eurovision odds

Eurovision

Publisert: 25/01/2024 Sist Oppdatert: 07/02/2024 10 min lesetid
Eurovision 2024 malmø sverige

Den 11. mai 2024 braker det endelig løs, og vi får den 68. finalen av Eurovision Song Contest, eller MGP (Melodi Grand Prix) som vi liker å kalle det i Norge. Det hele foregår i Malmö, etter Loreens historiske seier i Liverpool i fjor. Dette blir sjuende gang Eurovision blir arrangert i Sverige, og i tillegg til vertsnasjonen er det 36 andre nasjoner som skal være med å kjempe om det gjeve Eurovision-troféet.

Selve finalen arrangeres i Malmö Arena, som også var vertssted forrige gang Eurovision-finalen ble avholdt i byen, i 2013. Arenaen har plass til hele 15 500 tilskuere, så her er det ingen tvil om at det blir bra atmosfære og høyt engasjement. Også semifinalene skal arrangeres her, og det ventes storinnrykk av Eurovision-fans fra hele Europa.

På denne siden

Har du ikke skaffet deg billetter til Malmö Arena, kan du altså få med deg mye av den gode stemningen bare ved å ta turen til det som altså er Sveriges tredje største by. Ellers gjelder det å benke seg foran TV-skjermen, og kanskje plassere et oddsspill eller to. Eurovision er alltid enda mer gøy når man tipper på favoritten sin.

De aller fleste bettingsider på nettet tilbyr betting og odds på Eurovision 2024, både den norske og den internasjonale finalen. Selv om det er en god stund til finalen i Malmö, kan du faktisk allerede nå plassere spill på hvem du tror kommer til å vinne. Kanskje får du til og med ekstra god Eurovision odds.

Spill på vinner av Eurovision 2024 allerede nå på Rizk og Guts

Klikk på bildet for å gå til Rizk
Klikk på bildet for å gå til Guts

Viktige datoer

FaseDatoArena
Delfinale 113. januarOslo
Delfinale 220. januarOslo
Delfinale 327. januarOslo
Norsk Finale3. februarTrondheim Spektrum
Internasjonal semifinale 17. maiMalmö
Internasjonal semifinale 29. mai Malmö
Internasjonal finale11. maiMalmö

Odds på Eurovision 2024

De fleste spillselskaper på nettet tilbyr odds og betting på Eurovision, og hos mange kan du også bette på de norske delfinalene og finalen. Når det kommer til delfinalene, kan du kun tippe på hvem som går videre. I disse delfinalene skal det nemlig ikke kåres noen vinner. Her er det rett og slett slik at de tre deltagerne med flest stemmer går videre. I finalen kan du derimot tippe på hvem som vinner og som dermed får æren av å reise til Malmö og den internasjonale finalen.

Når det kommer til de internasjonale arrangementene, ventes det å komme flere spillalternativer. Spillmarkeder på hvem som vinner hele greia er selvsagt på plass hos alle bookmakere, men det er som regel også mulig å tippe på for eksempel hvem som får flest 12-poengere eller hvem som eventuelt får null poeng.

Tidlig odds

Bookmakerne begynte å tilby oddstips på Eurovision 2024 lenge før noen av artistene og låtene var klare. Selv om de fleste finalister ikke er klare enda, er landenes kandidater klare. Ekspertene har nok klare formeninger om hvem som kan komme videre av disse, og de baserer oddstilbudene på det. Vi har studert spillselskapenes Eurovision odds, og ser allerede nå klare tendenser.

Ukraina seilet raskt til topps på oddslistene, mens Norge plasserte seg på en solid femte- eller sjetteplass, avhengig av spillselskap. Blant topp fem finner vi vertsnasjonen Sverige, som har vunnet hele sju ganger tidligere. Dette er faktisk rekord i Eurovision-sammenheng, men de deler den med Irland. Irene er selvsagt tippet høyt opp på resultatlisten også i år.

Israel er også høyt oppe på listene hos spillselskapene, noe som antyder at de sannsynligvis kommer til å sende et solid bidrag. Hvis arrangøren ikke snur og utestenger dem, da. De fleste lands bidrag vil være på plass i løpet av januar eller februar, og da ventes det naturlig nok endringer i topplisten. Følg med her for mer informasjon om Eurovision-odds.

Eurovision Song Contest 2024 – Beste Odds Oppdatert 07. februar

DeltagerlandOdds
⭐Ukraina 3.50
Storbritannia6.50
Island9.00
Italia9.00
Sverige12.00
Israel12.00
Litauen20.00
Norge17.00
Irland18.00
Georgia20.00
Sveits20.00
Finland20.00
Frankrike20.00
Tyskland20.00
Spania20.00
Aserbajdsjan25.00
Hellas25.00
Estland25.00
Kroatia25.00
Australia25.00
Polen25.00
Serbia30.00
Danmark35.00
Armenia35.00
Latvia35.00
Nederland35.00
Armenia35.00
Østerrike40.00
Belgia45.00
Kypros50.00
Portugal50.00
Slovenia55.00
Luxembourg60.00
Albania90.00
Malta65.00
Tsjekkia100.00
San Marino100.00

Tilgjengelige spill for Eurovision-tipping

Per i dag er det få tilgjengelige spill på Eurovision 2024, men etter hvert som vi nærmer oss finalen, vil det nok dukke opp flere spillalternativer. Nedenfor kan du se alle tilgjengelige spill på Eurovision 2024 for øyeblikket:

 • Topp 3 – norsk delfinale 3
 • Vinner – norsk finale
 • Vinner – internasjonal finale

Siste nytt


programledere eurovision 2024

Programledere i Malmø-finalen offentliggjort

Hollywood-stjerne og skuespiller Malin Åkerman, samt programleder Petra Mede vil være vertskap for Eurovision i Malmö i mai.

«Malin Åkerman og Petra Mede sammen er intet mindre enn en absolutt drømmeduo,» sier Ebba Adielsson, executive produsent for Eurovision Song Contest 2024, i en pressemelding.

I 2016 ledet Petra Mede og Måns Zelmerlöw Eurovision i Stockholm etter at Zelmerlöw vant Eurovision i 2015 med sangen «Heroes».

Duoen ble stemt frem som Eurovisionfansens favorittprogramledere i løpet av 2010-tallet av Eurovision-nettstedet Wiwibloggs.


Gåte vant Melodi Grand Prix 2024

03.02: Gåte vant Melodi Grand Prix 2024 og blir Norges representant i Eurovision Song Contest finalen i Malmø. Seieren ble avgjort med 60 % folkestemmer og 40 % fra en jury. Til tross for at Keiino var juryens favoritt, bød finalen på en uforglemmelig aften med et bredt spekter av sjangre, fra gothisk metal til middelalderballader, akkompagnert av pyroteknikk. Arrangementet ble også et forum for diskusjoner om deltakelse av land i konfliktområder, spesielt med hensyn til Israel.


Gåte må endre teksten

29.01: Gåte må endre teksten på låta si før lørdagens finale i Melodi Grand Prix. Den populære gruppa gikk videre fra delfinale 2 med låta «Ulveham», som er basert på et gammelt kulokk. Teksten er tatt fra en tusen år gammel sang, og siden det er krav om at alle MGP-bidrag skal være originale, har NRK bedt dem om å skrive ny tekst. Låten er også sendt inn til vurdering hos den europeiske kringkastingsunionen i tilfelle de skulle gå av med seieren i den norske finalen.


Eurovision

Protester mot Israels deltagelse

18.01: I midten av januar ble det tatt til orde for å utestenge Israel fra Eurovision på grunn av krigen mot Hamas i Gaza. En rekke demonstrasjoner har funnet sted, blant annet i Finland og på Island, men den europeiske kringkastingsunionen slår fast at det er uaktuelt å utestenge israelerne fra konkurransen. De poengterer at Eurovision er en konkurranse for kringkastere, og ikke for regjeringer.

Etter utallige opprop og demonstrasjoner kommer nyheten om at Island vurderer å trekke seg, og altså ikke sende noe bidrag til årets internasjonale konkurranse. Sjefen i den islandske kringkastingsselskapet RÚV har uttalt at de vil gå i dialog med vinneren av den nasjonale finalen om hvorvidt de skal reise til Malmö.

Det har etter hvert blitt uttalt også fra den norske og finske leiren at de vurderer å følge Island og altså potensielt droppe den internasjonale finalen. Den norske finalisten er klar 3. februar, mens den finske er på plass helgen etter. Hvem som eventuelt skal representere Island blir ikke klart før 2. mars.

Årets Eurovision

Årets finale avholdes i Malmö, men det er langt fra første gang denne svenske byen er vert for Eurovision. Malmø har arrangert finalen to ganger tidligere. Først i 1992 etter at selveste Carola vant med publikumsfavoritten «Fångad av en stormvind». I 2013 var det igjen duket for finale i Malmö, og som i år var det etter at nettopp Loreen trakk det lengste strået året før, med låten «Euphoria». I fjor gjorde hun det altså igjen med «Tattoo», og det er klart for historiens tredje Eurovision-finale i Malmö.

Semifinaler

Semifinalene i årets Eurovision går av stabelen tirsdag 7. og torsdag 9. mai. Det er totalt 37 nasjoner som deltar, og seks av disse er direkte kvalifisert til finalen. Det gjelder vertsnasjonen Sverige og «de fem store», nemlig Tyskland, Spania, Italia, Frankrike og Storbritannia. Resten av nasjonene, inkludert Norge, blir fordelt på de to semifinalene ved loddtrekning den 30. januar.

Finalen

Finalen avholdes i Malmö Arena lørdag den 11. mai. Det er totalt 20 nasjoner som går videre fra semifinalene, og i finalen har vi i tillegg vertsnasjonen Sverige og «de fem store». I finalen lørdag 11. mai får vi med andre ord hele 26 låter, og vinneren blir kåret gjennom stemmer fra både fagjuryer og seere.

Arenaen

Både semifinalene og hovedfinalen skjer i Malmö Arena, som tar omtrent 15 000 tilskuere. Arenaen har blitt mye brukt som konsertlokale, og en rekke store navn har vært innom. Her har blant andre Bob Dylan og Cliff Richard opptredt. Det var også Malmö Arena som var vertsted for Eurovision-finalen i 2013, og i år får de en fin generalprøve i starten av februar. Da braker det nemlig løs med årets Melodifestivalen, svenskenes versjon av Melodi Grand Prix. Her blir den første delfinalen avholdt nettopp i Malmö Arena.

Eurovision 2024 scene i malmø.
Sceneoppsettet i Malmø er allerede klart. Bilde: Eurovision

Årets bidrag

I skrivende stund er det de færreste land som har plukket ut din delegasjon, men noen artister og låter er allerede klare. Dette gjelder blant annet to av «de fem store», nemlig Storbritannia og Frankrike. Resten av deltagerne blir klare i løpet av februar/mars. Det betyr at de har god tid på å forberede seg til den store finalen i Malmö.

Det er opp til hvert lands kringkaster å avgjøre hvem de skal sende, men i de fleste tilfeller arrangeres det en mini-versjon av Eurovision i de respektive landene. I både Norge og Danmark har vi Melodi Grand Prix, og i Sverige har vi Melodifestivalen. Norges og Danmarks bidrag er klare henholdsvis 3. og 17. februar, mens svenskene kårer sin representant den 9. mars.

Eurovision 2023

Fjorårets Eurovision-finale (2023) ble avholdt i Liverpool, selv om det ikke var Storbritannia som vant året før. Det var det nemlig Ukraina som gjorde, men på grunn av den politiske konflikten i landet måtte finalen flyttes. Sølvplassen i 2022 gikk til britiske Sam Ryder, og britene takket ja til å overta arrangørjobben.

Formatet i fjor var det samme som i år, med semifinaler på tirsdag og torsdag, etterfulgt av finalen på lørdag. Før hovedbegivenheten startet var det svenske Loreen som var favoritt til å vinne med låten «Tattoo», tett etterfulgt av finske Käarijä. Bookmakerne traff blink, og det var nettopp Loreen som stakk av gårde med seieren, med finskene hakk i hjel. Loreen ble for øvrig den første kvinnen noensinne til å vinne Eurovision to ganger.

Ukraina ble på forhånd tippet å skulle komme inn på pallplass. De endte til slutt på 6. plass, rett bak norske Alessandra og låten «Queen of Kings». Tredjeplassen var det i stedet Israel som stakk av gårde med, og de var ikke engang inne på topp 10-listen hos spillselskapene på forhånd. Det viser bare hvor feil de kan ta og hvor uforutsigbar og spennende denne konkurransen er.

Norges bidrag til Eurovision 2024

Så, hvem skal representere Norge i årets største musikkkonkurranse i Malmö den 11. mai? Det vet vi faktisk ikke enda, og svaret får vi først lørdag den 3. februar. Da er det nemlig klart for årets finale i Melodi Grand Prix, og vinneren får representere Norge i den internasjonale Eurovision Song Contest-finalen.

Melodi Grand Prix-finalen avholdes i Trondheim Spektrum den første helga i februar, med totalt ni deltagere. Hvem disse ni deltagerne er avgjøres i tre forskjellige delfinaler, der topp tre for hvert arrangement går videre. Av disse tre delfinalene gjenstår fremdeles én, og først da får vi vite hvem som skal konkurrere om å få bli Norges bidrag i Eurovision.

Finalebidragene fra de to første MGP-delfinalene er alt klare, og lørdag den 27. januar er det endelig duket for tredje og siste delfinale fra Oslo. Vi skal altså omsider få vite hvem som får muligheten til å opptre i Melodi Grand Prix-finalen og kjempe om en billett til Malmö. La oss se litt nærmere på årets format og hva som har skjedd så langt i årets oppkjøring til Eurovision.

Format

For å avgjøre hvem som skal sendes til Malmö for å representere Norge i den internasjonale finalen, avholdes det først tre semifinaler i Oslo og deretter en hovedfinale i Trondheim. De tre beste deltagerne i hver semifinale går videre til finalen. Og hvem er det egentlig som bestemmer hvem som er best? Jo, det er publikum. Semifinalene er nemlig utelukkende basert på folkestemmer.

I finalen er det litt annerledes, for her vil vi også ha en jury som er med på å bestemme hvem som vinner. Men, det er fremdeles publikum som har mest de skulle sagt. Jurystemmene teller nemlig 40 %, mens folkestemmene teller 60 %. Finalen arrangeres i Trondheim Spektrum den 3. februar, og her får vi altså ni melodier – tre fra hver delfinale.

Delfinale 1 2024

I forkant av den første delfinalen, var det forholdsvis bred enighet blant bookmakerne om at Margaret Berger kom til å trone aller høyest med låten «Oblivion». Faktisk var oddsen nesten ned på 1.00 like før finalen startet. Både Margaret Berger, Gothminister og Ingrid Jasmin var spådd å gå videre, alle med odds godt under 2.0. Her traff altså bookmakerne godt, og alle de tre favorittene gikk videre til finalen.

Delfinale 2 2024

Før andre delfinale var Gåte soleklar kandidat til å gå videre. Faktisk med langt lavere odds enn Margaret Berger hadde i den første delfinalen. Også duoen Super Rob og Erika Norwich var spådd å gå videre med låten «My AI», med odds like over 1.0. Den tredje største favoritten blant bookmakerne var Mileo og «You’re Mine». Til ganske mye lavere odds enn de neste to på listen. Mileo nådde imidlertid ikke opp, og i stedet var det Dag Erik Oksvold og Anne Fagermo som litt overraskende gikk videre med countrylåta «Judge Tenderly of Me».

Delfinale 3 2024

Den tredje og siste norske delfinalen avholdes lørdag 27. januar. Her får vi seks nye deltagere som skal konkurrere om de tre siste finaleplassene. Som i de to foregående delfinalene, er det Marion Ravn og Fredrik Solvang som leder sendingen, og vi forventer like god stemning og like høyt engasjement som ved de to foregående delfinalene. La oss se litt nærmere på hvem vi får se på scenen i delfinale 3.

Deltagere


1. Vidar Villa – MER

Først ut i delfinale 3 har vi Vidar Villa med den energiske låta «MER». Dette er kveldens eneste bidrag på norsk. Sangen handler om å slutte å bry seg om hva alle andre mener og ønske seg mer. Kanskje han får mer enn han har drømt om i form av en finaleplass?

2. MISTRA – Waltz of Death

Den ene halvparten av kveldens andre bidrag er ingen ringere enn Grand Prix-dronningen Benedicte Adrian. Det er ganske nøyaktig 40 år siden hun representerte Norge for første gang som del av duoen Dollie de Luxe. Denne gangen har hun slått seg sammen med metalikonet Anders Odden, og sammen fremfører de låten «Waltz of Death» under navnet Mistra.

3. Thomas Jenssen – Take Me To Heaven

Trønderske Thomas Jenssen er tredjemann ut med låten «Take Me To Heaven». Tre andre trønderske bidrag er allerede klare for finalen, og skulle Jenssen klare å slå oddsen, er faktisk trønderne nesten i overtall på hjemmebane.

4. Annprincess – Save Me

Fjerdemann, eller rettere fjerde kvinne, ut er Annprincess, som har vært med i både Norske Talenter og The Voice tidligere. Nå er hun altså også klar til å prøve seg i Eurovision med låta «Save Me».

5. MIIA – Green Lights

MIIA, eller Mia Virik Kristensen som hun egentlig heter, står for årets nest siste bidrag. «Green Lights» er en vakker ballade der artistens flotte vokal virkelig kommer til sin rett. Dette er MIIAs første deltagelse i Eurovision, men hun har allerede en stor tilhengerskare etter gjennombruddet med singelen «Dynasty».

6. KEiiNO – Damdiggida

Sist, men ikke minst, har vi KEiiNO, den norsk-samiske gruppen som tok hele Norge med storm med joik i Eurovision 2019. Den gangen gikk de til topps i den norske finalen med «Spirit og the Sky», med et soleklart forsprang ned til andreplassen. Bidraget deres denne gangen heter «Damdiggida», en kul låt med 90-tallsvibber.

Odds for delfinale 3

I forkant av delfinale 3, er det KEiiNO som topper oddslistene. De er soleklare favoritter foran denne delfinalen, og er per nå det eneste bidraget som ser ut til å kunne utfordre finalistene som allerede er klare. Men, her er det ingenting som er skrevet i stein, og vi så jo i delfinale 2 at favorittlistene ikke holdt mål.

De to største utfordrerne til å vinne delfinale 3 er Miia med «Green Lights» og Vidar Villa med «MER». I hvert fall skal vi tro på spillselskapene. Så gjenstår det å se da om disse kan utfordre favorittene og kapre de aller siste plassene i den norske finalen. Uansett hva som skjer er det duket for en spennende siste delfinale, og så er det bare én uke igjen til den store finalen i Trønderhovedstaden.

Den norske finalen 2024

Lørdag den 3. februar er det altså klart for den norske finalen i Trondheim. Der skal det bestemmes hvem som skal få det ærefulle oppdraget med å representere Norge i den internasjonale finalen i mai. Finalen avholdes i Trondheim Spektrum, og sendes direkte på NRK1 og NRK TV.

Finalebidragene

 • Margareth Berger – Oblivion
 • Ingrid Jasmin – Eya
 • Gothminister – We Come Alive
 • Gåte – Ulveham
 • Dag Erik Oksvold og Anne Fagermo – Judge Tenderly of Me
 • Super Rob of Erika Norwich – My AI
 • KEiiNO – Damdiggida
 • MIIA – Green Lights
 • Annprincess – Save Me

Odds

Lørdag 3. februar er det endelig klart for den store finalen i Trondheim Spektrum, og alle ni finalebidrag er klare. Tre deltagere fra hver av de tre delfinalene i Oslo skal ut på scenen igjen den 3. februar, og før kvelden er omme får vi altså svaret på hvem som skal representere Norge i den internasjonale finalen i Malmö i mai.

Spillselskapene holder en knapp på Gåte, men de har på ingen måte avskrevet KEiiNO. For øyeblikket er det et lite gap ned til Gothminister og Miia. Videre nedover på oddslisten går det slag i slag, med de to duoene Dag Erik Oksvold/Anne Fagermo og Super Rob/Erika Norwich, etterfulgt av Margaret Berger, Annprincess og Ingrid Jasmin.

Casinoekspert med mer enn ti års erfaring

Hanne har jobbet i casinobransjen i godt over et tiår, og er spesielt interessert i alt som har med sannsynlighet og statistikk å gjøre.

Ofte Stilte Spørsmål

Hvem skal representere Norge i Eurovision 2024?

Lørdag 3. februar ble det klart at Gåte, med sangen Ulveham, skal representere Norge i Eurovision 2024..

Hva er forskjellen på Eurovision og Melodi Grand Prix?

Eurovision Song Contest er den europeiske konkurransen, mens Melodi Grand Prix er en norsk konkurranse der vinneren får representere Norge i Eurovision.

Hvem er favoritt til å vinne Eurovision 2024?

I skrivende stund er det Ukraina som er favoritt til å vinne Eurovision 2024, selv om bidragslåten ikke er klar enda.

Hvor foregår Eurovision 2024?

Både semifinalene og finalen i Eurovision 2024 arrangeres i Malmö i Sverige.

Hvor mange land deltar i Eurovision 2024?

Det er 37 deltagernasjoner i Eurovision 2024, og disse skal fordeles på to semifinaler etter loddtrekning.

Kan jeg tippe på Eurovision 2024 nå?

Ja, selv om ikke alle bidrag er klare enda, kan du allerede nå tippe på hvem du tror vinner den store finalen i Malmö den 11. mai.