Kongebonus intervju med Print Studios

Publisert: 06/01/2023 Sist Oppdatert: 19/01/2023 5 lesetid
Carl Wiggman – CEO Print Studios

Kongebonus Awards 2022 kunne umulig gå av stabelen uten å nominere Print Studios. Alle som følger med på Twitch-kanaler som spiller slots, har garantert fått med seg at både Crystal Golem og Royal Potato har blitt veldig populære innslag.

Vi kontaktet Print Studios i en hektisk periode rett før årets slutt, og de nølte ikke med å ta seg tid til en liten prat med oss. Vi fikk Carl Wiggman, som er både CEO og grunnlegger i Print Studios på tråden. Her kan du lese hvordan det gikk til:

Kongebonus: Visste dere i Print Studios at Crystal Golem automaten allerede har opparbeidet seg en slags kultstatus i Kongebonus? Det er automaten som alltid blir requestet av medlemmer. Og om det ikke skulle være nok, så er Royal Potato på god vei til å oppnå samme status. Hva tenker dere i Print Studios om dette?  

«Klapp for Faen-klippet är magiskt!»

– Carl Wiggman – CEO Print Studios

Carl: Haha what!? Ursäkta men det hade vi faktiskt ingen aning om (tyvärr inga norrmän i studion än) 

Crystal Golem var vårt första SuperSpinners-spel, och vi kämpade hårt med animationer, ljud, matematik och allt annat för att det skulle bli så bra som möjligt. Det finns rum för förbättringar men oavsett är det väldigt kul att ni hittat det. Klapp for Faen-klippet är magiskt!  Generellt är Potato en större hit än Golem, så det är kanske bara några feta potatisar bort från att nå samma status.  

Kongebonus: Kan dere fortelle oss litt mer om bakgrunnen og filosofien som ligger bak Print Studios? Det eneste vi egentlig vet, er at dere er et lite studio som ble startet på Malta i 2020.   

Carl: Filiosofien är mycket Quality over Quantity, både med spelsläpp men också personal, där vi har en liten och platt organisation med erfarana och talangfyllda människor på varje position.  Vi var tre killar som från början träffats på kindred och bott tillsammans i london som bestämde oss för att de allra bästa spelen nog skapas av ett litet skickligt gäng, istället för en enorm börsnoterad organisation. Sedan dess har vi haft tur att finna fantastiska medarbetare som jobbar remote över hela Europa.  

«De allra bästa spelen nog skapas av ett litet skickligt gäng, istället för en enorm börsnoterad organisation»

Kongebonus: Vi som jobber med slots og providere hver eneste dag tenker som oftest på Print Studios som Kvalitet foran kvantitet. Men i løpet av de siste 2-3 månedene har dere omtrent doblet antall utgitte slots med Huntress, Reapers og nå Pine of Plinko. Blir dette trenden for 2023, med hyppigere utgivelser?  

Carl: Quality over Quantity är fortfarande vårt signum, men det blir ett par fler släpp 2023. Vi kommer då nå upp i vår maxtakt som är 6 per år, en gång varannan månad. Det blev lite av en ketchup-effekt på slutet av 2022 med många spel announcade irad på grund av att Huntress blev försenad samt att Pine of Plinko läckte lite tidigare än vi väntat.  

«Quality over Quantity är fortfarande vårt signum»

 Kongebonus: Hvor mye har samarbeidet med Relax Gaming via Silver Bullet betydd for dere? Hadde det vært mulig å få aksept for deres slots i begynnelsen uten hjelp fra de store? 

Carl: Eftersom vårt enda fokus är att bygga spel har det varit väldigt viktigt att ha en bra platformspartner från start. Relax hade ett rykte om sig att vara enkla att jobba med och vi hade bra kontakt med dem, så valet var naturligt. Att bygga en platform från scratch hade tagit mycket längre tid, och jag känner spontant att världen inte behöver fler RGS-plattformar, men det är intressant att se en del andra nya studios bygga platform direkt.  

Kongebonus: Vi har selvfølgelig testet Pine of Plinko, og må si at vi ble ganske imponert over oppfinnsomheten i bonusrunden med et Plinko-brett boostet med flipperspill-funksjoner. Fortell oss litt mer om ideen bak Pine of Plinko?  

Carl: Det gläder mig enormt att höra! Jag satt och tänkte att det vore kul med en Plinko-bonus där bollarna droppar och man får priser, där det också fanns progressiva element (såsom increasing multiplier eller sticky wilds). Att multiplicera priserna är möjligt men det fungerar inte riktigt (om 1000x-priset plötsligt är 10’000x känns det rätt svårt att få ner en boll dit), och tanken på att droppa fler och fler bollar kändes riktigt spännande. Sen älskar jag när bollarna i filipper studsar mellan bumpers, och det kändes som en kul grej som kan hända i högst upp på Plinko-tavlan, där det annars inte händer så mycket.  

Kongebonus: På hvilket tidspunkt forstod dere at deres utgivelser, spesielt Crystal Golem, og Royal Potato hadde stor appell til publikum? Og var det en overraskelse, eller bare et tidsspørsmål for dere?  

«Från vårt perspektiv så känns det som att vi lägger ner mer tid å kärlek än andra studios»

Carl: Det är svårt att säga faktiskt, och jag tycker vi har lång väg att gå innan vi nått vår fulla potential. Från vårt perspektiv så känns det som att vi lägger ner mer tid å kärlek än andra studios (så därav ingen riktig överraskning), men så känner naturligtvis många!   

Kongebonus: Vi har som nevnt spilt mye slots fra Print Studios i året som gikk. Vi legger ved et av våre favoritt-høydepunkt fra Kongebonus sin Twitch i 2022! Her kan dere dere se med egne øyne hvilke emosjoner deres slots kan fremkalle. 😊   

Carl: Jag tycker det är ett fantastiskt klipp och hela teamet tyckte det var superkul att se. Vi borde ha förklarat det bättre, men Golemen klappar inte om han inte är precis bredvid den brinnande kristallen! Men det är underbart att se en fet 5OAK (full linje, red.anm) med spinners på stream, det är det som är nyckeln till att vinna stort på Crystal Golem. Jag ser fram emot att kolla på Kongebonus under 2023 och vill än en gång tacka för nomineringen till Best New Studio i Kongebonus Awards!  

Og med det så kan vi bare si tusen takk Carl for at du tok deg tid til å prate med oss om Print Studios! Vi ønsker deg lykke til i dine bestrebelser og gleder oss til å se hva du har i vente for bransjen det kommende året. Vi er sikre på at Print Studios vil fortsette å gi ut kvalitets-slots, og vi ser frem til mange flere spennende innovasjoner.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *