Bettingselskaper går «all in» på Premier League-sponsing før forbudet mot draktlogo i 2026

Publisert: 15/06/2024 Sist Oppdatert: 15/06/2024 5 min lesetid
crystal palace drakt for sesongen 2024/25
Den nye drakten ble presentert denne uken. Bilde: Crystal Palace FC

Crystal Palace FC kunngjorde denne uken en toårig sponsoravtale med det vietnamesiske bettingselskapet Net88. Avtalen, som rapporteres å være rekordstor for klubben, innebærer at Net88s logo vil være synlig på lagets drakter i 2024-25-sesongen.

Sponsoratet har fått kritikk på grunn av Net88s minimale tilstedeværelse på nettet inntil denne uken. Net88 beskrives som et «white label»-spillselskap som drives av London-registrerte Risq Capital, som er regulert av UK Gambling Authority.

Crystal Palace FC kunngjorde avtalen på Twitter/X på Onsdag

Asia er målområdet mener eksperter

Partnerskapet har ført til spørsmål om målgruppen for slike sponsorater. Analytikere mener at selv om Net88s logo på Palace’s trøyer vil bli sett av seere over hele verden, kan det virkelige fokuset være på publikum i land som Kina og Vietnam, der gambling i stor grad er ulovlig. Draktene til et Premier League-lag er et verdifullt utstillingsvindu for de som ønsker å nå ut til disse markedene.

net88 midlertidig landingsside
Nettsiden er for øyeblikket utilgjengelig for britiske spillere. En melding som indikerer at en fullstendig lansering er på trappene vises.

Flere klubber har signert lignende avtaler denne uken

Strategien er ikke unik for Crystal Palace FC. Wolverhampton Wanderers kunngjorde også en lignende avtale med den asiatiske bettingsiden DEBET denne uken. Det er ennå to år før forbudet mot bettingreklame på Premier League-drakter blir effektivt. Avtalene er dermed siste mulighet til å maksimere sin synlighet i Premier League før forbudet trer i kraft.

Matt Zarb-Cousin, direktør for Clean Up Gambling, fremhevet rollen til white-label-arrangementer i disse avtalene. Han påpekte at disse lar internasjonalt rettede merker annonsere i Premier League, med mål om å tiltrekke seg markeder der online spilling og reklame er forbudt. Zarb-Cousin antydet at neste regjering ytterligere kan begrense spillreklame i fotball ved å forby white-label-operasjoner.

Etter hvert som asiatiske bettingselskap øker sin tilstedeværelse i Premier League, tikker klokken ned mot forbudet i 2026.

Oddsekspert med stor interesse for sport og spill

Eskil er først og fremst en veldig fotballinteressert mann som alltid har hatt en stor interesse for sport og konkurranser. Med dette utgangspunktet fant han…

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *