Fantasy Premier League: Spillertips og ekspertråd for GW16

Publisert: 08/12/2023 Sist Oppdatert: 08/12/2023 5 min lesetid
Bilde: Premier League

Midtuke-runden er lagt bak oss og vi skal se nærmere på de viktigste hendelsene som fant sted i GW15. Videre skal vi se nærmere på spillertips og ekspertråd før GW16.

Første kamp ut i kommende runde er Crystal Palace mot Liverpool og fristen er klokken 12:00 på lørdag 9. desember.

Oppsummering av Gameweek 15

Wolverhampton endte med en hårfin 1-0 seier mot Burnley. Hwang ble den store helten med scoring og 10 Fantasy-poeng etter målgivende fra Cunha. Luton Town tok i mot Arsenal og det var forventet at de skulle bli overkjørt. Det ble ingen overkjøring og kampen endte 3-4 etter en scoring fra Arsenal hele 6 minutter på overtid. Gabriel Jesus fikk lurt med seg en scoring og en målgivende som ga 11 poeng. Martinelli scoret og Saka leverte en assist nok en gang. Brighton tok en sterk 2-1 seier mot Brentford. Mbeumo startet godt med en straffescoring, før han dessverre måtte gå av banen med en skade. Pascal Gross ble helten etter både mål og målgivende som ga hele 12 poeng.

Liverpool tok turen til Sheffield og det var forventet stor dominans fra gjestene. Det ble relativt tett og jevnt, men Liverpool var hakket for sterke og vant 0-2. Både Darwin og Tsimikas var benket til stor frustrasjon for mange Fantasy-managere. Salah var et populært kapteinsvalg før runden, men det ble ingen målpoeng og han ble i tillegg byttet ut etter 66 minutter. Trent Alexander-Arnold leverte nok en god kamp og fikk en ny målgivende, poeng for rent bur og 3 bonuspoeng. Aston Villa fortsatte sin gode hjemmeform og tok en råsterk 1-0 seier mot Manchester City. Leon Bailey ble matchvinner og fikk med seg 9 poeng.

På Old Trafford tok Manchester United i mot Chelsea til det som ble en heseblesende kamp som endte 2-1. Det var flust av sjanser i denne kampen og det kunne fint ha blitt scoret enda flere mål. McTominay scoret begge målene for hjemmelaget og Palmer scoret målet for Chelsea. Bruno Fernandes bommet på straffespark tidlig i kampen og endte på 0 poeng.

West Ham og Everton med Viktige Seire

Rundens to siste kamper torsdag kveld gav oss store overraskelser i Premier League. West Ham og Everton, to lag som har kjempet for å finne formen, leverte overbevisende forestillinger for å sikre seg verdifulle tre poeng.

West Ham vendte kampen mot Tottenham

Tottenham startet sterkt i deres hjemmekamp mot West Ham, med Cristian Romero som satte et hodestøt i mål tidlig i kampen. Men det var West Hams dag, hvor de viste bemerkelsesverdig utholdenhet og kvalitet. Jarrod Bowen og James Ward-Prowse snudde kampen på hodet i andre omgang, med to viktige mål som sikret dem en overraskende 2-1 seier borte. Dette resultatet betyr at Tottenham nå har gått fem Premier League-kamper uten en seier, noe som øker presset på laget og deres manager.

Everton dominerte Newcastle

I den andre kampen, overrasket Everton ved å dominere over Newcastle United. Det var en imponerende forestilling fra Everton, ledet av Carlo Ancelotti, hvor de viste stor taktisk disiplin og effektivitet foran mål. Mål fra Dwight McNeil, Abdoulaye Doucoure og Beto ga dem en komfortabel 3-0 seier. Dette resultatet er et betydelig løft for Everton som har hatt en tøff start på sesongen, og gir dem håp om en sterkere sluttspurt.

Spillertips og Ekspertråd for GW16

Til neste runde bør de som eier Mbeumo fokusere på å finne en erstatter. Thomas Frank avslørte på pressekonferansen at Mbeumo trolig er ute i flere uker med skade. Potensielle erstattere kan være noen fra Chelsea siden de går inn i et veldig fint program fremover nå. Palmer er et fint billig alternativ fortsatt og Sterling vil nok levere målpoeng fremover.

Det kan være lurt å følge litt med situasjonen rundt Nkunku før man gjør bytter, siden han fort kan sørge for mer rotasjon og usikre minutter. Gordon fra Newcastle er fortsatt et godt valg fremover, sammen med Isak på topp. Andre alternativer hos Chelsea er Jackson og James. Det er verdt å nevne usikre minutter som en faktor her, og det kan være en god del risiko for benking i det tette programmet. Dersom man er ute etter noen kortsiktige valg kan Garnacho og Højlund være differensialspillere til hjemmekampen mot Bournemouth. Phil Foden skal møte Luton og kan dermed vært et fint valg.

Oddsekspert med stor interesse for sport og spill

Eskil er først og fremst en veldig fotballinteressert mann som alltid har hatt en stor interesse for sport og konkurranser. Med dette utgangspunktet fant han…

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *