Kings League

Publisert: 25/03/2023 Sist Oppdatert: 28/03/2023 7 lesetid
kings league logo

Kings League Infojobs er en spansk syv-manns fotball-liga etablert i 2022 av ex-Bareclona stjerne Gerard Piqué. Han samarbeider med andre fremtredende fotballprofiler og kjente streamere på YouTube og Twitch. Ligaen har regler som skiller seg fra tradisjonelle fotballregler for å legge til et element av dynamikk og underholdning til kampene. For eksempel en tie-break straffesparkkonkurranse, ubegrensede bytter og «hemmelige jokere». Ellers finner vi også gule kort som resulterer i en to-minutters utvisning, og røde kort som resulterer i en fem-minutters utvisning (til en reserve kan komme inn).

Den første sesongen av ligaen begynte 1. januar 2023 og fikk umiddelbart betydelig seerinteresse. Over 1,3 millioner seere så på tredje serierunde, og tallene øket utover vinteren. Kings League har allerede blitt den største kanalen på Twitch, med 2,3 Millioner følgere.

twitch logo

Twitch er en plattform på nettet som først og fremst er kjent for å være vertskap for spillrelaterte direktesendinger, men som også inkluderer innhold som musikk, kreativt innhold, talkshows og mye mer. Plattformen ble grunnlagt i 2011 og ble raskt populær blant spillere og esports-entusiaster som ønsket å streame sine spilløkter til et publikum på nettet. Twitch er nå en del av Amazon-konsernet, og er helt gratis å bruke.

Hva er Kings League?

I begynnelsen av 2023 startet den såkalte Kings League, en nyskapende turnering som har fått stor popularitet på kort tid. Det er en fotballturnering for 7 spillere i regi av Gerard Piqué, tidligere fotballspiller for F.C. Barcelona, sammen med en av de mest kjente streamerne i Spania, Ibai Llanos. Omtrent 12 andre streamere fra Mexico, Andorra og Spania har dannet sine egne lag med flere kjente tidligere fotballspillere som Kun Agüero, Chicharito Hernández, Iker Casillas, Capdevila og Fabián Orellana.

Er det fotball eller underholdning?

Ifølge Gerard Piqué selv, så er Kings League mer underholdning enn fotball. Det er også en utmerket måte til få ungdommen mer interessert i fotball da konseptet er mer populært blant de yngre som allerede er bevandret på Twitch. Det kan være både vanlige gamere som følger de populære streamerne, eller andre.

Takket være sine sendinger via sosiale medier og plattformer som Twitch, har den millioner av tilhengere som følger hver runde trofast. Kongebonus gir deg all informasjonen du trenger å vite om Kings League.

Populære streamere

I mange år har Ibai Llanos (vinner av prisen for beste streamer tre ganger på rad på eSports Awards. og to ganger på rad på ESLAND Awards) og Gerard Piqué jobbet sammen på forskjellige prosjekter. Ifølge Forbes er de det mest trendy entreprenørparet i dag.

Konkurransen inkluderer tidligere fotballspillere som Joan Capdevila, Javier Saviola, streamere som TheGrefg (skaperen av ESLAND Awards) og tidligere fotballspillere som Chicharito og Kun Agüero. Det er alltid en pre-match og post-match sending på Twitch og andre sosiale medier, hvor man kan opprettholde forventningene mellom kampene.

Kings League Twitch
Pre-match pressekonferanse direkte på Twitch

Hvordan fungerer Kings League?

Kings League er en 7-manns fotballturnering hvor totalt 12 lag spiller mot hverandre. Hver kamp varer i 40 minutter uten pause, og er delt inn i to omganger på 20 minutter hver. Hvis det blir uavgjort, vil vinneren bli avgjort i en straffesparkkonkurranse, hvor det blir en mot en mellom angriper og målvakt, og hvor den første spilleren har fem sekunder på å skyte ballen mot målet fra midtbanen. Hvis målvakten berører ballen, vil det ikke bli ansett som et mål, og straffen vil mislykkes.

Regler for Kings League

Det er flere regler som ble stemt frem av fansen på sosiale medier. Den offisielle regelboken for Kings League sier:

 • Hvis det er uavgjort, blir det ikke ekstraomganger, og vinneren vil bli bestemt i en straffesparkkonkurranse fra midtbanen (shootouts)
 • Offside blir flagget hvis ballen forlater banen. Innkast må utføres med hånden
 • Det er ingen begrensninger på antall spillersubstitusjoner under kampen
 • Gule kort vil føre til at spilleren er ute av kampen i to minutter
 • Røde kort vil føre til at spilleren er ute av kampen i fem minutter, eller til en erstatter har kommet inn
 • Kampen starter med et spark fra midtbanen, og spillerne starter fra mållinjen
 • Draktene har nummer fra 0 til 99
 • Kampene er delt inn i to omganger på 20 minutter hver
kings league
Gerard Piqué

Sjanse-kort

Hvert lag kan velge en tilfeldig kort som gir dem en fordel én gang per kamp:

 • 1 straffespark i favør
 • 1 shootout i favør
 • utestengelse av en spiller i to minutter
 • 1 dobbelt mål i «x» minutter
 • 1 joker
 • Stjele et kort
 • Hver kamp er ledet av to dommere, en på banen og en som overvåker VAR.
 • VAR vil kun brukes når lagene ber om det, og maksimalt én gang per kamp

Forskjeller mellom Kings League og konvensjonell fotball

Forskjellen fra vanlig fotball, som er en konkurranse mellom to lag med 11 spillere på banen hver, er Kings League en 7-manns fotballturnering hvor hvert lag består av 7 spillere (inkludert målvakt).

Kings League består av 12 lag som spiller gjennom to sesonger med 11 runder hver. Kapteinene er anerkjente fotballspillere som Kun Agüero og Iker Casillas, så vel som streamere som TheGrefG og Ibai Llanos, blant andre.

Lagene

 • Aniquiladores F. C. av Juan Guarnizo Jijantes
 • F. C. av Gerard Romero
 • 1K F. C. av Iker Casillas
 • Barrioen til Adri Contreras
 • Los Troncos F. C. av Perxitaa
 • Porcinos F. C. av Ibai Llanos
 • Saiyans F. C. av TheGrefG
 • Kunisports av Kun Agüero
 • Pio F. C. av Torrado
 • Rivers Rayo de Barcelona av Spursito
 • Xbuyer Team av Hnos. Buyer
 • Ultimate Móstoles av DjMariiO

Andre kjente navn inkluderer Ronaldinho, Chicharito Hernández, Joan Capdevila, Javier Saviola, Enigma, Ricardo López, Alberto Bueno, Dídac Vilà, blant andre.

Flere kjendiser på vei til Kings League

Gerard Piqué har allerede kunngjort at konkurransen også vil inkludere to nye ex-fotballspillere, en Ballon d’Or-vinner, og en annen fransk idrettsstjerne. Selv om det ikke er noen offisiell bekreftelse ennå, blir navn som Ronaldo, Luis Figo, Pavel Nedved, Eric Abidal, Fabio Cannavaro, Djibril Cissé eller Thierry Henry nevnt i kulissene.

Hvor kan jeg se Kings League?

Kampene, pre og post-match sendinger kan sees på twitch.tv/kingsleague og på de forskjellige streamernes (lagkapteiners) kanaler. Husk å følge kanalen på twitch om du liker det du ser. Da får du melding om når hver sending starter.

Enorme seertall på Twitch

Siden begynnelsen har Kings League vært en stor suksess. På den første dagen samlet den over 300 000 seere, med en topp på over 400 000 på Twitch. Mange hevdet at dette var fordi LaLiga ikke ble spilt. Men i realiteten var det motsatte tilfellet. På den andre kampdagen doblet Kings League det gjennomsnittlige antallet seere på planeten på Twitch. Dette er flere seere enn gjennomsnittlig tilskuertall + TV-seere på en profesjonell fotballkamp. Kings League får stadig flere tilhengere over hele verden, og kan til og med vurdere å tilpasse konkurransen til andre land i verden.

Hvor spilles kampene i Kings League?

Kampene spilles på Cupra Arena Stadium, som er partner med Kings League. Cupra og Spotify er sponsorerm (samt FC Barcelona, tidligere laget til Gerard Piqué). Stadionets beliggenhet i havnen gjør det vanskelig å selge billetter til publikum, men det er mulig å få invitasjoner, og billetter til finalen som skal spilles på Camp Nou den 26. mars kl. 18:00 er allerede tilgjengelige på nettsiden deres.

Apertura og Clausura

Formatet i Kings League følger en Apertura og Clausura-stil, hvor hver sesong er delt inn i to deler: Vintersesong og Sommersesong. Begge delene har sin egen ligafase og sluttspill. I løpet av ligafasen spiller de tolv lagene elleve kampdager, og møter hvert annet lag en gang. De åtte beste lagene basert på rangeringene ved slutten av ligafasen avanserer til sluttspillet. Hver kampdag inneholder seks førti-minutters kamper, som er delt inn i to tyve-minutters omganger, og spilles etter hverandre på samme bane.

Queens League

Takket være Kings Leagues umiddelbare suksess, ser det ut til at Kings League vil utvide ytterligere, noe som allerede har blitt annonsert med Queens League. Dette mesterskapet vil være den kvinnelige versjonen av turneringen.

I utgangspunktet vil de følge de samme reglene og spillestilen som Kings League, og den planlegges å debutere 6. mai, dagen før starten på den andre sesongen av Kings League, hvor noen vil spille kampene på lørdager og noen på søndager. Det er også verdt å merke seg at lønnen vil være den samme for både menn og kvinner.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *