FIFA tester ny Offside-regel – Det vil påvirke odds og betting

Publisert: 02/07/2023 Sist Oppdatert: 02/07/2023 2 lesetid
Offside new

FIFA er på randen til å introdusere en betydelig endring i offside-regelen. Forandringen er drevet av tidligere Arsenal-manager Arsene Wenger, og skal allerede testes ut kommende sesong 2023/24 i Sverige, Holland og Italia. Om regelendringen godkjennes vil den implementeres i all fotball. Denne oppdateringen vil utvilsomt forandre spillets dynamikk, som igjen vil påvirke frekvensen av målscoring. Vi ser nærmere på hva dette vil bety for odds-spillere.

Arsene Wenger sjef for FIFA’s Fotballutvikling

Wenger, som trakk seg som manager for Arsenal i 2018 etter en utrolig 22-års karriere, har fungert som FIFA’s sjef for global fotballutvikling siden. Hans forslag til den nye offside-regelen indikerer at en spiller skal ha hele målscorer-kroppen forbi forsvareren for å bli betraktet som offside. For øyeblikket blir en spiller dømt offside hvis en hvilken som helst del av kroppen som kan score mål, overgår den siste forsvareren når ballen blir spilt.

Holland, Sverige og Italia ut først

Den foreslåtte endringen vil gi angripere en betydelig fordel når de går på løp. Den skal testes ut i noen lavere divisjoner i Holland, Italia og Sverige allerede til høsten. Det forventes at raske angripere vil dra stor nytte av denne endringen, mens forsvarere må tenke nytt på taktikkene sine, da posisjoneringen deres ikke lenger vil være tilstrekkelig.

Hvordan vil dette påvirke odds og betting på fotball?

Hvis disse prøvene viser seg å være vellykkede, kan full implementering av regelen skape en stor omveltning i fotballverdenen. Det gjenstår å se hvordan disse endringene vil påvirke sports-betting-området. Den nye regelen vil nesten garantert føre til et økt antall mål scoret per kamp. Dette blant annet på grunn av den økte romsligheten gitt til angripere. Dette kan kreve at oddsspillere revurderer strategiene sine, da oddsen for «over»-veddemål på total mål kan synke. Omvendt kan oddsene for «under»-veddemål øke, gitt den større sannsynligheten for flere mål totalt per kamp.

Videre kan regelendringen påvirke oddsene på individuelle spillermålmarkeder, spesielt i favør av raske spisser. Som et resultat kan bookmakere justere oddsene for visse spillere å score under en kamp, avhengig av deres hastighet og evne til å utnytte den nye regelen.

offside var
Dette vil ikke lenger være offside med den nye regelen.

En drømme-forandring for Haaland

Mange raske spisser og angrepsspillere vil garantert takke Arsene Wenger for denne nye regelen. Det sier vi med forbehold om at den faktisk blir innført i all fotball. Hvor mange flere mål kan for eksempel Erling Haaland putte i løpet av en sesong?

Oppsummert, hvis implementert, kan Wenger’s foreslåtte offside-regel ha betydelige konsekvenser ikke bare for spillets flyt, men også for strategier for sportsbetting og dynamikken i odds betting. Følg med på Kongebonus for oppdateringer om hvordan disse endringene kan påvirke dine bettingstrategier og odds.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *