Gudfaren av Poker Doyle Brunson er Død

Publisert: 15/05/2023 Sist Oppdatert: 15/05/2023 1 lesetid

Den legendariske pokerspilleren Doyle Brunson, populært kjent som ‘Texas Dolly’, er død i en alder av 89 år melder VG. Brunsons død 14. Mai ble bekreftet av hans svigerdatter, Anjela Brunson.

Brunson, som startet sin karriere i illegale pokerspill i Texas-barer, vant 10 World Series of Poker-titler, inkludert to på rad. Brunson ble den første personen som vant $1 million i en turnering. Han ble et ikon for en ny generasjon da poker ble et fast innslag på TV på 90-tallet, med sin cowboyhatt og kjappe replikker som en gentleman stod han i kontrast til yngre, mer høylytte spillere.

Doyle «Texas Dolly» Brunson

Doyle Brunson også en suksessrik forfatter

Hans bok «Super System: A Course in Power Poker» og en oppfølgerbok forblir bestselgende poker-manualer.

Han er også kjent for å ha skrevet en innflytelsesrik guide til Texas hold ’em og andre pokerspill. Brunsons samlede turneringsgevinster oversteg $6 millioner. Fra 1960-tallet ledet han et privat høyinnsats kontantspill i Las Vegas kjent som «The Big Game», forbeholdt de mest fryktløse og velstående pokerspillerne, samt velstående amatører.

Brunson blir beskrevet som «Babe Ruth, Michael Jordan, og Arnold Palmer av poker» for sin betydning og innflytelse i spillet.

Hans liv og karriere

Brunson, født i Longworth, Texas 10. august 1933, markerte seg tidlig som en begavet idrettsutøver. En kneskade avsluttet imidlertid hans idrettskarriere og ledet ham til pokerbordene. Fra jobben som selger til pokerturneringer, Brunson’s reise var intet mindre enn spektakulær.

Brunson vant World Series of Poker (WSOP) Main Event i 1976 og 1977. Videre er han en av bare fire spillere som har vunnet hovedturneringen mer enn en gang.

Texas Rounders

I sin turbulente karriere som profesjonell pokerspiller, overlevde Brunson det ville vesten av poker i Texas. Som en del av gruppen kjent som Texas Rounders, sammen med Brian «Sailor» Roberts og Thomas Preston aka «Amarillo Slim», utfordret Brunson ofte loven for å delta i ulovlige pokerspill. Han flyttet senere til Las Vegas, hvor han kunne spille lovlig og trygt med sin kone og fire barn.

Brunson etterlater seg en formue på 75 millioner dollar som et vitne om hans bemerkelsesverdige karriere ved pokerbordet. Hans bidrag til spillet og hans utrolige ferdigheter vil alltid bli husket i pokerverdenen.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *