Resultater Eurovision Finale 2023: -Loreen skriver historie, Norge på femteplass

Publisert: 14/05/2023 Sist Oppdatert: 14/05/2023 1 lesetid
Loreen Sverige Eurovision
Favoritten Loreen fra vårt naboland Sverige innfridde alle forventninger

Sverige og Loreen skrev historie da hun ble den første kvinnen som vant Eurovision Song Contest for andre gang. I årets Eurovision finale i Liverpool Arena sikret Loreen seg 340 av jury-stemmene og 15 av 37 mulige 12-poengere. Finland fikk over 300 publikumsstemmer og lå en stund i ledelsen, men endte på andreplass, ifølge NRK.

Norge på en meget akseptabel femteplass

Norge og Alessandra Mele oppnådde en solid femteplass, som var i tråd med oddsen. Mele uttrykte stolthet over å delta i en Eurovision finale sammen med en kvinne som blir historisk. Videre hyllet hun Loreen for hennes prestasjon. Femteplassen er Norges beste plassering på ti år. NRKs MGP-ekspert Anders Tangen mente at Norge hadde den beste stemningen i salen under finalen.

Sverige har lenge vært en storfavoritt i Eurovision Song Contest og har dobbelt så mange seire som Norge. Du kan lese mer om oddstips på Eurovision 2023 her hos Kongebonus.

Ingen oddsbombe på Eurovision i år

Topp 10-plasseringene i Eurovision Song Contest 2023 var i stor grad som forventet. Få overraskelser i henhold til oddsen fra bookmakerne før konkurransen. Sveriges seier med Loreen som representant var heller ingen oddsbombe, ettersom hun hadde en overbevisende favorittstatus med en odds på 1.5 i forkant av konkurransen. Dette underbygger Sveriges sterke tradisjon og suksess i Eurovision, og ytterligere befester deres posisjon som en dominerende nasjon i konkurransen.

Flere av de andre landene som var spådd høyt på oddsen, som Finland og Norge, oppnådde også sterke plasseringer i henhold til forventningene. Dette viser at bookmakernes analyser og vurderinger av deltakerlandenes sjanser i stor grad stemte overens med publikums og juryens vurderinger under finalen. Selv om det alltid er rom for overraskelser i Eurovision Song Contest, viste årets konkurranse at oddsen kan gi et godt bilde av hvilke land og artister som har størst sjanse for å nå toppen av resultatlisten.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *