Champions League odds

Publisert: 09/11/2023 Sist Oppdatert: 23/11/2023 4 lesetid

Champions League er den største klubbturneringen i verden, selv om turneringen kun inneholder lag fra Europa. Og med Champions League odds kan du finne en rekke oddsmarkeder og tippemuligheter.

Her kjemper de aller beste lagene fra toppdivisjonene i blant annet England, Tyskland, Spania, Italia og Frankrike om det gjeveste trofeet for klubblag.

Du får også odds på Champions League på alle de store oddssidene på nett. Turneringen gir deg en også hel mengde oddsmarkeder. Nordmenn elsker å tippe på Champions League, og hver eneste CL-kveld samler mangfoldige tusener av nordmenn seg foran TV-apparatene.

På denne siden

Champions League gjennom historien

Den første turneringen ble arrangert 1955/56-sesongen som Europacupen. Det var det spanske storlaget Real Madrid som dro i land den aller første tittelen.

Faktisk gikk tidenes fem første titler i turneringen til laget fra den spanske hovedstaden. Men etter hvert meldte de andre ligaene seg på. De italienske lagene Milan og Inter Milan vant tre år på rad på 60-tallet, mens Ajax (3), Bayern München (3) og Liverpool (2) dominerte på 70-tallet.

Faktisk vant de engelske lagene Liverpool, Nottingham Forest og Aston Villa 6 år på rad mellom 1977 og 1982.

De spanske lagene dominerte på tidlig 2000-tallet, og Barcelona og Real dro med seg 10 titler mellom 2000 og 2018.

Hvordan kvalifisere seg for CL

Champions League er turneringen for ligamestere og de beste lagene i de største divisjonene. Turneringen starter med en innledende runde, der de fire mesterlagene fra de lavest rangerte nasjonene kjemper.

Deretter følger tre kvalifiseringsrunder og en play-off for å kåre de 32 lagene som deltar i gruppespillet. De regjerende mesterne, Europa League-mesterne, 10 mestere fra de største ligaene og 14 andre topplag fra de beste ligaene blir direkte kvalifisert.

Du kan finne odds på Champions League helt fra de første innledende rundene til gruppespillet, sluttspillet og finalen. Den sistnevnte pleier selvsagt å være den mest spilte kampen.

Nordmenn i Champions League

Flere nordmenn har hentet hjem CL-trofeet gjennom tidene. Tidligere Start-spiller Steinar Pedersen ble tidenes første nordmann som vant CL med Borussia Dortmund i 1996 – uten å spille selve finalen.

Trioen Ole Gunnar solskjær, Henning Berg og Ronny Johnsen vant alle med Manchester United i 1999, mens John Arne Riise vant med Liverpool i 2005.

Erling Braut Haaland vant med City i 2023, og det også er flere kvinnelige spillere som har vunnet trofeet. Det inkluderer Ada Hegeberg, Ingrid Syrstad Engen, Caroline Graham Hansen, Andrea Nordheim og Ingvild Stensland.

Selv om flere nordmenn har vunnet turneringen, vil fortsatt odds på Champions League for at et norsk lag vinner være skyhøy. Trolig får vi aldri oppleve det, ettersom pengene strømmer inn i de andre ligaene og gjør forskjellene enda større.

Norske lag i CL

Kun to lag fra Norge har deltatt i gruppespillet i Champions League gjennom historien. Rosenborg er det mest erfarne med hele elleve deltakelser, mens Molde FK har deltatt én gang i 1999/2000-sesongen.

Det er laget fra Trondheim som også står bak de aller mest oppsiktsvekkende resultatene, og det var ganske høy odds på Champions League-kvartfinale for det norske laget i 1996/97-sesongen. Laget slo Milan på selveste San Siro og tok en overraskende andreplass i gruppen. Laget spilte også uavgjort mot Juventus i den første kvartfinalen, men røk ut etter et 2-0-tap i returoppgjøret.

Den påfølgende sesongen slo Rosenborg selveste Real Madrid på Lerkendal, men elleve poeng og andreplass i gruppen var ikke nok til å ta seg videre.

I 1999/2000-sesongen hadde vi for første og foreløpig eneste gang hele to lag i gruppespillet. Molde endte sist i sin gruppe, mens Rosenborg vant det første gruppespillet etter blant annet en 3-0-seier over Dortmund på Westfalenstadion.

I det andre gruppespillet endte laget sist i kamp med storlagene Bayern München, Real Madrid og Dynamo Kiev.

I 2007/08-sesongen vartet RBK opp med en 2-0-seier over Valencia både på Lerkendal og på Estadio Mestalla, men til slutt endte laget på en tredjeplass og måtte ta til takke med UEFA Cup-spill.

Ingen norske lag har kvalifisert seg for gruppespillet i CL siden den gang, og hvem vet når vi neste gang får odds på Champions League på et norsk lag igjen.

Oddsmarkeder på Champions League

Norske bettingsider tar frem den beste fotballoddsen og hele spekteret av oddsmarkeder når de tilbyr odds på Champions League.

Det inkluderer vanlige spill som vinner, antall mål, dobbeltsjanse, begge lag scorer, korrekt resultat, pause/fulltid og målscorere.

Men siden disse kampene trekker enda flere spillere, får du også enda flere markeder å velge mellom. Spill blant annet på skudd på mål, kort, hjørnespark og en rekke andre markeder. Bruker du litt kløkt og statistikk, kan du finne noen riktig gode odds på Champions League.

Turneringen er uten tvil en av de aller mest populære spillene på norske oddssider.

Ofte Stilte Spørsmål

Hva er Champions League odds?

Champions League odds gir deg mulighet til å tippe på den største turneringen for klubblag innen fotball. Hvert år kjemper de beste lagene i Europa om det gjeve CL-trofeet.

Når kan jeg spille på Champions League odds

Champions League arrangeres fra juni til juni hvert eneste år, men gruppespillet starter vanligvis ikke før i september. Finalen spilles som regel i juni.

Hvilke oddssider tilbyr Champions League odds?

Stort sett alle oddssider tilbyr Champions League odds, ettersom denne oddsen er blant den aller mest populære blant oddsspillere.

Kan jeg spille live på Champions League odds?

Ja, du kan spille live på alle kamper i Champions League og de aller fleste gjennom hele kvalifiseringen.