Innskuddsvansker til Revolut og løsninger

Publisert: 23/01/2023 Sist Oppdatert: 23/01/2023 2 lesetid

Vi har de siste dagene observert noen bekymringsmeldinger om at noen banker har blokkert innskudd til Revolut, inkludert Sparebanken. Vi har gått grundig igjennom fakta, og etter å ha kontaktet noen banker direkte har vi fått mer klarhet i det oppståtte.

Den nye pengespilloven som gjorde sin inntreden fra 1. Januar har allerede etterlatt seg konsekvenser. Derfor er det ikke så rart at de fleste er på tå og hev med tanke på den viktigste funksjonen som må være på plass for å spille. Da snakker vi selvfølgelig om innskudd og uttak.

Problemet ligger ikke hos banken

Flere har opplevd å ikke lenger kunne overføre fra sin bank til Revolut på vanlig måte de siste dagene. Vi snakket med en bank der en kunde fikk beskjed om at innskudd til Revolut ikke var akseptert. Banken henviser oss videre til sin betalingsformidler NETS, med beskjed om at det er de som har blokkert Revolut. NETS er en av Nordens største tilbydere av betalingskort og elektroniske betalingsløsninger.

Revolut er ikke bannet for innskudd

Vi tok kontakt direkte med NETS Norge, og de forsikrer at de på ingen måte har blokkert Revolut for bruk fra Norge. Det de derimot sier er at de har implementert en strengere automatisk overvåkning for alle kort-transaksjoner i kampen mot økende svindel på nett. Om en kunde gjør flere små innskudd til Revolut over en rimelig kort periode, kan dette potensielt bli tagget som mulig pågående svindel, og tjenesten blir i så fall automatisk sperret. Denne sperren kan kunden selv oppheve ved å kontakte banken. Husk at banken er forpliktet til å spørre om hva som er formålet ditt med å fortsette å bruke tjenesten. Derfor må man tenke seg om før man svarer. Det er ikke alltid sannheten tåler dagens lys dessverre.

Andre ting som kan forårsake at innskudd til Revolut ikke fungerer

De aller fleste banker i Norge i dag har selvbetjente menyer hvor man kan justere settingene på kortets funksjons-område. Dette er nok et virkemiddel i bekjempingen mot svindel på nett, og hver bank vil selvfølgelig ha sin egen meny/oppsett inne på nettbanken din. Under viser vi et eksempel på hvordan det kan se ut, og i dette tilfellet er. Hver gang du får utstedt et nytt kort fra banken, bør du gå gjennom dine personlige innstillinger for å forsikre deg om at alt er som det skal være.

Innstillinger i den private Nettbank

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *