Norgesautomaten har skiftet navn til NordicAutomaten

Publisert: 11/01/2023 Sist Oppdatert: 27/04/2023 2 lesetid
Norgesautomaten har skiftet navn til NordicAutomaten

For to dager siden våknet vi alle opp til en ny versjon av vår kjære Norgesautomat. Nytt navn og nytt språk. Selve re-brandingen til NordicAutomaten foregikk i all stillhet, uten noen form for pressemelding fra Betsson Group. Dette er vår nye hverdag.

Innad i iGaming-miljøet gikk det rykter rett før jul om at Norgesautomaten kom til å skifte navn til NordicAutomaten, og språket til Engelsk. Vi kontaktet Betsson for å få dette bekreftet, men de var ikke særlig snakkesalige på det tidspunkt. Vi vet alle grunnen til hvorfor denne re-brandingen tok plass nå rett etter nyttår. Den nye loven om pengespill gjeldende fra 1. Januar 2023 er hovedgrunnen til at de aller fleste operatørene tar grep for det Norske markedet.

NordicAutomaten

Norgesautomaten  eksisterende kunder

Alle eksisterende kunder som var registrert før navneskiftet tok plass, trenger ikke å foreta seg noe. Alle logg inn detaljer og lagret informasjon som for eksempel verifisering og persondata vil ikke bli berørt av noe. Alle som har logget seg på NordicAutomaten til nå blir ikke møtt med noen forklaring på det inntrufne, annet enn en melding i innboksen. Så vi kan si med rette at dette har blitt gjort i all stillhet.

Norgesautomaten siden 2006

Helt siden 2006 har Norgesautomaten til Betsson vært en trofast sliter på nett for alle nordmenn. Nå er altså det kapittelet over, og Betsson Group fokuserer på det Nordiske markedet som primært nedslagsfelt for NordicAutomaten. Selv om de fleste Nordiske landene kan forstå hverandres språk, både skriftlig og muntlig, er den nye hverdagen Engelsk. De fleste av oss har ikke nevneverdige problemer med å hverken forstå eller skrive Engelsk, men det som smaker litt bittert er nok selve forløpet til hele seansen.

En evig dragkamp

Den 18. Juni 2021 ble Betsson BML Group formelt varslet om vedtak med pålegg om stans fra Lotteritilsynet. Alle deres brands, inkludert Betsson, NordicBet, Norgesautomaten og Betsafe m.fl. ble pålagt å slutte å tilby sine produkter på Norsk. Også andre ting som Norsk kundestøtte og det å kunne spille på Norske lokale utfall med odds, var påklaget. Til og med det at Betsson henviste problem-spillere til særnorske organisasjoner som Hjelpelinjen og Anonyme Gamblere var et punkt som Lotteritilsynet fant kritikkverdig. Alt i alt en lang liste med ting som de ikke var fornøyde med. Dragkampen frem og tilbake ble som vi vet kronet med den nye pengespillloven’s inntreden nå første Januar. Betsson vil ikke lenger kjempe mot overmakten, og de føyer seg i rekken av operatører som snur ryggen til Norge og Norske spillere.

Betsson står trygt og godt

Uavhengig utfall av den evige legale bøffen mellom Betsson og A/S Norge, så er det to ting som er helt sikkert. Norske spillere vil fortsatt søke til utenlandske operatører uavhengig av hva de blir fortalt. Og det andre er at Betsson Group står trygt og godt med det produktet de tilbyr til en stadig økende del av verden i dag. Mens de er kjeppjaget og svartelistet i Norge, er de samtidig et børsnotert selskap på Stockholmsbörsen (OMX Stockholm), i vårt naboland Sverige. Kvartalsrapporten Juli – September 2022 viste en rekordomsetning for Betsson Group på hele € 200,3 Millioner. Dermed kan vi trygt slå fast at Betsson vil greie seg helt kurant uten det Norske markedet i det hele tatt.

Ett kommentar til “Norgesautomaten har skiftet navn til NordicAutomaten”

  1. Ferdi Rıfat Uymaz sier:

    Open spil

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *