FPL Joker-Chips: Hvordan få Fantasy poeng

Publisert: 07/07/2023 Sist Oppdatert: 31/03/2024 4 min lesetid

Maksimer dine Fantasy Premier League-poeng – En komplett guide til FPL Joker-Chips, Wildcards, Free Hit, Bench Boost og Doble/Blanke Spillrunder

Fantasy Premier League (FPL) er et av de mest engasjerende og utfordrende fotballspill på nett. Det var intet mindre enn en genistrek å linke et online manager-spill til virkeligheten. Å oppnå suksess i FPL krever inngående kunnskap om spillet. Her snakker vi om FPL-strategi, og en solid forståelse av funksjonene som Joker-Chips, benkfunksjon, og dobbel/blank spillrunde. Denne guiden vil gi deg en detaljert oversikt over disse nøkkelbegrepene for å hjelpe deg med å maksimere poengene dine. Du kan ikke bli liga-leder uten suksessfull utnyttelse av tilgjengelige FPL Joker-Chips.

På denne siden

Kongebonus har egen Fantasy Liga

Når du føler deg klar til å konkurrere med likesinnede Fantasy-tilhengere kan du bli med i vår egen eksklusive liga her i Kongebonus. Du kan lese alt om ligaen i denne artikkelen, eller bare hoppe i det og registrere via knappen under. Og ja, her er det ekte penger i premier.

FPL Joker-Chips

Joker-Chips i Fantasy Premier League er en strategisk funksjon laget for å hjelpe deg med å maksimere poengene i bestemte spillrunder. Hvilke GW’s som velges for å aktivere disse funksjonene er opp til manageren, altså deg. Det vil alltid være forbundet med en viss risiko når man aktiverer en slik funksjon. Sjansen for å blåse verdifulle FPL-poeng på feil joker-chips i en runde vil alltid være til stede, og beste måten å forebygge det på er å gjøre grundig research. Å lytte til Fantasy-eksperter, samt å forstå viktigheten av innvirkningen av blanke og doble runder er essensielt her.

Tre spillere med de rette joker-chips, kan utgjøre den store forskjellen på hele FPL-sesongen din.

Det er fire typer joker-chips: Trippel Kaptein, Bench Boost, Free Hit og Wildcard.

  • Trippel Kaptein: Denne funksjonen gir kapteinen din tre ganger så mange poeng i en enkelt kamp. Det er viktig å velge en kaptein i god form, mot et lag med svakt forsvar, for å utnytte denne chipen best mulig. Husk at har kapteinens lag dobbel runde, får du 3x poeng over to kamper.
  • Bench Boost: Ved å aktivere denne vil du få poeng for alle spillere på benken din i en runde. Bruk denne chipen når du har sterke benkespillere, spesielt under doble spillrunder, som vil gi to kamper med poeng.
  • Free Hit: Her kan du gjøre ubegrensede bytter til laget ditt foran en runde. Dette er særlig nyttig under skadekriser, dobbeltrunder eller ved blanke spillrunder.
  • Wildcard: Gir deg muligheten til å gjøre ubegrensede transfers (kjøp av spillere) til laget ditt uten kostnad. Med kostnad menes poeng, du må fortsatt ha nok saldo i penger for å kjøpe de du vil ha. Denne joker-chips funksjonen er spesielt verdifullt under doble runder, eller ved starten av sesongen.
  • Reservebenk-funksjon: Benkfunksjonen i FPL lar deg ha en pulje med reserver som kan erstatte dine prioriterte utespillere ved skade eller frafall. Vær oppmerksom på spillerens form, skader og suspensjoner når du prioriterer hvem som skal sitte på benken.

Et viktig tips er å benytte benkprioritering, der du rangerer spillerne på benken etter rekkefølge basert på forventet ytelse og potensielle plasseringer på banen.

Doble og Blanke spillrunder

Dobbeltrunder og blanke spillrunder er særegne trekk ved FPL. Enkelt forklart betyr det at ved en dobbeltrunde spiller utvalgte lag to kamper i samme FPL-runde Mens det motsatte skjer ved blanke spillrunder. Utvalgte lag spiller ingen kamper den runden. Det er ganske vanskelig å forutsi nøyaktig når dette vil oppstå, da mange faktorer spiller inn. Gode eksempler kan være cup-kamper eller Champions League kamper som kolliderer med den oppsatte terminlisten. Andre ting kan være at kamper blir avlyst eller utsatt på grunn av force majeure, og og må spilles på et senere tidspunkt.

Sett Joker-Chips og Dobbeltrunder i system

Joker-Chips som Free Hit eller Wildcard blir statistisk mest brukt i forbindelse med dobbeltrunder. Dette for å inkludere flere spillere fra lagene som spiller to kamper. I blanke spillrunder derimot, kan det være lurt å bytte ut spillere fra berørte lag. Spillere på lag som ikke skal deltar i runden, vil heller ikke generere poeng. Derfor er det viktig å bruke byttene dine strategisk, eller bruke Free Hit for å minimere poengtap. Å mestre joker-chips, reservebenken, og strategiene for dobbel/blank spillrunde kan betydelig øke poengene dine i FPL. Suksess i Fantasy Premier League krever tålmodighet, strategisk tenkning, og evnen til å gjøre informerte beslutninger. Lytter du til de siste fotballnyhetene og ekspert-analyser er du langt kommet. Har du aldri spilt Fantasy Premier League bør du se hvordan man registrerer seg og kommer i gang.

Fantasy Premier League Ekspert

Fantasy Premier League-ekspert med stor kunnskap om både engelsk premier league og fotball generelt. Henrik er en aktiv FPL-spiller, og bruker mange timer i uken på å holde seg oppdatert på Fantasy.

Ofte Stilte Spørsmål

Hva er den beste tiden å bruke Joker-Chips på i Fantasy Premier League?

Bruk av Joker-Chips avhenger av spesifikke scenarioer og din personlige strategi. Generelt sett er doble spillrunder ofte den beste tiden for å bruke Bench Boost, siden du har muligheten til å få poeng fra flere spillere som har to kamper i samme runde. Wildcard kan være nyttig i begynnelsen av sesongen for å justere laget ditt basert på tidlige tendenser, eller senere når du vil bytte ut mange spillere på grunn av skader, suspensjoner eller dobbeltrunder. Free Hit er ofte best å bruke under blanke spillrunder når mange spillere ikke vil være i aksjon. Trippel Kaptein kan være mest effektivt når kapteinen din møter et svakt lag og har en høy sannsynlighet for å score mange poeng.

Hvordan kan jeg best utnytte benkfunksjonen i Fantasy Premier League?

For å optimalt utnytte benkfunksjonen i FPL, bør du ikke bare fokusere på startoppstillingen din, men også være oppmerksom på spillernes form og plassering på benken. Når det er usikkerhet rundt om en spiller vil spille eller ikke, kan det være lurt å ha en benkespiller som er forventet å spille. Ved å rangere benkespillerne i rekkefølgen du forventer de vil få mest poeng, kan du maksimere antall poeng du får hvis en av dine startspillere ikke spiller.

Hva er dobbeltrunder og blanke spillrunder i Fantasy Premier League, og hvordan skal jeg håndtere dem?

Dobbeltrunder i FPL er runder der noen lag spiller to kamper, mens blanke spillrunder er runder der noen lag ikke spiller i det hele tatt. Dobbeltrunder kan være gode muligheter for å bruke Bench Boost eller Wildcard Joker-Chips for å få flere spillere fra lagene som har to kamper. For blanke spillrunder, kan du minimere poengtap ved å bytte ut spillere fra lag som ikke spiller, bruke byttene dine strategisk, eller bruke Free Hit-chipen for å sette sammen et helt nytt lag for den enkelte runden. Planlegging og forberedelse er nøkkelen til å håndtere disse rundene effektivt.