Bet365 – Storbritannias Rikeste Kvinne Øker Lønnen til $280 Millioner

Publisert: 14/01/2024 Sist Oppdatert: 14/01/2024 4 min lesetid
CEO i Bet365 Denise Coates


Å snakke om lønnsøkninger er ofte en kilde til lettelse og glede for mange. Men når det gjelder Denise Coates, grunnleggeren av Bet365, tar samtalen en helt annen vending. Coates, som er anerkjent som Storbritannias rikeste kvinne, har nylig økt sin årlige lønn til $280 millioner ifølge Marca. Dette fremhever den enorme økonomiske påvirkningen av den online spillindustrien. Det ser heller ikke ut som at Bet365 har lidd nevneverdige økonomiske tap etter at de trakk seg ut fra Norge sist høst.

Denise Coates’ Bakgrunn

Denise Coates er mor til fem barn, og siden 2012 Commander of the Order of the British Empire. Hun eier mer enn halvparten av aksjene i Bet365. Hennes voldsomme lønnsøkning er 7,000 ganger høyere enn gjennomsnittslønnen i Storbritannia. Dette forsterker hennes status som den best betalte kvinnen i landet. Coates’ forretningssans og lederskap har bidratt til å forme Bet365 til en global gigant innen spillindustrien.

bet365 logo

Bet365 er et britisk gamblingfirma, etablert i år 2000. Selskapet er kjent for sitt brede utvalg av spillprodukter, inkludert sportsspill, online casino, online poker, og online bingo. Bet365 er et familieeid selskap, ledet av Coates-familien, med Denise Coates som en av de mest sentrale figurene i selskapets vekst og suksess. I 2023 var Bet365 det mest verdifulle online spillfirmaet i verden, med en merkeverdi på 4,02 milliarder amerikanske dollar.

Kritiske Perspektiver og Samfunnsmessig Ansvar

Til tross for hennes økonomiske suksess, har Coates og Bet365 møtt kritikk, spesielt med tanke på ansvarlig spilling. I Storbritannia er spillavhengighet et stort problem, og Coates’ inntekter er 26 ganger høyere enn hva industrien bruker på å bekjempe denne avhengigheten. Kritikere, inkludert tidligere fotballspiller og BBC-programleder Gary Lineker, har uttrykt bekymringer over omfanget av Bet365s reklame i sportssammenheng.

Bet365s Opprinnelse og Utvidelse

Bet365s historie strekker seg tilbake til år 2000, da Denise Coates tok den dristige beslutningen om å digitalisere familiebedriften Coral Betting. Hun solgte alle butikkene og kjøpte Bet365-domenet for rundt $30,000. Siden da har selskapet vokst til å ha over 35 millioner kunder globalt. Alt dette til tross for et tap på $91 millioner i 2023, som delvis skyldes ekspansjonen i USA.

Denise Coates Foundation

Utover hennes forretningsaktiviteter, har Coates også etablert Denise Coates Foundation, som har donert over $140 millioner til ulike veldedige organisasjoner, kulturelle institusjoner, og sykehus. Dette understreker en annen side av hennes påvirkning, langt fra kritikernes retorikk.

Denise Coates’ historie er mer enn bare tall og finansielle rekorder; det er en fortelling om visjonær ledelse, samfunnsmessig innflytelse, og de komplekse etiske spørsmålene som følger med spillindustrien. Hennes bidrag, både økonomisk og samfunnsmessig, fortsetter å forme både industrien og den offentlige debatten.

Oddsekspert med stor interesse for sport og spill

Eskil er først og fremst en veldig fotballinteressert mann som alltid har hatt en stor interesse for sport og konkurranser. Med dette utgangspunktet fant han…

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *