Fantasy Premier League – Analyse av GW11 2023/24

Publisert: 07/11/2023 Sist Oppdatert: 27/06/2024 4 min lesetid
Nicolas Jackson for Chelsea

GW11 inneholdt mange skuffelser, lave poengsummer og noen interessante hendelser. Vi bevitnet sesongens dårligste runde, poengmessig. Så her er det bare å holde motet oppe og følge sin egen plan. Det er Champions League i midtuken, så Fantasy-managere må være oppmerksomme på skader som kan oppstå hos populære FPL valg. Premier League er tilbake på lørdag, hvor Wolverhampton tar imot Tottenham på hjemmebane klokken 13:30. Her gir Kongebonus’ eksperter deg en mer detaljert analyse av hendelsene i GW11.

Alle mann alle på lørdag

På lørdag var det hele 7 kamper i Premier League. Det var mange populære FPL valg i aksjon, så vi skal gå dypere inn i de viktigste hendelsene. Runden startet med Fulham mot Manchester United, hvor det ble en tett kamp. Bruno Fernandes ble matchvinner med kampens eneste scoring på overtid, mens forsvarslinja og Onana fikk med seg poeng for rent bur. Marcus Rashford var ikke i startoppstillingen på grunn av en skade.

Brentford mot West Ham United ble en målrik kamp, hvor Brentford vant 3-2. Bryan Mbeumo får med seg en målgivende, og Jarrod Bowen endte opp med en scoring. Mohammed Kudus hos West Ham med en eierandel på 0.7%, leverte en scoring og målgivende som gjør at han fikk hele 11 poeng.

Everton hadde besøk av Brighton. Det endte med at begge lagene fikk med seg 1 poeng etter 1-1 i sluttresultat. Populære Kaoru Mitoma får med seg en målgivende og endte på 6 poeng.

Manchester City

Så var det over til Manchester City mot Bournemouth. Vi alle visste at denne kampen kom til å inneholde mål, og det ble hele 7 scoringer. Dessverre ble det lite poeng på de to største FPL-navnene i City, nemlig Erling Haaland og Julian Alvarez. Haaland ble byttet av til pause med en mindre skade, og endte på fattige 1 poeng. Alvarez fikk spille 70 minutter, men hadde ingen påvirkning og endte på 2 poeng. Nysigneringen Jérémy Doku var stjernespilleren på lørdag. Han leverte hele 4 målgivende og en scoring, som tilsier at han fikk totalt 22 poeng i GW11.

Lørdagen ble avsluttet med storkampen mellom Newcastle United og Arsenal. Det ble en målfattig kamp hvor Newcastle vant 1-0. Dan Burn ble byttet ut etter 45 minutter på grunn av en skade, og skaden kan se ut til å være langvarig. Kieran Trippier fikk med seg hele 9 poeng etter å ha holdt rent bur og endte på 3 bonuspoeng.

Søndagsrunden

På søndag var det kun 2 kamper, men fortsatt mye interessant som skjedde. Det hele startet med Nottingham Forest mot Aston Villa. Overraskende vant Forest denne kampen 2-0. Matt Turner startet ikke, kan det bety at han har mistet plassen sin? Ollie Watkins og Moussa Diaby endte uten målpoeng. Matty Cash ble byttet ut etter 58 minutter med en skulderskade og endte på 0 poeng. Vi venter spent på oppdatering rundt Cash sin skade.

Luton imponerte

Så var det over til rundens største overraskelse. Luton Town møtte Liverpool på hjemmebane og det ble veldig uforventet sluttresultat 1-1 og poengdeling. Tahithi Chong fra Luton åpnet ballet og scoret for hjemmelaget, før innbytteren Luiz Diaz utlignet på overtid. Mohamed Salah og Darwin Nunez endte uten målpoeng etter et sjansesløseri av dimensjoner. Tsimikas startet kampen på benken, men ble byttet inn etter 66 minutter.

Mandag – Tottenham mot Chelsea

Dette ble virkelig rundens mest spennende fotballkamp, kanskje sesongens? Det endte 4-1 til Chelsea, men det skjedde mye i løpet av disse to omgangene. Son Heung-min fikk et annullert mål i første omgang, utenom det ble det ikke noe mer på han. Destiny Udogie startet kampen etter mange spekulasjoner om skade, og han fikk 2 gule kort som medførte at han måtte forlate banen. James Maddison ble byttet ut etter 45 minutter med skade, til mange Fantasy-manageres frustrasjon.

Cole Palmer med en beskjeden eierandel på 4.7% steppet opp til straffemerket og scoret. Han fikk også med seg en målgivende. Han endte på 12 poeng og belønnet alle som gikk for han som et billig alternativ på midtbanen. Raheem Sterling fikk også et mål annullert, men endte opp på 5 poeng etter en målgivende pasning til Nicolas Jackson. Jackson ble kampens stjerne, han scoret hele tre mål og fikk med seg både matchballen og 16 poeng.

Fantasy Premier League Ekspert

Fantasy Premier League-ekspert med stor kunnskap om både engelsk premier league og fotball generelt. Henrik er en aktiv FPL-spiller, og bruker mange timer i uken på å holde seg oppdatert på Fantasy.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *