BML Group får kjempebot i Finland

Publisert: 16/05/2023 Sist Oppdatert: 16/05/2023 1 lesetid
Bilde/Shutterstock

DRAMATISK VENDING: Det finske nasjonale politirådet har slått hardt ned på BML Group Ltd. – en stor gamblingoperatør og datterselskap av Betsson AB – og forbudt dem å markedsføre sine gamblingtjenester i Finland. For å understreke forbudet, har politirådet pålagt BML en betinget bot på hele 2,4 millioner euro! Nyheten meldes i dag av det finske Politiet.

Selskapet har lenge hatt Finland i sitt sikte for markedsføring, og har brukt flere kanaler til å annonsere sine tjenester over en lang periode. Til tross for flere advarsler og muligheter til å justere sin praksis i henhold til politirådets syn, har BML fortsatt sine kampanjer mot det Finske markedet.

Store økonomiske interesser

Politirådet mener at BML Group Ltd. har betydelige økonomiske interesser i å fortsette aktivitetene, til tross for tidligere kontrolltiltak. Selv om selskapet har tatt noen steg for å redusere markedsføringen, har de ulovlige aktivitetene fortsatt. Dermed ser det ut som at det Finske markedet ikke er åpent for å gjøre som man vil. Selv om gambling-monopolet er i ferd med å avvikles.

Det dramatiske forbudet som er pålagt av det nasjonale politirådet strekker seg til alt materiale på BML Group Ltd.’s nettsider. Både direkte eller indirekte salgsfremmende gamblingtjenester i Finland. Dette inkluderer all markedsføringskommunikasjon rettet mot forbrukere i fastlands-Finland, bruk av finske kjendiser som ansikt utad for en gamblingtjeneste, podcaster og videopodcaster rettet mot fastlands-Finland, og artikler publisert med målet om å direkte eller indirekte fremme salget av gamblingtjenester i fastlands-Finland.

Forbudet gjelder også for markedsføring av BML Group Ltd.’s tjenester på nettsteder som ikke er eid eller administrert av gruppen. Dette innebærer at gruppen eller dens representant gir økonomiske fordeler til markedsføreren.

For å etterkomme forbudet, må BML Group Ltd. avstå fra å publisere nytt salgsfremmende materiale rettet mot Finland. Dette gjelder også på sine gambling-nettsteder. Videre må de fjerne alt tidligere publisert annonse-materiale, og avstå fra å markedsføre på andre nettsteder i fremtiden.

Blokkerte innskudd

BML Group Ltd. blir lagt til listen over betalings-blokkeringer administrert av det nasjonale politirådet når forbudet trer i kraft.

Hvis BML Group Ltd. fortsetter å rette sin markedsføring av gamblingtjenester mot fastlands-Finland til tross for forbudet, vil det nasjonale politirådet ta tiltak for å håndheve den pålagte betingede boten.

Beslutningen trer i kraft 3. juni 2023. BML Group Ltd. kan anke om de ønsker det.

Ett kommentar til “BML Group får kjempebot i Finland”

  1. Anja Lasswell sier:

    If you have to do it, you might as well do it right.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *