Fantasy – Hvordan registrere seg og sette opp lag

Publisert: 06/07/2023 Sist Oppdatert: 31/03/2024 10 min lesetid

En komplett guide til hvordan du registrer deg, setter opp, og administrerer Fantasy-laget på beste måte

Er du en ivrig fotballfan som elsker den strategiske utfordringen med Fantasy Premier League? Da har du kommet til rett sted! I denne ekspert-guiden vil Kongebonus gi deg praktiske og nyttige tips for hvordan du best kan sette opp FPL-lag, og administrere det videre i sesongen. Fantasy Premier League er et virtuelt fotballspill som tiltrekker seg millioner av spillere over hele verden. Spillet lar fans lage sitt eget drømmelag med virkelige Premier League-spillere, og samle poeng basert på deres faktiske prestasjoner på banen. Suksess i FPL krever strategisk planlegging, kontinuerlig oppfølging og god forståelse av fotball.

På denne siden

Kongebonus Fantasy Liga

Vi er stolte av å stille med egen Fantasy Liga 23/34. med ekte pengepremier for dyktige eller heldige fantasy-managere. Du kan bli med i ligaen ved å være logget inn på din FPL-konto samtidig som du trykker på knappen nedenfor. Vil du lese mer om ligaen vår først, finner du alt om Kongebonus Fantasy Liga 2023/24 her.

Hvordan registrere seg for å spille Fantasy Premier League?

Er du helt ny spiller på FPL, må du følgelig registrere deg for å lage din egen konto. Dette er ganske enkelt, men en grunnleggende forståelse for Engelsk er påkrevd. Fantasy Premier League er dessverre ikke tilgjengelig på Norsk. Men hvordan registrerer du deg og administrerer laget ditt for suksess? Les videre for å lære å sette opp FPL-lag.

Registrer deg i Fantasy Premier League: En trinn-for-trinn-guide

 • Første trinn: Gå først til det offisielle Fantasy Premier League-nettstedet.
 • Opprett en konto: På FPL-hjemmesiden vil du finne en knapp eller banner merket «Registrer deg nå». Klikk her for å starte registreringsprosessen. Du vil bli bedt om å fylle ut informasjon som e-postadresse, brukernavn og passord.
 • Sett opp laget ditt: Etter at du har opprettet kontoen din og logget inn, blir du bedt om å sette opp FPL-lag. Du har en virtuell lommebok med £100 millioner å bruke på spillere. Utforsk spillermarkedet og velg spillerne du vil ha på laget ditt, med tanke på deres posisjoner, pris og potensielle prestasjoner.
 • Delta i ligaer: Når du har sett sammen laget ditt, er du klar til å konkurrere. FPL tilbyr forskjellige konkurranser og ligaer å delta i. Du kan spille mot venner, kolleger eller andre fotballfans rundt om i verden. Du kan også lage din egen liga og invitere andre. Tross alt, det er her moroa ligger med Fantasy, nemlig å gjøre det bedre enn venner og familie.

Videre grunnlag for FPL-suksess

Etter at du har fullført registreringsprosessen og er fornøyd med laget ditt, kommer den spennende delen. Nemlig å administrere laget ditt gjennom hele sesongen. Det første skrittet mot suksess i Fantasy Premier League er grundig research. Du må holde deg oppdatert om spillernes form, skader og suspensjoner, samt lagets kampprogram. Det er også viktig å forstå poengsystemet i FPL og hvordan det fungerer. Fantasy Premier League er en maraton, ikke en sprint. Det er viktig å ha en langsiktig strategi og ikke bli påvirket av kortsiktige svingninger. Selv om det kan være fristende å gjøre hyppige bytter basert på én spillers gode form, bør du se på det større bildet og vurdere spillernes form over flere kamper.

Fantasyreglene (Fritt etter Fjellvettreglene)

 • Planlegg Fantasy-laget ditt og del strategien din med andre. Å ha en klar plan og dele den med andre kan gi nyttige tilbakemeldinger og ideer.
 • Tilpass laget etter evner og forhold. Se på spillerform, lagets kampprogram og skadeoppdateringer når du setter opp laget ditt.
 • Hold øye med spiller- og lagoppdateringer. Som vær- og skredvarsel i fjellvettreglene, er det viktig å være oppmerksom på endringer som kan påvirke laget ditt.
 • Vær forberedt på uforutsette hendelser, selv i «enkle» spillrunder. Uventede hendelser kan alltid skje, så vær forberedt på å gjøre raske endringer i laget ditt.
 • Ha nødvendig utstyr for å kunne hjelpe deg selv og andre. I FPL betyr dette å ha en balansert benk som kan trå til når førstelagsspillere ikke spiller.
 • Ta trygge valg. Identifiser spillere og lag som gir stabil poengavkastning, og vær forsiktig med å ta for mange sjanser.
 • Bruk statistikker og data. Vit alltid hvordan spillerne dine presterer. Som med kart og kompass, er det viktig å vite hvor du er og hva du jobber med.
 • Vend i tide, det er ingen skam å snu. Hvis en spiller eller strategi ikke fungerer, er det ingen skam å gjøre endringer.
 • Spar på joker-chipsene dine og bruk dem når det er nødvendig. Akkurat som det er viktig å spare krefter på en fjelltur, bør du bruke joker-chipsene dine klokt.
 • Lytt til erfarne Fantasy-eksperter. De kan gi innsikt og råd som kan være uvurderlig for å oppnå suksess i Fantasy Premier League.

Hold øye med skader og suspensjoner

En skadet eller suspendert spiller vil ikke tjene deg noen poeng, så det er viktig å følge med på skadeoppdateringer og suspensjoner. Dersom en av dine spillere er ute for en lengre periode, kan det være lurt å bytte ham ut med en annen spiller som er i god form og har et gunstig kampprogram.

Analyser motstanderne

Ikke glem å ta hensyn til hvilken motstand spillerne dine møter hver uke. Noen lag har sterke forsvar, mens andre er kjent for å score mange mål. Disse faktorene kan påvirke poengsummen din i Fantasy Premier League.

sette opp FPL-ag
FPL har alltid fulle tribuner, og det er din jobb å sette sammen laget som skal ut på banen.

Bruk Joker-chipsene strategisk

I FPL har du tilgang til flere joker-chips som kan hjelpe deg å maksimere poengene dine. For eksempel kan du bruke «Wild Card» for å endre hele laget ditt uten poengstraff, eller «Triple Captain» for å tredoble poengsummen til kapteinen din i en bestemt runde. Disse jokerne kan være spesielt nyttige under doble spillrunder.

Hold øye med kampprogrammet

Kampprogrammet til lagene kan variere gjennom sesongen. Noen lag kan møte tøffere motstand i visse perioder, mens andre kan ha en enklere kampplan. Å ha spillere fra lag med gunstige kampprogrammer kan hjelpe deg med å samle flere poeng.

Planlegg byttene dine

Planlegging av bytter er nøkkelen til å håndtere både blanke og doble spillrunder. Hvis du forventer at en dobbel spillrunde kommer, begynn å innlemme spillere fra de aktuelle lagene i laget ditt i forkant.

Balanse mellom spillere

Sørg for at du har en balansert gruppe av spillere på laget ditt. Det kan være fristende å pakke laget ditt med stjernespillere, men husk at du har et begrenset budsjett å jobbe med. Det er ofte mer fordelaktig å ha en blanding av stjernespillere og «budsjettfunn».

Analyser form og pris for å sette opp FPL-lag

Ikke bli for opptatt av navnet eller berømtheten på spilleren. Det hjelper deg lite om han har 100 millioner følgere på Instagram. Du skal ha spillere som kontinuerlig leverer poeng og bonuspoeng. Fokuser på formen deres og prisen. Noen ganger kan en mindre kjent spiller i god form være et bedre valg for å sette opp FPL-lag, enn en dyrere, mer kjent spiller i dårlig form. For ikke å snakke om at du kan være din egen talentspeider og finne en kommende stjerne før han blir berømt.

Oppsummering

Å bli en vellykket manager i Fantasy Premier League krever tid, tålmodighet og strategisk tenkning. Ved å følge disse tipsene og rådene kan du forbedre spillet ditt, maksimere poengene dine, og kanskje til og med klatre opp på toppen av ligaen din.

Husk, viktigst av alt, Fantasy Premier League er et spill og skal være gøy. Lykke til med sesongen!

Fantasy Premier League Ekspert

Fantasy Premier League-ekspert med stor kunnskap om både engelsk premier league og fotball generelt. Henrik er en aktiv FPL-spiller, og bruker mange timer i uken på å holde seg oppdatert på Fantasy.

Ofte Stilte Spørsmål

Hvordan får jeg poeng i Fantasy Premier League (FPL)?

I Fantasy Premier League får spillerne poeng basert på deres faktiske prestasjoner i Premier League-kamper. For eksempel tjener en spiller poeng for å score mål, levere assists, holde nullen (for forsvarsspillere og keepere), samt for å spille et visst antall minutter i en kamp. Spillere kan også miste poeng for eksempel ved å pådra seg gule eller røde kort, eller ved å slippe inn mange mål (for keepere og forsvarsspillere).

Hva er joker-chips i FPL og hvordan bruker jeg dem?

Joker-chips er spesielle funksjoner i Fantasy Premier League som kan gi deg en fordel i visse spillrunder. Det er fire typer joker-chips: Wildcard (som lar deg gjøre ubegrensede bytter i laget ditt for en spillrunde uten poengstraff), Free Hit (som lar deg gjøre ubegrensede bytter for en enkelt spillrunde, hvoretter laget ditt går tilbake til hvordan det var), Bench Boost (som lar deg få poeng fra alle de fire innbytterne dine i tillegg til ditt startende elleve), og Triple Captain (som tredobler poengene kapteinen din tjener i en enkelt spillrunde). Disse chipsene kan bare brukes én gang hver per sesong, så det er viktig å bruke dem strategisk.

Hvordan bestemmer jeg hvilke spillere jeg skal ha på FPL-laget mitt?

Å velge spillere for FPL-laget ditt krever forskning og strategisk tenkning. Du bør vurdere en rekke faktorer, som spillerens form, kampprogrammet til laget hans, og hans pris i forhold til budsjettet ditt. Det er også viktig å holde et øye med skader og suspensjoner, da disse kan påvirke spillerens evne til å tjene poeng. Du bør også vurdere å ha en balanse av stjernespillere og mindre kjente.