Oddstips Gullballen 2023 – Messi vs. Haaland i Ballon D’Or

Publisert: 13/08/2023 Sist Oppdatert: 25/09/2023 3 lesetid
Bilde: Shutterstock

Selve utdelingsseremonien for «France Football» Ballon d’Or 2023 vil finne sted 30. oktober på Théâtre du Châtelet i Paris.. Hvem som blir den neste vinneren av Ballon d’Or kunngjøres altså denne dagen. Den prestisjefylte prisen, tildelt av France Football, vil bli overrakt under seremonien på Théâtre du Châtelet i Paris. Navnene på de 30 nominerte for det mannlige trofeet og de 20 nominerte for det kvinnelige trofeet vil bli kjent den 6. september.

Alle de 30 nominerte

Her kan du se den komplette listen med alle 30 navnene som France Football kunngjorde 6. september 2023.

Ekspertene i Kongebonus har talt – Ballon D’Or 2023 går til Erling Haaland!

Selv om oddsen for å vinne Ballon D’Or 2023 per i dag favoriserer Messi, har våre eksperter her i Kongebonus en annen prognose. Les vår utfyllende analyse i dette odds-tipset nedenfor. Det er ennå 2 måneder til Gullballen skal utdeles, men vi finner dagens odds på 4.75 at Haaland vinner som for god til ikke å dele våre tanker. Du kan sette ditt spill frem til 16. Oktober klokken 20:00.

Oppdaterte Odds for Vinner av Gullballen 2023

SpillerOdds
Lionel Messi1.18
Erling Haaland4.75
Kevin De Bruyne41.0
Rodri41.0
Karim Benzema51.0
Vinicius Junior51.0
Odds oppdatert 9.september 2023
Spill på vinner av Gullballen 2023 på Unibet her!

🔮 Ballon d’Or Oppdaterte Detaljer 2023

  • 📆 Dato for seremonien: 30. Oktober 2023
  • Spillestopp: 16. Oktober 2023 kl 20:00
  • 🌆 Sted: Théâtre du Châtelet, Paris, Frankrike
  • ✉️ Utdeler: Magasinet France Football
  • 🏅 Siste vinner av Ballon d‘Or: Karim Benzema (2022)
  • 🥇 Spiller med flest Ballon d’Or-priser: Lionel Messi (7)
  • 🌟 Oddsfavoritt 2023: Lionel Messi (1,20)

Stand: 05.09.2023

Haalands Fantastiske Sesong i Manchester City

Erling Haaland har gjort et sterkt inntrykk siden han ankom Premier League. Han har stukket av med nesten alle priser i sin debutsesong for Manchester City – fra å være toppscorer i Premier League, til å sette flere unike rekorder. The Treble er en enormt stor utmerkelse som veier tungt. For å illustrere kan vi nevne at sist en engelsk klubb vant treble var Manchester United i 1998-99 sesongen med Ole Gunnar Solskjær i hovedrollen.

Allerede i April skrev Nettavisen at Haaland er på stø kurs mot Gullballen. Vi var ikke uenige da, og nå er vi enda mer overbevist at dette er veien å gå.

Haalands Rising Star-Status

Det som kanskje veier like tungt for denne avstemningen er Haalands ungdom, og økende popularitet over hele verden. Hans deltakelse på Manchester Citys pre-season turné i Asia bekreftet hans kjendisstatus i verdens mest befolkede region. Og tro oss at stemmene til asiatiske sportsjournalister er viktige i kåringen av Ballon D’Or. For det er så mange av dem. Og enda viktigere fra vårt prognose-ståsted; Messi har garantert mistet mange stemmer ved å melde overgang til Inter Miami.

Messis Forbindelser med Asia

Lionel Messi har utvilsomt et solid fotavtrykk i Asia, særlig i Kina. Hans investeringer, som Messi Experience Park (MEP) i Nanjing, har tidligere antydet en mulig avslutning på karrieren i landet. Men i stedet valgte Messi altså å flytte til Miami og spille for Inter Miami FC. Dette har garantert påvirket mange asiatiske stemmer. Selvfølgelig er det en enorm prestasjon å lede sitt landslag Argentina til VM-seier på tampen av sin karriere. Men det skal ikke være nok. Spesielt ikke om du har hele 7 gullballer i lommen fra før.

Kåringer: Mer enn bare spill på banen

Selv om disse kandidatenes prestasjoner på fotballbanen er avgjørende, kan politikk og popularitet også spille en rolle i avgjørelsen. Mens Messi nylig har tatt beslutninger som kan ha redusert hans popularitet i Asia, har Haaland brukt tid med lokale influensere og fans. Mange kritiserte Haaland da han brukte sommeren i Asia på pre-season med Manchester City til andre ting enn bare fotball. Han ble intervjuet av populære influensere med millioner av følgere på SoMe, og solgte til og med mat fra en food truck i Sør Korea. Vi tror at alt dette var del av en særs viktig strategi for å ta over statusen som mest populære fotballspiller i Østen.

Vårt Odds-Forslag

Alt i alt tror vi at dette er Haalands kåring, derfor er det en meget god odds på hele 4.75 på Unibet, mot Messis 1.18. Vi føler at dette er nesten for godt til å gi slipp på. Kongebonus sine odds-eksperter har gjort den beste analysen.

Er du klar til å ta en innsats basert på vår analyse? Besøk vår odds-prognose seksjon for mer informasjon.

Alternativt er du kanskje mer interessert i Fantasy Premier League? Det er også en knakende god fritidsaktivitet som er gratis å delta i. Sjekk ut vår egen Kongebonus Fantasy Liga her!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *