MuchBetter Forlater Norge og Unnlater å Kompensere Norske Kunder

Publisert: 22/09/2023 Sist Oppdatert: 25/09/2023 2 lesetid
Bilde: Shutterstock

Det har stormet rundt MuchBetter siden Februar 2023. Vi i Kongebonus har som eneste nettsted dekket utviklingen fortløpende siden da. Nylig kunngjorde MuchBetter planene om sin gradvise retur til det europeiske markedet. For kunder innenfor EU ser fremtiden lys ut, men norske kunder er dessverre etterlatt i en uheldig situasjon.

Les vårt eksklusive intervju med MuchBetter CEO Israel Rosenthal

MuchBetter’s Retur til Europa

MuchBetter har kunngjort sin plan om å gjenoppta tjenester i deler av Europa. De tar et bemerkelsesverdig skritt ved å bruke egne midler for å gjøre opp utestående kundesaldoer. Men denne gavmildheten strekker seg ikke til Norge. Her tar vi en nærmere titt på hva dette innebærer for norske kunder.

I en nylig utgitt uttalelse uttrykte selskapet optimisme for sin tilbakekomst til Europa. MuchBetter planlegger å bruke egne midler gjennom sine nye europeiske partnere for å gjøre opp de utestående saldoene til sine europeiske kunder. Denne beslutningen er utvilsomt et skritt i riktig retning for kunder som har ventet i måneder på en løsning.

Norske Kunder Oversett

Uttalelse til norske kunder i dag.

Til tross for denne tilsynelatende gavmildheten, har MuchBetter valgt å ikke inkludere Norge i denne kompensasjonsplanen. Ifølge selskapets egen uttalelse, skyldes dette «restriksjoner knyttet til deres nye lisens.«

Hvorfor ikke Norge?

«Restriksjoner knyttet til deres nye lisens» betyr i klar tekst at MB ikke kommer til å gjenoppta tjenestene i Norge. Dette er et betydelig slag for norske brukere som har ventet tålmodig på en løsning fra MuchBetter. Konklusjonen blir da at MB betaler av egen lomme kun i de landene de får fortsette å operere med ny lisens. Siden Norge ikke er et av de landene blir vi overlatt til UAB Payrnet for å få oppgjør.

Konsekvenser for Norske Brukere

For norske kunder innebærer dette at de ikke vil motta noen form for kompensasjon fra MuchBetter. Dette står i kontrast til selskapets tilnærming i andre europeiske land, der de bruker egne midler for å klargjøre utestående balanser.

Den Utestående Saldoen: UAB PayrNet

I tillegg til MuchBetter’s beslutning er norske kunder også utsatt for en annen utfordring: UAB PayrNet, som har holdt tilbake pengene deres. Fristen som var angitt av Litauens sentralbank for UAB PayrNet å gjøre opp med kunder har allerede gått ut. MuchBetter anbefaler at kundene fortsetter å kontakte UAB PayrNet for å løse dette problemet.

Veien fremover

MuchBetter anbefaler norske kunder å fortsette å kontakte UAB PayrNet, som er den finansielle enheten som forvalter de utestående saldoene. E-postadressen for denne kommunikasjonen er: fundsreturn-support@payr.net

Denne beslutningen av MuchBetter skaper en bemerkelsesverdig skjevfordeling mellom norske kunder og de i andre europeiske land. Det gir også anledning til spørsmål om selskapets forpliktelser overfor alle sine kunder, uavhengig av geografisk lokasjon.

29 kommentarer til “MuchBetter Forlater Norge og Unnlater å Kompensere Norske Kunder”

 1. Robin sier:

  Selvom de ikke får «lisens til og drive»
  Så kan det umulig være ulovelig å bare overføre penger til folk man har utestående gjeld til?
  Er jo ikke slik qt vi benytter oss av tjenesten, vi vil bare ha pengene som er våre

 2. E.A sier:

  Jeg ser ikke for meg en happy ending for oss i Norge som har vært kunder hos Muchbetter. Muchbetter er blant de mange svartelistede hos norske banker så vi har ikke kunne mottatt penger direkte fra dem uansett. Kan aldri tenke meg at UAB payrnet står noe høyere på lista .Eneste løsning er å få overført pengene til en ny e-lommeboktilbyder men jeg tviler på at det finnes mange som vil samarbeide med payrnet etter alt dette.
  Jeg regner med at pengene kan anses som tapt..

 3. Mikkesen sier:

  Enig med deg E.A. Tror norske kunder kan se langt etter å refundert pengene. Samtidig er det ganske grovt at norske kunder, som kanskje har vært en av de største kundene hos MB, står igjen med null og niks. Det fremstår som ekstremt kynisk i mine øyne, både av MB og payrnet.

 4. C sier:

  Det er åpenbart at norske myndigheter og banker har skyld i at MB ikke kan fortsette i Norge, men denne forskjellsbehandlingen av kundemassen er allikevel rystende. De kunne svært enkelt overtatt kravene våre og gjort opp til f. eks. Revolut. Arrogansen er på et nytt nivå; «kontakt PayrNet, som vårt juridiske team ikke har lyktes med». Igjen vil jeg oppfordre kongebonus til å kommentere dette intervjuet med CEO som var annonsert. Hva skjedde? Jeg vil gjerne også oppfordre til et dypdykk i persongalleriet bak denne svindelen, dvs. skrive om de ansvarlige i UAB ParNet, MuchBetter og mor/søsterselskapene til PayrNet. Blant kilder kan være journalistene til Bloomberg som dekket denne saken. Det er for menigmann helt umulig å finne ut hvem de ansvarlige er.

  3
  1
 5. Å. B sier:

  Ja. Dette er helt idiotisk. Har sendt mail på muckbetter. Og sagt det blir selvsagt mye være for oss nå å få ut pengene. De krever jo en service leverandør. Og de får selvsagt igjen pengene. Vi får nok ingenting. Blir ihvertfall de siste 5 %.skjønner ikke bol heller de bryr seg tydeligvis ikke.korrupt hele dritten.vi burde gått rettens vei. Men det er vel ikke noe å hente.

 6. Artur Ciesielski sier:

  Den dritten er en finanspiramide det finnes ingen penger lenge det er bare tull hele den prosessen ingen svarer på mailene vi har tapt penger

 7. C sier:

  Ja helt sykt dette her! Jeg håper E24, Finansavisen eller lignende kjører et dypdykk i dette her. Fint at kongebonus har vært litt på denne ballen, men dette annonserte intervjuet som plutselig bare ble borte uten forklaring er litt useriøst. Samtidig er de jo ikke en stor redaksjon som driver gravende journalistikk heller.

 8. Å. B sier:

  Har send mail på bol nå. For å høre hva de mener om dette. Men får vel igjen samme svar. Det er kun payrnet som kan ordne med dine midler. Skjønner ikke hvordan de bare sitter og venter på det jevla payrnet. Trodde de var en seriøs bank. Var vel også sagt de skulle stille garanti de hadde da frist til 22 aug. Nå er det snart 1 mnd over. Idioti. Lurer på hvor mange mill de klarer å lure norske på ikke småsummer tror jeg. Tror ellers det er kun Norge de ikke får lisens. Triste greier.

 9. Redmodo sier:

  MuchBetters opplegg har vært frustrerende og stressende for hver enkelt av oss.

  Jeg tror tiden er inne for å vurdere å ta mer drastiske skritt for å sikre at vi får det vi har rettmessig krav på. En mulighet som vi bør vurdere, er å samarbeide om å ansette en advokat som kan hjelpe oss med å utforske muligheten for å sette press på MuchBetter for å få våre penger refundert.

  Jeg vet at mange av oss allerede har tatt individuelle skritt for å kontakte kundeservice og forsøke å løse problemet, men det ser ut til at vi står overfor en utfordrende situasjon. Ved å samarbeide som en gruppe, kan vi øke våre sjanser for å oppnå et positivt resultat.

  Hvis du er interessert i å bli med på denne innsatsen, vennligst la det meg vite. Vi kan deretter starte en samtale om hvordan vi skal gå frem, velge en pålitelig advokat og dele ressursene som kreves for å finansiere denne prosessen.

  Vennligst del dine tanker, ideer og eventuell erfaring du har hatt med lignende situasjoner. Sammen har vi en sterkere stemme, og vi kan jobbe mot å få rettferdigheten vi fortjener.

  La oss arbeide sammen for å løse dette problemet og sikre våre økonomiske interesser.

  10
 10. Robin sier:

  Er det noen som har klart og fådd svar på en mail ifra payrnet ?
  Om så bare en automatisk respons ?

  Virker jo som den funds-return eposten bare er laget for og ikke spamme ned alle de andre epostene.
  Er jo null liv der

 11. Å. B sier:

  Er det noen som har prøvd å ringe payrnet?er selv ikke så god I engelsk. +37052141764. Vært greit å prøvd det å. Men det er vel stille der å. Er som sagt enig i att vi må noe gjøre. Men det beste er vel å få tak i en lithauisk advokat. Sikkert enklere for han å ta tak i det.

 12. Eirik sier:

  VIKTIG

  For at vi skal kunne stå sammen, og gå til rettslig sak mot UAB payrnet og Muchbetter, samt få oppmerksomhet fra norsk media, så har jeg opprettet en gruppe på Facebook.

  *Gruppen heter: Vi som er berørt av Muchbetter i Norge.

  Vi kommer ingen vei om alle sitter hver for seg å grubler over hvordan vi skal få ut pengene, vi må stå sammen!

 13. Redmodo sier:

  Jeg har fått en mai fra Payrnet:

  Hi Redmodo,

  Can you please confirm your account details with Much Better and also provide the value of how much is in your account with evidence?

  Best.

  Payrnet

 14. Tori sier:

  Hei redmondo ! Når var det du fikk den email ?

 15. Tori sier:

  Hei folkens ! Er det noen som har fått penge fra payrnet ?

 16. Kim steinhaug sier:

  Jeg har vært i jevnlig kontakt med muchbetter.com, selv om svarene man får aldri gir noen form for løsning. Spørsmålet er vel om muchbetter er såpass liten bedrift i payrnet sin målestokk at dem har blitt overkjørt. Dem bestrider iallefall alle påstander som står på payrnet sine sider om resterende midler. Det spiller uansett liten rolle for oss, og vi sitter igjen med samme resultat… provoserende å lese at muchbetter tar ansvar å punger ut av egen lomme… kun fordi dem ikkd kan tjene videre penger på oss så driter dem loddrett i oss.

  Som artikkelen påpeker er muchbetter en meget tvilsom partner for noen som helst og skulld det oppstå problemer i fremtiden er det jo bare å se mot norge hva som vil skje… om dem ikke er lovpålagt å betale ut så gjør dem ikke det – hvilket i min ordliste betyr at dem ikke er skikket til å drive en online lommebok.

  Skulle tro vi alene kan lage nok kvalme for dem slik at utenlandske brukere ikke velger dem – tross alt er det en usikker partner og fu mister pengene om noe går galt.

  Stol på oss liksom, nei og nei… dette er ikke hvordan man rydder opp i et selskap. Dem burde slått seg konkurs å heller starta ny tjeneste … evenbettermuchbetter.com

 17. Tori sier:

  Hei alle sammen .jeg har nå pratet direkte med Vaidas Verenius på mobilen den 08/12.23.
  Han var hyggelig å prate med . vi snakket i ca 1 time nesten .
  Han var tydelig på at hvis MuchBetter hevder at våres penger ligger hos UAB PAYTNET da må MuchBetter skaffe oss noe bevis som viser tydelig at det er direkte kobling mellom min MuchBetter konto og payrnet .
  Bevis skal være i form av konto nummer , transaksjon osv osv som viser mitt navn og pengene mine som er holdt sperret hos PYRNET UAB .Uten dette blir veien til å kreve pengene ganske lang , mener Verenius .jeg har bedt MuchBetter om et slikt bevis mange ganger uten hell .Verenius har spurt advokatene til MuchBetter om et slikt dokument uten hell .Verenius mener at min MuchBetter konto utskrift har absolutt ingenting med Uab payrnet og gjøre og den viser ikke at Uab payrnet har mine penger .Hva gjør menn videre nå da ?!

 18. Tove Hege Engdal Studsrød sier:

  Har du videresendt denne til muchbetter.Tori.

 19. mohamed hamili sier:

  HEI TOVE HEGE
  JA, JEG HAR SENDT ALT VIDERE TIL MB MEN JEG FÅR FORTSATT SAMME SVAR PÅ AT DET ER PAYRNET UAB SOM HAR ANSVARET .VI BLE SKIKKELIG RÆVSKJØRT DESSVERRE .
  SOM JEG SKREV OM HAN VAIDAS ,DET BLIR VANSKELIG Å PENGENE MED MINDRE VI HAR KONKRET BEVIS FRA MB PÅ AT PENEGENE VÅRES LIGGER HOS PAYRNET UAB .
  ER DET NOEN SOM ALLEREDE HAR FÅTT PENEGER FRA PAYRNET ELLER MUCHBETTER ?

 20. Tove Hege Engdal Studsrød sier:

  Eg sendte mail til MuchBetter måtte bare purre og purre på vaidas. Konto utskrift fra muchbetter skulle være grei nok

 21. Tove Hege Engdal Studsrød sier:

  Samme mld fekk eg. Måtte bare purre på vaidas. Fekk beskjed mangler både ditt og datt for å få ut pengene mine

 22. Kim steinhaug sier:

  Fortsatt ingen fremdrift her, 🙁

 23. Tove Hege Engdal Studsrød sier:

  Skjer ingenting.muchbetter svarer heller ikke på mailer lenger. Er drittlei dette nå. Over ett 3 siden dette begynte. Hva skjer og hva gjør vi

 24. TORI sier:

  HEI ALLE SAMMEN .IDAG HAR JEG SNAKKET MED VAIDAS VERENIUS PÅ TLF OG DET ER ABSOLUTT NULL KRONE PÅ MIR UAB.
  DET ER NULL PENGER Å HENTE DERIFRA SIER HAN OG MUCHBETTER SIER AT PENEGENE LIGGER TRYGT HOS MIR UAB .
  SAKEN ER NÅ SENDT TIL RETTEN OG NESTE UKE FÅR VI ALLE SAMMEN EMAIL PÅ DET SOM HAR VÆRT OG DET SOM KOMMER TIL Å SKJER.HAN ANBEFALER PÅ DET STERKESTE Å ANNMELDE SAKEN TIL POLITIET ETTER AT VI HAR FÅTT EMAIL NESTE UKE OG TAR MED OSS DET SVARET VI FIKK FRA MUCHBETTER .HAN MENER AT DET ER KUN POLITIET SOM KAN TVINGE MUCHBETTER TIL Å AVSLØRE HVOR PENGENE ER .JEG VIL GJERNE AT VI SAMLER EN DEL FOLK FOR Å GJØRE DETTE SAMMEN,DA BLIR VI TATT PÅ ALVOR HOS POLITIET.

 25. Å. B sier:

  Hei. Ja dette må bli kriminalsak. De har jo stjålet våre penger.og merkelig det er jo bare mb som ikke har fått sine penger.uab har jo brukt 7 mill euro for å hjelpe andre selskap. Svindel. Og våre penger skulle stå på egne kontoer.De har vært gode til å skjule det tydeligvis. Så det blir en lang vei å gå. Men er f verd det.

 26. Emil sier:

  Har dere fått noe mer informasjon om saken? Har ikke fått noe mail eller noe informasjon siste halvåret.

 27. Tove Hege Engdal Studsrød sier:

  Eg fekk mail fra Vilnius idag skjønte ingenting alt stod på litauisk.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *