United Kingdom reviderer sin spillpolitikk

Publisert: 03/05/2023 Sist Oppdatert: 25/05/2023 1 lesetid

Storbritannias etterlengtede revisjon av landets Gambling Act fra 2005 er endelig her. Den avslører få overraskelser, og en samlet iGaming-industri stiller seg positivt bak revisjonen. I en pressemelding der forslaget ble kunngjort, uttalte Storbritannias Department for Culture, Media & Sport (DCMS) at de foreslåtte tiltakene vil beskytte spillere.

Utkastet til revidert Gambling Act presentert

Storbritannias nye gambling act innebærer en rekke endringer for å styrke spillerbeskyttelsen. Den britiske gjennomgangen og de foreslåtte endringene til Gambling Act kan tjene som en sammenligning og et potensielt eksempel for norske myndigheter. Vi vil gå så langt å si at det er kun et tidsspørsmål før Norge blir tvunget til å reagere. Vi må endre vår tilnærming til gambling-regulering i fremtiden og erkjenne realiteten i online gambling.

Blant tiltakene som presenteres i revisjonen, finner vi innføring av en ny innsatsgrense for online spilleautomater. Også lovpålagte avgifter for gambling-operatører, bedre spiller-beskyttelse og nye myndigheter for Gambling Commission er inkludert. Disse tiltakene viser at Storbritannia tar en mer edruelig tilnærming til regulering av gambling-industrien og erkjenner realiteten i online gambling.

Når skal Norske myndigheter ta til fornuft?

I Norge har regjeringen fortsatt monopol på gambling, med Norsk Tipping og Norsk Rikstoto som de eneste aktørene som kan tilby pengespill. Ved å forby problemet, unnlater norske myndigheter å ta tak i de underliggende årsakene til gambling-avhengighet og skade.

Det er viktig å ha en mer balansert og helhetlig tilnærming til regulering av gambling-sektoren. Den britiske gjennomgangen og de foreslåtte endringene til Gambling Act, viser at de tar oppgaven på alvor. Norge derimot velger å holde fast ved sitt gambling-monopol med nye og ekstreme virkemidler. Dette kan potensielt føre til at norske spillere søker uregulerte alternativer på nettet, noe som igjen kan føre til økt risiko for avhengighet og skade.

Noen av tiltakene som er beskrevet i revisjonen inkluderer:

  • Lovpålagt avgift for gambling-operatører for å finansiere behandling og forskning på problemspilling og avhengighet, inkludert gjennom NHS.
  • Innføring av en ny innsatsgrense for online slots, med en standard max innsats mellom £2 og £15 per spinn.
  • Pålegg om spillerkontroll på de høyeste utgiftsgruppene for å forhindre skadelige tap.
  • Nye myndigheter for Gambling Commission for å bekjempe og blokkere uregulerte selskaper som retter seg mot Storbritannia.
  • Begrensninger på bonuser og aggressiv annonsering.
  • Opprettelse av en ny, uavhengig ombudsmann for tvisteløsning innen gambling

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *