EM 2024 Oddstips

Det er fremdeles en god stund til EM 2024, og det er følgelig vanskelig å spå hvordan dette kommer til å gå. Men, ekspertene våre følger med gjennom hele kvalifiseringsperioden og holder deg oppdatert. Vi gir deg beste oddstips gjennom hele EM-kvaliken. Enten du velger å følge våre tips eller ikke, må du huske å spille ansvarlig.

Publisert: 19/01/2023 Sist Oppdatert: 12/01/2024 5 lesetid

Daglige Oddstips for EM 2024

Dato
Event
Spill
Odds
30bet logo kongebonus
. 30bet 5 Stjerner Anmeldelse
BONUS 100% opptil 1000 kr
WAGER 5x (d+b)
SPESIAL No-Sticky bonus
Hent Bonus
BONUS 100% opptil 2000 kr
WAGER 5x (d+b)
SPESIAL Mange sportsbonuser
Hent Bonus
Qbet
. Qbet 4.98 Stjerner Anmeldelse
BONUS 1000 kr
WAGER 5x
SPESIAL 5% ukentlig cashback
Hent Bonus
BONUS 2000 kr
WAGER 5x (d+b)
SPESIAL Cashback Bonus
Hent Bonus
iBet
. iBet 4.97 Stjerner Anmeldelse
BONUS 3000 kr
WAGER 7x
SPESIAL 5% Ukentlig cashback
Hent Bonus
EM i fotball 2024 oddstips

EM i fotball arrangeres hvert fjerde år, og er en av Europas største og mest sette sportsbegivenheter. Det første EM-mesterskapet ble arrangert i Frankrike i 1960, og siden den gang har Norge kun deltatt i ett EM, nemlig i Nederland/Belgia i 2000. Kan vi kvalifisere oss til fotball-EM i Tyskland i 2024?

På denne siden

Fotball-EM 2024

Europamesterskapet i fotball i 2024 blir det 17. i rekken, med Tyskland som vertsnasjon. Tyskerne har vunnet tre ganger tidligere, og er sammen med Spania mestvinnende i EMs historie. Det er dermed knyttet store forventninger til vertsnasjonen, spesielt siden tyskerne ikke har evnet å vise seg som noen stor utfordrer de siste mesterskapene. I VM i Qatar røk de faktisk ut allerede i gruppespillet. 

Det er flere lag som trolig vil melde seg som favoritter til dette mesterskapet, og vi kan som vanlig forvente at det kommer mange overraskelser. Ett av lagene som har overrasket stort de siste turneringene er Russland, men de vil ikke få muligheten til å prøve seg. Russland er nemlig ekskludert fra kvalifiseringen grunnet invasjonen av Ukraina.

Kvalifisering til fotball-EM 2024

Tyskland er som vertsnasjon allerede kvalifisert, mens resten av Europa skal kjempe om en plass i mesterskapet gjennom kvalifiseringskamper. EM-kvaliken starter i mars, og innen november 2023 skal alle 24 deltagende land være klare. Det er for tidlig å si noe konkret om hvem som kommer til å kvalifisere seg, men kampene som nylig har blitt spilt i Nations League, for ikke å snakke om VM, kan gi oss en pekepinn. 

I vinterens VM-mesterskap i Qatar var europeiske lag overrepresentert. Totalt 13 av de totalt 32 lagene var europeiske, men kun åtte av disse kom seg videre til sluttspillet. Både Belgia, Danmark, Wales, Serbia og Tyskland ble slått ut i gruppespillet. Spania og Sveits røk i åttendedelsfinalen, og kun Kroatia og Frankrike tok seg til semifinalen. I finalen måtte som kjent Frankrike se seg slått av Messi og Argentina. 

Norges EM-sjanser

Norge har kun kvalifisert seg til ett tidligere EM, og sist vi var med i et fotball-mesterskap var VM i Frankrike i 1998. Forventningene er høye for en ny mesterskapsdeltagelse, ikke minst på grunn av suksessduoen Ødegaard og Haaland. Med disse to ungguttene i spissen er det mange som mener at Norge stiller med det sterkeste laget noensinne. Solbakkens menn spilte mye bra fotball under Nations League, men klarte ikke helt å kapre den viktige førsteplassen i gruppen sin. Norge havnet dessuten i en kvalifiseringsgruppe det skal være mulig å komme seg gjennom, selv om Solbakken har advart om at det kommer til å bli en «kanonjevn» gruppe. 

De fleste gruppene i kvalifiseringen til EM 2024 har åpenbare favoritter, som på papiret enkelt skal ta seg videre til sluttspillet, men hva er vel et mesterskap uten noen overraskelser? La oss ta en nærmere titt på de ulike kvalifiseringsgruppene til EM 2024. 

Gruppe A

Norge havnet i gruppe A sammen med Spania, Skottland, Georgia og Kypros. Mange har nok gode minner fra kampen mot Skottland i gruppespillet i VM 1998, og vi får håpe det går like bra denne gangen. Ellers er det vanskelig å se for seg annet enn at Spania skal gå videre fra denne gruppen. Spanjolene er nok revansjesugne etter tap mot Marokko i åttendedelsfinalen i VM.

Gruppe B

I gruppe B har vi to klare favoritter i Nederland og Frankrike. Franskmennene er nok spesielt revansjesugne etter det sure tapet mot Argentina i VM-finalen, mens Nederland så seg slått av det samme laget i kvartfinalen. Irland, Hellas og Gibraltar vil nok få problemer med å hamle opp med disse to gigantene. 

Gruppe C

I gruppe C finner vi England, som tapte EM-finalen i 2021. Engelske supportere har nå ventet i flere tiår på å se sine kjære tre løver løfte en mesterskapspokal, og det stilles som vanlig enorme forventninger fra en hel nasjon. Samtidig er italienerne ganske sikkert bestemt på å unngå flausen fra VM-kvalifiseringen. VM gikk som kjent uten Italia, og de vil nok gjøre det de kan for å kvalifisere seg til EM i 2024. Kan Ukraina, Malta eller Nord-Makedonia hamle opp med dem?

Gruppe D

Forhåndsfavoritten i gruppe D er utvilsomt Kroatia, som vant bronsefinalen i VM 2022. Men, kroatene kan måtte klare seg uten storstjernen Modrić, som i en alder av 37 år har hintet til at han vil legge landslagsskoene på hylla. Også bautaen i Wales, Gareth Bale, har lagt bort fotballskoene, og det er vanskelig å se for seg at de skal lykkes noe bedre i hans fravær. De andre lagene i gruppen er Armenia, Latvia og Tyrkia.

Gruppe E

Gruppe E er ganske åpen. Polen er nok i utgangspunktet favoritter, men stjernespilleren deres, Lewandowski, begynner å dra på årene. Tsjekkia har på sin side et langt yngre lag, og kan gjøre det bra. Albania har overrasket før, men Færøyene og Moldova vil nok få det vanskelig i denne gruppen.

Gruppe F 

I denne gruppen finner vi søta bror som skal konkurrere mot blant andre Østerrike og ikke minst Belgia om en plass i sluttspillet. Belgia skuffet stort under VM og ble slått ut i gruppespillet. Kan Aserbajdsjan og Estland stikke kjepper i de belgiske hjulene? Hverken Østerrike eller Sverige var med i VM, men skal på ingen måte avskrives. 

Gruppe G

I denne gruppen møtes tre naboland, Ungarn, Bulgaria og Montenegro, i tillegg til Litauen og Serbia. Sistnevnte er nok favoritt til å vinne gruppa etter en god Nations League-sesong. Men, de imponerte ikke spesielt under VM, og endte sist i gruppen sin. 

Gruppe H

I gruppe H finner vi Danmark, det eneste skandinaviske laget som klarte å kvalifisere seg for VM. Her skuffet de imidlertid stort, og tapte gruppen sin med glans. Også Finland er med i denne gruppen, og vi kan kanskje håpe på at de to nordiske lagene går videre? De andre lagene i denne gruppen er Slovenia, Nord-Irland, Kasakhstan og San Marino.

Gruppe I

I gruppe I er det utvilsomt Sveits som er favoritt, med Israel og Romania som de kanskje største utfordrerne. I denne gruppen finner vi også Hviterussland, som kan risikere å bli utestengt på linje med Russland. Ellers er både Andorra og Kosovo i denne gruppen.

Gruppe J

Storfavoritten i gruppe J er Portugal, som kanskje spiller uten stjernespissen Ronaldo. Deres største utfordrer i denne gruppen er nok Slovakia, men også Bosnia kan overraske etter en god sesong i Nations League. Island har også overrasket stort før, men vi kan nok anta at Luxembourg og Liechtenstein vil få det vanskelig.