Fantasy Premier League: Spillertips og ekspertråd GW21

Publisert: 11/01/2024 Sist Oppdatert: 11/01/2024 6 min lesetid
Martin Ødegaard Arsenal

Nytt år, nye muligheter! Det gjelder også i Fantasy Premier League. Hvis starten av sesongen ikke gikk som ønsket, så har du muligheten til å snu det nå. FPL-managere har nå fått sitt andre og siste Wildcard for sesongen. Det har vært pause i FPL siden 2. januar på grunn av FA-cupen, men Premier League starter opp igjen den 12. januar! På grunn av at kampen mellom Burnley og Luton ble flyttet er fristen nå på fredag. Vi skal se nærmere på de viktige hendelsene fra GW20, før vi dykker dypere inn i hvilke valg som skiller seg ut mot GW21.

Oppsummering av GW20

Første kampen ut i runde 20 var Luton Town mot Chelsea, som endte 2-3 til Chelsea. Cole Palmer beviste igjen hvor nyttig han er. Han leverte to mål og en målgivende mot Luton, som gjorde at han endte med hele 18 poeng. Nicolas Jackson fikk med seg en målgivende. Forsvarslinja til begge lag mistet poeng for rent bur etter å ha sluppet inn minst 2 mål.

Så var det over til Aston Villa mot Burnley, som endte 3-2 til Villa. Det var en kamp mange FPL-managere forventet en del poeng fra, og mange hadde kapteinsbindet på Ollie Watkins. Det viste seg å være en helt grei avgjørelse etter at han endte opp med to målgivende som til slutt ga 8 poeng. Leon Bailey, Douglas Luiz og Moussa Diaby fikk med seg hver sin scoring.

Crystal Palace hadde besøk av Brentford på hjemmebane, som endte 3-1 til Palace. Michael Olise og Eberechi Eze var virkelig i storform! Olise disket opp to fine scoringer og endte på 15 poeng, mens Eze scoret ett mål og fikk med seg 9 poeng. Michael Olise er nå flagget i FPL og står som 50% sannsynlig til å kunne spille i GW21, så følg nøye med på informasjon som vil komme før deadline.

Manchester City

Manchester City møtte Sheffield United på Etihad Stadium, hvor det endte 2-0 til City. Julian Alvarez leverte igjen et mål, og endte på 7 poeng. Den store stjernen ble Phil Foden som leverte to målgivende og fikk med seg 12 poeng.

Wolverhampton møtte Everton, hvor Wolves stakk av med en 3-0 seier. Matheus Cunha, med en beskjeden eierandel på 6.9%, leverte en scoring og målgivende som gjorde at han fikk med seg 12 poeng fra GW20. Hwang Hee-chan videreførte sin gode form med en målgivende og endte på 6 poeng.

På søndagen var det Tottenham mot Bournemouth som ble en spennende kamp. Det endte 3-1 til Tottenham, og flere FPL-valg var involvert. Richarlison og Son Heung-min fikk med seg hver sin scoring, de endte på 8 og 9 poeng. Giovani Lo Celso ble stjernen fra Tottenham etter å ha levert 2 målgivende og i tillegg stakk av med 3 bonuspoeng. Han avsluttet GW20 med 11 poeng.

Så over til første kampen i 2024, som var storkampen Liverpool mot Newcastle. Det ble en målrik kamp som endte med 4-2 til Liverpool. Mohamed Salah spisset formen sin med to mål, før han dro videre til landslaget og Afrika-mesterskapet. Han var et populært kapteinsvalg og endte på 16 poeng. Darwin Nunez og Anthony Gordon fikk med seg hver sin målgivende og endte på 5 poeng hver.

Andre hendelser som er greit å få med seg var kampen Manchester United mot Nottingham Forest. Garnacho har vært snakket mye om de siste rundene, og i GW20 fikk han med seg poeng for en målgivende. Bukayo Saka scoret mot Fulham og fikk med seg 7 poeng. Alphonse Areola fikk med seg poeng for rent bur, 8 redninger og bonuspoeng. Han endte på totalt 11 poeng mot Brighton.

Spillertips og ekspertråd: GW21

Med populære spillere som Mohamed Salah og Son Heung-min ute for kommende runder, på grunn av mesterskap i henholdsvis Afrika og Asia, må de fleste gjøre bytter til kommende runde. Det er en stor sjanse for at de begge er borte til og med GW23, derfor kan det være lurt å se etter andre alternativer som kan skaffe deg poeng i disse rundene.

Det store temaet som mange snakker om nå, er hvilke spillere som er det beste alternativet for de to nevnte, men som også kan muliggjøre en mulig tilbakekomst for Erling Haaland. Pascal Gross til £6.4m er en spiller som nevnes flere ganger i sosiale medier. Brighton møter Wolverhampton, Luton Town og Crystal Palace i de tre neste rundene. Han er ikke førstevalget vårt, men for å tilgjengeliggjøre budsjett er han et fint alternativ.

Hvis du fortsatt ønsker en spiller fra Tottenham på midtbanen din, er Richarlison det nest beste alternativet etter Son. Han koster nå £6.8M som frigjør litt budsjett, men kanskje ikke nok for å kunne oppgradere en angrepsspiller til Haaland.

Andre alternativer som skiller seg ut er Phil Foden fra Manchester City, som i skrivende stund koster £7.8m. Man har også Diogo Jota fra Liverpool, som nå trolig får mer spilletid siden Salah blir borte. Han leverte to målgivende i forrige runde og koster nå £7.7m. Jarrod Bowen fra West Ham United er noe usikker før GW21, fordi han måtte hjelpes av banen i midtuken. Hvis vi får informasjon om at han er klar til neste kamp, så er han et bra alternativ til £7.9m. Erling Haaland var ikke med Manchester City i midtuken, så han er fortsatt usikker for GW21. Forhåpentligvis er han tilbake til GW22 når City skal møte Burnley.

Fantasy Premier League Ekspert

Fantasy Premier League-ekspert med stor kunnskap om både engelsk premier league og fotball generelt. Henrik er en aktiv FPL-spiller, og bruker mange timer i uken på å holde seg oppdatert på Fantasy.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *