Fizzy Pennyslot

Publisert: 27/06/2024 Sist Oppdatert: 28/06/2024 9 min lesetid

Informasjon om Fizzy Pennyslot

SpillutviklerBig Time Gaming
LansertJuni 2024
Hjul4
Innsatslinjer4
VolatilitetHøy
Max RTP96,44 %
Maksgevinst10 170x
Størst dokumenterte gevinstN/A
BonuskjøpJa
Progressiv jackpotNei
BonusjaktvennligJa
På denne siden

Anmeldelse av Fizzy Pennyslot

Fizzy Pennyslot en noe helt utenom det vanlige. Big Time Gaming er vel ganske kjent for sine unike spilleautomater, men her har de nesten overgått seg selv. I Fizzy Pennyslot bobler det av gevinstmuligheter, bokstavelig talt. Det hele foregår nemlig i en brusautomat, og hvis du finner en mynt, får du gratisspinn!

I tillegg til et unikt tema, har spillet også et ganske spesielt oppsett. Ved første øyekast ser det ut som om spillet har fem hjul, men i realiteten er det bare fire. Det siste hjulet er nemlig et bonushjul, og her er det ingen brus å finne. Bonushjulet hjelper deg i stedet med å øke vinnerpotensialet, takket være tidvis gigantiske multiplikatorer. På dette hjulet kan det dessuten dukke opp mynter som gir adgang til gratisspinnrunden.

Det er ikke bare brus som kan kjøpes i denne automaten, for bonuskjøp er selvsagt også på plass. Når du vinner en viss sum, får du dessuten muligheten til å gamble med gevinsten din for muligheten til å utløse gratisspinn. Hvis du liker brus er det altså bare å putte penger på brusautomaten Fizzy Pennyslot. Og, ja, her kan du få brus for så lite som én penny!

Fizzy Pennyslot fra big time gaming logo
En retroautomat det bobler av!

Tema, symboler og oppsett

Fizzy Pennyslot er en retroautomat som tar deg med tilbake til en tid da du faktisk kunne kjøpe noe for én penny. Det hele foregår i en brusautomat, og på hjulene finner du både forskjellige brusflasker og poser med sukkertøy. Og alt dette kan du altså få med en minsteinnsats på én penny, eller ti øre.

Grunnspillet

Dette spillet regelrett bobler det av, både med tanke på design, bakgrunnsmusikk og ikke minst gevinstpotensiale. I bakgrunnen ser du massevis av brusbobler på en fargerik bakgrunn, og det er til og med bobler på selve brusautomaten. Bakgrunnsfargen endrer seg forresten etter fargen på det gevinstgivende symbolet. Standardfargen er tydeligvis oransje, men får du rød, grønn, blå eller lilla brus, fylles altså bakgrunnen med den aktuelle brustypen.

Spillfeltet i seg selv er plassert på en røde brusautomat, og spillsymbolene ser rett og slett ut som brus du kan velge mellom bak et glass. Både brusflaskene og godteposene ser fristende ut, men kortsymblene er kanskje litt malplasserte?

Godt gjennomført retrotema

Uansett er det ingen tvil om at retrotemaet er godt gjennomført, og på bonushjulet til høyre kan det til og med dukke opp en og annen mynt. Denne mynten er for øvrig nøkkelen til gratisspinnfunksjonen. Når denne blir utløst ringer det i en bjelle, og boblene i bakgrunnen blir erstattet av fallende mynter. Dette gjenspeiler det økte vinnerpotensialet du får i denne bonusrunden. Klarer du å utløse en storgevinst, spyr brusmaskinen ut både mynter og edelstener!

Storgevinst på fizzy pennyslot
Multiplikatorer på opptil 20x gir store gevinster.

Grafikken er egentlig akkurat som man forventer fra en slik retroautomat. Ikke noe å skryte av, men så er nok heller ikke det meningen. Alle de fem hjulene spinnes samtidig, men når du har fått en vinnerkombinasjon langs én av de fire innsatslinjene, sakkes farten på bonushjulet. Slik bygges det opp ekstra spenning mens du venter på å se hvorvidt du får en multiplikator eller ikke. Lander det en multiplikator på samme linje som vinnerkombinasjonen din, får du ekstra god gevinst!

