Kindred Group bøtelagt 7,1 millioner pund av UKGC

Publisert: 23/03/2023 Sist Oppdatert: 23/03/2023 1 lesetid

Det britiske pengespillkommisjonen (UKGC) har ilagt Kindred Group en bot på 7,1 millioner pund på grunn av svikt i sosialt ansvar og hvitvasking av penger. Kindred Groups merkevarer 32Red og Unibet vil betale henholdsvis 4,2 millioner og 2,9 millioner pund som en del av boten.

Begge merkevarene har også mottatt en offisiell advarsel etter at en UKGC-etterforskning avdekket brudd hos 32Red fra juni 2020 til mars 2021 og hos Unibet fra juli 2021 til oktober 2022.

UKGC fant at 32Reds kontroller var ineffektive når det gjaldt å identifisere og beskytte problemspillere. En kunde fikk lov til å sette inn 43 000 pund og tape 36 000 pund i løpet av en uke. Kommisjonen fant også at 32Red ikke implementerte riktige tiltak som kreves av anti-hvitvaskingsreguleringer.

Unibet ble funnet å ha sviktet i å identifisere separate kontoer som ble holdt av samme person, noe som tillot kunder som tidligere hadde blitt ekskludert fra 32Red å registrere seg hos Unibet.

UKGCs administrerende direktør Kay Roberts sa at disse sviktene viser at begge operatører ikke samhandlet på riktig måte med kunder for å minimere risikoen for skader knyttet til pengespill. Begge merkevarene overså også retningslinjer og prosedyrer knyttet til kundekontoer og anti-hvitvaskingspraksis.

Kindred Group CEO Henrik Tjärnström erkjente resultatet og sa at selskapet allerede har tatt betydelige skritt for å styrke prosessene sine. Kindred har økt bemanningen i sine britiske samsvars- og risikostyringsteam og redusert inntektene fra høyrisikospillere i Storbritannia med 57 % mellom Q1 2020 og Q4 2022.

UKGC anerkjente Kindreds samarbeid gjennom hele etterforskningen og de skrittene som er tatt for å håndtere de identifiserte sviktene.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *