Norge: EGBA oppfordrer til overgang til lisensmodell for pengespill på nett

Publisert: 18/09/2023 Sist Oppdatert: 18/09/2023 1 lesetid
european gaming and betting association norge lisensmodell

EGBA (European Gaming and Betting Association) råder Norge til å bytte fra monopolmodellen til en lisensmodell for pengespill på nett. Denne konklusjonen følger linjen til resten av Europa, der land etter land har erkjent fordelene med en lisensmodell for online gambling. Finland har allerede satt en tydelig politisk retning ved å vedta en lisensmodell. Uttalelsen er publisert på EGBA sine hjemmesider.

Med dette i betraktning, blir Norge stående som det siste landet i Europa som holder fast ved et pengespillmonopol. Det er viktig for Norge å vurdere denne utviklingen og se på hvordan andre land har tilpasset seg de skiftende landskapene innen pengespill for å sikre spillersikkerhet og øke statsinntektene.

«Den europeiske trenden viser ikke at en monopolmodell sikrer tryggere pengespill. De fleste europeiske land har nå lisenssystemer. Disse systemene beskytter spillere og gir klare regler for selskaper. Mange norske spillere søker internasjonale nettsteder for flere valgmuligheter. Myndighetene må anerkjenne og handle på dette.

Et lisenssystem kan tilby flere pengespillalternativer, øke skatteinntektene og styrke spillersikkerheten. Sverige og Finland har allerede byttet fra monopol til lisensmodell. Dette etterlater Norge som den eneste med et eksklusivt pengespillmonopol i fastlands-Europa. Myndighetene bør revurdere sin tilnærming i den digitale tidsalderen. Vi ber de norske myndighetene se fordelene med en lisensmodell.» – Maarten Haijer, generalsekretær.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *