EM 2024 Oddstips

Det er fremdeles en god stund til EM 2024, og det er følgelig vanskelig å spå hvordan dette kommer til å gå. Men, ekspertene våre følger med gjennom hele kvalifiseringsperioden og holder deg oppdatert. Vi gir deg beste oddstips gjennom hele EM-kvaliken. Enten du velger å følge våre tips eller ikke, må du huske å spille ansvarlig.

Publisert: 19/01/2023 Sist Oppdatert: 27/03/2024 10 Minutter Lesetid

Daglige Oddstips for EM 2024

Dato
Event
Spill
Odds
30bet logo kongebonus
. 30bet
BONUS 100% opptil 1000 kr
WAGER 5x (d+b)
SPESIAL No-Sticky bonus
Hent Bonus
BONUS 100% opptil 2000 kr
WAGER 5x (d+b)
SPESIAL Mange sportsbonuser
Hent Bonus
Qbet
. Qbet
BONUS 1000 kr
WAGER 5x
SPESIAL 5% ukentlig cashback
Hent Bonus
BONUS 2000 kr
WAGER 5x (d+b)
SPESIAL Cashback Bonus
Hent Bonus
iBet
. iBet
BONUS 3000 kr
WAGER 7x
SPESIAL 5% Ukentlig cashback
Hent Bonus
EM i fotball 2024 oddstips

EM i fotball arrangeres hvert fjerde år, og er en av Europas største og mest sette sportsbegivenheter. Det første EM-mesterskapet ble arrangert i Frankrike i 1960. Siden den gang har Norge kun deltatt i ett EM, nemlig i Nederland/Belgia i 2000. Det ble ikke EM-spill på Norge denne gangen heller, men det blir uansett svært spennende å se hvem som vinner EM i Tyskland 2024!

På denne siden

EM 2024 – siste nyheter

EM-lagene komplett etter tre nervepirrende playoff-finaler

Polen, Ukraina og Georgia kvalifiserte seg tirsdag kveld til EM etter å ha vunnet playoff-finalene. Det ble tre jevne oppgjør, der to av dem måtte avgjøres på straffespark. Både Polen og Georgia måtte ut i straffesparkkonkurranse for å ta seg til EM, mens Ukraina slo Island 2-1 for å sikre deres EM-billett.

Det blir Georgias første sluttspill gjennom tidene, mens Ukraina deltar i sitt fjerde strake EM-sluttspill. Laget kom til kvartfinalene i EM 2020. Polen og Robert Lewandowski deltar i sitt femte strake EM-sluttspill, der deres kvartfinale fra 2016 står som deres beste resultat så langt.

Slik endte playoff-finalene:

Georgia – Hellas 0-0 (4-2 på straffer)

Wales – Polen 0-0 (4-5 på straffer)

Ukraina – Island 2-1

Playoff-finalene klare

Tirsdag 26. mars spilles de tre playoff-finalene i EM-kvalifiseringen. Der får vi noen virkelige spennende oppgjør som vil avgjøre hvilke tre lag som tar seg til EM 2024. Wales slo Finland enkelt 5-1 og møter Polen i den første finalen. Hellas knuste Kasakhstan 5-0 og møter Georgia i den andre finalen, mens den siste finalen går mellom Island og Ukraina. De lagene slo henholdsvis Israel og Bosnia-Hercegovina i sine semifinaler.

Vinnerne av disse kampene får en billett til EM 2024. Slik spilles kampene:

Georgia – Hellas

Wales – Polen

Ukraina – Island

Fotball-EM 2024

Europamesterskapet i fotball i 2024 blir det 17. i rekken, med Tyskland som vertsnasjon. Tyskerne har vunnet tre ganger tidligere, og er sammen med Spania mestvinnende i EMs historie. Det er dermed knyttet store forventninger til vertsnasjonen. Spesielt siden tyskerne ikke har evnet å vise seg som noen stor utfordrer de siste mesterskapene. I VM i Qatar røk de faktisk ut allerede i gruppespillet. 

Det er flere lag som trolig vil melde seg som favoritter til dette mesterskapet. Og vi kan som vanlig forvente at det kommer mange overraskelser. Ett av lagene som har overrasket stort de siste turneringene er Russland, men de vil ikke få muligheten til å prøve seg. Russland er nemlig ekskludert fra kvalifiseringen grunnet invasjonen av Ukraina.

Kvalifisering til fotball-EM 2024

Tyskland er som vertsnasjon allerede kvalifisert, mens resten av Europa skal kjempe om en plass i mesterskapet gjennom kvalifiseringskamper. EM-kvaliken startet i mars og ble avgjort innen november 2023.

I vinterens VM-mesterskap i Qatar var europeiske lag overrepresentert. Totalt 13 av de totalt 32 lagene var europeiske, men kun åtte av disse kom seg videre til sluttspillet. Både Belgia, Danmark, Wales, Serbia og Tyskland røk ut i gruppespillet. Spania og Sveits røk i åttendedelsfinalen, og kun Kroatia og Frankrike tok seg til semifinalen. I finalen måtte som kjent Frankrike se seg slått av Messi og Argentina. 

EM-gruppene – slik spilles EM 2024

I november 2023 ble EM-kvalifiseringsgruppene avgjort, og 21 av 24 nasjoner fikk sin billett til EM. De siste tre billettene ble avgjort via EM-playoff i mars 2024. I desember 2023 ble de ulike EM-gruppene trukket ut. Det ble gjort ved å trekke lagene ut fra fire ulike potter. Arrangør Tyskland ble lagt i pott 1 sammen med Portugal, Frankrike, Spania, Belgia og England.

De resterende lagene fordelte dem i tre grupper med seks lag i hver. Dette er gruppene i EM 2024.

Gruppe A

Tyskland, Skottland, Ungarn og Sveits ble trukket ut i gruppe A, som også inneholder åpningskampen mellom vertsnasjon Tyskland og Skottland på Allianz Arena i München. De fire lagene skal spille sine kamper på flere ulike arenaer, der RheinEnergieStadion i Köln, MHPArena i Stuttgart og Waldstadion i Frankfurt også benyttes.

Hjemmelaget Tyskland må regnes som den store favoritten i denne gruppen, med tre tidligere gullmedaljer i EM og hele seks finaler. Stjernespillere som Ilkay Gündogan (Barcelona), Toni Kroos (Real Madrid), Joshua Kimmich (Bayern München) og Thomas Müller (Bayern München) er bare noen av spillerne som spiller på toppnivå i Europa. Tyskland er for øyeblikket rangert som nummer 16 i verden, men hjemmebanefordelen kan nok ta tyskerne enda lengre i turneringen.

Sveits er rangert som nummer 19 i verden og vil nok slåss mot Skottland om andreplassen i gruppen. Sveitserne har aldri nådd lengre enn kvartfinalen i EM og har kun deltatt fem ganger tidligere. Men laget har stjerner som Granit Xhaka (Bayer Leverkusen), Xherdan Shaqiri (Chicago Fire), Ricardo Rodriguez (Torino) og Manuel Akanji (Manchester City) i rekkene, noe som kan bli avgjørende i sluttspillet.

Skottland er rangert som nummer 34 i verden og står kun med tre EM-sluttspill i historien – alle endte med tre kamper i gruppespillet. Skal skottene klare å ta seg videre til utslagsrundene for første gang? Laget har spillere som Scott McTominay (Manchester United), John McGinn (Aston Villa) og Andre Robertson (Liverpool) med erfaring fra toppklubber i Premier League, men det er nok heller et sterkt kollektiv som kommer til å utgjøre forskjellen for Skottland i EM 2024.

Ungarn kan faktisk skryte av en tredje og fjerdeplass i EM i 1964 og 1972, men nasjonen har vært i en tørketid siden den gang. Det gikk faktisk hele 44 år før neste gang de kvalifiserte seg til EM i Frankrike 2016, der det ble exit i åttedelsfinalen. I 2020 endte de med kun to poeng i gruppespillet, og laget er nok forventet å havne nederst også i denne gruppen.

Gruppe B

Gruppe B består av Spania, Kroatia, Italia og Albania, og her blir det trolig en knallhard kamp mellom de tre første lagene. Spania vant EM-kvalifiseringsgruppen til Norge med kun ett tap og står med tre EM-mesterskap i historien. Det ble en tredjeplass i 2020, men det åttende rangerte laget i verden kan fort finne på å gjøre det enda bedre denne gangen. Unge spillere som Lamine Yamal, Nico Williams og Pau Cubarsi komplementerer erfarne Alvaro Morata, Rodri og Dani Carvajal på en fin måte. Og det er i det hele tatt ikke mangel på talent i den spanske troppen.

Hard kamp om kvalifisering til sluttspillet får de av Italia, som for øyeblikket er rangert som nummer ni i verden. Italia tok seg til EM via andreplassen i EM-kvalifiseringsgruppe C, men laget har også masse erfaring fra sluttspillet med hele to gull og fire finaler. De er også regjerende EM-mestere.

Det siste laget i trekløveret som kjemper om avansement i gruppe B er Kroatia. Laget er rangert som nummer 10 i verden og tok seg til EM som nummer to i kvalifiseringsgruppe D. Selv om laget har tatt både andre og tredjeplass i VM, er EM-merittene så som så. To kvartfinaler og to åttedelsfinaler er de beste resultatene så langt, men det er grunn til å tro at Luka Modric, Andrej Kramaric, Marcelo Brozovic og resten av det erfarne laget kan gjøre det enda bedre i EM 2024. De er nok ikke favoritter blant EM 2024 oddstips, men at laget kan ta seg langt i sluttspillet er det ingen tvil om.

Albania er rangert som nummer 64 i verden, og hvis ikke det skulle skje noe helt spesielt, vil laget ende på sisteplass i EM-gruppe B. Du får rimelig høy EM odds for at Albania blir laget som tar seg videre fra denne gruppen. Dette blir andre gang laget deltar i EM, etter at de også kvalifiserte seg for EM i Frankrike i 2016.

Gruppe C

England, Danmark, Slovenia og Serbia utgjør lagene i gruppe C, der Gareth Southgates Three Lions er store favoritter til å vinne gruppen. England gikk gjennom EM-kvalifiseringen uten tap og gikk helt til finalen i EM 2020. Mange har England som vinnere i deres EM 2024 oddstips, og det er mange grunner til å tro at britene endelig skal klatre helt til topps. For sølvmedaljen i 2020 og bronsen i 1968 er enn så lenge de beste resultatene for England i EM. Med matchvinnere som Harry Kane, Phil Foden, Marcus Rashford og Jude Bellingham i stallen, er det mange som kan avgjøre det for britene. Stjerneskuddet Kobbie Mainoo kan også få sine første kamper for landslaget, mens erfarne Kyle Walker, John Stones og Harry Maguire skal stenge igjen bakerst.

Danmark må regnes som en outsider i gruppen og gikk til EM ved å vinne EM-kvalifiseringsgruppe H foran Slovenia. De fleste kjenner til historien om det danske landslaget i 1992 som ble hentet inn som en sen erstatter og gikk helt til topps i turneringen. Men laget har også to semifinaler å skryte av – senest i 2020, da de til slutt tapte mot England etter ekstraomganger. Det er fortsatt Christian Eriksen, Pierre-Emile Højbjerg, Simon Kjær, Kasper Schmeichel og Yussuf Poulsen som blir de viktige spillerne, mens formspilleren Rasmus Højlund (Manchester United) kan bli en avgjørende figur for danskene.

Serbia tok seg til EM 2024 ved å ta andreplassen i kvalifiseringsgruppe G bak Ungarn. Som en del av Jugoslavia tok landslaget to sølvmedaljer på 60-tallet, men som Serbia har laget aldri kvalifisert seg til EM før i 2024. De blir en outsider i denne gruppen, men er nok avhengig av at stjerner som Dušan Vlahović (Juventus), Dušan Tadić (Fenerbache) og Aleksandar Mitrović (Al Hilal) leverer varene.

Slovenia endte på andreplass i sin EM-kvalifiseringsgruppe bak Danmark, men det er ikke mange EM 2024 oddstips som gir dette laget noen særlige sjanser i sluttspillet. Det blir første gang siden EM 2000 at Slovenia blir en del av det gjeve selskapet, men noe mer enn tre kamper i gruppespillet kan de ikke regne med å få. Keeper Jan Oblak (Atletico Madrid) er den store stjernen, mens de resterende spillerne spiller i middels europeiske klubber. Du finner også Eliteserie-spiller Nino Žugelj i troppen, som representerer Bodø/Glimt til vanlig.

Gruppe D

I gruppe D møtes Frankrike, Nederland, Østerrike og Wales/Polen. Her er det franskmennene som er de store forhåndsfavorittene. Laget har en av de laveste EM odds på norske bettingsider og er rangert som nummer to i verden for øyeblikket. Frankrike kan også skryte av to EM-gull og en sølvmedalje på hjemmebane så sent som i 2016. De er uten tvil noen av de største favorittene foran årets EM-sluttspill. Selv om laget må klare seg uten utestengte Paul Pogba, kan laget hive stjernespillere som Kylian Mbappé (PSG), Antoine Griezmann (Atletico Madrid), Ousmane Dembélé (PSG), Olivier Giroud (AC Milan) og Eduardo Camavinga (Real Madrid) på banen. Det store utvalget av spillere med erfaring fra toppfotball er det nærmest ingen som kan måle seg med i årets EM-sluttspill.

Nederland har vært nede i en bølgedal de seneste årene, og den tidligere Europamesteren klarte ikke engang å kvalifisere seg til EM 2016, mens EM 2020 endte i åttedelsfinalen. Laget endte bak Frankrike i EM-kvalifiseringen og må nok regne med å gjøre det samme her. Georginio Wijnaldum, Daley Blind, Memphis Depay og Virgil van Dijk er de mer erfarne spillerne på laget, mens Nathan Aké, Matthijs de Ligt og Cody Gakpo er spillere vi også bør se opp for.

Østerrike er rangert som nummer 25 i verden og tok seg til EM ved å kapre andreplassen i gruppe F – ett poeng bak Belgia. Der slo de blant annet Sverige to ganger, mens de også klarte uavgjort borte mot Belgia. Men om laget klarer å ta seg videre i EM er et annet spørsmål. Åttedelsfinalen fra EM 2020 er deres beste resultat i turneringen, og spillere som Marko Arnautović (Inter) og David Alaba (Real Madrid) begynner å nærme seg slutten av karrieren sine. Men laget består i dag av en rekke talentfulle spillere i gode klubber i topp 5-ligaene i Europa. Og laget har virkelig fremtiden foran seg. Er dette starten på en god østerriksk periode?

Det siste laget i gruppen er Polen, som vant playoff-finalen Wales. Kan Robert Lewandowski og co hevde seg i dette mesterskapet? De kan ikke utelukkes, og kampen om plassene etter Frankrike er ganske åpen. Gruppe E

Belgia er store favoritter i gruppe E, som også består av Romania, Slovakia og Ukraina. Det belgiske landslaget har vært blant favorittene i EM og VM de seneste årene, men har ikke helt klart å leve opp til favorittstempelet. Med fantastiske talenter i alle lagdeler, har laget alle muligheter til å kjempe blant de aller beste i EM 2024. Laget har en tredjeplass fra 1972 og en sølvmedalje fra 1980 som beste resultat, mens de i 2016 og 2020 kun nådde kvartfinale i EM. I EM-kvalifiseringen hadde de forholdsvis god kontroll på avansementet med 20 av 24 mulige poeng. Og det er grunn til å tro at Kevin De Bruyne (Manchester City), Yannick Carrasco (Al-Shabab), Romelu Lukaku (Roma) og Jan Vertonghen (Anderlecht) også denne gangen blir nøkkelspillere.

Hverken Romania (rangert som nummer 45) eller Slovakia (rangert som nummer 48) er levnet store sjanser i dette EM sluttspillet og EM oddsen på at ett av disse lagene tar seg langt i turneringen er høy. Det blir trolig en knallhard kamp mellom disse to lagene og Ukraina om andreplassen i gruppen. Romania vant riktignok sin EM-kvalifiseringsgruppe uten å tape en eneste kamp, men hadde samtidig en forholdsvis enkel gruppe med lag som Andorra, Kosovo, Belarus, Israel og Sveits.

Gruppe F

Portugal, Tyrkia, Tsjekkia og Georgia er lagene som utgjør de siste lagene i EM-gruppene i 2024. Cristiano Ronaldo og Portugal må regnes som de store favorittene i denne gruppen, og verdens syvende beste lag for øyeblikket kan fort finne på å gå langt i sluttspillet. Med 10 av 10 seire i EM-kvalifiseringen var det aldri tvil om at Portugal skulle kvalifisere seg for EM. Laget vant også EM så sent som i 2016, mens de har ett sølv og tre semifinaler i EM-historien. Ronaldo er selvsagt den store stjernen med over 200 landskamper, men det er flere spillere som kan vise seg frem i EM 2024. Diogo Jota (Liverpool), João Félix (Barcelona), Bernardo Silva (Manchester City) og Bruno Fernandes (Manchester United) kan fort finne på å bli helt avgjørende for portugiserne.

Tyrkia er alltid å regne med i sluttspill og har kvalifisert seg til 5 av de 7 siste EM-sluttspillene, med en semifinale fra 2008 som beste resultat. Når det kommer til EM bettingtips er alltid Tyrkia regnet som en outsider, men laget leverer kun i noen tilfeller som forventet. Foran årets EM-sluttspill er det Hakan Çalhanoğlu (Inter) som er kaptein og den mest erfarne spilleren i troppen, mens resten av laget spiller for gode klubber rundt om i Europa. Det er store forventninger til Fenerbache-spiller Cengiz Ünder og Real Madrid-talentet Arda Güler, mens kollektivet til trener Vincenzo Montella kanskje er den beste grunnen til at Tyrkia gjør det bra i EM 2024.

Tsjekkia tok seg til EM bak Albania i gruppe E, og du vil trolig finne mange EM 2024 oddstips på at dette laget blir slått ut i gruppespillet. Laget gikk riktignok til kvartfinalene i 2020 og har en semifinale fra 2004 som beste resultat (gull i 1976 som Tsjekkoslovakia). Laget er rangert som nummer 40 i verden, og kan ikke skryte av mange stjernespillere. Tomáš Souček (West Ham) og Patrik Schick (Bayer Leverkusen) er kanskje det nærmeste de kommer superstjerner, mens resten av laget spiller i middels klubber rundt om i Europa. Laget tok riktignok en sterk seier over Norge på Ullevaal så sent som i slutten av mars, og det er ikke utenkelig at de kan plukke med seg noen poeng i EM 2024.

Georgia er det siste laget i gruppen, og tok seg til EM via playoff. Med tanke på de andre lagene i denne gruppen, er det ganske høy EM odds på at dette laget tar seg videre til sluttspillet. Men vi tror EM-debutanten kan overraske mange i dette sluttspillet.

De beste treerne

De to beste lagene fra hver gruppe går direkte til åttedelsfinalene i EM 2024. Men det blir også en ekstra mulighet for de beste treerne til å spille i sluttspillet. For av de seks lagene på tredjeplass, går fire av dem videre til åttedelsfinalene.

De får riktignok ikke noen enkel oppgave å ta seg videre, ettersom alle fire lagene møter vinnere fra de andre gruppene. Vinnerne av gruppe B, F, E og C møter de beste treerne, og det kan fort bli lag som Spania, England, Belgia og Portugal som får en litt enklere vei til kvartfinalen.

EM 2024 oddstips for utsalgsrundene

Åttedelsfinalene i EM 2024 spilles mellom 29. juni og 2. juli. Her vil 16 lag bli til 8 og komme ett steg nærmere EM-finalen en 14. juli.

Slik tror vi åttedelsfinalene i EM 2024 ender opp.

Den første åttedelsfinalen blir spilt mellom vinner av gruppe B og en av gruppetreerne. Spania er trolig favoritter til både å komme seg til åttedelsfinalen og ta seg videre til kvartfinalen, men vi skal ikke se bort ifra at Italia kan være en utfordrer.

Den andre åttedelsfinalen spilles mellom vinner i gruppe A og andreplass i gruppe C. Dette kan fort vise seg å bli en kamp mellom Tyskland og Danmark, der hjemmelaget Tyskland trolig stikker av gårde med kvartfinaleplassen.

Den tredje åttedelsfinalen går mellom vinner av gruppe F og en av tredjeplassene. Portugal er storfavoritter til å vinne både gruppen og denne kampen, og vi tror CR7 og co tar kvartfinaleplassen.

Åttedelsfinale nummer fire går mellom to gruppetoere i gruppe D og E. Dette er en av de vanskeligste åttedelsfinalene å spå. Her kan både Nederland, Polen og Østerrike ta seg til en kamp mot Romania eller Slovakia. Vi tror Østerrike kan overraske og havne over Nederland på tabellen, og de vil da også bli favoritter til å gå videre til kvartfinalen.

Neste åttedelsfinale går mellom vinner av gruppe E og en av gruppetreerne, noe som trolig vil gi oss en kamp mellom Belgia mot en noe svakere motstand. Vårt tips er at Belgia går til kvartfinalen.

Vinner av gruppe D møter gruppetoer i gruppe F i den tredje siste åttedelsfinalen, noe vi tror blir Frankrike mot en ny overraskelse – nemlig Georgia. Franskmennene naturligvis store favoritter her.

Den nest siste åttedelsfinalen spilles mellom vinner av gruppe C og en gruppetreer. Vinner av gruppe C tror vi blir England, og de blir også favoritter uansett hvem av gruppetreerne de møter.

Den siste åttedelsfinalen går mellom gruppetoerne i gruppe A og gruppe B. Det vil trolig si at vi får en kamp mellom Sveits eller Skottland og Italia eller Kroatia. Det er helt åpent her, men vi velger å sette vårt EM 2024 oddstips på at Sveits møter Italia.

Dermed blir kvartfinalene i vårt EM 2024 oddstips som følger:

SpaniaTyskland
PortugalØsterrike
BelgiaFrankrike
EnglandItalia

Hvem vinner EM i Tyskland 2024?

Selv om det er flere store favoritter i de ulike gruppene, vil det alltid være overraskede EM odds og resultater som ikke blir plukket opp av de beste EM 2024 oddstips. Hvem som blir årets overraskelse, er vanskelig å si. Men sjansene for at en outsider tar seg helt til finalen og vinner, slik som da Hellas gjorde det i Portugal i 2004 og Danmark i 1992, er veldig små.

Vi tror det fort kan bli en kamp mellom stornasjoner som Tyskland, Portugal, Frankrike og England om en plass i finalen, og det er nettopp disse nasjonene som har lavest odds for å vinne EM. England er av mange bettingsider rangert som den største favoritten til å vinne EM 2024, mens Frankrike er en god nummer to. Hvem vinner EM 2024? Vi holder en knapp på engelskmennene, men tror det blir en fryktelig tøff kamp mellom de store landslagene.