Fantasy Premier League: Spillertips og ekspertråd for GW20

Publisert: 29/12/2023 Sist Oppdatert: 29/12/2023 6 min lesetid

2024 er rett rundt hjørnet, men først kommer GW20 i Fantasy Premier League. Vi skal se på nøkkelpunktene og hendelsene fra GW19, før vi ser på spillervalg til kommende runde. Fristen er allerede på lørdag klokken 12:00, så det er viktig å være fremoverlent i dette tette programmet. Første kampen ut er Chelsea borte mot Luton Town, hvor populære valg som Cole Palmer og Raheem Sterling er tilbake fra suspensjon. Lykke til!

Oppsummering av GW19

Runden startet på tirsdag med et overraskende resultat. Nottingham Forest beseiret Newcastle 3-1, og Chris Wood leverte hattrick mot gamleklubben. Isak scoret på en straffe som han skaffet selv. Sven Botman var med fra start igjen etter lang periode ute med skade. Anthony Gordon fikk med seg et gult kort og endte på 1 poeng.
Bournemouth møtte Fulham på hjemmebane, hvor det endte med en overkjøring på 3-0. Dominic Solanke er nå på 5 mål de siste 3 kampene og det er mange som har fått god uttelling på han.

Burnley hadde besøk av Liverpool, det endte 0-2 til Liverpool. Det var mange som forventet mer mål i denne kampen, men det ble kun to. Darwin Nunez scoret endelig og endte på 8 poeng totalt. Diogo Jota ble byttet på i andre omgang og scoret på tampen.

En innholdsrik romjul i Premier League

Siste kampen på tirsdag var storkampen på Old Trafford, Manchester United mot Aston Villa. Det endte 3-2 til United etter en ekstremt spennende andre omgang. Villa gikk opp i tidlig ledelse etter at John McGinn og Leander Dendoncker scoret tidlig. I andre omgang skulle alt endre seg, Marcus Rashford leverte en målgivende til Garnacho. Den talentfulle argentineren fulgte raskt opp det første målet med ett til. 10 minutter før slutt fikk endelig Rasmus Højlund sitt første Premier League mål og avgjorde kampen.

Everton tok imot Manchester City på hjemmebane, det endte 1-3. Julian Alvarez har vært et populært valg i Erling Haaland sitt fravær, han steppet opp og leverte en scoring. Phil Foden og Bernardo Silva sto for de to andre scoringene, Silva fikk også med seg en målgivende på toppen av det hele. Jack Harrison var eneste målscorer fra Everton. Erling Haaland er fortsatt ute med skade, og Pep har kommentert at han forhåpentligvis er tilbake i januar.

Spurs ble tidvis overkjørt

Tottenham var på besøk hos Brighton på torsdag kveld, det endte 4-2 til Brighton. Joao Pedro var kampens store stjerne med to scoringer og en målgivende. Det gjorde at han endte på hele 16 poeng! Pervis Estupinan er tilbake fra skade, og fikk spille 45 minutter. Han viste seg frem med å score et fint langskudd. Det så tungt ut for Fantasy-managere som hadde Spurs spillere i laget sitt, men det skulle endre seg på tampen av kampen. Pedro Porro og Son Heung-min leverte hver sin målgivende og endte på 5 poeng hver.

Den siste kampen i GW19 var Arsenal mot West Ham, som endte 0-2 til West Ham. Tomas Soucek scoret tidlig i kampen, Jarrod Bowen leverte den målgivende pasningen. Bowen har nå levert målpoeng i 4 av de siste 5 kampene. Arsenal scoret ingen mål, så Saka og andre populære valg endte opp med å blanke. David Raya var eneste hos Arsenal som endte opp med poeng, etter at han reddet Benrahma sin straffe.

Spillervalg og ekspertråd: GW20

Som nevnt tidligere i artikkelen er ikke Haaland helt friskmeldt enda, derfor er Julian Alvarez et godt valg fremover. Julian Alvarez får muligheten til å spille mer som spiss i Haaland sitt fravær, som gjør at han er et bra valg for GW20. Manchester City møter Sheffield United, og det er store muligheter for at City kan score mange mål.

Mange Fantasy-managere ser seg lei av Kieran Trippier, etter at Newcastle tapte 1-3 mot Nottingham Forest i romjulen. Hvis du har ekstra penger i banken, ser Trent Alexander-Arnold ut som et bra bytte for Trippier.

Cole Palmer og Raheem Sterling er tilbake mot Luton Town i GW20, etter at begge har vært ute med suspensjon. De to er  gode valg for kommende runde, begge har offensive roller og store sjanser for målpoeng. Luton ser bedre ut, men vi forventer fortsatt et par mål fra Chelsea angrepet. Nkunku har også sett veldig bra ut i de kampene han har fått sjansen.

Det begynner å nærme seg for at spillere som Mohamed Salah og Son Hueng-min skal reise på landslagsoppdrag. Dette skjer i GW21, hvor Salah reiser til AFCON og Son til Asian Cup. Det er viktig å planlegge bytte for disse hvis du har dem i laget ditt. Salah kan være borte til og med GW24, det avhenger av hvordan Egypt gjør det i AFCON. Hvis du eier begge to, er det smart å spare byttet denne runden og fokusere på disse to i neste runde. Vi skal se nærmere på hvem som er gode alternativer for Salah og Son før GW21 med deadline den 13. januar.

Oddsekspert med stor interesse for sport og spill

Eskil er først og fremst en veldig fotballinteressert mann som alltid har hatt en stor interesse for sport og konkurranser. Med dette utgangspunktet fant han…

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *