Hot Potato!

Publisert: Sist Oppdatert: 02/03/2024 12 min lesetid

Informasjon om Hot Potato!

Hot Potato Logo
SpillutviklerThunderkick
LansertNovember 2023
Brett7×7
FormasjonKlynge
VolatilitetSvært høy
Max RTP96,16 %
Maksgevinst10 000x
Størst dokumenterte gevinstN/A
BonuskjøpJa
Progressiv jackpotNei
BonushuntvennligJa

Anmeldelse av Hot Potato!

Hot Potato! ble lansert i november 2023, og er bokstavelig talt en brennhet spilleautomat. Her handler det først og fremst om en varm potet (ja, du leste riktig!) som kan eksplodere når som helst. Spillet har også en rekke andre spennende spesialfunksjoner, inkludert eksploderende wild-symboler, en unik multiplikatorfunksjon og selvsagt en brennhet gratisspinnrunde.

Det første du legger merke til når du åpner dette Thunderkick-spillet, er at spillfeltet har et uvanlig oppsett. I stedet for de vanlige hjulene, spilles nemlig Hot Potato! på et rutebasert felt med 7×7 posisjoner. Symbolene faller ned ovenfra, og du slipper å tenke på innviklede innsatslinjer. Alt du trenger for å vinne er nemlig en klynge med minst fem like symboler. Les mer om Hot Potato! og alle brennhete spillfunksjoner her.

På denne siden

Tema, symboler og oppsett

I Hot Potato! er det selvsagt poteten som spiller hovedrollen, men på spillfeltet dukker det også opp mye annen mat. Det er dermed ganske passende at det hele foregår i New York, fastfoodens mekka. Både skyskrapere og gule taxier er på plass, og mens du spinner hjulene hører du både politisirener og biler som tuter på hverandre. En helt vanlig dag i New York her altså!

hot potato! grunnspill anmeldelse kongebonus
Hot Potato! er en særdeles fargerik og inviterende spilleautomat fra Thunderkick.

Det er likevel i gratisspinnrunden det virkelig går hett for seg. Her møter du nemlig en kul kokk som står i fare for å brenne ned hele kjøkkenet i jakt på den perfekt kokte poteten. Pakk kofferten og gjør deg klar for en kulinarisk spillopplevelse på andre siden av Atlanteren der du kan diske opp både hamburgere, chips og smultringer.

Tema

Hot Potato! er sannsynligvis et navn mange kjenner fra før, da det er den engelske tittelen på den populære selskapsleken «Varm potet».  Her står deltagerne i en sirkel og kaster en liten gjenstand (for eksempel en potet!) til hverandre mens musikken spiller. Spilleren som holder poteten når musikken stanser, blir eliminert. I selskapsleken handler det altså om å kaste fra seg poteten raskest mulig, men i spilleautomaten Hot Potato! er målet derimot å samle flest mulig poteter. Poteten er nemlig nøkkelen til de største gevinstene.

Det hele utspiller seg altså i New York, og bak det store spillfeltet kan du skimte både gule taxier, skyskrapere og restauranter. Det vil si, helt til du utløser gratisspinnfunksjonen. Gratisspinnene spilles nemlig inne i en av disse restaurantene, nærmere bestemt i et glohett kjøkken – bokstavelig talt. Her brenner det nemlig på alle kanter, og da snakker vi ikke bare om de brennhete gevinstene på spillfeltet.

Oppsett

Hot Potato! har et ganske utradisjonelt oppsett. Her finnes det hverken hjul eller innsatslinjer, og symbolene spinnes ikke frem slik vi er vant til i klassiske spilleautomater. I stedet faller de ned ovenfra og ned på et spillfelt med 7×7 posisjoner. Siden det ikke finnes noen innsatslinjer, er det heller ikke nødvendig å spinne frem symboler på rad for å vinne.

Vinnerkombinasjoner dannes i stedet ved å få minst fem like symboler i en såkalt klynge. Dette innebærer at symbolene må lande inntil hverandre enten horisontalt eller vertikalt. Når en slik klynge oppstår, utbetales gevinsten før alle klyngesymbolene forsvinner fra spillfeltet. Dette utløser et symbolfall, og nye symboler faller ned på de tomme posisjonene.

Jo større gevinstklynge, jo større gevinst. De ulike symbolene har dessuten forskjellig verdi, som angitt i utbetalingstabellen. Poteten kan erstatte alle ordinære spillsymboler, og gjør det dermed enklere å lage gevinstklynger.

Symboler

Det mest verdifulle symbolet i Hot Potato! er den blide kokken, og minst 25 slike symboler i en klynge gir en utbetaling på hele 100x totalinnsatsen din. Det nest mest verdifulle symbolet er hamburgeren, etterfulgt av chipsen og brusboksen. Spillets minst verdifulle symboler er den rosa smultringen og agurken, som gir opptil 20x og 10x innsatsen.

Hot Potato! har i tillegg to spesialsymboler. Wild-symbolet er representert av en brennhet potet som ser ut som om den kan eksplodere når som helst. Scatter-symbolet er bokstavelig talt brennhett, og viser ordet «HOT». Tre slike scatter-symboler hvor som helst på spillfeltet utløser gratisspinnfunksjonen med ti innledende spinn.

Grafikk og lydeffekter

Når du åpner spillet, får du valget mellom om å spille med eller uten lyd. Det er fint mulig å få en god spillopplevelse uten lyd, men det er ingen tvil om at spillets funky bakgrunnsmusikk gir ekstra god stemning mens du spinner hjulene. I bonusspillet øker takten, og musikken er virkelig med på å sette stemningen i den fartsfylte gratisspinnrunden. 

Over musikken kan du også høre både sirener, bilhorn og andre lyder fra bybildet, noe som er med på å forsterke følelsen av at du befinner deg midt i New York. I tillegg kan du høre en svært tilfredsstillende poppelyd hver gang du danner en vinnerkombinasjon og symbolene fjernes, for ikke å snakke om lyden av klingende mynt idet premien blir utbetalt. Hold spesielt ørene åpne når poteten er i ferd med å eksplodere – har du noensinne hørt en bakt potet eksplodere?

Grafikken er kanskje ikke det mest imponerende med dette spillet, men så er trolig ikke det meningen heller. Bakgrunnsmusikken og spillsymbolene gir nemlig en fin retrofølelse, og da er det på sin plass med litt enklere grafikk. Det er også greit at grafikken ikke er for overveldende, slik at poteten kommer til sin rett. Av og til er det tross alt tilbehøret som er det viktigste.

Innsatser

Innsatsalternativene i Hot Potato! er mange, og det skulle dermed finnes noe for enhver smak (og lommebok!). Standardinnsatsen i spillet er på 15 kr, men det finnes altså mange både lavere og større verdier å velge mellom. Minste innsatsbeløp er faktisk så lavt som 1 kr, mens maksinnsatsen er på 1000 kr.

Siden spilleautomaten er basert på klynger, slipper du å tenke på hvor mange innsatslinjer du skal spille med. Alt du trenger å gjøre før du begynner å spinne hjulene er å justere totalinnsatsen til ønsket verdi. Dette gjør du ved å klikke/trykke på innsatsknappen nederst, og velge ønsket innsats fra menyen. Når du er fornøyd med innsatsen du har har valgt, er det bare å klikke/trykke på spinnknappen helt til høyre.

Spillutvikler

Spilleautomaten Hot Potato! er utviklet av den anerkjente, svenske spillutvikleren Thunderkick. De startet opp allerede i 2012, og har siden den gang lansert en rekke populære titler, både spilleautomater og andre casinospill. Thunderkick har flere andre klyngebaserte spilleautomater i porteføljen sin, inkludert Sword of Shoguns og Jiggly Cash.

Spillfunksjoner i Hot Potato!

Hot Potato! kan skilte med mange spennende og unike spillfunksjoner. Da snakker vi ikke minst om den innovative multiplikatormekanismen som kan aktiveres både i hovedspillet og under gratisspinn. Denne funksjonen gir klebrige multiplikatorer, noe som selvsagt øker gevinstpotensialet betraktelig. I tillegg har spillet både klyngemekanisme, symbolfall, eksploderende wild-symboler og en ekstra brennhet gratisspinnrunde.

Klyngemekanisme

Kjernen i Hot Potato! er klyngemekanismen, som gir en litt annerledes spillopplevelse enn det man gjerne er vant til. I stedet for å spinne hjul og følge med på ulike innsatslinjer, handler det i dette spillet om klynger. En klynge er fem eller flere like ordinære spillsymboler som er koblet sammen enten horisontalt eller vertikalt. Gevinsten avhenger av hvor mange like symboler klyngen består av.

Cluster pay på engelsk betyr klyngebetaling, eller klyngemekanisme. Denne spilleautomaten har klyngemekanisme
Klyngemekanismen sørger for vinnende kombinasjoner i Hot Potato!

Symbolfall

Hver gang en vinnerkombinasjon blir dannet, utløses et skred, eller symbolfall. Alle gevinstgivende symboler i klyngen blir fjernet, og nye symboler faller ned ovenfra for å fylle de tomme posisjonene. Hvis symbolfallet gir nye gevinstklynger, gjentas prosessen. Slik er det mulig å vinne flere ganger med én innsats.

Symbolfall er grunnspillet i Hot Potato spilleautomat fra Thunderkick.
Grunnspillet i Hot Potato! består av fallende symboler.

Eksploderende wild-symbol

Også wild-symbolet er noe utenom det vanlige. Som vanlig kan det erstatte alle ordinære spillsymboler for å danne gevinstklynger, men i tillegg kan det eksplodere. Når det eksploderer, fjerner det alle symboler i et multiplikatorrutenett på størrelsen 3×3 rundt symbolet. Wild-symbolet kan lande i et ordinært spinn eller et symbolskred, eller det kan bli generert automatisk i en gevinstklynge.

Wild symbolet i Hot Potato eksploderer hver gang det utløses i en vinnende kombinasjon.
Poteten, som er wild, eksploderer hver gang den inngår i en vinnende kombinasjon.

Multiplikatorrutenett

Hver posisjon på rutenettet har en multiplikator med en startverdi på 2x. Hvis et wild-symbol eksploderer på et eksisterende multiplikatorrutenett, dobles multiplikatorverdien (opptil 128x) på posisjonene som overlapper. Denne funksjonen kan aktiveres både i hovedspillet og under gratisspinn, og gir altså potensielt svært høye gevinster.

Rutenett med multiplikatorer som dobles hver gang de inngår i en vinnende kombinasjon.
Rutenett med multiplikatorer på Hot Potato! – De dobles i verdi opptil 128x

Gratisspinn

Gratisspinnfunksjonen i Hot Potato! utløses ved å spinne frem tre scatter-symboler hvor som helst på spillfeltet. Dette gir i utgangspunktet ti gratisspinn, men det er mulig å utløse funksjonen igjen underveis. Alle multiplikatorrutenett som ble aktivert i hovedspillet nullstilles når gratisspinnrunden starter. Multiplikatorruter er klebrige og aktive så lenge gratisspinnfunksjonen varer.

Gratisspinn tildeles når bonusrunden aktiveres på spilleautomaten
Aktiver bonusrunden på Hot Potato! og start med 10 gratisspinn, med mulighet for re-trigger.

Funksjonskjøp

Hvis du ikke har tålmodighet til å vente på at gratisspinnfunksjonen kan bli utløst, kan du velge å kjøpe direkte adgang. Dette koster 100x innsatsen, og du angir innsats enten via nedtrekksmenyen eller ved å klikke på pluss- og minusknappene. Når du er fornøyd med valget, klikker du bare for å bekrefte funksjonskjøpet. Vinduet lukkes, og du blir sendt tilbake til hovedspillet. Et nytt spinn utløses automatisk der du er garantert å få tre scatter-symboler og dermed utløse gratisspinnfunksjonen.

Bonus buy på Hot Potato! - Kjøp direkte adgang til bonusrunden
For en kostnad på 100x innsatsen, kan du kjøpe direkte adgang til bonusrunden på Hot Potato!

Autospill

Som de fleste andre moderne spilleautomater på nettet, har også Hot Potato! en autospillfunksjon. Denne er perfekt hvis du vil slippe å klikke eller trykke på spinnknappen for hver spillrunde. I autospillmenyen kan du velge antall runder som skal spilles automatisk (5–5000) og ønsket innsats per spinn. Du kan også angi flere valgfrie innstillinger, som tapsgrense og grense for enkeltgevinst. Du kan også velge hvorvidt autospill skal stanse når bonusfunksjonen blir utløst.

Målgruppe og lignende spill

Det er liten tvil om at Hot Potato! er en annerledes spilleautomat, med morsomt tema, fengende musikk og fartsfylte funksjoner. Her går det bokstavelig talt hett for seg, og det er dermed kanskje ikke det beste valget for spillere som foretrekker rolige og enkle spillomgivelser. Men, elsker du fart, spenning og store gevinster, er kanskje Hot Potato! midt i blinken.

Det hele foregår i New York, og hvis du drømmer om å ta turen til den amerikanske metropolen, er kanskje dette en fin mulighet. Her får du nemlig et glimt både av bybildet med skyskrapere og gule taxier, og du får ta turen inn i en av New Yorks travleste (og heteste!) restauranter. På hjulene dukker det opp både saftige hamburgere, chips og sukkersøte smultringer, for ikke å snakke om smakfulle gevinster.

Thunderkick har også flere andre klyngebaserte spilleautomater som kan være verdt en nærmere titt. Dette inkluderer blant annet Jiggly Cash, der du blir tatt med til en fargerik verden full av sukkertøy og søte gevinster. Også dette spillet har multiplikatorer, symbolskred og gratisspinn, i tillegg til flere andre unike funksjoner.

Vil du ha mer potetmoro på hjulene, kan du også prøve Royal Potato fra Print Studios. Her er ikke potetene brennhete, men gigantiske! Potetene her er nemlig av det uvanlige slaget, og de kan vokse for å erstatte stadig flere symboler. Spillet ble faktisk så populært at de også har fått en oppfølger, nemlig Royal Potato 2.

RTP og volatilitet

RTP står for «Return to Player», og angir hvor stor andel av alle innsatser som blir utbetalt til spillerne over tid. De fleste spilleautomater har en RTP-verdi på over 90 %, og Hot Potato! kan sies å være i det øvre sjiktet med en utbetalingsprosent på 96,16. Hvis du velger å benytte deg av funksjonskjøp, økes RTP-verdien til 96,44 %.

Det er imidlertid viktig å være klar over at dette er den maksimale RTP-verdien, og at casinoene har muligheten til å redusere utbetalingsprosenten. Dermed kan det være lurt å prøve å finne et casino som tilbyr maksimal RTP-verdi til spillerne. Husk uansett at RTP-verdien gjelder i det lange løp, og på ingen måte garanterer gevinst i korte spilløkter.

Volatiliteten i Hot Potato! er svært høy, noe som betyr at utbetalingsfrekvensen er lav. Her må du altså belage deg på å spinne hjulene mange ganger uten å vinne. Men, når gevinsten først kommer, er den ofte langt større enn i andre spilleautomater på nettet. Maksgevinsten i Hot Potato! er på 10 000x innsatsen.

Er Hot Potato! tilgjengelig i Norge?

Hot Potato! kommer fra den anerkjente leverandøren Thunderkick, som samarbeider med en rekke norske casinoer på nettet. Du kan dermed prøve lykken i dette brennhete casinospillet også fra Norge. Flere norske nettcasinoer på topplisten vår har dette spillet, for eksempel Casino Friday og Fruta Casino.

Alle nettcasinoer vi anbefaler er grundig testet og vurdert av ekspertene våre, slik at du kan være helt trygg på at alt går riktig for seg. Dermed kan du fokusere på det aller viktigste; nemlig å samle varme poteter på spillfeltet og vinne brennhete gevinster. Sjekk topplistene og nye casino på nettsiden vår for å finne et casino vi anbefaler.

Prøv Hot Potato! gratis

For nybegynnere kan det ofte være skremmende å skulle sette inn penger for å spille casinospill. Da er det fint å vite at de aller fleste spilleautomater, inkludert Hot Potato!, er tilgjengelig i demomodus. Det er dermed mulig å teste spillet helt risikofritt uten å måtte sette inn ekte penger. Slik kan du gjøre deg kjent med både spillet og casinoet før du tar neste steg.

Også eksisterende spillere kan ha stor nytte av demoversjonen av Hot Potato! Spillet har tross alt mange spesialfunksjoner som kan være vanskelig å forstå bare ved å studere utbetalingstabellen. Takket være demoversjonen er det mulig å spinne noen runder helt risikofritt og dermed gjøre seg kjent med de ulike funksjonene og mulighetene i spillet.

Ved spill med ekte penger er det viktig å være klar over at volatiliteten i Hot Potato! er svært høy. Det kan derfor være ekstra fordelaktig å spille med en bonus, eller i det minste satse lavt i starten av spilløkten. Husk at høy volatilitet betyr at gevinstene er sjeldne, noe som raskt går utover saldoen hvis man satser høyt.

Ansvarlig spill

Akkurat som alle andre casinospill, er Hot Potato! skapt for underholdningens skyld. Denne videoautomaten må altså ikke anses som en inntektskilde eller et hjelpemiddel for å komme seg ut av gjeld. Det er svært viktig å spille ansvarlig, og satse kun penger man har råd til å tape. Sett deg et budsjett før du begynner å spille, og hold deg til det.

De aller fleste nettcasinoer har dessuten ulike verktøy for å sikre ansvarlig spill, i form av blant annet spillgrenser. Via kontoen din kan du gjerne angi grenser både for hvor mye du kan sette inn og hvor mye du kan spille for. Hvis du har behov for en liten timeout, kan du til og med aktivere en spillpause på kontoen din. Også virkelighetskontroll og selvevalueringstester kan være til nytte hvis du frykter at du er i ferd med å miste kontrollen over spillingen.

Det kan også være en god idé å bruke autospillfunksjonen når du spinner hjulene i Hot Potato! Denne funksjonen gjør det enklere å følge med på hvor mye du bruker, og via autospillmenyen kan du til og med angi grenser for spilløkten. Uansett hvilke verktøy du velger å bruke er det viktig å spille ansvarlig og alltid holde seg til et fastsatt budsjett. 

Konklusjon

Hot Potato! er en fargerik og fartsfylt videoautomat fra svenske Thunderkick. Spillet har et unikt oppsett med 7×7 posisjoner, der symboler faller ned ovenfra. Underveis venter både eksploderende wild-symboler, gratisspinn og symbolfall, for ikke å snakke om en unik multiplikatorfunksjon som virkelig gir økt gevinstpotensiale.

RTP-verdien er høy, men det samme er volatiliteten. Selv om gevinstene er sjeldne, er de dermed relativt store. Spillet passer dermed best for mer erfarne spillere som gjerne har en romslig spillsaldo. Maksgevinsten i Hot Potato! er på 10 000x innsatsen. I skrivende stund er Hot Potato! kun tilgjengelig på engelsk, men man kan anta at spillet etter hvert blir tilgjengelig også på norsk, i likhet med de fleste andre spill fra Thunderkick.

Hvis du liker fartsfylt moro og brennhete gevinster, er altså Hot Potato! et godt valg. Her blir du tatt med på en spennende reise til New York, der du finner alt fra hamburgere og chips til smultringer på hjulene. Se spesielt etter den brennhete poteten som kan gi eksplosive gevinster – bokstavelig talt.

Fordeler

  • Spennende spillfunksjoner
  • Høy RTP-verdi
  • Maksgevinst på 10 000x
  • Bonuskjøp

Ulemper

  • Litt utdatert grafikkOfte Stilte Spørsmål

Hva er Hot Potato?

Hot Potato er en klyngebasert spilleautomat fra svenske Thunderkick. Her får du både symbolfall, gratisspinn og eksploderende wild-symboler, for ikke å snakke om et innovativt multiplikatorrutenett.

Hvem utviklet Hot Potato?

Hot Potato er utviklet av den svenske leverandøren Thunderkick, som er kjent for sine innovative og fartsfylte spilleautomater.

Er Hot Potato! tilgjengelig i Norge?

Ja, Hot Potato! er tilgjengelig hos de fleste norske nettcasinoer som tilbyr spill fra Thunderkick.

Hvilke casinoer tilbyr Hot Potato! i Norge?

En rekke norske casinoer vi anbefaler har Hot Potato! i spillkatalogen sin. Dette inkluderer blant annet Casino Friday og 30bet Casino. Disse casinoene er grundig testet og vurdert til å være trygge for norske spillere.

Når ble Hot Potato! lansert?

Hot Potato! ble lansert i november 2023.

Hvilke spesialfunksjoner har Hot Potato?

Hot Potato! har mange spesialfunksjoner, inkludert eksploderende wild-symboler, klyngemekanisme, multiplikatorrutenett, gratisspinn og symbolfall.

Hva er RTP-verdien for Hot Potato?

RTP-verdien for Hot Potato! er 96,16 %, eller 96,44 % ved bonuskjøp. Merk imidlertid at dette er maksverdier, og at noen casinoer kan nedjustere denne verdien.

Casinoekspert med mer enn ti års erfaring

Hanne har jobbet i casinobransjen i godt over et tiår, og er spesielt interessert i alt som har med sannsynlighet og statistikk å gjøre.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *