Fantasy Premier League – tips og ekspertråd for GW13

Publisert: 23/11/2023 Sist Oppdatert: 23/11/2023 5 min lesetid

GW12 og landslagspausen er nå over. Det har vært spennende fotball, skadesituasjoner og bekymringer. Vi skal se nærmere på de viktigste hendelsene fra runde tolv av Fantasy Premier League, og gå igjennom spillervalg for GW13. Premier League sparkes i gang på lørdag med storkampen mellom Manchester City og Liverpool klokken 13:30. Blir det Mohamed Salah eller Erling Haaland som stikker av med flest poeng i dette oppgjøret?

Oppsummering Gameweek 12

Runde tolv startet med Wolverhampton mot Tottenham. Dette var en litt ekkel kamp for Tottenham med en del skader og suspensjoner. Det ble også en tøff kamp som Wolves vant 2-1 på overtid. Pedro Porro med en eierandel på 13% fikk med seg en målgivende pasning. Son blanket og Maddison var som kjent ute med skade.

Arsenal tok imot ligaens svakeste lag, Burnley. Det endte med en 3-1 seier til hjemmelaget. Leandro Trossard ble den store vinneren, han fikk med seg 13 poeng. William Saliba gjorde mange FPL-managere fornøyd etter å ha levert en scoring og landet på 9 poeng. Bukayo Saka var en som mange forventet skulle levere godt med målpoeng denne runden, men fikk kun med seg en målgivende og 5 poeng.

Liverpool møtte Brentford på Anfield, hvor det endte 3-0. Den store usikkerheten før kampen, var om Tsimikas kom til å starte for Liverpool. Han endte opp med å starte og belønnet FPL-managere som betrodde seg til ham. Grekeren avsluttet GW12 med 15 poeng, etter å ha holdt rent bur og levert 2 målgivende. Mohamed Salah var et populært kapteinsvalg og endte på 16 poeng etter å ha scoret 2 mål.

Rundens storkamp

Det var duket for storoppgjør med Chelsea mot Manchester City, og det viste seg å bli en spennende kamp som endte 4-4. Erling Haaland slår tilbake mot alle FPL-managere som valgte å selge ham. Med to scoringer og en målgivende endte han på 16 poeng. Etter et par kamper uten målpoeng, er Julian Alvarez tilbake på poenglista med en målgivende og 5 poeng. Cole Palmer var nok en gang sikkerheten selv fra straffemerket og fikk med seg en scoring mot gamle lagkamerater. Andre hendelser som er verdt å nevne: Trippier & co fra Newcastle endte opp med blank, etter å ha tapt 2-0 mot Bournemouth. Manchester United holdt nullen hjemme mot Luton Town, Onana og forsvaret fikk med seg poeng for rent bur. Ollie Watkins, Diaby, Jarrod Bowen og Eze fikk alle med seg målpoeng.

GW13: Spillervalg og ekspertråd

Det har vært landslagspause nå, og som vanlig etter en lang landslagspause er det flere spillere som er flagget som usikre før kommende runde. Derfor er det viktig å følge med på informasjonen som kommer under pressekonferansene, og vente med byttene til du er helt sikker.

Kaoru Mitoma er en av de som er usikker, og står registrert med 50% sjanse for å spille. Ryktene om at han er utilgjengelig for denne runden florerer også på sosiale medier. Neste kamp er da mot Chelsea, som ser ut til å ha funnet formen. Derfor kan det være lurt å se etter alternativer allerede nå.

Cole Palmer fra Chelsea til £5.2m er et bra valg, frigjør litt penger og har et bra kampprogram fra GW16 og utover. Vi ser også at han fortsatt tar straffer og kan levere poeng mot de bedre lagene. Bryan Mbeumo er det andre alternativet vi ville vurdert, han koster dog £6.8m.

Mbeumo er et populært alternativ fra GW14, hvor Brentford møter Luton Town, men det kan samtidig være verdt å huske på at han ikke har kamp i GW18. Hvis Mitoma blir bekreftet ute, kan det være lurt å komme seg tidlig på Mbeumo-toget.

Aston Villa eller Arsenal forsvarere?

Matty Cash fra Aston Villa er en spiller flere FPL-managere vurderer å hoppe av før kommende runder. Villa sitt kampprogram blir tøffere utover neste måned, noe som gjør at andre alternativer kan være mer fristende for de fleste. Det første vi ville vurdert er å komme seg på noen fra Arsenal-forsvaret. Hvis du ikke eier William Saliba enda, er det et godt tidspunkt å gjøre det nå. Arsenal har et bedre forsvar, og vi tror Saliba vil hente inn mer poeng i kommende runder enn Cash.

Tottenham er plaget av skader og suspensjoner, noe som gjør det vanskeligere for Son Heung-min å levere på samme nivå som tidligere i sesongen. Son møter nå Aston Villa i GW13, som ikke nødvendigvis er en dårlig fixture for ham, siden Aston Villa er kjent for å holde høy linje og dermed avgi mye bakrom man kan løpe i. Hvis du ønsker å bytte han ut før kommende runde, er alternativer som Eze fra Crystal Palace et godt valg for de 3 neste rundene. Jarrod Bowen, hvis han er skadefri, er det byttet som ser best ut på papiret akkurat nå. Han spiller 90 minutter og mest sannsynlig spiss siden Antonio er ute med skade.

Alternative kortsiktige valg

Det er også noen spennende «one week punts» ute på markedet nå. Hvis du er ute etter spillere som har gode fixtures i GW13, så ville vi sett nærmere på disse; Odsonne Edouard og Eberechi Eze møter Luton Town, hvor det er store sjanser for å få med seg målpoeng. Dominic Solanke fra Bournemouth møter Sheffield United, og etter å ha scoret to mål i GW12 er det flere som ønsker å prøve seg frem med han.

Han er også en spiller som kan frigjøre penger og han har heller ikke det verste kampprogrammet fremover. Bakover i forsvarslinjen ville vi vurdert Vladimir Coufal fra West Ham United som møter ligaens svakeste lag, Burnley. Med Coufal har du mulighet for poeng for rent bur og han kan fint levere noen målgivende pasninger fremover.

Fantasy Premier League Ekspert

Fantasy Premier League-ekspert med stor kunnskap om både engelsk premier league og fotball generelt. Henrik er en aktiv FPL-spiller, og bruker mange timer i uken på å holde seg oppdatert på Fantasy.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *