Ancient Tumble

Publisert: 12/06/2024 Sist Oppdatert: 14/06/2024 13 min lesetid

Informasjon om Ancient Tumble

SpillutviklerRelax Gaming
LansertJuni 2024
Spillfelt6×6
Gevinstveier46 465
VolatilitetHøy
Max RTP96,1 %
Maksgevinst10 000x
Størst dokumenterte gevinstN/A
BonuskjøpJa
Progressiv jackpotNei
BonusjaktvennligJa
På denne siden

Anmeldelse av Ancient Tumble

Ancient Tumble en spennende spilleautomat som tar deg med på skattejakt i den sør-amerikanske jungelen. Dette Relax-spillet er inspirert av den gamle aztekerkulturen, og selve spillfeltet er plassert ved inngangen til et gammelt tempel. Klarer du å finne åpningen til tempelet, kommer du inn i et gigantisk skattkammer med gull så langt øyet kan se.

introbilde til Ancient Tumble. Viser hovedpersonen i jungelen som holder opp en fakkel mot en tempelstein.
Bli med på en spennende skattejakt i Sør-Amerikas jungel med Relax Gamings Ancient Tumble.

Spillet har ellers et unikt oppsett med 6×6 steinblokker som faller ned på spillfeltet med et brak. Når du danner en vinnerkombinasjon, vil alle gevinstgivende symboler fjernes, og nye faller ned ovenfra. Volatiliteten er høy, og med hele 46 654 gevinstveier er det massevis av muligheter til å vinne stort.

Underveis i jakten på gammelt aztekergull og andre skatter kan du utløse både kolossymboler, uknuselige wild-symboler og ikke minst fire forskjellige gratisspinnfunksjoner. Det er nettopp i gratisspinnrunden de største skattene venter, og det er akkurat som om de gamle gudene prøver å protestere når du åpner tempelet. Da begynner det nemlig å lyne rundt spillfeltet, og det er bare å søke ly blant de store skattene.

Tema, symboler og oppsett

Ancient Tumble tar deg med på en fascinerende reise tilbake til den gamle aztekersivilisasjonen. Her venter både ruiner og skjulte skatter, og med deg på laget har du en kjekk arkeolog i ekte Indiana Jones-stil. Det hele foregår inngangen til et tempel, med store, utsmykkede steinsøyler som omringer spillfeltet. Her faller det ned steinblokker ovenfra for å danne vinnerkombinasjoner.

Grunnspillet

Spillet starter med en introfilm, og du blir flydd inn i jungelen med helikopter. Deretter går ferden videre inn i regnskogen, og i bakgrunnen hører du både fuglekvitter og andre dyrelyder. Bakgrunnsmusikken er ganske dempet, samtidig som den er illevarslende. Kanskje du ikke bør forstyrre de gamle gudene?

Ancient Tumble grunnspill
Ancient Tumble har de karakteristiske steinblokkene som må knuses i grunnspillet for å få adgang til bonusspillet.

Til venstre for spillfeltet ser du den kjekke eventyreren du har med deg på laget, og han hopper av glede hver gang du får en storgevinst. I hånden har han en stor nøkkel, og når du utløser gratisspinnrunden, åpenbarer det seg et skjult nøkkelhull i den ene steinsøylen. Da er det bare å vri rundt nøkkelen, og en skjult port åpner seg bak spillfeltet.

Når gratisspinnrunden blir utløst forsterkes for øvrig den anspente atmosfæren. Mens det før var bare litt regnvær, begynner det nemlig å tordne og lyne rundt hjulene. Før gratisspinnene starter, blir du ført gjennom en mørk og smal korridor, før du kommer til en hall med brennende fakler og mystiske dører. Bakgrunnsmusikken blir enda mer intens, og når du klikker på de ulike dørene, hører du en mystisk og nifs stemme. Er det de gamle aztekergudene som er på ferde?

Gratisspinnrunden utspiller seg i et skattkammer, og rundt spillfeltet ser du massevis av mynter og andre gjenstander i gull. Klarer du å fjerne alle steinblokkene under gratisspinnrunden, får du adgang til det innerste skattkammeret med de aller største skattene. Her har du altså gode muligheter til å fylle lommene med gull.

Oppsett

Denne spilleautomaten er basert på et rutenett heller enn de tradisjonelle hjulene og radene. Her har du 6×6 posisjoner, og hjulene faller ned ovenfra. For å vinne, må du få like symboler på etterfølgende hjul, fra hjulet lengst til venstre. Det spiller ingen rolle hvilken rad symbolene lander på, så lenge det er minst ett av det samme symbolet på tre hjul etter hverandre.

Symboler

Ancient Tumble har fem ordinære spillsymboler, og de to mest verdifulle av disse er en rød og en grønn inkamaske. Deretter har vi tre edelstener; en rød rubin, en grønn smaragd og en blå safir. De minst verdifulle symbolene er representert av kortverdiene J, Q, K og A i ulike farger. Den kjekke eventyreren er selvsagt også med, og han fungerer som wild-symbol.

I tillegg har spillet flere spennende spesialsymboler, blant annet et uknuselig wild-symbol, multiplikatorsymboler og myntsymboler. Symbolene kan dessuten lande på hjulene som kolossvarianter, noe som gir ekstra bra vinnerpotensiale.

Innsatser

Når du åpner spillet, settes innsatsen automatisk til 10 kr, men du kan selvsagt endre dette etter eget ønske. Minsteinnsatsen i Ancient Tumble er 2 kr per spinn, mens maksinnsatsen er på 1000 kr. For å endre innsatsen bruker du pluss- og minusknappene helt nederst i spillvinduet. Når du har funnet et innsatsnivå du er komfortabel med, er det bare å klikke på spinnknappen for å starte neste spillrunde.  

Spillutvikler

Relax Gaming er en anerkjent spillutvikler i iGaming-bransjen, først og fremst kjent for sitt utvalg av innovative spilleautomater. Selskapet ble stiftet i 2010 med mål om å bli en av markedets ledende leverandør av høyteknologiske spilløsninger. De har lansert mange titalls spennende spilleautomater, i tillegg til bordspill, poker og bingo.

Blant de mest kjente spilleautomatene fra Relax Gaming finner vi Money Train, en klassiker som etter hvert har fått flere oppfølgere med enda større gevinstpotensiale. Temple Tumble-serien er også svært populær, ikke minst takket være den innovative Dream Drop Jackpot-funksjonen. Denne unike jackpotmekanismen ble lansert i 2022, og skiller seg ut på markedet med sine høye verdier og hyppige utbetalingsfrekvens.

Spillfunksjoner i Ancient Tumble

Ancient Tumble har mange unike og spennende spillfunksjoner som gir både ekstra moro og ekstra gode vinnermuligheter. På hjulene kan det lande både kolossymboler, uknuselige wild-symboler og verdifulle mynter. Du kan til og med utløse hele fire forskjellige gratisspinnrunder. Les mer om de ulike spillfunksjonene nedenfor.

Uknuselige wild-symboler

Hvilket som helst spinn kan gi et uknuselig wild-symbol. I motsetning til ordinære wild-symboler, kan ikke disse bli ødelagt. I stedet faller ned mot den nederste raden etter hvert som de ødelegger andre spillsymboler. Når de har nådd den nederste raden, forblir de der helt til de inngår i en vinnerkombinasjon eller til spillrunden er over. Uknuselige wild-symboler kan ikke ødelegge steinblokker, myntsymboler eller andre uknuselige wild-symboler.

Myntsymboler

Noen steinblokker skjuler myntsymboler, og når en slik steinblokk blir ødelagt, erstattes mynten med et myntsymbol. Slike symboler kan også lande i et ordinært symbolfall. Ved slutten av spillrunden avdekker alle myntsymboler en gevinst på mellom 1x og 25x innsatsen. Merk at myntsymboler kun er tilgjengelig under myntspinn, myntgratisspinn og supergratisspinn.

Myntmultiplikatorer

Under myntspinn og myntgratisspinn kan det også dukke opp multiplikatormynter. Når en steinblokk med en slik myntmultiplikator blir ødelagt, aktiveres den tilhørende multiplikatoren, og denne brukes på totalgevinsten for spillrunden.

Kolossymboler

Kolossymboler er større utgaver av spillsymbolene, med en størrelse på alt fra 2×2 til 5×5 posisjoner. Under både kolosspinn og kolossgratisspinn er du garantert å få slike symboler, og de kan også dukke opp under supergratisspinn.

Kolossymboler er større utgaver av spillsymbolene, med en størrelse på alt fra 2x2 til 5x5 posisjoner.
Kolossymboler kan dukke opp når som helst når du spiller Ancient Tumble.

Gratisspinn

Hvis du klarer å ødelegge alle steinblokker i hovedspillet, får du seks gratisspinn. Før funksjonen starter, får du velge mellom fire forskjellige gratisspinnmodi. Klarer du å ødelegge alle steinblokkene igjen under gratisspinnrunden, får du tre ekstra spinn. Ved starten av hvert gratisspinn, kan «Hot mode»-modifikatoren bli utløst. Når denne er aktiv, øker sjansene for å vinne stort. La oss se litt nærmere på de fire forskjellige gratisspinnrundene:

  • Ordinære gratisspinn: Spillfeltet har ekstra steinblokker, og disse gir 1–3 ekstra spinn når de blir ødelagt. Du kan også få spesielle steinblokker som øker gevinstmultiplikatoren med mellom 1x og 3x.
  • Myntgratisspinn: 3–14 myntblokker dukker opp i hvert spinn, og du kan også få en myntmultiplikator.
  • Kolossgratisspinn: Kolossvarianter (2×2 til 5×5) av ordinære spillsymboler lander i hvert spinn.
  • Multiplikatorgratisspinn: En multiplikatorstige blir aktivert, og du flytter deg ett steg opp stigen etter hver vinnerkombinasjon og ved starten av hvert nye spinn, opptil 100x. Det gis ett ekstra spinn på nivå 10, 20 og 50, og to spinn ved nivå 100.

Supergratisspinn er en ekstra lukrativ type gratisspinn som inneholder funksjoner fra alle de fire modiene.

Ancient tumble fra Relax Gaming er en forseggjort grafisk presentasjon
Ancient tumble fra Relax Gaming er en forseggjort grafisk presentasjon. Her vises inngangen til bonusrunden.

Funksjonsspinn

Du kan betale 50 % ekstra for å aktivere funksjonsspinn, noe som vil forbedre vinnermulighetene dine. Når denne funksjonen er aktivert, er det nemlig større sannsynlighet for at steinblokkene skjuler uknuselige wild-symboler. Dermed vil gratisspinnfunksjonen bli utløst hyppigere.

funksjonsspinn eller ante-bet kan aktiveres i menyen for en høyere kostnad.
Funksjonsspinn, eller ante-bet, kan aktiveres i menyen på Ancient Tumble for en høyere kostnad.

Gullspinn, myntspinn og kolosspinn

Ethvert spinn i hovedspillet, koloss- eller funksjonsspinn kan bli et gullspinn. Dette betyr rett og slett økt vinnersjanse. Hvis alle steinblokkene blir ødelagt under et gullspinn, utløses dessuten supergratisspinn i stedet for ordinære gratisspinn.

Under myntspinn kan spillfeltet ha 3–4 myntblokker pluss en myntmultiplikator. Myntspinn koster 5x grunninnsatsen. Kolosspinn gir kolossymboler på størrelsen 2×2 til 5×5 i hvert eneste spinn. Kolosspinn koster 7x grunninnsatsen.

Bonuskjøp

Når som helst i spillet kan du kjøpe ordinære gratisspinn for 50x grunninnsatsen eller supergratisspinn for 400x grunninnsatsen. Velger du å kjøpe ordinære gratisspinn, får du velge mellom myntgratisspinn, ordinære gratisspinn, kolossgratisspinn eller multiplikatorgratisspinn, akkurat som vanlig.

Autospinn

Ancient Temple har også en autospinnfunksjon, selv om den ikke er spesielt lett å finne. Til høyre for spinnknappen er det en «Play»-knapp, og klikker du på denne dukker det opp en liten autospinnmeny. Velg fra ti til tusen automatiske spinn, eller klikk på evighetstegnet for å spinne et uendelig antall ganger. Husk bare å sette grenser for tap, gevinst eller enkeltgevinst før du setter i gang en evig spillrunde i tempelet.

Målgruppe og lignende spill

Ancient Tumble er perfekt for alle som er interessert i historie og arkeologi. Her blir du nemlig tatt med på en spennende reise inn i regnskogen på søken etter gamle aztekerskatter. Selve temaet og oppsettet minner en del om det ikoniske NetEnt-spillet Gonzo’s Quest. Samtidig møter du en kjekk eventyrer som følger deg på veien, nesten som Rich Wilde i Book of Dead-serien.

Hvis du ikke har prøvd Gonzo’s Quest enda, er det på tide. I denne spilleautomaten møter du Gonzalo, en spansk conquistador som er på jakt etter gullbyen El Dorado. Underveis venter symbolskred og steinblokker, alt basert på et spennende, historisk tema. I Rich Wilde and the Aztec Idols møter du kjekkasen Rich som veileder deg gjennom den sør-amerikanske jungelen. Denne spilleautomaten har et mer tradisjonelt oppsett med hjul og innsatslinjer, men under overflaten skjuler det seg en rekke spennende spesialfunksjoner.

Hvis du vil ha enda mer jungelmoro, kan du også prøve Jungle Jim El Dorado fra Games Global. Dette spillet har en mer tegneserieaktig atmosfære, og på hjulene lander det både skattkister og gamle gjenstander fra aztekersivilisasjonen.

RTP og volatilitet

Den generelle RTP-verdien for Ancient Tumble er 96,1 %, noe som er ganske standard. Merk imidlertid at dette er maksimal RTP-verdi, og at du i realiteten får en lavere RTP-verdi hos visse casinoer. Husk også at utbetalingsprosenten endres noe ved kjøp av bonusfunksjoner og funksjonsspinn.

Volatiliteten er ganske høy, og det betyr i praksis at du kan forvente færre gevinster, men desto større utbetalinger når du først vinner. Dette gjør spillet ekstra attraktivt for alle som er villige til å ta litt ekstra risiko, uten at volatiliteten er altfor høy.

Er Ancient Tumble tilgjengelig i Norge?

Ancient Tumble er, i likhet med andre spill fra Relax, tilgjengelig også i Norge. Spillet er på plass hos de fleste norske nettcasinoer som samarbeider med Relax Gaming, og det er attpåtil oversatt til norsk. Trenger du et pålitelig nettcasino å spille hos? Da anbefaler vi at du sjekker listen vår over online casinoer. Velger du et av disse kan du spille i trygge og gode omgivelser.

Prøv Ancient Tumble gratis

Hvis du har vegrer deg litt for å bli med inn i jungelen og satse fra egen lomme, kan du prøve Ancient Tumble helt gratis først. Spillet er nemlig tilgjengelig i demomodus, og du kan benytte muligheten til å teste spillet helt uten risiko. Slik kan du gjøre deg kjent med de mange spillfunksjonene og innsatsalternativene før du går over til å spille med ekte penger.

Siden volatiliteten i Ancient Tumble er såpass høy, er det viktig at du er forsiktig når du går over til ekte spill. Velg en innsatsstørrelse som passer til saldoen din, med tanke på at du må tåle en rekke runder på rad uten gevinst.

Ansvarlig spill

Ansvarlig spilling er et viktig tema, og heldigvis står dette i fokus hos de aller fleste nettcasinoer. De implementerer ulike tiltak for å fremme ansvarlig spill, inkludert ulike verktøy som gjør det mulig å sette for eksempel innskuddsgrenser, tapsgrenser og tidsgrenser. Du kan også selvekskludere deg fra spillkontoen din hvis du føler at du er i ferd med å miste kontrollen.

Men, det er også viktig at du selv har et bevisst forhold til dette. Tenk gjennom hvor mye tid og penger det er hensiktsmessig å bruke på casinospillingen. Vurder også hvor stor risiko du er villig til å ta. Spill som Ancient Tumble er vel og bra hvis du tåler høy risiko, men hvis du vil ha en lengst mulig spilløkt uten å gå tom for penger, bør du heller velge en spilleautomat med lav volatilitet.

Konklusjon

Hva får du hvis du kombinerer Gonzo’s Quest og Book of Dead? Jo, Ancient Tumble! Denne unike spilleautomaten fra Relax Gaming er inspirert av den gamle aztekersivilisasjonen, og du blir tatt med på en spennende reise inn i den sør-amerikanske jungelen. Med deg på laget har du en kjekk arkeolog som til forveksling ligner på Rich Wilde fra Book of Dead-serien.

Men, du må ikke la deg lure av førsteinntrykket. Ancient Tumble har nemlig massevis av spennende og innovative spillfunksjoner som gir en unik og ikke minst lukrativ spillopplevelse. Arkeologvennen din har nemlig funnet nøkkelen til skattekammeret, og hvis du hjelper ham med å finne åpningen, kan du bade i gull!

dørene i tempelet åpner seg for at du skal velge bonusspill
Dørene i tempelet åpner seg i Ancient Tumble for at du skal velge hvilken volatilitet du ønsker på bonusspillet. Relax Gaming oppgir ikke i info-menyen hvilken dør som har høyest volatilitet, men vi i Kongebonus har fått opplyst fra sikre kilder innad hos spillutvikleren at den grønne døren er mest volatil.

Til tross for at hele gratisspinnrunden utspiller seg i et hav av gull, er ikke maksgevinsten den aller største. Du kan likevel fylle lommene med 10 000x innsatsen. Husk bare at volatiliteten er ganske høy, og du kan ende opp med å måtte dra tomhendt hjem igjen fra jungelen. RTP-verdien er like over 96 %, godt innenfor bransjestandarden.

Hvis du blir lei av å utløse skred på skred av steinblokker, kan du kjøpe direkte adgang til tempelet og det lukrative skattkammeret. Det er forresten fem veier inn dit, og du velger selv hvilken fordel du vil ha med deg inn til gullet. Rask med deg så mye gull som mulig før hele tempelet kollapser, og kjenn på hvordan det føles å være en ekte eventyrer.

Fordeler

  • Mange spesialfunksjoner
  • Flott grafikk
  • Fire forskjellige gratisspinnfunksjoner
  • Bonuskjøp

Ulemper

  • Få gratisspinn
  • Ikke den største maksgevinsten

Ofte Stilte Spørsmål

Hva er Ancient Tumble?

Ancient Tumble er en unik videoautomat som tar deg med på skattejakt i jungelen.

Hvem utviklet Ancient Tumble?

Ancient Tumble er utviklet av Relax Gaming.

Er Ancient Tumble tilgjengelig i Norge?

Ja, Ancient Tumble er tilgjengelig hos norske nettcasinoer som tilbyr spill fra Relax.

Hvilke casinoer tilbyr Ancient Tumble i Norge?

Mange norske nettcasinoer samarbeider med Relax Gaming, og vil følgelig ha Ancient Tumble i spillkatalogen sin. Sjekk topplisten vår for anbefalte casinoer.

Når ble Ancient Tumble lansert?

Ancient Tumble ble lansert i juni 2024.

Hvilke spesialfunksjoner har Ancient Tumble?

Ancient Tumble har mange spennende spesialfunksjoner, inkludert fire forskjellige gratisspinnfunksjoner, bonuskjøp, multiplikatorer og symbolfall.

Hva er RTP-verdien for Ancient Tumble?

RTP-verdien for Ancient Tumble er 96,10 %.

Casinoekspert med mer enn ti års erfaring

Hanne har jobbet i casinobransjen i godt over et tiår, og er spesielt interessert i alt som har med sannsynlighet og statistikk å gjøre.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *