MuchBetter: Nå kan du endelig søke UAB Payrnet om refusjon av pengene dine!

Publisert: 29/06/2023 Sist Oppdatert: 18/07/2023 4 lesetid

I dag har MuchBetter kundeservice sendt ut instruksjon om hvordan du kan få pengene tilbake. Det er UAB Payrnet som har driftet MuchBetter i Litauen. Defor er det de som skal betale ut pengene dine. Bank of Litauen stiller garanti om UAB Payrnet ikke skulle klare å gjøre opp for seg. Kongebonus viser deg hvordan du går frem for å søke om refusjon for dine utestående midler .

Nyhetsvarsel: UAB Payrnet har startet tilbakebetaling til sine kunder!

En lang og tragisk historie for MuchBetter og UAB Payrnet

Det ser nå ut som at snart 5 måneders forargelse for Norske kunder av tjenesten går mot en ende. Det var i Februar at MuchBetter plutselig sluttet å fungere for alle brukerne innenfor EU/EØS. Det har hele tiden blitt hevdet at kunder utenfor EU/EØS har kunne fortsette å bruke MuchBetter som normalt. Dette på grunn av at de ikke er underlagt UAB Payrnet i Litauen. Det stemmer, men den store forskjellen her er at ingen andre regioner i verden har utstedt betalingskort fra MuchBetter. Det var det kun kunder i Europa som fikk. Vi meldte tidligere at en konkurs for foretaket var nært forestående, da et forsøk på salg gikk i vasken. Det ble meldt oppbud for ca. en uke siden, da Bank of Lithauen konkluderte investigasjonen med å inndra lisensen.

Nå som MuchBetter definitivt er historie, kan du lese om andre alternativ i vår seksjon for betalingsmetoder.

 • Revolut er den mest komplette løsningen som eksisterer i dag,
 • MiFinity er skreddersydd for de som vil spille casino online.
 • eZeeWallet er meget populær hos utenlandske spillsider
 • Luxon Pay er på full fart opp, etter at flere andre e-Wallets har gitt opp Norge som marked.
 • Incharge/BlixtPay er siste tilskudd av betalingsmetoder spesielt utviklet for å bruke til gambling. Vi anbefaler denne Svenske løsnngen!

Hvor og Hvordan kan du søke om refusjon?

E-mailen som kunder har mottatt i dag inneholder en detaljert beskrivelse om hvordan man går frem om å søke. Du blir bedt om å sende e-mail med bevis på din utestående saldo til UAB Payrnet. Husk kopi til Bank of Lithauen. Du kan lese instruksjonen i sin helhet nedenfor.

I tillegg til dette, og noe som e-mailen ikke oppgir av informasjon. Du kan også søke direkte til moderselskapet Railsr på deres nettside. Denne nyttige informasjonen er eksklusiv for Kongebonus sine lesere, og som dere sikkert vet, har vi jobbet utrettelig med denne saken siden Februar. La oss håpe at alle brukere får tilbake sine penger nå!

Her er e-mailen fra MuchBetter i sin helhet, oversatt til Norsk:

Kjære MuchBetter Kunde,

Vi vil gjerne takke deg for din tålmodighet og gi deg en viktig oppdatering om kontoen din hos MuchBetter.

Den 22. juni 2023 kom kunngjøringen fra Litauens bank (BoL) at de har bestemt seg for å tilbakekalle UAB Payrnets lisens. Konkurs-prosedyrer på grunn av alvorlige og kontinuerlige brudd fra UAB Payrnet på de regulatoriske kravene som gjelder for UAB Payrnet, inkludert anti-hvitvasking, rapportering, sikring av kunders midler, sanksjoner og andre krav.

Hva betyr det for deg:

Som vi tidligere har kommunisert til deg, må UAB Payrnet som et lisensiert finansinstitutt beskytte alle kundenes midler ved å holde dem på en separat konto, adskilt fra deres driftsmidler.

BoL har uttalt at UAB Payrnet er klar over sine nåværende forpliktelser overfor klienter (som inkluderer deg) og at disse midlene faktisk er sikret i separate dedikerte kontoer ifølge den informasjonen som er gjort tilgjengelig for BoL. Det er viktig å merke seg at ingen andre kreditorer til UAB Payrnet vil ha rett til å rette kravene sine mot disse midlene. Vi er ikke i stand til å sjekke eller vite om UAB Payrnet har tilstrekkelige midler på disse dedikerte kontoene som tilsvarer dens forpliktelser overfor kundene, men ovenstående uttalelse fra BoL burde i det minste gi litt trøst.

I de siste dagene prøvde vi å jobbe direkte med UAB Payrnet for å finne løsninger som ville strømlinjeforme oppgjørprosessen og la deg få pengene dine raskere.

Dessverre fungerte dette ikke, og som et resultat er UAB Payrnet juridisk forpliktet til å gjøre opp med deg innen 15 virkedager fra dagen lisensen ble tilbakekalt, dvs. senest den 14. juli.

Under eksepsjonelle omstendigheter, hvis UAB Payrnet ikke klarer å gjøre opp med sine kunder innen den gitte tiden, skal de informere BoL om det samme og angi en annen frist for oppgjør med kundene. Denne fristen kan ikke være senere enn 2 måneder etter tilbakekallelse av lisensen, dvs. 22. august.

Hva bør du gjøre:

BoL uttalte at UAB Payrnets klienter må søke om refusjon direkte til UAB Payrnet. UAB Payrnet er forpliktet til å kontakte sine kunder, inkludert deg, med informasjon om den aktuelle oppgjørsprosedyren senest 5 virkedager fra i dag, dvs. inntil og inkludert den 29. juni.

Dette betyr at du i løpet av de kommende dagene bør motta informasjon fra UAB Payrnet om refusjonen din og hvordan du søker UAB Payrnet.

Alternativt kan du umiddelbart søke UAB Payrnet om refusjon. I dette tilfellet bør du oppgi din MuchBetter-kontosaldo. (Ditt krav mot UAB Payrnet), og detaljene om bankkontoen eller e-wallet du ønsker at refusjonen skal gjøres til. Vi vil også understreke at den ovennevnte BoL-uttalelsen også nevnte at UAB Payrnet i noen tilfeller ikke engang var klar over saldoene på kundenes kontoer. Derfor vil vi anbefale deg å også legge ved et skjermbilde av din MuchBetter saldo. Eventuelt et annet dokument som viser din nåværende saldo i din refusjonssøknad.

Du bør rette kravet om refusjon til følgende offentlig UAB Payrnet e-postadresser: info-vilnius@payr.net og complaints@payr.net. Vi vil også anbefale deg å kopiere Bank of Lithauen i din refusjonssøknad til UAB Payrnet. E-postadressen til BoL er prieziura@lb.lt.

44 kommentarer til “MuchBetter: Nå kan du endelig søke UAB Payrnet om refusjon av pengene dine!”

 1. Line Moen sier:

  Jeg har forsøkt å søke samt at jeg har sendt mail til alle instanser uten å få noe svar. Jeg stiller meg fortsatt krtitisk!

 2. Robin Johnsen sier:

  Samme her, brukt alle adresser og søkt, bare automatiske responser og få.
  complaints@payr.net esposten er ikke i bruk og har ikke vært det på flere månder heller.

 3. Line Moen sier:

  Jeg håper at de som eventuelt kommer i kontakt med payrnet, eller hører fram dem kan gi oss en tilbakemelding. Muchbetter har nå sagt fra seg alt ansvar i saken, men slik jeg ser det er vi like langt om payrnet ikke gjør noe snarest. Jeg kan ikke si jeg ser at vi er nærmere noen løsning så lenge payrnet ikke har uttalt seg.

 4. Line Moen sier:

  Robin: Som du sier så svarer dem ikke og vi vet ikke om de noengang kommer til å svare oss heller. Jeg kan derfor heller ikke de at vi er noe nærmere en løsning i saken.

 5. Hugo Boss sier:

  Det faktum at Bank of Lithauen er garantist for UAB Payrnet beroliger meg. Selvfølgelig vil det bli en enda mer komplisert prosess om de må inn og betale ut, og det vil garantert ta lenger tid. Men håper det beste for alle involverte,

 6. Line Moen sier:

  Det har tatt lang nok tid som det har gjort! Unnskyldninger om at det vil ta enda lenger tid er bare håpløst. Da kan de jo fortsette i det uendelige. Den dagen vi får en konkret beskjed om at refusjon er satt i gang så skal jeg føle meg beroliget. Inntil det stoler jeg ikke på en kjeft!

 7. Adrian Hansen sier:

  Har å søkt om refusjon på fredag, men fortsatt ingen svar.

 8. Line Moen sier:

  Nei, de svarer ikke! Heller ikke bank of Lithuania svarer. Jeg har fortsatt ikke trua på at vi får se så mye som et rødt øre..Dessverre!

 9. Å.B sier:

  Fikk svar fra bank of lithauen idag. Jeg måtte søke direkte til payrnet sier de. Hvordan søke når ingen svarer fra det drittstedet.

 10. Line Moen sier:

  Ja, da er vi like langt. Bank of Lithuania har altså ikke tenkt til å hjelpe til og payrnet svarer ikke. Disse pengene kan vi se langt etter…

 11. Å. B sier:

  Ja. Dette har vært kun løgner hele veien. Søke om å få igjen pengene. Payrnet har vist ikke epostadd. Lenger. Går kun til railsbank. Som er samme ulla. Ikke noen svar. Har forsøkt å sende sikkert 20 mail til payrnet ikke 1 svar å få. Så hva skal man gjøre med det her?hufff

 12. Line Moen sier:

  Jeg har også fått kontakt med bank of lithuania nå, og de henviser kun videre til payrnet. Hvis ikke vi hører derfra så anbefaler de å ta det videre via anmeldelse. Så dette tullet med at bank of lithuania sa at pengene våre vare sikre osv er bare tull. De fraskriver seg også alt ansvar. Vi må innse at slaget er tapt. Disse pengene ser vi aldri noe til..:

 13. Å.B sier:

  Nei Dette er mafia på høyt plan. Korrupt dritt.

 14. Tarek sier:

  Fuk muchbetter take my mony

 15. Robin Johnsen sier:

  Hva sier Bank of lithuania da? Til dere som har fådd svar. Har enda ikke hørt noe

 16. Line Moen sier:

  Til meg sier de bare at vi må søke direkte til railsbank. Dette har jeg gjort for lengst, men ikke noe svar å få. Jeg tolket mailen dithen at bank og lithuania tar null ansvar for det som skjer videre, og får vi ikke noe svar fra railsbank så er pengene tapt. Payrnet har ikke midler til p betale oss ut, så ingen grunn til p kontakte dem i hvert fall.

 17. Anders Ingebrigtsen sier:

  Slik jeg leste og forstod vedtaket så kan ikke Bank of Lithauen gjøre noe før tidligst etter 14. Juli. Det er fristen som UAB Payrnet har fått til å betale ut. Om de ikke har gjort opp for seg til neste Fredag, blir ballen kastet over til BoL. Eller har jeg misforstått?

 18. Eva sier:

  Jeg har søkt direkte til Rails/payrnet å har fått dette til svar i dag :

  Dear Customer,

  Thank you for reaching out to Payrnet Ltd.

  Due to a regulatory mandate, Payrnet UAB cannot continue to issue e-money or provide e-money services. (Please be aware that this does not effect the e-money issuance services of Payrnet Ltd which is owned by Embedded Finance Limited)

  The email you have reached is dedicated to Payrnet Ltd only and we are unable to handle any Payrnet UAB requests as Payrnet UAB is not owned by Embedded Finance Limited. Please contact your account provider for further information on the return of funds process.

  Thank you for your understanding and cooperation in this matter. Your ticket will now be closed.

  Vet ikke hvordan man skal få tilbake penger men om noen har suksess så gi beskjed om hvordan.

 19. Line Moen sier:

  Uansett om ballen blir kaster over til boL så tror jeg ikke det skjer noe. Det vil bare drøye videre! Payrnet har selv fortalt at de ikke har midlene til å betale oss ut, så skjønner uansett ikke hva boL venter på. Løpet er kjørt!

 20. Anders Ingebrigtsen sier:

  Litt merkelig at UAB Payrnet oppgir en annen email-addresse på sine egne hjemmesider: fundsreturn-support@payr.net

  Fin suppe alt dette her. Ledelsen i MB sitter vel på Cayman Island og nipper paraplydrinker. Betalt av oss.

 21. Artur Ciesielski sier:

  Se ut sånn at vi får ikke utbetalt pengene våre:( dette er en finans pyramide det finnes ikke penger lenger

 22. Line Moen sier:

  Artur: Det du sier stemmer nok på en prikk. Det er nå naivt å tro at vi vil noen gang få pengene våres. Man har selvfølgelig lov til å håpe, men dette løpet er nok dessverre kjørt. Det som plager meg er alle løgnene, som f. eks at BoL har sikret pengene våre. Jeg har jo vert i kontakt med dem, og de legger alt ansvaret over på payrnet. Ingenting tyder for at de har tenkt til å hjelpe oss ut av den e knipa.

 23. Bente sier:

  Noen som har blitt kontaktet av payrnet slik mailen sa de skulle? Søkte refusjon direkte fra siden, slik dere har linket til, men med negativt svar.

 24. Line Moen sier:

  Bente: Jeg har vært i kontakt med alle instanser, og payrnet har faktisk ikke midlene til å betale oss ut. De fikk en frist frem til 14.07 på å kontakte oss. Denne fristen kommer de ikke til til å opprettholde. Dette vil derfor bli en sak som Bank of Lithuania tar over. Hva som skjer videre er vanskelig å svare på, men denne saken vil i beste fall ta fryktelig lang tid. I verste fall så får vi ikke pengen våre i det hele tatt. Jeg har en vond smal i munnen når den gjelden denne «casen» her, dessverre!

 25. Ionela Laura Haldsrud sier:

  «Husk kopi til Bank of Lithauen» Hva betyr dette?

 26. Kongebonus sier:

  Vi vil også anbefale deg å kopiere Bank of Lithauen i din refusjonssøknad til UAB Payrnet. E-postadressen til Bank of Lithauen er prieziura@lb.lt.

  Det betyr at du setter prieziura@lb.lt i kopi (CC) på mailen du sender til UAB Payrnet.

 27. Line Moen sier:

  Kongebonus: Men hva er vitsen med å søke refusjon hos payrnet, når de selv sier at de har har midlene til å betale oss ut?De er konk!

 28. Redmodo sier:

  Hvorfor står det ingenting om dette i Media. Har kun lest om dette her på Kongebonus og noen andre spillsider. Er det ikke interessant for media at nordmenn taper millioner på denne finans-svindelen?

 29. Pål Knapkøien sier:

  De har jo også en siste frist 22 august!

 30. Tori sier:

  Alle mine claims jeg sendt til de forskjellige emails har blitt stengt ( case close ) uten noe form for forklaring eller løsning .
  Hele greia er bullshitt .de overholdt ikke 14/7 , hvorfor skal de da overholde fristen 22/7 ? Banditter .

 31. Line Moen sier:

  De kommer ikke til å overholde noen frister. Ingen verdens ting som tyder på at disse pengene blir refundert. De skylder på hverandre og utsetter. Det vil de nok fortsette med inn i evigheten…

 32. Anders sier:

  Jeg tror nok det er på tide å kontakte en advokat i Lithauen slik at noen kan grave litt i dette på vegne av oss så vi får noe korrekt informasjon.

 33. Stiansen sier:

  Dear Sir/Madam,

  The Bank of Lithuania has received your request regarding the actions of MuchBetter, operating under UAB MIR Lithuania. Please note that UAB MIR Lithuania is not a financial market participant licensed by the Bank of Lithuania. This company acted as an agent of an electronic money institution UAB “PAYRNET“, which was under supervision of the Bank of Lithuania.

  Please be advised that on 22 June 2023, the Bank of Lithuania revoked the e-money license of UAB “PAYRNET“. This means that UAB “PAYRNET“ cannot provide any financial services. The clients who hold funds in the accounts of this institution must apply for their refund directly to UAB “PAYRNET“. For more details, please address: https://www.lb.lt/en/news/licence-of-uab-payrnet-revoked-for-serious-violations-bankruptcy-proceedings-to-be-initiated. Therefore, if UAB “PAYRNET“ is your payment service provider, with whom you have concluded a payment service agreement (we advise to check your payment service agreement), please contact UAB “PAYRNET“ directly regarding the terms and procedure for settlement with you.

  In the event of disagreements concerning the fact or scope of the provision of payment services, the amount to be refunded, etc., you have a right to apply to a court of general competence in accordance with the procedure laid down in legislation of the Republic of Lithuania in order to protect your rights and legal interests following the procedures set out in the Civil Procedure Code of the Republic of Lithuania.

  Best Regards,
  Document and Information Management Division Corporate Services Department Bank of Lithuania
  Phone: +370 (5) 2680 029
  info@lb.lt

 34. Line Moen sier:

  Jeg tolket dette svaret over her dit hen at BoL fraskriver seg alt ansvar..

 35. Å.B sier:

  Vist dere søker på payrnet. Så har de faktisk info nå. De skriver de vil refundere våre penger. Men det vil ta tid. Og det er vel ikke noe nytt. Alt tar tid med dette.og veldig rart de ikke gir info til vær enkelt. De lukker jo bare etterspørselen av pengene på epost.

 36. Stig sier:

  Forbanna piss, du får ikke et ordentlig svar og blir sendt hit og dit. Glad jeg fikk brukt en stor del av summen som var der, men jævla kjipt og se pengene «dine» er på en konto du ikke får brukt!

 37. Tom sier:

  Hoi. Jeg hadde ca 200k på MuchBetter. Tror dere fortsatt at dette er lost cause?

  Timet det veldig bra i såfall, med tanke på hvor mye folk sliter med økonomien fra før av nå…

 38. Mannj sier:

  Er det noen som har fått tilbake pengene fra disse? :p

 39. Kongebonus sier:

  Vi i Kongebonus følger med på situasjonen fra dag til dag, men det har ikke kommet noe ny informasjon siden sist. Vi stoler selvfølgelig på at en anerkjent institusjon som Bank of Lithauen ikke farer med tullprat når de sier at tilbakebetalingen har startet. Samtidig må man huske på at det er et betydelig antall kunder det er snakk om, og på toppen av dette er vi i en tid på året der store deler av Europa er på ferie. Tålmodighet er nok det som skal til her.

 40. Pål Knapkøien sier:

  Hva skjer! 3 uker igjen! Hvordan i huleste skal de rekke det,hvis pengene er der. 3 millioner kunder hørte jeg! Mange er i + og dets mangel på info.vi kan glemme 22 august. Hva slags system skal til for å bli ferdig!

 41. Bente sier:

  Jeg har søkt til de som er oppgitt i de 2 første mailene, men enten fått negativt svar eller ikke hørt noe. Noen som vet akkurat hvilken mail/instans man skal forholde seg til nå og om det er noe håp?

 42. Kongebonus sier:

  fundsreturn-support@payr.net er emailen som må brukes.

 43. Redmodo sier:

  Har fått en mail fra UAB Payrnet i dag:

  Hello,

  Thank you for being in touch in connection with the return of your funds from UAB PayrNet. Please note that all updates and communications on this subject are being posted on the company’s website — http://www.payrnet.lt

  As stated on the website, it is important that you contact your service provider regarding this matter.

  The business has sought, wherever possible, to expedite repayment by migrating balances for whole programmes (rather than individually) to new providers as the quickest way to restore services to customers and return of funds.

  We have been in extensive discussions with service providers as to how and when this can be achieved.

  We have been in close communication with the Bank of Lithuania since the licence was revoked. They are aware of our plan for the return of funds and are being updated regularly on our progress.

  We are aware that the legislation envisages a return of customer funds within a 2-month window following revocation, and the 2-month window ends on 22 August 2023.

  We intend to provide a fuller update on the progress of the client return of funds early next week on the company’s website.
  We appreciate this is a challenging time for our customers and wish to assure you that everything is being done to return funds as quickly as possible and to ensure continuity of service through a new provider.

  We fully appreciate your patience in this matter.
  Regards
  Directors of UAB PayrNet

 44. Tove Hege Engdal Studsrød sier:

  Eg fekk brev fra Vilnius den 23 mai står på liuisk så skjønner Ingenting av dette her. Videresendt til muchbetter så ikke svarer

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *