Norsk Tipping avvikler Fantasy-satsing etter milliontap

Publisert: 20/06/2024 Sist Oppdatert: 20/06/2024 4 min lesetid
fantasy premier liga lag via norsk tipping
Dette er det foreløpig slutt på for Norsk Tipping sin del.

Norsk Tipping har besluttet å avvikle sin satsing på Fantasy-spill etter å ha pådratt seg betydelige økonomiske tap. Fantasy-spillene, som lanserte i 2021, lot brukerne velge idrettsutøvere og samle poeng basert på deres prestasjoner i virkeligheten. Alt med mulighet for å vinne store pengepremier.

Aggressiv markedsføring ikke nok

Til tross for en aggressiv markedsføringskampanje og en garantert premiepott på to millioner kroner for Premier League Fantasy-spillet, klarte ikke initiativet å tiltrekke seg tilstrekkelig antall deltakere til å gå i overskudd. Bare 6,000 spillere deltok i den siste Premier League-sesongen. Dette førte til at inntektene fra innsatser ikke dekket den garanterte premiepotten. Dermed ble underskuddet på hele 500,000 kroner sist sesong.

Apropos aggressiv markedsføring, det er ikke mange dagene siden Medietilsynet «frikjente» NRK og Norsk Tipping fra anklagene om å bedrive reklame for pengespill med sine Lottotrekninger i beste sendetid.

Totalt 15,5 millioner i tap for Fantasy på Norsk Tipping

Totalt har Norsk Tipping tapt 15,5 millioner kroner på Fantasy-tilbudet siden lanseringen. Kommunikasjonsrådgiver Anne Marit Sletten opplyser at spillmuligheten stoppet i mai 2024. Den bestemmelsen ble tatt etter at beslutningen ble formidlet til Kultur- og Likestillingsdepartementet i april. Eksisterende spill ble videreført til avslutning for å ikke påvirke kunder negativt, men ingen nye spill har blitt akseptert siden slutten av mai.

Norsk Tipping forsøkte å bygge opp en kundebase ved å prioritere pengepremier over reklamekostnader. Det lave kundegrunnlaget og mangel på konkurranse i markedet førte til at prosjektet nå legges på is. Sletten legger til at Norsk Tipping vil følge med på aktiviteten i Fantasy-markedet og vurdere en relansering hvis det blir nødvendig.

Fantasy-satsingen inkluderte spill på NBA, NHL, Tour de France, golf og ishockey, blant annet. Norsk Tipping, som har enerett på en rekke pengespill i Norge, fordeler sitt overskudd til samfunnsnyttige formål.

Oddsekspert med stor interesse for sport og spill

Eskil er først og fremst en veldig fotballinteressert mann som alltid har hatt en stor interesse for sport og konkurranser. Med dette utgangspunktet fant han…

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *