Kindred Group selges og blir tvunget til å trekke seg fra Norge

Publisert: 23/01/2024 Sist Oppdatert: 23/01/2024 4 min lesetid

Den franske lotterioperatøren La Française des Jeux (FDJ), har lagt inn et bud på å kjøpe Kindred Group. Dersom budet blir godkjent, vil dette skape Europas nest største operatør innen pengespill. Samtidig vil Kindred sine sider Unibet, Maria, Highrolling og Bingo trekke seg ut av det norske markedet. Både oppkjøpet og uttrekningen fra Norge er meget sannsynlig da Kindreds styre anbefaler enstemmig at aksjonærene aksepterer tilbudet fra FDJ.

Tilbudet er for godt til å takke nei til

FDJ byr 130 SEK per aksje i Kindred, noe som representerer en premie på 24% over sluttkursen den 19. januar. Og en premie på 35% sammenlignet med den vektede gjennomsnittsprisen de siste 30 handelsdagene.

FDJ har tilbudt omtrent 27,95 milliarder SEK for virksomheten, noe som tilsvarer en foretaksverdi på 2,6 milliarder euro for Kindred.

Kindreds styre anbefaler enstemmig at aksjonærene aksepterer tilbudet. I tillegg har de største Kindred-aksjonærene Corvex Management, Eminence Capital, og Nordea Bank Abp – som sammen holder 27,9% av kapitalen – gått med på tilbudet.

Kindred bekreftet allerede budet i går kveld (22. januar), etter en rapport fra Wall Street Journal.

Administrerende direktør i FDJ, Stéphane Pallez, uttalte: «Jeg er glad for å kunngjøre det foreslåtte oppkjøpet av Kindred i dag. Kombinasjonen vil resultere i en sterkere strategisk posisjonering og betydelig verdiskapning til fordel for våre aksjonærer og bredere interessenter.»

Videre operasjon kun i regulerte markeder

FDJ sa at gruppen kun vil operere i markeder som er lokalt regulert eller i ferd med å bli regulert.

Kindreds CEO, Nils Andén, la til: «Ved å samarbeide med FDJ er jeg overbevist om at Kindred vil kunne akselerere implementeringen av langsiktige strategiske prosjekter. Dette innebærer fortsatt vekst i sine hovedmarkeder og tilby kundene en pålitelig underholdningskilde. Dette vil også tillate oss å akselerere vår fremgang mot inntekter som kommer utelukkende fra lokalt regulerte markeder.»

I april 2023 startet Kindred en strategisk gjennomgang for å utforske alternativer for selskapet for å maksimere aksjonærverdi. Det forestående oppkjøpet må sees som en direkte konsekvens av dette.

Kindred uttalte at de har tiltrukket seg interesser fra flere parter. Ifølge Kindred selv representerer tilbudet fra FDJ det mest attraktive utfallet for Kindreds aksjonærer.»

Kindred la til at tilbudet, gitt kontantvurderingen, gir en mulighet for aksjonærene til å realisere verdi i nær fremtid til en betydelig premie til den nåværende og pre-gjennomgangs aksjeprisen.

Styret tok hensyn til de konkurransedyktige markedsrisikoene og potensielle innvirkninger av regulatoriske endringer i selskapets lokalt regulerte og dot com-markeder, «som alene eller i kombinasjon» kan forårsake avvik i faktisk inntektsvekst eller underliggende lønnsomhet fra de prognostiserte tallene.

Oppkjøper krever at Kindred trekker seg fra det Norske markedet

Kindred uttalte også at FDJ ikke planlegger å endre Kindreds operasjoner vesentlig, bortsett fra å trekke seg ut av det norske markedet og andre uregulerte markeder uten en klar vei til regulering.

Kindred var involvert i en årelang juridisk kamp med Lotteri-og stiftelsestilsynet i et forsøk på å utfordre norges spillmonopol. I 2019 forbød Lotteritilsynet Kindreds driftssubsidiar Trannel International å tilby sine tjenester til norske forbrukere og påla senere en obligatorisk daglig bot på 116 676 euro.

Imidlertid tapte Kindred sin ankesak i juni 2023, som da krevde at operatøren skulle forlate markedet. Kampen pågår fortsatt, men FDJ har forpliktet seg til å trekke seg fra alle ikke-lokalt regulerte markeder dersom oppkjøpet går videre.

Denne tilbaketrekningstrategien vil sannsynligvis ha en negativ innvirkning på Kindreds finanser på rundt 250 millioner pund for hele 2024, eller 200 millioner pund når man ekskluderer USA, Norge og dot com-markeder.

Oddsekspert med stor interesse for sport og spill

Eskil er først og fremst en veldig fotballinteressert mann som alltid har hatt en stor interesse for sport og konkurranser. Med dette utgangspunktet fant han…

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *