Brentford spiss Ivan Toney straffet for gambling

Publisert: 20/05/2023 Sist Oppdatert: 20/05/2023 2 lesetid

Brentford FCs spiss Ivan Toney er utestengt fra all fotball og fotballrelatert aktivitet med øyeblikkelig virkning for åtte måneder. Utestengelsen varer til og med 16. januar 2024 melder FA’s offisielle nettportal thefa.com. FA har også gitt Toney en bot på 50.000 pund, samt en advarsel om fremtidige brudd.

toney
Foto/Craig Brough


Toney er straffet for totalt 262 brudd på FA’s regler for sportsbetting mellom 25. februar 2017 og 23. januar 2021. FA trakk deretter tilbake 30 av disse bruddene, og han innrømmet de resterende 232.

Sanksjonene hans ble deretter pålagt av en uavhengig regulatorisk kommisjon etter en personlig høring. Han har lov til å returnere til trening med Brentford 17. september 2023.

Ivan Benjamin Elijah Toney (IBET), som er hans fulle navn, er ifølge DailyMail ikke mistenkt for å ha satset penger mot sitt eget lag.

Hva er egentlig FA-reglene for gambling?

Det engelske fotballforbundet (FA) har strenge regler når det gjelder gambling, og de er utformet for å opprettholde integriteten i fotballen. Regel E8, som Ivan Toney brøt, er spesielt relevant her.

  • Regel E8(1)(a) forbyr spillere å satse, direkte eller indirekte, på utfallet av en kamp eller konkurranse. Ikke bare der de deltar eller har deltatt i løpet av en sesong. Dette gjelder også en kamp eller konkurranse som påvirker deres klubb.
  • Regel E8(1)(b) forbyr spillere å satse, direkte eller indirekte, på noen andre aspekter av en fotballkamp. Dette inkluderer f.eks. første målscorer, antall hjørnespark, kort og så videre.
  • Regel E8(1)(c) forbyr spillere å gi innsideinformasjon til andre som de vet eller burde vite skal brukes til bettingformål.

Å bryte disse reglene betraktes som et alvorlig lovbrudd. Fotball er en sport som verdsetter rettferdighet og integritet, og disse reglene er designet for å forhindre korrupsjon og kampfiksing. Enhver spiller som bryter disse reglene risikerer strenge straffer, inkludert bøter og suspensjoner. I Ivan Toneys tilfelle, hans 232 overtredelser er en betydelig mengde. og straffen reflekterer alvorlighetsgraden av hans handlinger.

Ivan Toney er ikke den første

Daniel Sturridge, tidligere Liverpool og England spiller, var også involvert i en lignende sak i 2018. Sturridge ble utestengt fra all fotballrelatert aktivitet i fire måneder og bøtelagt med 150,000 pund etter at han brøt FA’s spilleregler.

Sturridge ble funnet skyldig i å ha gitt sin bror oddstips om en potensiell overgang til Sevilla i januar 2018. Broren brukte den for å satse på utfallet av denne overgangen. Selv om både Sturridge og Toney brøt samme regelsett, var omstendighetene forskjellige.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *