Copa America odds og tippetips

Publisert: 18/06/2024 Sist Oppdatert: 18/06/2024 10 minutter lesetid

Fredag 21. juni starter den sør-amerikanske turneringen Copa America i USA. Vi har sett nærmere på Copa America-odds, de største favorittene i Copa America og ulike oddstips på Copa America. De oddsmarkedene vi har plukket ut her er vinner av Copa America, toppscorer i Copa America og turneringens beste spiller i Copa America.

Argentina vant VM i Qatar 2022 og er en av favorittene til å vinne Copa America 2024

Vinner av Copa America – oddstips på Copa America

Å tippe på vinneren av Copa America kan være et smart spill, og ofte er det de gamle traverne som tar seg langt i turneringen. Også i 2024 er det de tre store – Argentina, Brasil og Uruguay som er blant favorittene. Vi har sett nærmere på Copa America betting og odds for vinner av turneringen.

Argentina – odds 2,75 til å vinne Copa America

Argentina har vunnet Copa America hele 15 ganger – kun Uruguay kan matche det antallet. De er også regjerende Copa America-mestere. Laget vant nemlig Copa America 2021 etter hele 28 år uten gull og fire tapte finaler i fem turneringer mellom 2004 og 2016. Laget har store stjerner som kommer til å dominere turneringen. Leo Messi, Lautaro Martinez og Julián Álvarez kommer til å være livsfarlige fremover, mens Liverpools Alexis Mac Allister og Atletico Madrid Rodrigo De Paul vil styre midtbanen. Bakerst styrer Lisandro Martinez (Man United) og målvakten Emiliano Martinez (Aston Villa). Martinez ble den store helten i VM 2022 og ble kåret til turneringens beste målvakt og mottok Yashin-trofeet for beste målvakt i 2023.

Brasil – odds 3,20 til å vinne Copa America

Brasil er et av verdens mest dekorerte lag med fem VM-gull og 9 Copa America-gull. Laget ble mestere i Copa America 2019 og tapte finalen i 2021. Laget er også fullspekket av talent – fra målvakten Alisson, forsvarerne Marquinhos og Danilo, til Lucas Paqueta, Vinicius Junior, Rodrygo, Rapinha og 17 år gamle Endrick. Likevel er det noen spørsmålstegn ved den urutinerte midtbanen og mangelen på skadede Neymar. Blant annet har Ronaldinho gått ut og avskrevet Brasil fra å vinne årets turnering. Laget har levert under pari i oppkjøringskampene og tapte både for Uruguay, Colombia og Argentina i VM-kvalifiseringen. Kan fotballgiganten levere på tross av lave forventninger?

Uruguay – odds 6,00 til å vinne Copa America

Uruguay er en nasjon som har mange store prestasjoner bak seg. De vant tidenes første VM i 1930 og gjentok bedriften i 1950. De har også hele 15 Copa America-titler – like mange som Argentina. Riktignok har de kun vunnet 1 gang de seneste drøye 25 årene. Laget kom til kvartfinalen i 2019 og 2021, men går inn i 2024-turneringen som en av favorittene. Laget har nemlig imponert i VM-kvalifiseringen, der kun Argentina ligger foran dem for øyeblikket. Uruguay har også sterke spillernavn i troppen som Federico Valverde (Real Madrid), Darwin Núñez (Liverpool), Luis Suarez (Inter Miami), Ronald Araújo (Barcelona) og José Giménez (Atletico Madrid) for å nevne noen. Men kan den manglende mesterskapssuksessen de senere årene være et ankepunkt? De er definitivt en outsider og kan slå alle lag på en god dag.

Mexico – odds 12,00 til å vinne Copa America

El Tricolor kommer inn i turneringen som et langskudd med tanke på Copa America-tittelen. Laget har kommet til finalen i Copa America to ganger (1993 og 2001), men har aldri vunnet tittelen. De har heller aldri gått til topps i VM, der kvartfinalen fra VM på hjemmebane i 1970 og 1986 er sterkeste resultat. Laget består av stort sett hjemlige spillere, med få hederlige unntak. César Montes (Almeria), Jorge Sánchez (Porto), Edson Álvarez (West Ham) og Orbelín Pineda (AEK Athen) er blant de mest profilerte.

Men resultatene i oppkjøringen bekymrer. 0-2 for USA, 0-4 for Uruguay og 2-3 for Brasil de seneste månedene er ikke godt nok til å vinne Copa America. Kan de snu dette når gruppespillet starter?

USA – odds 13,00 til å vinne Copa America

USA er vertsnasjon, og vanligvis vil hjemmelaget ha noen fordeler i disse kampene. Men USA er ingen stor nasjon i fotball. En semifinale i VM fra 1930 og en fjerdeplass fra Copa America i 1995 og 2016 er ikke mye å skryte av. Det er også langt mellom stjernene i den amerikanske troppen. Christian Pulisic (Milan) er utvilsomt den største sammen med Timothy Weah (Juventus) og Giovanni Reyna (Nottingham Forest). Ellers stiller de også med tidligere Molde-målvakt Ethen Horvath og danske Kristoffer Lund Hansen, som fikk amerikansk statsborgerskap i august 2023. Vi bør også se opp for Yunus Musah fra AC Milan. Den tidligere Arsenal-spilleren gikk gradene i London-klubben og har spilt på Englands U15-, U16-, U17- og U18-landslag.

Laget har blant annet tapt for Trinidad og Tobago (Concacaf Nations League), Slovenia (treningskamp) og Colombia (treningskamp) de seneste månedene, der sistnevnte kamp endte med hele 1-5-tap. Blir USA årets overraskelse eller ryker de ut før det tetner seg til i sluttspillet?

All odds for vinner av Copa America er hentet fra vår anbefalte bettingside NovaJackpot.

Spill på Copa America hos NovaJackpot

Toppscorer i Copa America 2024

Hos vår anbefalte bettingside TonyBet kan du spille på hvem som blir toppscorer i Copa America 2024. Spillere som Bebeto, Rivaldo, Ronaldo, Robinho, Lionel Messi og Luis Diaz har vunnet denne tittelen før.  Flere av verdens største stjerner og storscorere er med i jakten på denne tittelen, og vi har sett nærmere på de største favorittene.

Lionel Messi – odds 3,87 til å bli Copa Americas toppscorer

Argentinas Lionel Messi er en velkjent profil. Verdens beste spiller og tidenes toppscorer i spansk La Liga. Selv i en alder av 36 år herjer den lille argentineren i amerikanske MLS for klubben hans Inter Miami. Angriperen har mistet noen kamper grunnet skader denne sesongen, men står med 14 mål og 11 målgivende pasninger på 15 kamper så langt denne sesongen. Han blir garantert å se på scoringslistene også i Copa America.

Vinicius Junior – odds 5,10 til å bli Copa Americas toppscorer

Vinicius Junor er uten tvil et av verdens største fotballtalenter, og den 23 år gamle brasilianeren kan fullbyrde sitt hat-trick av pokaler i Copa America. Med La Liga- og Champions League-gull med Real Madrid har han allerede skapet fullt. Angrepsspilleren har vært svært mye involvert for Real denne sesongen, og han står med hele 24 mål og 11 målgivende på 39 kamper i alle turneringer. Det inkluderer seks mål og fem målgivende i Champions League. Brasil når også trolig langt i turneringen, så denne mannen er et godt tips som toppscorer.

Darwin Núñez – odds 6,13 til å bli Copa Americas toppscorer

En annen favoritt er Liverpools Darwin Núñez, og vi tror spissen kan være et godt tips. Núñez har hatt en middels sesong for den engelske Premier League-klubben med 18 mål og 13 målgivende på 54 kamper i alle turneringer. Men han blir nok enda viktigere for Uruguay i deres jakt på deres første Copa America-gull siden 2011. Med gull i Copa America 2024 vil de gå forbi Argentina på adelskalenderen med 16 gull totalt. Laget har slått både Argentina og Brasil i VM-kvalifiseringen og kan fort finne på å gå hele veien i turneringen.

Lautaro Martinez – odds 7,78 til å bli Copa Americas toppscorer

Den 26 år gamle Inter Milan-spilleren må finne seg i å være litt i skyggen av Argentinas største stjerne, Lionel Messi. Men spissen har imponerende statistikker å vise til Med 24 mål på 58 landskamper og over 100 mål i italiensk Serie A, vet Argentina-spissen hvor målet er. Han var også en del av laget som vant VM i 2022. Denne sesongen står han med sterke 24 mål på 33 kamper i Serie A, og det er ingen overraskelse om Martinez setter noen mål også i Copa America.

Julián Álvarez – odds 8,44 til å bli Copa Americas toppscorer

Álvarez banket inn mål i argentinske River Plate, før han i 2022 meldte overgang til storklubben Manchester City. Selv om han har måtte være litt i skyggen av Erling Haaland i storklubben, har han vært involvert 36 av 38 kamper i Premier League. Han kan også skryte av en meget sterk statistikk i UEFA Champions League, der han har fem mål og to målgivende på syv kamper. Totalt har det blitt 19 mål og 13 målgivende denne sesongen, mens på landslaget har han ikke scoret siden semifinalen mot Kroatia i VM 2022.

All odds finner du hos vår anbefalte bettingside Tonybet.

Spill på Copa America hos Tonybet

Turneringens beste spiller – Copa America odds

Et annet spill som er mulig å plassere på Copa America er hvilken spiller som blir kåret til den beste i turneringen. Det er alltid spillere som utmerker seg i slike turneringer. Tidligere har store navn som Carlos Valderama, Ronaldo, Rivaldo, Luis Suarez, Dani Alves og Lionel Messi vunnet prisen. Hvem blir årets beste spiller i Copa America? Vi har sett nærmere på de største favorittene.

Lionel Messi – odds 3,75 til å bli turneringens beste spiller

Det er ikke til komme utenom at Messi er favoritt til å bli turneringens beste spiller. Angrepsspilleren har vunnet prisen to ganger før og spiller på et lag som er blant favorittene til å vinne turneringen. Har 36-åringen det i seg til å levere i enda et mesterskap etter å ha vunnet Copa America i 2021 og VM i fotball 2022?

Vinicius Junior – odds 4,50 til å bli turneringens beste spiller

Vinicius Junior har herjet for Real Madrid denne sesongen og har dratt med seg både La Liga-gull og Champions League-trofeet så langt. Han blir uten tvil en av de viktigste spillerne for Brasil. Spørsmålet er hvor langt Brasil tar seg i mesterskapet. Laget har slitt i oppkjøringen, og mange tror Brasil kan gå på en tidlig smell. Men kommer laget seg langt i sluttspillet, vil Vinicius være et godt spill på turneringens spiller.

Rodrygo Silva de Goes – odds 9,00 til å bli turneringens beste spiller

Rodrygo har også herjet for Real Madrid denne sesongen. Og med 17 mål og 9 målgivende denne sesongen, har han vært svært delaktig i Real Madrids suksess. Den 23 år gamle spilleren debuterte på Brasil som 18-åring og har fått 23 kamper for det brasilianske landslaget. Han har scoret to mål i oppkjøringskampene – mot Spania og USA – og blir et viktig kort for Brasils jakt på Copa America-gull.

Julián Álvarez – odds 11,00 til å bli turneringens beste spiller

Argentinske Álvarez har det meste og er også aktuell som potensiell toppscorer i turneringen. Mange lar han kanskje gå litt under radaren fordi han stiller seg litt i skyggen av Erling Haaland i Manchester City. Men spissen har allerede vunnet VM, Copa America, CONMEBOL-UEFA Cup of Champions, Premier League, FA Cup, Champions League og en rekke andre pokaler. Dessuten har han blitt toppscorer i Argentina og årets sør-amerikanske fotballspiller i 2021. Kanskje kan han bli den store helten i Copa America 2024 .

Raphael Dias Belloli (Raphinha) – odds 17,00 til å bli turneringens beste spiller

Raphinha har levert ok for Barcelona denne sesongen og endte opp med 6 mål og 9 målgivende på 28 kamper i La Liga. Men han spilte ikke fast og fikk kun 17 kamper fra start. Den 27 år gamle vingen har scoret seks ganger for landslaget – sist i VM-kvalifiseringen mot Bolivia i september i fjor. Han må opp et lite hakk for å levere blant de aller beste i turneringen, men er en outsider.

Gabriel Martinelli – odds 17,00 til å bli turneringens beste spiller

Arsenal-spilleren Martinelli har hatt en god sesong i Premier League, der laget hans til slutt endte på andreplass like bak Man City. Vingen produserte seks mål og fire målgivende i ligaen og var en fast brikke på laget store deler av sesongen. Han har ikke fått mer enn 11 landskamper, men har vært involvert i fire av de seks seneste kampene (to ute grunnet skade).

All odds finner du hos vår anbefalte bettingside Betify.

Spill på Copa America hos Betify

Casinoekspert - 14 års erfaring i bransjen

Egil startet opp i casinobransjen tilbake i 2009, og har flere års direkte erfaring fra noen av de største casinoene i bransjen, inkludert Unibet, Betsson, Bet365 med flere.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *