Fantasy Premier League i Norge – tips og nyheter!

Publisert: 04/07/2023 Sist Oppdatert: 31/03/2024 7 min lesetid

Velkommen til Kongebonus sin komplette guide til Fantasy Premier League (FPL) i Norge

Fantasy Premier League – FPL er mer enn bare et spill – det er en lidenskap. En lidenskap delt av millioner rundt om i verden. Stadig flere nordmenn kaster seg på bølgen og spiller Fantasy. Fra fotballfans i små norske byer til entusiaster i verdensmetropoler. FPL er et globalt fenomen som bringer oss alle sammen. Med over 11,4 millioner deltakere sist sesong, er det ingen tvil om at FPL har en enorm tilhengerskare.

Er du ny og lurer på hvordan du skal komme i gang? Eller en erfaren manager som ønsker å finpusse strategien? Ja, da har du kommet til rett sted. Kongebonus innehar noen av de mest suksessfulle Fantasy Managere i Norge de siste sesongene. Og de er her for å hjelpe og guide deg!

På denne siden

🔥Kongebonus Fantasy Liga 2023/24

Det er en første gang for alt. Vi har lenge lekt med tanken om å organisere vår egen Kongebonus Fantasy Liga. Nå er den her. Registrer deg på vår hovedside for Kongebonus Fantasy Liga. Følg linken og finn ut mer om premier og vilkår for pengeligaen vår! I samarbeid med iBet og Qbet online casino og sportsbook har vi lansert ligaen som summerer over 130 000 kr i totale premier. Pengepremiene er fordelt på 5 sesongvinnere, og hele 5 månedsvinnere.

Tippekampen på Lørdag ikke lenger nok

Interessen for engelsk fotball i Norge går langt tilbake i tid, til de gode gamle lørdagene med Tippekampen på TV. For øvrig et nærmest verneverdig minne fra mange nordmenns barndom. Men med dagens sosiale og interaktive samfunn, så er dette liksom ikke nok. Lidenskapen for Engelsk fotball har bare økt over årene. Særlig nå som vi har norske stjerner som Erling Braut Haaland og Martin Ødegaard som gjør stor suksess i Premier League. Fantasy Premier League er ikke bare et spill, det er også en sosial aktivitet. På mange arbeidsplasser brukes spillet som et middel til å skape et bedre arbeidsmiljø. FPL tilbyr en unik mulighet til å engasjere seg i vennlig konkurranse med kolleger, noe som kan føre til sterkere bånd og økt teamspirit.

Hva er Fantasy Premier League?

Fantasy Premier League er det offisielle fantasy fotballspillet for Premier League. Det ble startet i 2002/03-sesongen, og har siden vokst til å bli et av de største fantasy-spillene i verden. Spillet lar fotballfans leve ut drømmen om å være en Premier League-manager. Fra å velge din egen tropp på 15 spillere innenfor et fastsatt budsjett, til å håndtere laget runde for runde, gir FPL en autentisk og engasjerende fotballopplevelse.

Kongebonus sine eksperter har utarbeidet en omfattende guide for å hjelpe deg med alle aspektene ved spillet. Her er noen av de viktige temaene vi vil dekke:

  • Komme i gang med FPL: Lær hvordan du registrerer deg og kommer i gang. Hvordan du kan invitere venner til din egen liga, og få en grunnleggende forståelse av hvordan du spiller FPL.
  • Administrering av FPL-laget ditt: Fra å velge din første tropp, håndtere laget ditt runde for runde. Forstå de unike utfordringene med doble og blanke serierunder (GW’s). Gjøre effektive transfers av spillere og bruke joker-chips strategisk. Vi dekker alt du trenger å vite.
  • Forstå poengsystemet i FPL: Vi forklarer hvordan FPL-poengsystem fungerer, og hvordan bonuspoeng blir kalkulert. Inkludert de ulike måtene spillerne kan tjene poeng på, fra mål og assists, til å holde eget mål rent.
  • FPL Bonussystem: Å tjene ekstra FPL Bonuspoeng hver kamp, kan være det som virkelig utgjør forskjellen. Vi forklarer i detalj hvordan det innfløkte FPL Bonussystemet fungerer.


Gjennom denne guiden håper vi å hjelpe både nye og erfarne spillere til å mestre kunsten i Fantasy Premier League.

Fantasy Premier League skaper furore verden over

FPL har gått fra å være et spill for den engelske Premier League’s mest hengivne fans, til å bli en global fotballfeber. En feber som griper tak i både fotballinteresserte og de som er mer opptatt av tall og strategi. Hvem husker vel ikke vår egen sjakk-konge Magnus Carlsen, da han seriøst spilte Fantasy? I sesongen 2019/20 ledet han lenge hele ligaen, men endte til slutt på en sterk 10 plass. Av over 7 millioner spillere.

Nå har antall spillere i Fantasy Premier League økt til over 11 millioner (2022/23), og har blitt en sosial konkurranse. Fantasy binder sammen kolleger på arbeidsplassen og gir anledning til en vennlig banter mellom venner og familie.

Historisk sett har interessen for engelsk fotball alltid vært stor i Norge, og vi har mange gode minner fra Tippekampen på NRK hver lørdag. Det var her vi først ble introdusert for engelsk fotball og fikk se lag som Liverpool, Manchester United, Tottenham, Leeds, Arsenal og Chelsea i aksjon. I dag er denne interessen sterkere enn noensinne, takket være den digitale revolusjonen og spill som FPL.

Fortell meg mer om Fantasy Premier League

Kort fortalt er det et spill der du får rollen som manager for et virtuelt fotballag, med et budsjett til å kjøpe spillere fra den engelske Premier League. Spillernes prestasjoner i de virkelige kampene gir poeng til ditt FPL-lag. Det kan høres enkelt ut, men å bygge det beste laget krever strategi, innsikt og ikke minst oppdatering på fotballnyheter.

Å vinne i Fantasy Premier League krever at du spiller med hodet, ikke hjertet. Selv om du er en livslang supporter av Manchester United, betyr det ikke at det alltid er lurt å ha tre spillere fra dette laget i FPL-troppen din. Man må ta hensyn til en rekke faktorer: Hvem spiller de mot neste runde? Er noen av spillerne skadet? Kanskje er det noen spillere som risikerer suspensjon på grunn av gule kort? Er det internasjonale kamper som Champions League eller cup-kamper som FA-Cupen som kan gjøre at lagets beste spillere får hvile? Alt dette påvirker dine valg og din suksess i FPL.

Fantasy er et sosialt spill

Det er mulig å opprette egne ligaer i FPL, der du kan utfordre venner, familie eller kolleger. Dette legger til en ekstra dimensjon av konkurranse, og skaper et miljø der deltakerne kan dele strategier, feire seire, og kanskje viktigst av alt, erte hverandre med dårlige runder. Noen ligaer er også sponset av odds- og betting-selskaper, hvor det kan være pengepremier på spill.

FPL er også en sosial opplevelse. Det er en enkel måte å binde sammen kolleger på en arbeidsplass, og mange arbeidsplasser har sin egen FPL-liga. Det er noe med konkurranseinstinktet som driver oss, og i FPL får vi muligheten til å vise fram våre strategiske ferdigheter og fotballkunnskap. Og, kanskje best av alt, få rettigheten til å skryte på mandagsmøtet etter en vellykket helg.

Med den økende interessen for engelsk fotball, og med stadig flere norske spillere som gjør det bra i Premier League, som Erling Braut Haaland i Manchester City, og Martin Ødegaard i Arsenal, er det ingen tvil om at interessen for FPL bare kommer til å fortsette å vokse. Så hva venter du på? Bli med på moroa, registrer deg og bygg ditt FPL-lag nå. Lykke til!

Fantasy Premier League Ekspert

Fantasy Premier League-ekspert med stor kunnskap om både engelsk premier league og fotball generelt. Henrik er en aktiv FPL-spiller, og bruker mange timer i uken på å holde seg oppdatert på Fantasy.

Ofte Stilte Spørsmål

Hva er Fantasy Premier League (FPL)?

Fantasy Premier League er et online spill hvor du tar på deg rollen som manager for et virtuelt fotballag bestående av ekte Premier League-spillere. Målet er å samle så mange poeng som mulig basert på spillerne sine prestasjoner i virkelige Premier League-kamper.

Hvordan velger jeg spillere for mitt FPL-lag?

Hver FPL-manager har et budsjett på £100m for å kjøpe 15 spillere. Laget ditt skal bestå av to målvakter, fem forsvarsspillere, fem midtbanespillere og tre angrepsspillere. Spillere får poeng basert på deres prestasjoner i virkelige Premier League-kamper, så valget av spillere er en viktig del av spillet.

Hva er joker-chips i FPL og hvordan bruker jeg dem?

Joker-chips i FPL er spesialspill som du kan bruke for å forbedre lagets prestasjoner. Disse inkluderer Wildcard (som lar deg bytte ut hele laget ditt uten poengstraff), Bench Boost (som gir deg poeng for alle 15 spillerne i laget ditt i en bestemt runde), Free Hit (som lar deg endre hele laget ditt for bare en runde), og Triple Captain (som tredobler poengene din kaptein tjener i en bestemt runde). Du får et begrenset antall joker-chips per sesong, så det er viktig å bruke dem klokt.