Tropicool 3

Publisert: 01/04/2024 Sist Oppdatert: 01/04/2024 10 min lesetid

Test Tropicool 3 demospill her

Informasjon om Tropicool 3

SpillutviklerELK Studios
LansertApril 2024
Hjul6
Gevinstveier46 656
VolatilitetHøy
Max RTP94 %
Maksgevinst25 000x
Størst dokumenterte gevinstN/A
BonuskjøpJa
Progressiv jackpotNei
BonusjaktvennligJa
På denne siden

Anmeldelse av Tropicool 3

Tropicool 3 er som du sikkert allerede har gjettet det tredje spillet Tropicool-serien til ELK Studios. Her venter nok en gang en iskald og kul spillopplevelse, men det er mye som er annerledes i denne oppfølgeren. Tony og Fiona har for eksempel blitt udødeliggjort som gullstatuer, mens Elmo er tilbake på hevntokt.

Selve oppsettet er også annerledes denne gangen, for ikke å snakke om omgivelsene. Også her får du snødekte palmer, men i stedet for en tropisk stillehavsøy, er handlingen her lagt til antikkens Egypt. Tropicool 3 har dessuten ELKs unike X-iter-funksjon som gir en helt unik måte å spille på. Med X-iter kan du hoppe rett til de mest spennende delene av spillet via ulike forhåndsdefinerte modi.

Snø og pyramider er kanskje ikke noe man er vant til å se sammen, men det er altså det du får i denne spilleautomaten. Les videre for mer informasjon om Tropicool 3 og den kule spillopplevelsen du kan vente deg i dette ferske spillet fra ELK Studios. Pakk sekken og utforsk de gamle pyramidene sammen med Tony og Fiona.

Tema, symboler og oppsett Tropicool 3

Selv om Tropicool 3 inngår i den samme spillserien og har mange kjente elementer fra de to første spillene, er det mye som er nytt og unikt denne gangen. Mens de to første spillene utspilte seg på en tropisk strand, er Tropicool 3 tilsynelatende lagt til Egypt. I bakgrunnen ser du både sfinksen og store pyramider, og på hjulene dukker det opp en rekke egyptiske symboler. Selve hjulsettet er dessuten omkranset av høye gullstatuer som er utsmykket med hieroglyfer.

I originalen møtte vi tukanen Tony og flamingoen Fiona, og i toeren fikk de selskap av dovendyret Elmo. Disse symbolene landet stablet på hjulene og gav gevinst uansett posisjon. I Tropicool 3 har trekløveret forduftet, i hvert fall virker det slik ved første øyekast. Men, ser du nøye etter er de jammen med denne gangen også. Tony og Fiona har blitt udødeliggjort i form av gullstatuer ved siden av hjulene, og de representerer dessuten det mest verdifulle symbolet i spillet. Dovendyret Elmo er også med, og han kan til og med utløse et av spillets spesialfunksjoner.

grunnspill i Tropicool 3 foregår i snødekte omgivelser i Egypt.
Vanlig grunnspill i Tropicool 3 foregår i snødekte omgivelser i Egypt.

Tema, grafikk og lyder

Denne spilleautomaten kombinerer to temaer som i utgangspunktet har veldig lite med hverandre å gjøre, nemlig is og antikkens Egypt. Det er vel ikke spesielt sannsynlig å finne snødekte palmetrær i Egypt, men som vi så i de to første spillene i serien kan det bli utløst en ny istid hvor som helst. Våre to fuglevenner fra disse spillene ruver nesten like høyt som pyramidene ved siden av spillfeltet.

I hovedspillet er himmelen bak spillfeltet blå og nesten skyfri. Men, idet du utløser bonusfunksjonen blir det plutselig natt, og himmelen får et vakkert fargespill som utheves ved hjelp av store lyskastere. Samtidig blir palmetrærne dekorert med lysslynger, og den ene av pyramidene blir dessuten lyst opp med neonlys. Ser du nøye etter, vil du også se tropiske blomster på palmetrærne; et lite nikk til de to første spillene her, altså.

I bakgrunnen hører du selvsagt egyptisk musikk, og issymbolene klirrer når de treffer bunnen av spillfeltet. Når spillet starter velger du selv om du vil spille med lyd eller ikke, og du kan når som helst ombestemme deg ved å endre innstillingene i menyen. For en mest mulig helhetlig spillopplevelse anbefaler vi imidlertid at du slår på lyden.

Oppsett Tropicool 3

Som forgjengerne har Tropicool 3 et utradisjonelt oppsett der de klassiske hjulene og radene er erstattet av et rutenett på 6×6 posisjoner. Symbolene faller ned ovenfra, og når de danner vinnerkombinasjoner, knuses de, og nye symboler faller ned for å fylle tomrommene. Disse symbolene kommer fra et såkalt COOL-hjul som befinner seg over spillfeltet.

COOL-hjulet har tre nivåer, og for hver nye vinnerkombinasjon som blir dannet, faller det et symbol ned fra det første nivået. Med mindre Elmo er på ferde, da, for han kan få alle symbolene til å falle ned. Men mer om det senere.

Symboler

Det mest verdifulle symbolet i Tropicool 3 viser en forgylt utgave av våre to fuglevenner fra originalen. De tre middels verdifulle symbolene viser forgylte dyr man gjerne finner i Egypt, nemlig en skarabébille, en slange og en firfirsle. Lavverdisymbolene viser fire bær i forskjellige farger.

Bonussymbolet viser en stor, blå «B», og multiplikatorsymbolet viser en stor «X» med en multiplikatorverdi. Wild-symbolet er representert av en isfigur med formen «W», og dette symbolet finnes også i en klebrig utgave. Det inkluderer da et låseikon og et tall som angir antall gjenværende spinn. Spørsmålstegnet er et overraskelsessymbol, og symbolet med to piler utløser et radbytte. Sist, men ikke minst, har vi Elmo som kan få alle symbolene fra COOL-hjulet til å falle ned.

Innsatser

Tropicool 3 har mange innsatsalternativer å velge mellom. Nederst til høyre på skjermen kan du til enhver tid se gjeldende innsats, og for å endre den klikker du bare å sjetongstabelen helt til venstre. I vinduet som dukker opp kan du velge mellom tolv forhåndsdefinerte innsatser fra 2 kr til 1000 kr per spinn. Når du har valgt ønsket innsats, er det bare å klikke på spinnknappen for å starte spillet.

Spillutvikler

Selv om du aldri har spilt noen av spillene i Tropicool-serien før, er det lett å mistenke at det kommer fra ELK Studios. Den særegne og lekne stilen deres setter sitt preg også på denne spilleautomaten. Grafikken er helt topp, og bakgrunnslydene er nøye valgt ut for å forsterke det kule temaet.

ELK Studios ble stiftet så langt tilbake som i 2013, og de er spesielt kjent for å designe underholdende og lekne spill, gjerne med et tegneserieelement. Spillutvikleren lanserer utelukkende slots, og har fokus på kvalitet heller enn kvantitet. De streber stadig etter å levere spennende spillkonsepter med fengende temaer.

Spillfunksjoner i Tropicool 3

Tropicool 3 har så mange spesialfunksjoner at det er vanskelig å vite hvor man skal starte. Spillet er basert på symbolfall, og har i tillegg et ekstra tredelt hjul øverst kalt et COOL-hjul. Her faller det ned ulike modifikatorer på spillfeltet som hjelper deg med å vinne. I tillegg har spillet den innovative X-iter-funksjonen som kan brukes ikke bare til å kjøpe gratisspinn, men også flere andre spillfunksjoner. Les mer om de ulike funksjonene og modifikatorene i spillet nedenfor.

Skredfunksjon

Alle symboler som inngår i en vinnerkombinasjon eksploderer, og etterlater et tomrom for symboler som faller ned fra COOL-hjulet. Dette gjentas så lenge det dannes nye vinnerkombinasjoner på spillfeltet. Når symbolene fra COOL-hjulet er falt ned, vil symbolene som er igjen på spillfeltet falle ned etter gravitasjonens regler.

COOL-hjul

COOL-hjul er det horisontale hjulet over spillfeltet. Dette hjulet har tre nivåer, og hver vinnerkombinasjon som dannes på spillfeltet utløser et symboldropp fra det første nivået av COOL-hjulet. Også på COOL-hjulet er det vanlig gravitasjon som gjelder, og symbolene fra de øverste nivåene faller ned innad på hjulet. Etter at symboler droppes fra COOL-hjulet, fylles det på igjen fra høyre. COOL-hjulet inneholder følgende funksjonssymboler:

Den overliggende "bjelken" som formes av armene til to Sfinxer holder spesialsymbolene som kan droppe ned på spillbrettet.
Den overliggende «bjelken» som formes av armene til to Sfinxer holder spesialsymbolene som kan droppe ned på spillbrettet.
 • Bonussymbol: Tre eller flere utløser bonusfunksjonen.
 • Multiplikatorsymbol: Øker gevinstmultiplikatoren.
 • Radbytte: Erstatter ordinære symboler på én linje til det samme symbolet.
 • Overraskelsessymbol: Avdekker et gevinstgivende symbol ved slutten av symboldroppet.
 • Wild-symbol: Erstatter ethvert ordinært spillsymbol.
 • Låst wild-symbol: Et wild-symbol som låses fast i tre vinnerkombinasjoner.
 • Ekstra dropp: Gir ekstra gratisdropp i bonusspillet.

Gratisdropp

Bonusspillet i Tropicool 3 utløses av tre eller flere bonussymboler. Det er i praksis en gratisspinnfunksjon, men her kalles det gratisdropp i stedet for spinn. Antall dropp som tildeles avhenger av hvor mange bonussymboler som utløste funksjonen. Tre, fire, fem og seks bonussymboler gir henholdsvis seks, ni, tolv og femten dropp.

Gratisdroppene starter med et nytt sett med symboler og nye funksjonssymboler på COOL-hjulet. Symbolene på hjulet dessuten med nye for hvert gratisdropp. Underveis i bonusspillet inneholder COOL-hjulet også ekstradropp-symboler, og disse gir ett, to eller tre ekstra gratisdropp når de lander på hjulene.

Bonusrunde med free drops på Tropicool 3
Hvis tre eller flere bonussymboler lander sammen med et Elmo-symbol, utløses i stedet superbonusspillet. Under superbonusen er det garantert å lande ett Elmo-symbol på spillfeltet, og det er dessuten klebrig.

X-iter

Tropicool har en unik X-iter-funksjon. Denne gjør det ikke bare mulig å kjøpe gratisspinn, men spilleren kan gå rett til ønsket modus. Ved å klikke på X-iter-knappen til venstre på skjermen åpnes menyen med fem forskjellige valg. Her kan du blant annet kjøpe ordinære gratisspinn for 100x innsatsen eller supergratisspinn til 500x innsatsen.

I tillegg kan du kjøpe andre spillfunksjoner. Du kan for eksempel kjøpe direkte adgang til Elmos Revenge-funksjonen for 50x innsatsen, eller låste wild-symboler for 25x innsatsen. Det er også mulig å aktivere bonusjakt for 3x innsatsen, noe som mer enn tredobler sannsynligheten for å utløse bonusspillet. X-iter-funksjoner kan kun aktiveres i hovedspillet, og alle ordinære regler gjelder også i X-iter-modus.

Hele 5 forskjellige alternativ finnes i X-iter menyen i tropicool 3. Her kan du betale fra 3x til 500x innsatsen for forskjellige modi av spillet.
Hele 5 forskjellige alternativ finnes i X-iter menyen. Her kan du betale fra 3x til 500x innsatsen for forskjellige modi av spillet.

Autospill

Hvis du synes det er kjedelig å spinne hjulene manuelt, kan du også aktivere en autospillfunksjon. Klikk på autospillknappen øverst til høyre for å åpne menyen der d kan velge 10, 25, 50 eller 100 spinn. Autospillfunksjonen starter automatisk så snart du klikker på ønsket antall. Merk at det ikke er mulig å angi spesifikke betingelser for når funksjonen skal stanse. Du kan imidlertid stanse den manuelt ved å klikke på spinnknappen.

Hurtigspill

Av og til kan det være fint å hoppe over langtekkelige animasjoner og andre unødvendigheter i spillet. Via hovedmenyen kan du aktivere hurtigspill, som gjør at hver runde går raskere. Denne funksjonen er perfekt de gangene du har litt dårlig tid og vil få inn ekstra mange runder, eller hvis du bare er lei av å vente på at symbolene faller sakte ned.

Målgruppe og lignende spill

Her spiller ELK Studios på suksessen fra de to forgjengerne, samtidig som de introduserer noe helt nytt. Spilloppsettet er i stor grad det samme som før, og selv om symbolene i utgangspunktet er nye, er det mye kjent med dem. Også temaet er i stor grad som i de to andre spillene i Tropicool-serien, selv om handlingen denne gangen er lagt til antikkens Egypt.

Hvis du liker dette spillet, bør du med andre ord også ta en titt på de to første spillene. I de første spillene har maskotene fått større oppmerksomhet, og både tukanen og pelikanen lander som stablet på hjulene. I begge disse spilleautomatene får du frosne symboler, snødekte palmetrær og ikke minst store vinnermuligheter.

Men, det er ikke bare ELK Studios som har utforsket dette temaet. I Frozen Tropics fra Pragmatic Play møter du også en tukan, og på hjulene er det massevis av saftige frukter innkapslet i is. Vil du heller ha en enklere og mer klassisk spillopplevelse, kan du prøve Frozen Joker fra GameArt. Her får du både jokere, sjutall og BAR-symboler i iskalde omgivelser.

RTP og volatilitet

Den teoretiske utbetalingsprosenten for Tropicool 3 er 94 %. Sammenlignet med mange andre spilleautomater på markedet, er dette forholdsvis lavt. Det originale Tropicool-spillet har for eksempel en RTP-verdi på 95 %. Merk at den samme RTP-verdien også gjelder ved kjøp av alle X-iter-funksjoner.

Volatiliteten i denne spilleautomaten er høy, og du må derfor regne med få gevinster. Når gevinstene først kommer, er de imidlertid ganske store. Maksgevinsten i Tropicool 3 er 25 000x innsatsen. Hvis denne maksgevinsten nås, avsluttes spillrunden umiddelbart, og gevinsten blir utbetalt. Eventuelle ubrukte gratisdropp bortfaller.

Er Tropicool 3 tilgjengelig i Norge?

Spilleautomater fra ELK Studios er alltid populære blant norske spillere, og de sørger dessuten for å oversette alle spillene sine til norsk. Som forgjengerne er Tropicool 3 tilgjengelig hos de fleste norske nettcasinoer som tilbyr spill fra ELK Studios.

Hvis du er ute etter et pålitelig og trygt nettcasino der du kan spille på denne og andre spilleautomater fra ELK Studios, kan du ta en titt på topplisten vår. Her finner du en oversikt over de beste spillsidene for norske spillere på nett. Vi har testet og vurdert alle nettcasinoer vi anbefaler, slik at du trygt kan registrere deg og spille på favorittene dine hos disse.

Prøv Tropicool 3 gratis

Det finnes knapt en spilleautomat på dagens marked som ikke er tilgjengelig i demomodus. Også Tropicool 3 kan spilles med lekepenger hos de fleste casinoer på nett. Dette er en gyllen mulighet hvis du er nybegynner, da du kan gjøre deg kjent med spillfunksjonene og mekanismene før du setter inn og spiller med ekte penger.

Også erfarne casinospillere kan dra fordel av demomodusen av denne spilleautomaten, kanskje spesielt for å teste den unike X-iter-funksjonen. Prøv deg frem med ulike innsatsnivåer og alternativer for funksjonskjøp for å finne ut hva som fungerer best. Når det etter hvert er tid for å begynne å spille med ekte penger, vet du dermed litt mer hva du kan forvente.

Husk bare å starte i det små; jo lavere innsats du velger, jo lenger varer spillsaldoen din. Dette er et spill med høy volatilitet, og du må derfor forvente å måtte spinne hjulene mange ganger uten gevinst. Slik vil du raskt gå tom for penger hvis du ikke starter beskjedent.

Ansvarlig spill

Når du spiller med ekte penger hos et nettcasino, er det svært viktig å ha ansvarlig spilling i tankene. Du bør alltid sette deg et spillbudsjett før du begynner å spinne hjulene, og holde deg til det fastsatte beløpet. For å hjelpe deg med å spille innenfor grensene, har ELK Studios lagt til en praktisk virkelighetskontroll i spillet.

Via menyen kan du aktivere ønsket intervall for virkelighetskontrollen; 15 minutter, 30 minutter, 45 minutter eller én time. Når den valgte tidsperioden har gått, dukker det opp et popup-vindu der du blir bedt om å bekrefte hvorvidt du vil fortsette å spille. Slik er det enklere å beholde kontrollen over hvor mye tid og penger du bruker på hjulene.

Konklusjon

Tropicool 3 er det nyeste tilskuddet i ELK Studios populære Tropicool-serie. Det er ingen tvil om at den svenske spillutvikleren er kreativ, men her har de faktisk tatt det hele til nye høyder. Tropicool 3 har mange av de samme elementene som forgjengerne, men dette spillet er altså hakket hvassere. Denne gangen er handlingen lagt til antikkens Egypt, der det av en eller annen grunn har begynt å snø. På spillfeltet lander det massevis av symboler innkapslet i is, akkurat som i originalen.

Hvis du lurer på hvor det har blitt av maskotene fra eneren, bør du se litt mer nøye etter. Både Tony tukan og Fiona flamingo er på plass, om enn i et litt annet format enn før. De har nemlig blitt foreviget som gullstatuer på hver side av spillfeltet. De dukker også opp forenet som spillets mest verdifulle symbol. Dovendyret Elmo er også med, og han hjelper deg med å vinne ved å utløse et komplett symboldropp fra COOL-hjulet.

Ellers er grafikken og lydeffektene enda bedre enn i forgjengerne, og det samme er spillfunksjonene. COOL-hjulet er oppgradert med flere nivåer og spennende modifikatorer, og bonusfunksjonen er om mulig enda mer lukrativ enn før. Denne spilleautomaten inkluderer også den innovative X-iter-funksjonen som gir direkte tilgang til bonusfunksjonen samt flere andre av spillets funksjoner.

Maksgevinsten på 25 000x er det heller ingenting å si på, selv om RTP-verdien kanskje er i laveste laget. Dette er uansett en skikkelig kul spilleautomat med massevis av spennende spillfunksjoner og ikke minst et av de mer unike temaene. Pakk sekken og opplev istid i antikkens Egypt sammen med vennene våre Fiona, Tony og Elmo.

Fordeler

 • Unik X-iter-funksjon
 • Spennende tema og topp grafikk
 • Multiplikatorer og klebrige wild-symboler
 • Innebygget virkelighetskontroll

Ulemper

 • Høy volatilitet
 • RTP-verdi under bransjesnittet

Ofte Stilte Spørsmål

Hva er Tropicool 3?

Tropicool 3 er den tredje spilleautomaten i Tropicool-serien til ELK Studios. Denne gangen går turen til antikkens Egypt.

Hvem utviklet Tropicool 3?

Tropicool 3 er utviklet av den svenske leverandøren ELK Studios.

Er Tropicool 3 tilgjengelig i Norge?

Ja, Tropicool 3 er oversatt til norsk og på plass hos de fleste norske nettcasinoer.

Hvilke casinoer tilbyr Tropicool 3 i Norge?

Du kan spille Tropicool 3 både med lekepenger og ekte penger hos norske nettcasinoer som tilbyr spill fra ELK Studios. Hvis du er usikker på hvilket casino du bør velge, kan du sjekke topplistene våre.

Når ble Tropicool 3 lansert?

Tropicool 3 ble lansert i april 2024.

Hvilke spesialfunksjoner har Tropicool 3?

Tropicool 3 har en rekke spesialfunksjoner, inkludert gratisspinn, symbolfall, multiplikatorer, overraskelsessymboler og klebrige wild-symboler. Den unike X-iter-funksjonen gir direkte tilgang til flere av disse.

Hva er RTP-verdien for Tropicool 3?

RTP-verdien i Tropicool 3 er 94 %.

Casinoekspert med mer enn ti års erfaring

Hanne har jobbet i casinobransjen i godt over et tiår, og er spesielt interessert i alt som har med sannsynlighet og statistikk å gjøre.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *