering av bonusfunksjonen.

Målgruppe og lignende spill

Det er liten tvil om at dette spillet er spesielt godt egnet for oss nordmenn. Det norrøne temaet, lyrmusikken og de mange runene som pryder spillfeltet er perfekt for oss gamle vikinger. Men, det er nok ikke bare oss svenskene tenkte på da de utviklet denne flotte spilleautomaten. Det norrøne temaet har nemlig vist seg å være svært populært blant casinospillere over hele verden.

De aller fleste spillutviklere har faktisk ett eller flere spill med norrønt tema i porteføljen sin, og Thunderkick er intet unntak. Ganske nøyaktig to år før lanseringen av 12 Bolts of Thunder slapp de Odin’s Gamble, der du har muligheten til å bli kjent med en annen av de mektige, norrøne gudene. Også dette spillet har en mystisk atmosfære, spennende spillfunksjoner og gudommelige vinnermuligheter.

For enda mer norrøn mytologi på hjulene, kan du ta en titt på Valkyrie fra ELK Studios. I dette spillet møter du kjærlighetsgudinnen Frøya, som kan aktivere tre forskjellige magiske krefter for å hjelpe deg med å vinne. Også guden Loke har gitt inspirasjo ntil flere spilleautomater, for eksempel Loki’s Riches fra Pragmatic Play.

RTP og volatilitet

RTP-verdien for en spilleautomat angir hvor stor prosentandel av innsatsen du kan forvente å vinne tilbake i det lange løp. Men, når du ser på RTP-verdien for en spilleautomat er det veldig viktig å være klar over at denne verdien gjelder over lengre flere hundre tusen spillrunder. Den garanterer ikke på noen måte at du får tilbakebetalt den angitte prosentandelen i en gitt spilløkt.

Det kan også være greit å være klar over at RTP-verdien spillutvikleren oppgir angir den maksimale utbetalingsprosenten spillet kan ha. Casinoene står ofte fritt til å redusere RTP-verdien for å øke husets fordel ytterligere. Det er altså lurt å sjekke hvilken utbetalingsprosent casinoet tilbyr før du begynner å spille.

Når det gjelder akkurat 12 Bolts of Thunder, er RTP-verdien godt over gjennomsnittet i bransjen, på 96,15 %. Denne verdien gjelder for ordinært spill, og hvis du velger å aktivere funksjonskjøp, er den reelle RTP-verdien noe høyere, på 96,5 %. Men, det er viktig å være klar over at volatiliteten i denne spilleautomaten er høy. Du kan dermed forvente mindre hyppige gevinster sammenlignet med mange andre spill.

Er 12 Bolts of Thunder tilgjengelig i Norge?

12 Bolts of Thunder ble lansert internasjonalt på tampen av januar 2024, også for norske spillere. I likhet med de fleste andre spill fra Thunderkick, er spillet tilgjengelig på flere forskjellige språk, inkludert norsk. Hvis du har lyst til å prøve lykken med Tors hammer i 12 Bolts of Thunder, er det altså bare å ta turen innom et av de trygge norske nettcasinoene på topplisten vår.

Alle nettcasinoer på denne listen er testet av casinoekspertene våre, som har sjekket at alt gjøres etter boken og at spillene er rettferdige. Alle spillsider vi anbefaler er lisensiert og regulert av anerkjente myndigheter, og du kan dermed trygt registrere deg hos et hvilket som helst av disse. Ta en titt på topplisten vår og finn et casino som passer for deg.

Prøv 12 Bolts of Thunder gratis

Hvis du synes denne spilleautomaten høres spennende ut, men har lyst til å prøve den før du satser egne penger, kan du selvsagt det. Som de fleste andre spilleautomater på markedet, er nemlig 12 Bolts of Thunder tilgjengelig i demoversjon. Du kan altså spille helt gratis med lekepenger, så lenge du bare vil. Går du tom for lekepenger, kan du bare oppdatere siden, og du får nytt påfyll av virtuelle penger.

Demoversjonen kan brukes av alle og enhver, også mer erfarne spillere som har lyst til å gjøre seg kjent med spillfunksjonene på forhånd. Ved hjelp av demospillet er det mulig å teste ulike innsatsnivåer og strategier før man begynner å spille med ekte kroner og øre.

Ansvarlig spill

Alle casinospill på nettet er til for underholdningens skyld, og det er alltid viktig å spille ansvarlig. Før du begynner å spille på 12 Bolts of Thunder med ekte penger, bør du sette deg et spillbudsjett. Tenk over hvor mye tid og penger du kan og bør bruke på spillet, og hold deg til grensene dine. Du må aldri spille for mer enn du har råd til å tape.

Hvis du synes det er vanskelig å beholde kontrollen mens du spiller casinospill på nettet, kan du sørge for å velge et casino som har implementert spillgrenser. Disse verktøyene gir deg muligheten til å sette grenser for hvor mye du kan spille for og/eller hvor mye du kan sette inn på kontoen din. De fleste moderne nettcasinoer har også en virkelighetskontroll som minner deg på å ta pauser i spillingen.

12 Bolts of Thunder har også en autospillfunksjon som kan hjelpe deg med å beholde kontrollen. Via autospillmenyen kan du på forhånd angi hvor mange runder du vil spille til en fast innsats. Ved å bruke denne funksjonen unngår du å falle for fristelsen til å øke innsatsen underveis, og det er enklere å kontrollere hvor mye penger du bruker.

Konklusjon 12 Bolts of Thunder

Thunderkick-automaten 12 Bolts of Thunder tar deg med på en mystisk og spennende reise gjennom den norrøne mytologien. Tor brukte hammeren sin som våpen mot jotnene, og i dette spillet er det ditt sterkeste våpen for å vinne stort. Spillet har nemlig en unik hammerfunksjon som kan gi utbetalinger på opptil 30 000x.

Spillet er like enkelt som det er underholdende. Oppsettet er ganske tradisjonelt, og selv om hammerfunksjonen er litt utenom det vanlige, har ikke spillet så altfor mange spesialfunksjoner. Det er dermed enkelt å følge med på hva som skjer underveis, uansett hvor erfaren du er. I stedet for å prøve å forstå kompliserte spillregler, kan du altså nyte den mystiske runemusikken og følge med i spenning på at Tors hammer lander på spillfeltet og lynet slår ned.

Både RTP-verdien og volatiliteten i 12 Bolts of Thunder er høy. Gevinstene er derfor ikke spesielt hyppige, men de er til gjengjeld store. Klarer du å utløse hammerfunksjonen flere ganger på rad under gratisspinnrunden, venter gudommelige gevinster. Her er det altså bare å krysse fingrene for at lynet faktisk slår ned flere ganger på samme sted.

Med norrønt tema er 12 Bolts of Thunder som skapt for oss nordmenn. Spillet er utviklet av våre svenske naboer i Thunderkick, som åpenbart vet en ting eller to om norrøn mytologi. De treffer bokstavelig talt spikeren på hodet med både bakgrunnsmusikken og lydeffektene, som passer perfekt spilleautomatens mystiske og unike tema. Spill på lag med Tor, og samle hammere på hjulene for å vinne stort.

Fordeler

  • Unik hammerfunksjon
  • Høy RTP-verdi
  • Bonuskjøp til 100x innsatsen
  • Høy maksgevinst

Ulemper

  • Høy volatilitet
  • Noe enkel grafikk

Ofte Stilte Spørsmål

Hva er 12 Bolts of Thunder?

Spilleautomaten 12 Bolts of Thunder fra Thunderkick er basert på norrøn mytologi. Spillet har både multiplikatorer, gratisspinn og lynende gode vinnermuligheter.

Hvem utviklet 12 Bolts of Thunder?

Spilleautomaten 12 Bolts of Thunder er utviklet av Thunderkick, en populær svensk leverandør som har lansert en rekke spennende og unike slots.

Er 12 Bolts of Thunder tilgjengelig i Norge?

Ja, 12 Bolts of Thunder er å finne hos de aller fleste norske nettcasinoer som samarbeider med Thunderkick.

Hvilke casinoer tilbyr 12 Bolts of Thunder i Norge?

Sjekk topplisten vår for å finne pålitelige og trygge casinoer som tilbyr 12 Bolts of Thunder til norske spillere. Vi har testet og vurdert alle disse spillsidene, og de er godt egnet for spilleglade nordmenn..

Når ble 12 Bolts of Thunder lansert?

12 Bolts of Thunder ble lansert i slutten av januar 2024.

Hvilke spesialfunksjoner har 12 Bolts of Thunder?

I 12 Bolts of Thunder venter massevis av spennende spesialfunksjoner, inkludert gratisspinn, multiplikatorer og unike hammergevinster.

Hva er RTP-verdien for 12 Bolts of Thunder?

Den maksimale RTP-verdien for 12 Bolts of Thunder er 96,15 %, men merk at casinoer har muligheten til å redusere denne verdien. RTP-verdien ved bonuskjøp er 96,5 %.

Casinoekspert med mer enn ti års erfaring

Hanne har jobbet i casinobransjen i godt over et tiår, og er spesielt interessert i alt som har med sannsynlighet og statistikk å gjøre.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *