Eliteserien odds

Publisert: 09/11/2023 Sist Oppdatert: 23/11/2023 3 lesetid

Den norske toppdivisjonen har blitt arrangert siden 1938 og har hatt flere ulike navn – Norgesserien, Hovedserien, 1. divisjon og Tippeligaen. Men siden 2017 har ligaen hatt navnet Eliteserien, og Eliteserien odds er blant de mest populære hos norske spillere.

Det har gjort at oddssider som fokuserer på det norske markedet alltid tilbyr Eliteserien odds til sine spillere.

På denne siden

Eliteserien gjennom historien

Fredrikstad vant tidenes første serietittel tilbake i 1937/38-sesongen og står som ett av de mestvinnende lagene gjennom tidene med sine 9 gullmedaljer mellom 1938 og 1961. Helt øverst på den tabellen finner vi riktignok Rosenborg, som står med hele 26 gullmedaljer – den første i 1967 og den siste i 2018.

På 50-tallet var det Larvik-fotballen som dominerte, der Fram Larvik tok ett gull, mens Larvik Turn stod bak tre seriegull.

Stavanger-laget Viking tok hele fem seriegull på 70-tallet, mens Kristiansands-laget Start stod bak to seriegull på slutten av 70-tallet og begynnelsen av 80-tallet.

Rosenborg hadde sin storhetsperiode på 90- og 2000-tallet med 8 strake seriegull og hele 22 gull på en 30-periode, mens Molde og RBK byttet på å være det ledende laget på 2010-tallet.

I de senere år er det Bodø/Glimt som har dominert med sine tre seriegull i 2020, 2021 og 2023, og Eliteserien odds 2024 for Glimt som vinner vil garantert være lav.

Eliteserien har også flere forrykende nabooppgjør og rivalerier. Kampene mellom Vålerenga og Lillestrøm trekker ofte fulle hus og er svært intense, mens Molde og Rosenborg har hatt et heftig rivaleri de seneste tiårene.

Bodø/Glimt og Tromsø har i en årrekke kjempet om å være beste lag i nord, mens sørvest-derbyet Start – Viking ofte var både godt besøkt og svært underholdende.

Største profiler og oppgjør i Eliteserien

Eliteserien har fostret opp flere store profiler og inneholder flere spennende oppgjør som trekker fulle hus år etter år.

Daniel Berg Hestad, Morten Berre, Frode Kippe og Roar Strand er blant de få spillerne som har nådd over 400 kamper i ligaen. Steffen Hagen og Erling Knudtzon er de eneste nåværende spillerne som har nådd 400+ i Eliteserien.

Tidenes toppscorer i Eliteserien er Sigurd Rushfeldt (Tromsø og RBK) med 172 mål. Harald Brattbakk (RBK og Bodø/Glimt) ligger på en andreplass med 166 mål og hele 5 toppscorertitler.

Petter Belsvik er den tredje mestcorende spilleren i ligaen med sine 159 mål. Disse ble fordelt mellom hele syv ulike klubber. Den Lillehammer-fødte spissen spilte i sin tid for både Molde, HamKam, Start, Stabæk, Rosenborg, Vålerenga og Lillestrøm.

Kuriøst nok ble han aldri toppscorer i Eliteserien og fikk aldri sjansen på det norske landslaget. Allikevel var lå Eliteserien odds på Belsvik som toppscorer alltid lavt.

Rosenborg-spilleren Odd Iversen og Molde-spilleren Jan Fuglset er de eneste spillerne som har klart å score 6 mål i en og samme kamp. Odd Iversen fortsatt står som spilleren med flest mål i løpet av en sesong med sine 30 mål i 1968.

Overraskende Eliteserien odds

Det har selvsagt vært noen overraskende resultater og prestasjoner som har gitt høy Eliteserien odds gjennom tidene.

En nylig prestasjon som gav ganske høy Eliteserien odds, var Bodø/Glimts gullmedalje i 2020. Riktignok tok laget sølvmedalje i 2019, men at laget skulle vinne ligaen med 19 poeng og score over 100 mål som aller første lag, var det ingen som hadde trodd.

Det gav også høy odds på at Brann skulle rykke ned i både 2014 og 2021. Men laget slo raskt tilbake og tok en sølvmedalje i 2016 og gjennomførte en sterk sesong i 2023 etter å ha rykket opp på første forsøk.

Det var vel heller ingen oddstips Eliteserien som hadde forutsett at nyopprykkede Start skulle kjempe om gull i 2005. Men laget endte på sølvmedalje kun ett poeng bak vinnende Vålerenga etter en praktsesong.

Overraskende er det kanskje ikke at Rosenborg står bak fem av de seks største seierne i Eliteserien i nyere historie. Menn selve resultatene ville gitt en svært høy Eliteserien odds.

RBK slo Brann hele 10-0 i 1996 og vartet opp med en 9-0-seier over Brann (94) og Bryne (2000). Stabæk står bak den største borteseieren, da de overraskende slo Sogndal hele 9-0 i 1998-sesongen.

Eliteserien odds – oddsmarkeder

Siden Eliteserien er et svært populært spilleobjekt for norske spillere, finner du også en rekke ulike oddsmarkeder på Eliteserien odds.

Sesongspill som vinner og toppscorer er alltid populære. Vanlige Eliteserien odds på kampvinner, målscorer, kort, antall mål, hjørnespark, handicap-spill, over/under, straffespark med mer er svært populært.

Visste du forresten at Eliteserie-kampen med flest straffespark er kampen mellom Sarpsborg 08 og Viking i 2020. Der endte kampen 2-3 etter at dommer Ola Hobber Nilsen dømte hele 4 straffespark?

Ofte Stilte Spørsmål

Hva er Eliteserien odds?

Eliteserien odds er hvordan du kan tippe på den øverste divisjonen for norsk herrefotball. Eliteserien er inkludert på de fleste oddssider, og du kan spille på en rekke oddsmarkeder.

Hvor finner jeg Eliteserien odds?

Alle norske oddssider tilbyr Eliteserien odds, mens flere og flere utenlandske bettingsider også inkluderer Eliteserien i deres oddstilbud

Kan jeg spille live på Eliteserien odds?

Ja, stort sett finner du alle kampene i Eliteserien også som live odds, slik at du kan tippe på kampen uansett om du sitter foran TV-skjermen eller er på stadion.

Kan jeg spille på Eliteserien odds 2024 – hvem vinner ligaen?

Ja, du kan spille på Eliteserien odds for hvem som vinner ligaen helt frem til vinneren er kåret. Odds for Eliteserien 2025 kommer på nett ikke lenge etter at ligaen er avsluttet.