Bakgrunnsmusikken minner mest om noe i et arkadespill fra 80-tallet. Når du vinner, hører du klirrende mynt, og hjulene lager selvsagt en mekanisk lyd når de spinnes. Godt gjennomførte retroeffekter her, altså.

Oppsett

Fizzy Pennyslot har et ganske uvanlig oppsett med fire hjul, fire rader og kun fire innsatslinjer. Til høyre for spillfeltet er det dessuten et femte hjul. Dette er et bonushjul som har ulike multiplikatorer, og hvis du klarer å få en vinnerkombinasjon på samme linje på de ordinære hjulene, aktiveres multiplikatoren. Bonushjulet har også mynter, og hvis du får en mynt, utløses gratisspinnrunden.

De fire faste innsatslinjene går horisontalt på spillfeltet, altså én linje per rad. Merk at du i motsetning til i de fleste andre spilleautomater trenger fire like symboler på rad for å vinne. Her holder det altså ikke med tre like symboler.

Symboler

På hjulene i Fizzy Pennyslot finner du åtte forskjellige spillsymboler. De fire mest verdifulle av disse viser brusflasker i ulike farger, mens de tre minst verdifulle symbolene er representert av kortverdiene A, K og Q. I tillegg kan det lande et wild-symbol som viser en godteripose. Dette symbolet kan erstatte alle ordinære spillsymboler for å danne vinnerkombinasjoner.

På bonushjulet lengst til høyre vil du ikke kunne få noen av disse ordinære spillsymbolene, men i stedet multiplikatorer, mynter og tomme posisjoner. Multiplikatorene hjelper deg med å øke totalgevinsten, mens mynten utløser gratisspinnrunden.

Innsatser

Standardinnsatsen i Fizzy Pennyslot er på 10 kr, men du kan bruke de grønne pilknappene for å justere verdien både opp og ned. Minsteinnsatsen er selvsagt på én penny, eller 0,10 kr. Samtidig er maksinnsatsen på hele 900 kr, så her er skulle det virkelig finnes et innsatsnivå som passer for absolutt alle. Når du har valgt ønsket innsatsnivå, bruker du bare den store, grønne spinnknappen nederst for å starte hjulene.

Spillutvikler

Spillutvikleren Big Time Gaming ble stiftet i 2011, og har helt siden starten av vært kjent for å tilby banebrytende spill. Det første virkelig store gjennombruddet deres kom i 2016 med Bonanza, men mest kjent er de nok for sin revolusjonerende Megaways-mekanisme. En rekke andre spillutviklere har etter hvert også begynt å bruke denne under lisens fra BTG.

Spilleautomatene fra Big Time Gaming har ofte høy volatilitet, intrikate temaer og spennende spillfunksjoner. I tillegg til Bonanza, har de flere andre svært populære casinospill, blant annet Extra Chilli og White Rabbit. Big Time Gaming har også laget en spilleautomat basert på det kjente TV-programmet «Vil du bli millionær?». Og nå har de altså også kommet med en brusautomat.

Spillfunksjoner i Fizzy Pennyslot

Fizzy Pennyslot er en forholdsvis enkel spilleautomat, uten særlig mange spillfunksjoner. Men, de spesialfunksjonene som faktisk er på plass er ganske unike og ulikt det meste annet du finner i spilleautomater på nett. Bonushjulet er noe ganske utenom det vanlige, og den proprietære Win Exchange-funksjonen gir spillet en ny dimensjon. Les mer om disse spillfunksjonene nedenfor.

Bonushjul

Til høyre for spillfeltet er det et eget bonushjul. Hvis dette viser en multiplikator, vil en eventuell vinnerkombinasjon på den samme linjen bli multiplisert med den aktuelle multiplikatoren. Hvis det lander en mynt hvor som helst på bonushjulet i hovedspillet, utløses gratisspinnrunden med seks spinn. Her får du ekstra bra vinnerpotensiale, for multiplikatorene på bonushjulet øker.

Gratisspinn utløses på fizzy pennyslot
Én mynt på hjul 5 gir seks gratisspinn.

Bonusrunde

For hvert gratisspinn blir den laveste multiplikatoren på bonushjulet oppgradert til en høyere multiplikator, opptil maksimalt 500x. Hvis det lander en mynt hvor som helst på bonushjulet under gratisspinn, får du ett ekstra gratisspinn. Til høyre for spillfeltet kan du til enhver tid følge med på hvor mange gratisspinn du har igjen.

Store multiplikatorer kan landes i free spins på fizzy pennyslot fra big time gaming
Ekstra store multiplikatorer under gratisspinn

Hvis du vinner minst 65 ganger innsatsen din, får du muligheten til å kjøpe seks gratisspinn for 65 ganger innsatsen. Klikk på «COLLECT»-knappen for å beholde gevinsten, eller «EXCHANGE» for å veksle. Vinner du mellom 20 og 65 ganger innsatsen din, kan du dessuten veksle hele gevinsten i en sjanse på gamblehjulet der du kan vinne seks gratisspinn. Velg «COLLECT» for å ta gevinsten, eller «GAMBLE» for å prøve lykken. Merk at Win Exchange-funksjonen kun kan utløses i hovedspillet.

Bonuskjøp

Spillet har også ordinært bonuskjøp, og du kan kjøpe seks gratisspinn for 65x ønsket innsats. Klikk på pluss- og minsknappene for å endre innsatsen, og klikk på totalprisen for å kjøpe bonusrunden til den angitte prisen.

Autospill

Autospillfunksjonen i Fizzy Pennyslot gjør det mulig å angi et bestemt antall spillrunder på forhånd, og dermed slipper du å måtte klikke på spinnknappen for hver gang. Du kan velge alt fra fem til hundre gratisspinn, og du kan også angi tapsgrense og grense for enkeltgevinst. Hvis én av disse grensene blir nådd, avsluttes autospillfunksjonen automatisk.

Målgruppe og lignende spill

Fizzy Pennyslot passer for de aller fleste, men spillet vil nok falle ekstra godt i smak hos alle som er ute etter en enkel og underholdende retroopplevelse. Spillreglene er enkle å lære, og siden det er bare fire innsatslinjer, er det lett å følge med mens hjulene spinner. Det skader heller ikke at minsteinnsatsen er såpass lav – spillet passer fint for nybegynnere.

Rent utseendemessig ligner spillet på en annen populær spilleautomat fra samme leverandør, nemlig Star Clusters Megaclusters. Her er det imidlertid fargerike edelstener på hjulene, og ikke brusflasker, og spillet er basert på en klyngemekanisme. Men, også her endrer bakgrunnsfargen seg etter hvilket symbol du vinner med.

Hvis du synes det er gøy med brusautomaten i Fizzy Pennyslot, kan du også prøve Vending Machine fra Hacksaw Gaming. Her finner du både brus, juice og forskjellig snacks på hjulene, og også dette spillet har massevis av multiplikatorer. Hver gang du danner en vinnerkombinasjon, øker multiplikatoren med én, opptil maksimalt 10x.

RTP og volatilitet

Utbetalingsprosenten (RTP) er en teoretisk, statistisk verdi som angir utbetaling av gevinster over tid. RTP-verdien for Fizzy Pennyslot er 96,44 %, både for hovedspillet og ved bruk av bonuskjøp. Merk at dette er den maksimale forventede RTP-verdien, basert på simulering av utallige spillrunder.

RTP-verdien er det altså ingenting å si på, men det er greit å være oppmerksom på at volatiliteten er høy. Høy volatilitet betyr rett og slett at du må være forberedt på å måtte spinne hjulene mange ganger på rad uten å vinne. Dette medfører dermed at du raskt kan gå tom for penger hvis du ikke er forsiktig med innsatsstørrelsen. På den positive siden er gevinstpotensialet desto større, og i gratisspinnrunden kan du vinne opptil 500x innsatsen.

Er Fizzy Pennyslot tilgjengelig i Norge?

Norske spillere kan prøve lykken i Fizzy Pennyslot på de beste online nettcasinoer. Automaten er på plass hos de fleste norske nettcasinoer som tilbyr spill fra Big Time Gaming, og du kan spille både i demomodus og med ekte penger. I den norske versjonen av spillet får du ikke muligheten til å spille for én penny, men det er litt gøy å spille med en tiøring også.

Hvis du lurer på hvor du kan spille Fizzy Pennyslot og andre spennende spilleautomater fra Big Time Gaming, kan du sjekke listen vår over gode nettcasinoer for norske spillere. Velger du et av casinoene vi anbefaler, kan du være trygg på at alt gjøres etter boken. Vi anbefaler nemlig kun lisensierte og pålitelige spillsider.

Prøv Fizzy Pennyslot gratis

Siden Fizzy Pennyslots også finnes i demoversjon, kan du prøve spillet helt gratis. Dermed kan du lære deg spillreglene og gjøre deg kjent med de ulike brustypene før du begynner å satse ekte penger. Hvis du foretrekker å holde deg til demomodus kan du selvsagt det også. I Fizzy Pennyslots kan du spinne frem brusflasker hele dagen uten at det trenger å koste én penny engang.

Hvis du først bestemmer deg for å spille med ekte penger, bør du sette deg et fornuftig spillbudsjett før du begynner. Husk at volatiliteten i Fizzy Pennyslot er høy, og at du kan ende opp med å spinne hjulene gang på gang uten å få noen gevinst. Start med små innsatser slik at du ikke går tom for penger med én gang hvis du skulle være uheldig.

Ansvarlig spill

Et av de viktigste temaene når det kommer til casinospill, og kanskje spesielt spilleautomater, er ansvarlig spill. Fizzy Pennyslots og andre spilleautomater er lett tilgjengelig, og når minsteinnsatsen er såpass lav, er det fort gjort å la seg rive med. Når dette i tillegg kombineres med høy volatilitet, er det lite som skal til før man har satset mer enn man bør.

Før du spinner hjulene i denne eller en hvilken som helst annen spilleautomat, bør du derfor sette deg noen grenser for spillingen. Tenk gjennom hvor mye du har råd til å tape, og sats aldri mer enn du bør. Slik sikrer du at spillopplevelsen forblir gøy, uten at du risikerer å tape penger du ikke har råd til å avse. Fizzy Pennyslots har en praktisk autospillfunksjon som kan hjelpe deg med å beholde kontrollen, og det er dessuten lurt å velge et nettcasino der du kan sette innskudds- og spillgrenser.

Konklusjon

Fizzy Pennyslots byr på en morsom og fargerik retroopplevelse. Her får du massevis av bobler og brus, og det for så lite som én penny. Det fargerike designet og de morsomme bakgrunnslydene skaper en avslappet og livlig atmosfære, og så er det unektelig litt gøy med de ulike brusflaskene som endrer spillets bakgrunnsfarge.

Oppsettet kan kanskje virke litt forvirrende, for hjulet lengst til høyre er ikke del av hovedspillfeltet. Dette er i stedet et bonushjul som kan gi både multiplikatorer og gratisspinn. Dette er for øvrig de to eneste spesialfunksjonene du får i dette spillet. Bortsett fra den unike Win Exchange-funksjonen, da. Denne gjør det mulig å veksle en del av innsatsen i gratisspinn, og kommer i tillegg til vanlig bonuskjøp. Her er det altså mange muligheter til å utløse gratisspinn.

Volatiliteten er høy, og dette kombinert med superlave innsatser helt ned i 10 øre betyr at du bør være litt forsiktig. Det er fort gjort å miste hodet når man er tørst på brus, og det kan du virkelig erfare her. Sørg for å holde hodet kaldt, og spill bare for penger du har råd til å tape.

Fordeler

  • Spennende bonushjul
  • Bonuskjøp
  • Lav minsteinnsats

Ulemper

  • Høy volatilitet
  • Få spesialfunksjoner

Ofte Stilte Spørsmål

Hva er Fizzy Pennyslot?

Fizzy Pennyslot er en annerledes spilleautomat fra Big Time Gaming med høy volatilitet.

Er Fizzy Pennyslot tilgjengelig i Norge?

Ja, de aller fleste online casinoer i Norge tilbyr Fizzy Pennyslot.

Hvilke casinoer tilbyr Fizzy Pennyslot i Norge?

Hvis du har lyst til å prøve lykken i Fizzy Pennyslot, er det bare å sjekke topplisten vår med anbefalte casinoer.

Når ble Fizzy Pennyslot lansert?

Fizzy Pennyslot ble lansert i juni 2024.

Hvilke spesialfunksjoner har Fizzy Pennyslot?

Fizzy Pennyslot har bonushjul, bonuskjøp og gratisspinn.

Hva er RTP-verdien for Fizzy Pennyslot?

RTP-verdien for Fizzy Pennyslot er 96,44 %.

Casinoekspert med mer enn ti års erfaring

Hanne har jobbet i casinobransjen i godt over et tiår, og er spesielt interessert i alt som har med sannsynlighet og statistikk å gjøre.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *