champions league betting tips

Champions League odds

Publisert: 09/11/2023 Sist Oppdatert: 18/04/2024 4 min lesetid

Champions League er den største klubbturneringen i verden, selv om turneringen kun inneholder lag fra Europa. Og med Champions League odds kan du finne en rekke oddsmarkeder og tippemuligheter.

Her kjemper de aller beste lagene fra toppdivisjonene i blant annet England, Tyskland, Spania, Italia og Frankrike om det gjeveste trofeet for klubblag.

Du får også odds på Champions League på alle de store oddssidene på nett. Turneringen gir deg en også hel mengde oddsmarkeder. Nordmenn elsker å tippe på Champions League, og hver eneste CL-kveld samler mangfoldige tusener av nordmenn seg foran TV-apparatene.

På denne siden

Champions League oddstips – siste nyheter

Finn de siste nyhetene og oddstipsene på Kongebetting. Vi oppdaterer jevnlig med nyheter fra Champions League.

Kan PSG unngå nytt mareritt i Spania?

PSG banket Barcelona på Camp Nou forrige gang lagene møttes i Champions League. I åttedelsfinalen i 2020/21-sesongen vant franskmennene hele 4-1 mot Ronald Koemans Barca etter scoringer av Moise Kean og et hat-trick av Kylian Mbappe. Men den franske hovedstadsklubben har også vonde minner fra den spanske storbyen. I 2016/17-sesongen vant de hele 4-0 på hjemmebane, men røk ut etter det famøse 6-1-tapet på Camp Nou.

Bortsett fra seieren i 2020/21-sesongen har PSG en dårlig historikk mot Barcelona, og på 6 møter i Spania har Barca vunnet 3 ganger, 2 har endt uavgjort og 1 har endt med tap. Barca har virkelig funnet formen og står med 6 strake seire og 13 kamper uten tap. Kan de ta seg til semifinale i UEFA Champions League for første gang siden de røk ut for Liverpool i 2018/19-sesongen?

Barca står akkurat nå i 1,22 i odds til å nå semifinalen og i 7,48 i odds til å vinne hele turneringen hos vår anbefalte bettingside Qbet.

Spill Champions League på Qbet her!

Spennende returmøte mellom City og Real

Det ble svært så spennende da Real Madrid og Manchester City møttes på Santiago Bernabeu forrige uke, og lagene endte med tre mål hver. Det betyr at det lever foran returoppgjøret på Etihad i Manchester førstkommende torsdag.

De to lagene er fortsatt i knallform, og City tok en enkel 5-1-seier i Premier League i helgen. Det førte dem helt til topps i Premier League – en plassering de ønsker å beholde ut sesongen. Real Madrid på sin side tok en 1-0 seier over Mallorca på bortebane i helgen og leder La Liga med 8 poeng.

Vanskelig bortebane

Den 12. november 2022 – det var sist Manchester City tapte en offisiell kamp på hjemmebane. Etter det har de spilt 28 PL-kamper, 8 Champions League-kamper, 7 FA cup-kamper og 1 ligacupkamp uten tap! I CL harr ikke City tapt på hjemmebane siden Lyon vant 2-1 på Etihad i september 2018 (City var satt opp som hjemmelag i kampen mot Lyon i Portugal i 2020, der City tapte 3-1).

Lag som PSG, Borussia Dortmund, Atletico Madrid Bayern München og onsdagens motstander Real Madrid har alle reist tomhendte fra Manchester i de seneste sesongene. Derfor regnes City som favoritter foran storoppgjøret. Akkurat nå får du 1,65 i odds på at City vinner kampen på vår anbefalte bettingside Qbet, mens et nytt uavgjortresultat og ekstraomganger gir 4,33 i odds.

To formlag møtes i Paris

Det blir ingen enkel sak å tippe på vinneren av oppgjøret mellom Paris Saint-Germain og Barcelona, for her er det to av Europas formlag som skal møtes til dyst. Jevnt ble det også i 2017/17, da Barca slo PSG 6-5 over to kamper. I det første av to kvartfinaleoppgjør er det PSG som er oddsfavoritter, men oddsen for hjemmeseier er såpass høy som nærmere 2,00. Det er unormalt høyt for å være PSG. For Kylian Mbappe og resten av laget står med hele 27 kamper uten tap.

Men det er ikke hvem som helst som kommer på besøk. Barcelona har etter en lengre svak periode virkelig fått opp dampen. Laget står med elleve kamper uten tap, og 3-0-seieren over Atletico Madrid forrige måned var spesielt imponerende. Trolig vil Frenkie de Jong være tilbake fra skade, mens 16 år gamle Lamine Yamal kan nok en gang starte på topp for spanjolene. Kan Barca få et godt utgangspunkt før returmøtet?

PSG – Barca spilles 10. april kl. 21:00.

Arsenal favoritter mot Bayern

Arsenal og Bayern München møtes i kveld til et brennhett oppgjør i kvartfinalene i Champions League. Emirates Stadium i London er utsolgt, og Mikel Artetas Arsenal er for en gangs skyld favoritter mot det tyske mesterlaget. For de to lagene har litt ulik formkurve for tiden. Arsenal kjemper om seriegull i Premier League og står med kun 1 tap på de 13 seneste kampene. I CL har laget vunnet alle sine fire kamper så langt denne sesongen.

Bayern på sin side har slitt under Thomas Tuchel, og for første gang siden 2011/12-sesongen er det ikke Bayern som henter hjem Bundesliga-gullet. De to seneste kampene har endt med 0-2 hjemme for Dortmund og 2-3-tap borte mot lille Heidenheim. Nå må tyskerne håpe på et mirakel for å komme seg videre til semifinalene i CL. Arsenal er oddsfavoritter hos alle norske bettingsider, og du får rundt 1,70 i odds på ren hjemmeseier.

Arsenal – Bayern München spilles tirsdag 9. april kl. 21:00. Finn den beste oddsen på våre anbefalte bettingsider.

Real eller City til CL-finalen på Wembley?

Tirsdag kveld møtes de to storlagene Real Madrid og Manchester City til et gigantoppgjør i UEFA Champions League. At dette oppgjøret kun er en kvartfinale, gjør spenningen enda større. For disse to lagene hadde begge fortjent å kjempe om en finaleplass på Wembley i London. City er regjerende CL-mester, da de slo Inter Milan 1-0 på Atatürk Olympic Stadium i Istanbul i 2022/23-sesongen. Laget kom også til finalen i 2020/21, der det ble tap for ligarivalene Chelsea. Real Madrid er den mestvinnende klubben i CL-historien med sine 14 titler, og de vant finalen så sent som i 2021/22-sesongen, da Liverpool ble slått 1-0 på Stade de France.

Nå venter to heseblesende oppgjør for å avgjøre hvem som tar seg til semifinalene. Vi har sammenlignet de to lagene foran Real Madrid – Manchester City.

I mål kunne vi fått en duell mellom to av verdens fremste målvakter, Ederson og Thibaut Courtois, men Real-keeperen er ute med skade. Dermed er det fordel City bakerst på banen.

I forsvaret mangler Real spillere som Éder Militão og David Alaba, men spillere som Antonio Rüdiger og Ferland Mendy er klassespillere som kommer til å gjøre livet surt for Citys offensive spillere. City har også toppklasse i bakre ledd med spillere som lynraske Kyle Walker og Ruben Dias.

Champions League – siste resultater

Kvartfinaler 09.04–10.04

HjemmelagBortelagSammenlagt
Bayern MünchenArsenal1-0 (3-2)
DortmundAtletico Madrid4-2 (5-4)
Man CityReal Madrid1-1 (4-4) 3-4 på str
BarcelonaParis Saint-Germain1-4 (4-6)

Åttedelsfinaler 05.03

HjemmelagBortelagResultatSammenlagt
BayernLazio3-03-1  
Real SociedadPSG1-21-4
RealRB Leipzig1-12-1
Manchester CityFC København3-16-2
ArsenalPorto1-01-1 (4-2 på straffer)
BarcelonaNapoli3-14-2
DortmundPSV2-03-1
Atletico MadridInter2-12-2 (3-2 etter straffer)

Champions League oddstips – kommende kamper

Semfinaler i Champions League

DortmundParis Saint-Germain
Bayern MünchenReal Madrid

Champions League gjennom historien

Den første turneringen ble arrangert 1955/56-sesongen som Europacupen. Det var det spanske storlaget Real Madrid som dro i land den aller første tittelen.

Faktisk gikk tidenes fem første titler i turneringen til laget fra den spanske hovedstaden. Men etter hvert meldte de andre ligaene seg på. De italienske lagene Milan og Inter Milan vant tre år på rad på 60-tallet, mens Ajax (3), Bayern München (3) og Liverpool (2) dominerte på 70-tallet.

Faktisk vant de engelske lagene Liverpool, Nottingham Forest og Aston Villa 6 år på rad mellom 1977 og 1982.

De spanske lagene dominerte på tidlig 2000-tallet, og Barcelona og Real dro med seg 10 titler mellom 2000 og 2018.

Hvordan kvalifisere seg for CL

Champions League er turneringen for ligamestere og de beste lagene i de største divisjonene. Turneringen starter med en innledende runde, der de fire mesterlagene fra de lavest rangerte nasjonene kjemper.

Deretter følger tre kvalifiseringsrunder og en play-off for å kåre de 32 lagene som deltar i gruppespillet. De regjerende mesterne, Europa League-mesterne, 10 mestere fra de største ligaene og 14 andre topplag fra de beste ligaene blir direkte kvalifisert.

Du kan finne odds på Champions League helt fra de første innledende rundene til gruppespillet, sluttspillet og finalen. Den sistnevnte pleier selvsagt å være den mest spilte kampen innen Champions League betting.

Nordmenn i Champions League

Flere nordmenn har hentet hjem CL-trofeet gjennom tidene. Tidligere Start-spiller Steinar Pedersen ble tidenes første nordmann som vant CL med Borussia Dortmund i 1996 – uten å spille selve finalen.

Trioen Ole Gunnar solskjær, Henning Berg og Ronny Johnsen vant alle med Manchester United i 1999, mens John Arne Riise vant med Liverpool i 2005.

Erling Braut Haaland vant med City i 2023, og det også er flere kvinnelige spillere som har vunnet trofeet. Det inkluderer Ada Hegeberg, Ingrid Syrstad Engen, Caroline Graham Hansen, Andrea Nordheim og Ingvild Stensland.

Selv om flere nordmenn har vunnet turneringen, vil fortsatt odds på Champions League for at et norsk lag vinner være skyhøy. Trolig får vi aldri oppleve det, ettersom pengene strømmer inn i de andre ligaene og gjør forskjellene enda større.

Norske lag i CL

Kun to lag fra Norge har deltatt i gruppespillet i Champions League gjennom historien. Rosenborg er det mest erfarne med hele elleve deltakelser, mens Molde FK har deltatt én gang i 1999/2000-sesongen.

Det er laget fra Trondheim som også står bak de aller mest oppsiktsvekkende resultatene, og det var ganske høy odds på Champions League-kvartfinale for det norske laget i 1996/97-sesongen. Laget slo Milan på selveste San Siro og tok en overraskende andreplass i gruppen. Laget spilte også uavgjort mot Juventus i den første kvartfinalen, men røk ut etter et 2-0-tap i returoppgjøret.

Den påfølgende sesongen slo Rosenborg selveste Real Madrid på Lerkendal, men elleve poeng og andreplass i gruppen var ikke nok til å ta seg videre.

I 1999/2000-sesongen hadde vi for første og foreløpig eneste gang hele to lag i gruppespillet. Molde endte sist i sin gruppe, mens Rosenborg vant det første gruppespillet etter blant annet en 3-0-seier over Dortmund på Westfalenstadion.

I det andre gruppespillet endte laget sist i kamp med storlagene Bayern München, Real Madrid og Dynamo Kiev.

I 2007/08-sesongen vartet RBK opp med en 2-0-seier over Valencia både på Lerkendal og på Estadio Mestalla, men til slutt endte laget på en tredjeplass og måtte ta til takke med UEFA Cup-spill.

Ingen norske lag har kvalifisert seg for gruppespillet i CL siden den gang, og hvem vet når vi neste gang får odds på Champions League på et norsk lag igjen.

Oddsmarkeder på Champions League

Norske bettingsider tar frem den beste fotballoddsen og hele spekteret av oddsmarkeder når de tilbyr odds på Champions League.

Det inkluderer vanlige spill som vinner, antall mål, dobbeltsjanse, begge lag scorer, korrekt resultat, pause/fulltid og målscorere.

Men siden disse kampene trekker enda flere spillere, får du også enda flere markeder å velge mellom. Spill blant annet på skudd på mål, kort, hjørnespark og en rekke andre markeder. Bruker du litt kløkt og statistikk, kan du finne noen riktig gode odds på Champions League.

Turneringen er uten tvil en av de aller mest populære spillene på norske oddssider, og dessuten kan du finne mengder av Champions League betting tips på denne turneringen.

Tidligere nyheter

Nyhetsarkiv – finn de eldre nyhetene om Champions League odds her.

Stjernegalleri fremover på banen

På midten har Real erfarne Toni Kroos og unge Aurelien Echouameni, mens evigunge Luca Modric fortsatt kan avgjøre kamper. Den store stjernen er riktignok unggutten Jude Bellingham, som ofte spiller i en mer offensiv rolle. Engelskmannen står med 10 mål og 20 målgivende i hans debutsesong for Real. City er på langt nær dårligere med sterke Rodri Hernandez og hovmesteren Kevin De Bruyne. Her er det mange mulige matchvinnere for begge lag.

I angrepet er det et stjernegalleri uten sidestykke. Nevnte Bellingham og Vinicius Junior er de store stjernene for det spanske laget, mens City har to klassespisser i Erling Braut Haaland og Julian Alvarez, som begge kan finne på det utrolige. Det kan du også si om vingene Jack Grealish og Phil Foden, som begge er fast inventar både på City og på det engelske landslaget.

Kampstart er tirsdag 9. mars kl. 21:00, og du får odds på denne kampen på alle våre anbefalte norske bettingsider.

Ny thriller mellom PSG og Barca i kvarten

De fleste fotballfans husker den utrolige opphenting av Barcelona i åttedelsfinalen i Champions League i 2016/17-sesongen. Paris Saint-Germain hadde en overlegen 4-0-ledelse fra det første oppgjøret i Paris, men i returoppgjøret på Camp Nou leverte hjemmelaget en klasseforestilling foran over 96 000 tilskuere. Allerede etter tre minutter sendte Luis Suarez Barca i ledelsen, mens et selvmål sørget for 2-0 til pause. Lionel Messi satte inn 3-0 etter 50 minutter, men hjemmelaget fikk noe å tenke på når Edinson Cavani reduserte til 3-1 en snau halvtime før slutt.

Neymar Jr. satte fyr på hjemmepublikummet med to mål i sluttminuttene – det siste ett minutt på overtid. Da hjemmefavoritten Sergi Roberto skled inn 6-1 hele fem minutter på overtid og sendte Barca videre med 6-5 sammenlagt, brøt det ut gledescener uten sidestykke i den spanske storbyen. Den 10. april møtes lagene igjen til et spennende dobbeltoppgjør i Champions League. Hvem går seirende ut av duellen denne gangen?

Gigaoppgjør i kvartfinalene i Champions League

To av de aller største favorittene til å vinne Champions League 2023/24 møtes i kvartfinalene, etter at Real Madrid og Manchester City ble trukket ut i dagens CL-trekning. Anført av Erling Braut Haaland og Vinicius Jr. var de to storklubbene store favoritter til å vinne årets turnering, men nå er det kun ett av lagene som kan ta seg videre. Det første oppgjøret spilles 9. eller 10. april på Santiago Bernabeu, mens returoppgjøret på Etihad spilles 16. eller 17. april.

De andre kampene ble Arsenal–Bayern, Atletico–Dortmund og PSG–FC Barcelona. Samtidig ble det trukket ut mulige semifinaler, og vinneren av kampen mellom Real og City vil møte vinneren av oppgjøret Arsenal–Bayern München.

Casinoekspert - 14 års erfaring i bransjen

Egil startet opp i casinobransjen tilbake i 2009, og har flere års direkte erfaring fra noen av de største casinoene i bransjen, inkludert Unibet, Betsson, Bet365 med flere.

Ofte Stilte Spørsmål

Hva er Champions League odds?

Champions League odds gir deg mulighet til å tippe på den største turneringen for klubblag innen fotball. Hvert år kjemper de beste lagene i Europa om det gjeve CL-trofeet.

Når kan jeg spille på Champions League odds

Champions League arrangeres fra juni til juni hvert eneste år, men gruppespillet starter vanligvis ikke før i september. Finalen spilles som regel i juni.

Hvilke oddssider tilbyr Champions League odds?

Stort sett alle oddssider tilbyr Champions League odds, ettersom denne oddsen er blant den aller mest populære blant oddsspillere.

Kan jeg spille live på Champions League odds?

Ja, du kan spille live på alle kamper i Champions League og de aller fleste gjennom hele kvalifiseringen.