Mutant Trawlers

Publisert: 09/05/2024 Sist Oppdatert: 09/05/2024 12 min lesetid

Informasjon om Mutant Trawlers

SpillutviklerBang Bang Games
LansertMai 2024
Hjul5
Gevinstveier243
VolatilitetMiddels til høy
Max RTP96 %
Maksgevinst10 000x
Størst dokumenterte gevinstN/A
BonuskjøpJa
Progressiv jackpotNei
BonusjaktvennligJa
På denne siden

Anmeldelse av Mutant Trawlers

Mutant Trawlers tar deg med til en post-apokalyptisk verden med mutantfisk og radioaktivt avfall. Det hele foregår i en innsjø som er farget grønn av radioaktivt materiale, og på hjulene dukker det opp både soppskyer og geigertellere. Den en gang så idylliske innsjøen er forvandlet til et nifst sted med muterte, selvlysende fisk. Spørsmålet blir om dette temaet er verdig en egen spilleautomat?

I dette spillet kan til og med fiskebåtene mutere; de kan bli til trålere med ekstra høye multiplikatorer og enda bedre fiskelykke. De utløser til og med en respinn-funksjon der multiplikatoren spres til alle andre trålere i sikte. Spillet har også en gratisspinnrunde, og er du ikke fornøyd med spinnene du får tildelt, kan du gamble for å prøve å øke antallet. I denne radioaktive innsjøen er med andre ord alt mulig!

Fisketema er ikke noe nytt på online casino, men her har altså Bang Bang Games tatt det hele ett steg videre. Radioaktivitet og nedsmelting er kanskje ikke det man først og fremst forventer på en fisketur, men det får du altså her. Er du heldig nok til å få de største mutantfiskene på kroken, venter en toppremie på hele 10 000x innsatsen. Skitt fiske!

mutant trawler spillet utfoldes i en grønn innsjø ved bredden av et misligholdt atomkraftverk.
Mutant trawlers spillet utfoldes i en grønn innsjø ved bredden av et misligholdt atomkraftverk.

Symboler og oppsett

Spillfeltet i Mutant Trawlers er plassert i vannet, og hjulene er gjennomsiktige. I bakgrunnen ser du imidlertid kun grønt grums, og havbunnen er tilsynelatende helt blottet for liv. Ser du ovenfor spillfeltet, skjønner du raskt hvorfor. Her er det nemlig et kjernekraftverk, og på et eller annet tidspunkt har noe gått veldig galt.

Tema, grafikk og lyder

Selv om temaet i dette spillet er fisking, er det ikke en vanlig fisketur ala Big Bass Bonanza du begir deg ut på. Her blir du nemlig tatt med til en post-apokalyptisk og ærlig talt ganske nifs verden. Hjulene er senket ned i en svært forurenset innsjø, der fisken på ett eller annet tidspunkt har mutert. På hjulene dukker det opp både plutonium, geigertellere og tønner med selvlysende, radioaktivt avfall.

Bakgrunnsmusikken er det ikke lett å bli klok på, for den er både diskret og energisk på samme gang. Enten hører du nesten ikke en lyd, noe som gjenspeiler stillheten i den radioaktive innsjøen. Men, en og annen illevarslende lyd forteller deg at ikke alt er som det skal være, som om det var noen som helst tvil om det.

Spillsymbolene har et tegneserieaktig design, noe som toner ned det nifse temaet et par hakk. Grafikken er enkel, men effektiv. Når du er i ferd med å utløse gratisspinnrunden, begynner hjulene å lyse. Og, du, når du får totalt tre soppskyer er det bare å søke dekning. Da er det nemlig bare et tidsspørsmål før nedsmeltingen er et faktum.

Gratisspinnrunden foregår om natten, og stemningen blir enda litt nifsere. Trålerne har slått på flomlysene, og det er akkurat som at det har lekket enda mer radioaktivt avfall i innsjøen. En rask titt på kjernereaktorene i bakgrunnen bekrefter denne mistanken, for her tyter det ut et selvlysende, grønt stoff.

Mutant Trawlers grunnspill med trålere på toppen og fiskepengesymbol
Grunnspillet i Mutant Trawlers kan utløse funksjoner som gjør at trålerne muterer, og store gevinster kan dras ombord.

Grunnspillet

Sett bort fra de dystre omgivelsene, har spillet et ganske tradisjonelt oppsett. Selve spillfeltet består av fem hjul og tre rader, men i stedet for innsatslinjer, har spillet 243 måter å vinne på. For å danne en vinnerkombinasjon trenger du tre eller flere like symboler på etterfølgende hjul fra venstre.

Hvis noen av hjulene inneholder mer enn én forekomst av det gevinstgivende symbolet, multipliseres gevinsten. Har du for eksempel to av det gevinstgivende symbolet på hvert av de tre første hjulene, aktiveres en 6x multiplikator (2*2*2=6).

Symboler

Spilleautomaten har åtte ordinære spillsymboler, hvorav fire er høyverdisymboler. Det mest verdifulle av disse viser en kapsel med grønt plutonium, mens resten av høyverdisymbolene er representert av en geigerteller, en tønne med radioaktivt avfall og en dykkermaske. Lavverdisymbolene viser kortverdiene J, Q, K og A en fargerik og tilsynelatende radioaktiv utførelse.

Wild-symbolet er representert av et fareskilt om radioaktivt materiale, og kan brukes til å erstatte alle ordinære spillsymboler på hjulene. Scatter-symboler viser en soppsky, og tre slike hvor som helst på spillfeltet utløser gratisspinnrunden. På hjulene kan det også lande ulike mutantfisker med pengepremier, og ovenfor spillfeltet kan det dukke opp to forskjellige båter på hjulene; vanlige fiskebåter og trålere.

Innsatser

I innsatsfeltet nederst til høyre i spillvinduet kan du til enhver tid se gjeldende innsats. Standardinnsatsen i spillet er på 20 kr, men det er fint mulig å satse både mer og mindre enn dette. Du kan enten bruke piltastene for å øke eller redusere totalinnsatsen, eller du kan klikke på sjetongen for å åpne innsatsmenyen. Her har du rask tilgang til hver av de 16 forskjellige innsatsalternativene.

Spillutvikler

Gjengen som står bak Mutant Trawlers heter Bang Bang Games. Dette er en relativt ny spillutvikler i bransjen, men de har allerede rukket å bli ganske populære, mye takket være samarbeidet med giganten Yggdrasil. Bang Bang Games fokuserer utelukkende på spilleautomater, og de har satt seg som mål å designe spill som er enkle å forstå.

Funksjoner i Mutant Trawlers

Mange av dagens videoautomater har så kompliserte regler og spillfunksjoner at man får lyst til å gi opp. Sammenlignet med disse er Mutant Trawlers forfriskende enkelt å lære seg. Dette betyr ikke på noen måte at det er kjedelig – tvert imot! Her er det flere spennende spillfunksjoner som øker både spenningen og vinnermulighetene:

Mutantpenger

I hvert spinn kan det lande pengesymboler på hjulene i form av ulike muterte fisk. Slike mutantfisker kan ha en verdi på mellom 0,5x og 40x grunninnsatsen. Hvis det lander en fiskebåt over et av hjulene som inneholder mutantpenger, blir premien på det aktuelle hjulet samlet inn. Når dette skjer, blir båten oppgradert til en tråler, og tråleromspinnfunksjonen blir utløst.

Tråleromspinn

Under tråleromspinn starter alle båtene med en 2x multiplikator. De samler inn alle pengepremier som lander på spillfeltet, og ikke bare på hjulet nedenfor. Multiplikatoren øker med én for hvert etterfølgende omspinn. Og det beste av alt? Multiplikatoren har ingen øvre maksgrense.

Under omspinnfunksjonen kan det dessuten dukke opp nye båter på spillfeltet. Hvis en slik båt samler inn mutantpenger, blir også den oppgradert til tråler med den samme multiplikatoren som de øvrige trålerne. Omspinnrunden fortsetter helt til det ikke blir samlet inn ytterligere mutantpenger.

Bonusrunde

Gratisspinnrunden utløses ved å spinne frem tre eller flere bonussymboler på spillfeltet. Tre symboler gir tolv gratisspinn, fire symboler gir femten gratisspinn og fem symboler gir tjue free spins.

Hvis du utløser tolv eller femten gratisspinn, får du muligheten til å gamble for muligheten til å øke antallet. Sannsynligheten for å vinne gamblespillet er representert av gamblehjulet. Vinner du gamblespillet, økes antall gratisspinn. Men, hvis du lander på rødt, taper du, og blir sendt tilbake til hovedspillet med halen mellom beina. Her gjelder det altså å være litt forsiktig.

Illustrering av gamblefunksjonen,, hvor man kan enten vinner flere gratisspinn eller tape alt.
Mutant Trawlers tilbyr en gamblefunksjon ved inngang til bonusrunden. Enten får du flere spinn, eller så taper du alle. Egentlig ikke å anbefales i det hele tatt.

Under gratisspinnrunden tilbakestilles ikke trålermultiplikatoren mellom spinn, noe som gir ekstra bra gevinstpotensiale. Ellers fungerer bonusrunden som hovedspillet, bortsett fra at det ikke er mulig få nye scatter-symboler. Det er dermed ikke mulig å forlenge gratisspinnrunden underveis.

Bonuskjøp

Hvis du er lei av å vente på at det skal lande scatter-symboler på spillfeltet, kan du kjøpe direkte tilgang til gratisspinnrunden. Klikker du på handlevognen ved siden av spillfeltet, får du opp to alternativer for bonuskjøp. Her kan du velge å betale 65x eller 120x ønsket innsats, avhengig av hvor heldig du føler deg.

For 65x innsatsen aktiveres et spinn der det er garantert å lande tre, fire eller fem bonussymboler. Dette gir henholdsvis tolv, femten eller tjue gratisspinn. Hvis du vil være helt sikker på å få maksimalt antall free spins, kan du velge å betale 120x innsatsen. Dette garanterer fem bonussymboler og dermed 20 gratisspinn.

Bonusboost

Bonuskjøpfunksjonen som nevnt ovenfor må ikke forveksles med bonusboost. Sistnevnte er en ekstra modifikator som kan aktiveres mot en ekstra kostnad på 50 %. Når bonusboost er aktivert, dobles sannsynligheten for å utløse gratisspinnrunden. Funksjonen kan slås av og på ved å trykke/klikke på bonusboost-knappen til venstre for spillfeltet.

Mutant Trawlers bonusboost funksjon aktivert
Med bonus boost aktivert øker du sjansen for å lande bonusrunden. Samtidig øker kostnaden per spinn også.

Autospill

Spillet har også en autospillfunksjon som kan brukes til å spinne hjulene automatisk. Du kan velge mellom ulike antall spinn fra ti til tusen, eller du kan til og med aktivere et uendelig antall spinn. Velg ønsket alternativ i autospillmenyen og klikk på startknappen for å starte funksjonen. På spinnknappen kan du følge med på hvor mange spinn som er igjen, og du kan når som helst trykke på stoppknappen for å avbryte.

Turbomodus

Hvis du synes at det går for treigt, kan du klikke/trykke på lynsymbolet i hovedmenyen. Dette ikonet slår av eller på turbomodus, som enten aktiverer eller deaktiverer animasjoner på hjulene. Når turbomodus er på går hver spillrunde mye raskere enn vanlig.

Målgruppe og lignende spill

Dette dystre spillet er nok ikke noe for miljøforkjempere, men hvis du synes det høres kult ut med mutantfisk bør du definitivt prøve det. Synes du at det er noe kjent med spillet, er forresten ikke det så rart. Det finnes nemlig utallige fiskeinspirerte spilleautomater på markedet, selv om altså de færreste byr på mutantfisk.

Golden Catch fra Big Time Gaming har mange av de samme elementene, inkludert trålere som dukker opp ovenfor hjulene for å samle inn premiefisk. Dette er riktig nok en langt mer lystbetont spilleautomat, med blå himmel og yrende liv på havbunnen. Her får du dessuten båtmultiplikatorer og gode muligheter til å få storfangsten.

For en enda muntrere variant, kan du prøve Fishing Trawler fra G Gaming. Her dukker det også opp trålere som fanger fisk med pengeverdier. I stedet for muterte fisk og radioaktive symboler, har hjulene vakre koraller, perler og søte skilpadder. Gratisspinnfunksjonen her finnes i to forskjellige varianter, og spinner du frem nok fisk på hjulene, kan du få utrolige 45 gratisrunder!

RTP og volatilitet

RTP og volatilitet er viktige begreper som bør vurderes før du velger spilleautomat. RTP-verdien forteller deg hvor stor prosentandel av totalinnsatsen som blir utbetalt som gevinster i det lange løp. Mutant Trawlers har en RTP-verdi på 96 %, noe som betyr at spillet er designet for å betale tilbake 96 % av det totale innsatsbeløpet fra alle spillere over tid. De resterende 4 % er husets fordel. Det er viktig å huske at RTP-verdien er teoretisk, og at den baserer seg på et svært stort antall spill.

Volatilitet er et mål på hvor risikabelt det er å spille på en bestemt spilleautomat. Spill med høy volatilitet gir som regel sjeldne gevinster, men du kan til gjengjeld vinne mer når du først vinner. Spill med lav volatilitet gir hyppigere, men lavere gevinster. Volatiliteten for Mutant Trawlers er middels til høy, med en maksgevinst på 10 000x.

Er Mutant Trawlers tilgjengelig i Norge?

Mutant Trawlers er et helt nytt spill, og det er derfor ikke nødvendigvis på plass hos favorittcasinoet ditt enda. Men, det er altså tilgjengelig for norske spillere, og det er til og med oversatt til norsk. Hvis du ikke finner det i spillkatalogen der du pleier å spille, er det altså bare å lete videre. Sjekk listen vår over markedets beste nettcasinoer for tips til hvor du kan spille.

Vi tester og vurderer norske spillsider kontinuerlig, for å hjelpe deg med å finne trygge og gode alternativer. Velger du et nettcasino fra topplisten vår kan du være helt sikker på at du ender opp hos et pålitelig og sikkert spillsted.

Prøv Mutant Trawlers gratis

Som de fleste andre videoautomater på det norske markedet, er Mutant Trawlers tilgjengelig i demoversjon. Det vil si at du kan spille helt uten risiko så lenge du bare måtte ønske. Når du åpner spillet får du tildelt en viss sum lekepenger, og går du tom, er det bare å oppdatere siden for å få påfyll.

Ved å benytte deg av demomodusen kan du enkelt gjøre deg kjent med de ulike spillfunksjonene, symbolene og ikke minst innsatsalternativene. Slik kan du finne ut hva som passer best for deg og din spillestil før du satser ekte penger. Husk bare at du ikke har mulighet til å vinne ekte penger mens du spiller i demomodus!

Når du er klar til å spille på ekte, må du huske at du risikerer å tape pengene dine. Det kan være lurt å starte forsiktig, og heller øke innsatsen etter hvert. På denne måten unngår du å gå tom for penger raskt, og du kan få en lenger og enda mer underholdende spilløkt. Dette er spesielt viktig med tanke på at Mutant Trawlers har ganske høy volatilitet.

Ansvarlig spill

Når du skal spille casinospill med ekte penger må du alltid sørge for å angi et budsjett først. Tenk grundig over hvor mye penger (og tid!) du har tenkt å bruke, og hold deg til grensene dine. Videoautomater som denne er veldig underholdendene, og de mange spillfunksjonene gjør at det fort gjort å la seg rive med. Unngå å satse mer enn du har tenkt ved å sette tydelige grenser på forhånd.

