Fantasy Premier League: Spillertips og ekspertråd for GW17

Publisert: 13/12/2023 Sist Oppdatert: 13/12/2023 5 min lesetid
FPL Fantasy Liga

Gameweek 16 er nå over. Det var en spennende runde med mye bra fotball, skadesituasjoner og suspensjoner på nøkkelspillere. Vi skal se nærmere på hva som skjedde i runde 16, før vi setter fokus på spillertips og ekspertråd for GW17. Deadline er på fredag klokken 19:30 og Nottingham Forest åpner runden mot Tottenham. Skal Son levere tosifret poengsum igjen?

Oppsummering av Gameweek 16

Første kampen i runden var Crystal Palace mot Liverpool, som endte 1-2. Mohamed Salah ble den store vinneren for mange Fantasy-managere, etter at han leverte en scoring og målgivende. Han endte på 13 poeng. Darwin Nunez fikk 73 minutter på banen, uten å levere noen målpoeng og endte derfor kun på 2 poeng.

Manchester United hadde besøk av Bournemouth på Old Trafford, noe som endte med 0-3 tap for de røde djevlene. Fantasy-managere som valgte å gå for Dominic Solanke fikk betalt, han leverte en scoring og endte på 7 poeng. Bruno Fernandes fikk sesongens 5 gule kort og må derfor stå over kampen borte mot Liverpool i GW17.

Formlaget Aston Villa tok imot Arsenal på hjemmebane, Villa stakk av med 3 poeng etter en meget sterk 1-0 seier. De har nå slått både Manchester City og Arsenal over de to siste kampene. Matty Cash ble nok en gang benket og fikk kun 24 minutter på banen. John McGinn var eneste målscorer, og stakk av med 9 poeng. Douglas Luiz er suspendert for GW17 etter han mottok sitt femte gule kort for sesongen.

Søndagskampene

Det var mange mål som ble scoret på søndagen, og de to første kom da Everton slo Chelsea 2-0 på hjemmebane. Til mange Fantasy-managere sin frustrasjon, var det rotasjoner og skader for Chelsea som skapte bekymringer. Forsvarsspillerne Thiago Silva og Levi Colwill startet på benken, mens Reece James ble byttet av med skade etter 26 minutter. Fremover ble Raheem Sterling og Nicolas Jackson også benket, mens Cole Palmer endte opp uten målpoeng.

Luton Town ble Manchester Citys store test søndag kveld. Det endte 1-2 til Manchester City, etter at Luton Town scoret det første målet. Erling Haaland var rundens store sjokk, han var ikke med i troppen på grunn av en stressrelatert skade i benet. Derfor var Fantasy-managere med visekapteinsbindet på enten Son eller Salah ekstra heldige denne runden. Julian Alvarez fikk sjansen til å starte på topp i Haaland sitt fravær. Alvarez endte på 5 poeng etter å ha levert en målgivende, noe som var litt skuffende med tanke på motstanderen.

Andre nevneverdige hendelser denne runden var at Kieran Trippier fikk sitt femte gule kort og er nå ikke tilgjengelig for kampen mot Fulham i GW17. Pascal Gross leverte igjen en målgivende, mens Mitoma startet på benken. Brentford merket frafallet til Mbeumo og tapte for Sheffield United. Matheus Cunha har nå levert målpoeng i 5 strake kamper, etter at han scoret i kampen mot Nottingham Forest. Son ble rundens vinner etter å ha levert 2 målgivende og 1 scoring mot Newcastle, som gjør at han endte på 17 poeng!

Spillertips og ekspertråd: Gameweek 17

Det er noen spillere som skiller seg ut i Fantasy Premier League nå, så vi skal ta en nærmere titt på hvem som er gode alternativer for GW17. I forsvar er Pedro Porro og Destiny Udogie mye nevnt, etter å ha levert målpoeng i GW16. Vi setter Pedro Porro til £5.4m på toppen av lista, på grunn av hans offensive deltagelse. Hvis du har et trangere budsjett er Destiny Udogie til £4.8m et bra alternativ.

Fremover så er nå Erling Haaland rundens tema. Han er usikker i forkant av kampen mot Crystal Palace til helgen. Derfor er det mange Fantasy-managere som funderer over hva de skal gjøre med ham. Med tanke på at han koster hele £14.0m, så er det mye penger låst for en som ikke spiller. Manchester City blanker også i GW18, så det kan fort bli flere kamper med Haaland på benken. Vi anbefaler å følge med nærmere deadline om vi får noe mer informasjon fra pressekonferansen til Pep Guardiola. Hvis han er ute er Darwin Nunez, Dominic Solanke og Ollie Watkins de mest populære alternativene. Dominic Solanke er vår favoritt for GW17 alene, da han møter Luton Town.

Fantasy Premier League Ekspert

Fantasy Premier League-ekspert med stor kunnskap om både engelsk premier league og fotball generelt. Henrik er en aktiv FPL-spiller, og bruker mange timer i uken på å holde seg oppdatert på Fantasy.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *