FPL Poengsystem: Din Guide til Fantasy Poeng

Publisert: 05/07/2023 Sist Oppdatert: 05/04/2024 5 min lesetid

Fantasy Premier League (FPL) er et av de mest engasjerende online fotball fantasy-spillene, spilt av fotballsupportere globalt. Denne guiden vil fokusere på det essensielle aspektet ved FPL-strategi, som er FPL Poengsystem. Dette kan være nøkkelen til suksess, og riktig forståelse kan hjelpe deg med å stige i rangeringen. Kongebonus sine eksperter forklarer gangen i dette innfløkte poengsystemet.

På denne siden

Bli med i vår egen Kongebonus Fantasy Liga

Kongebonus stiller med egen FPL liga sesongen 2023/24, hvor du kan vinne cash-premier. Les alt du trenger å vite om Kongebonus Fantasy Liga her, for å bli med!

Hva er Fantasy Premier League Poengsystem?

Poeng og bonussystemet i Fantasy Premier League er til for å belønne de beste spillerne i deres faktiske fotballkamper. Det gjelder ikke bare å score mål, her er det mange ting som spiller inn. En keeper med mange gode redninger og clean sheet i løpet av en kamp, vil få mange poeng. Redder han kanskje et straffespark i tillegg, er det enda bedre. Forsvarsspillere med mange gode og avgjørende taklinger likeså. For ikke å snakke om de etter hvert så mye omtalte assists, som er målgivende pasninger.

Spillernes prestasjoner evalueres basert på en omfattende statistisk analyse. Denne analysen tar høyde for flere variabler som involvering i mål, assists, forsvarsspill og keeper-redninger. Resultatet av denne analysen avgjør tildelingen av bonuspoeng i FPL.

FPL Bonussystem
Spilleren som hanket inn desidert mest poeng forrige sesong i Fantasy.

FPL Poengsystem

Fantasy handler alt om å få mest mulig poeng per runde. Det er derfor det er så viktig å skjønne hva som faktisk gir poeng før man velger laget sitt. For å ta et meget aktuelt eksempel så kan Martin Ødegaard drible og trikse så mye han vil på midtbanen uten at det gir fantasy poeng. Han må ha enten målgivende eller score selv for at det skal monne med poeng. Dessverre inkluderer ikke FPL poengsystem «hockey-assist» (tredje sist på ballen). Om det hadde eksistert ville Ødegaard hatt mye mere poeng totalt.

Tabellen nedenfor gir en komplett oversikt over både pluss, og minus-poeng som spiller kan tildeles i løpet av en fotballkamp.

HandlingPoeng
For å spille opp til 60 minutter1
For å spille 60 minutter eller mer (uten tilleggstid)2
For hvert mål scoret av en målvakt eller forsvarer6
For hvert mål scoret av en midtbanespiller5
For hvert mål scoret av en angrepsspiller (spiss)4
For hver målgivende (assist)3
For å holde nullen av en målvakt eller forsvarer4
For å holde nullen av en midtbanespiller1
For hver 3. skudd reddet av en målvakt1
For hver strafferedning5
For hver straffebom-2
Bonuspoeng for de beste spillerne i en kamp1-3
For hvert 2. mål sluppet inn av en målvakt eller forsvarer-1
For hvert gult kort-1
For hvert rødt kort-3
For hvert selvmål-2

Fantasy Premier League Bonuspoeng fordeling

Etter du har registrert deg og satt opp ditt første lag, må du lære hvordan poeng utdeles. I Fantasy Premier League, blir de tre beste spillerne i hver kamp tildelt bonuspoeng basert på deres prestasjoner. Den topprangerte spilleren får 3 bonuspoeng, den nest beste 2 bonuspoeng, og den tredje beste 1 bonuspoeng.

Nedenfor finner du en tabell som gir komplett oversikt over både pluss, og minus Bonus-poeng som en spiller kan tildeles i løpet av en kamp.

HandlingBonus-Poeng
Spiller 1 til 60 minutter3
Spiller over 60 minutter6
Målvakter og forsvarere som scorer et mål12
Midtbanespillere som scorer et mål18
Angrepsspillere som scorer et mål24
Målgivende pasninger (assist)9
Målvakter og forsvarere som holder nullen (clean sheet)12
Redder et straffespark15
Redning2
Vellykket innlegg i vanlig spill1
Skaper en stor sjanse (en sjanse hvor mottakeren bør score)3
For hver 2 klareringer, blokkeringer og avskjæringer (totalt)1
For hver 3 gjenvinninger av ball til eget lag1
Nøkkelpasning1
Vellykket takling* 2
Vellykket dribling1
Scorer målet som vinner en kamp3
70 til 79% pasningsfullførelse (minst 30 pasninger forsøkt)2
80 til 89% pasningsfullførelse (minst 30 pasninger forsøkt)4
90%+ pasningsfullførelse (minst 30 pasninger forsøkt)6
Tildelt straffespark-3
Bommer på et straffespark-6
Gult kort-3
Rødt kort-9
Selvmål-6
Bommer på en stor sjanse-3
Gjør en feil som fører til et mål-3
Gjør en feil som fører til et skudd på mål-1
Blir taklet-1
Lager et frispark-1
Blir fanget i offside-1
Skudd utenfor mål-1
*»Vellykket takling» er totalen av alle vellykkede taklinger minus alle mislykkede taklinger. Spillere vil ikke bli tildelt negative BPS-poeng for denne statistikken.

I tilfelle uavgjort i bonuspoeng

  • Hvis det er uavgjort for førsteplass, får både Spiller 1 og Spiller 2 tre bonuspoeng hver, mens Spiller 3 mottar 1 poeng.
  • Hvis det er uavgjort for andreplass, får Spiller 1 tre bonuspoeng, og Spiller 2 og Spiller 3 får 2 bonuspoeng hver.
  • Hvis det er uavgjort for tredjeplass, får Spiller 1 tre bonuspoeng, Spiller 2 får 2 poeng, og Spiller 3 og Spiller 4 får 1 bonuspoeng hver.


Hvordan FPL Poengsystem påvirker din Fantasy Premier League Strategi

Forståelsen av poengsystemet i Fantasy Premier League kan dramatisk påvirke din FPL-strategi. Spillere som regelmessig mottar bonuspoeng, kan øke den totale poengsummen betydelig. For eksempel, spillere med høy involvering i mål, og målgivende pasninger kan ofte være gode valg. Det samme gjelder de som er mye involvert den defensive siden av laget. Spesielt om laget de spiller på ikke slipper inn mål. Ved å velge disse spillerne kan du dra nytte av Bonussystemet i Fantasy Premier League, og maksimere poengene dine i hver runde av ligaen.

Ved å fokusere på disse viktige aspektene av FPL poengsystem, kan du få en strategisk fordel og klatre i FPL-rangeringen. Husk å alltid holde deg oppdatert med de siste statistikkene for å ta de beste beslutningene i FPL. Og ikke glem å bruke dine joker-chips på beste måte. Det kan potensielt være den avgjørende faktoren for å gå helt til topps i Fantasy.

Fantasy Premier League Ekspert

Fantasy Premier League-ekspert med stor kunnskap om både engelsk premier league og fotball generelt. Henrik er en aktiv FPL-spiller, og bruker mange timer i uken på å holde seg oppdatert på Fantasy.

Ofte Stilte Spørsmål

Hva menes med vellykket takling i tabellen over?

Vellykket takling refererer til totalt antall vellykkede taklinger en spiller utfører, minus alle mislykkede taklinger de utfører. Det er viktig å merke seg at spillere ikke vil bli tildelt negative BPS-poeng for denne statistikken.

Hvordan beregnes poeng for pasningsfullførelse?

Poeng for pasningsfullførelse beregnes basert på prosentandelen av vellykkede pasninger en spiller gjør ut av totalt antall forsøkte. Spilleren må forsøke minst 30 pasninger for at denne statistikken skal telle. Prosentsatsene er delt inn i tre kategorier: 70-79%, 80-89% og 90% eller mer, med henholdsvis 2, 4 og 6 poeng tildelt.

Hva skjer hvis en spiller får både gult og rødt kort i samme kamp?

Hvis en spiller får både et gult og et rødt kort i samme kamp, vil de bli trukket 12 BPS-poeng totalt. Dette inkluderer -3 poeng for det gule kortet og -9 poeng for det røde kortet.