For å være helt sikker på at du overholder dine egne grenser, kan det være lurt å spille hos et casino som tilbyr verktøy for ansvarlig spill. Hos mange norske nettcasinoer kan du blant annet sette innskuddsgrenser, altså grenser for hvor mye du kan sette inn på kontoen din. Ofte kan du også angi innsats- eller tapsgrenser. Sørg alltid for å spille ansvarlig, så sikrer du at spillopplevelsen forblir gøy.

Mutant Trawlers Konklusjon

I denne spilleautomaten blir du tatt med på fisketur i en post-apokalyptisk verden. Her får du alt fra mutantfisk til selvlysende hjul, og et tema som er både nifst og litt morsomt. Spillet har 243 måter å vinne på, men ellers er oppsettet ganske ordinært med fem hjul og tre rader. Maksgevinsten er på 10 000x innsatsen, så her er det bare å kaste snøret og håpe på det beste.

Spillet har flere spennende spesialfunksjoner, uten at det blir for mye av det gode. Reglene er faktisk forfriskende enkle å lære seg, og det er lett å få med seg hva som skjer. Gratisspinnrunden utløses som vanlig av tre eller flere scatter-symboler, som ganske passende viser en soppsky. Når eksplosjonen er et faktum, får du faktisk muligheten til å gamble med spinnene du har fått for å prøve å øke antallet.

Du kan forresten aktivere en valgfri bonusboost for å øke sannsynligheten for å få gratisspinn, eller du kan bare kjøpe direkte adgang til bonusrunden. I både hovedspillet og under gratisspinn vil du se fiskebåter over spillfeltet. De vaker rundt på jakt etter mutantfisk, og når de får fisk, oppgraderes de til trålere samtidig som de utløser omspinn med ekstra gode multiplikatorer.

I Mutant Trawlers kombineres tradisjonelle fiskeautomater med en mørk og dyster atmosfære. Selvlysende hjul og massevis av rare mutantfisk er bare noe av det som venter under overflaten av denne meget forurensede innsjøen. Her får du altså en fisketur utenom det vanlige. Finn frem fiskestanga og geigertelleren, og prøv fiskelykken du også!

Fordeler

  • Unikt tema
  • Bonuskjøp og bonusboost
  • Enkle spillfunksjoner
  • Høy utbetalingsprosent

Ulemper

  • Dystert tema
  • Ingen spillgrenser for autospillfunksjonen

Ofte Stilte Spørsmål

Hva er Mutant Trawlers?

Mutant Trawlers er en spilleautomat fra Bang Bang Games med radioaktivt tema og muterende multiplikatorer.

Hvem utviklet Mutant Trawlers?

Mutant Trawlers er utviklet av Bang Bang Games i samarbeid med Yggdrasil.

Er Mutant Trawlers tilgjengelig i Norge?

Ja, Mutant Trawlers er oversatt til norsk og tilgjengelig hos norske nettcasinoer.

Hvilke casinoer tilbyr Mutant Trawlers i Norge?

Mutant Trawlers er på plass hos de fleste nettcasinoer som tilbyr spill fra Yggdrasil og Bang Bang Games. Sjekk topplisten vår for gode alternativer.

Når ble Mutant Trawlers lansert?

Mutant Trawlers ble lansert i mai 2024.

Hvilke spesialfunksjoner har Mutant Trawlers?

Mutant Trawlers har omspinn, gratisspinn, bonusboost og bonuskjøp.

Hva er RTP-verdien for Mutant Trawlers?

RTP-verdien for Mutant Trawlers er 96 %.

Casinoekspert med mer enn ti års erfaring

Hanne har jobbet i casinobransjen i godt over et tiår, og er spesielt interessert i alt som har med sannsynlighet og statistikk å gjøre.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *