Siste nytt om MuchBetter

Publisert: 07/03/2023 Sist Oppdatert: 16/08/2023 2 lesetid

Problemene ser ikke ut til å ta noen ende for betalingstjenesten MuchBetter. Et konglomerat av selskaper er under investigasjon i Litauen, og etterforskes for grove brudd på hvitvasking og anti-terror loven (AML). MuchBetter annonserte avbrudd av tjenester for EØS-kunder via Twitter allerede 10. februar 2023, men gav ingen ytterligere informasjon. Siden da har det samlet seg opp en anstendig mengde klager fra fortvilte MuchBetter-kunder den siste måneden.

PayrNet UAB innehar lisens i Litauen for å drive betalingstjenester i EU/EØS for MuchBetter. De er en del av Britiske Railsr (tidligere Railsbank)-gruppen. Railsr kjøpte i 2020 eiendelene av Wirecard, som kollapset i 2020 i en av Europas største regnskapsskandaler. Det er altså PayrNet UAB som er under etterforskning.

3 måneder etter at problemene tårnet seg opp for MuchBetter er det enda ingen løsning i sikte.

Moderselskapet til UAB Payrnet er på randen av konkurs

Det britiske FinTech-selskapet Railsr forsøkes nå solgt, eller oppløst via en insolvens-prosess rapporterte Bloomberg, med henvisning til kilder. Railsr, som er moderselskapet til UAB PayrNet, står overfor regulatoriske og økonomiske problemer.

Ifølge kildene har det regulerte britiske datterselskapet til Railsr vært i kikkerten til Financial Conduct Authoritys en god stund allerede før boblen sprakk.

Railsr har allerede forsøkt salg til det Nigerianske selskapet Flutterwawe, men ifølge SkyNews, førte forhandlingene ikke frem til enighet. Håpet er å få solgt selskapet under en såkalt Pre-Pack Administration, som er en insolvensprosedyre som lar et insolvent selskap selge sine eiendeler til en kjøper før de utnevner administratorer. Det er en kraftig, dog lovlig måte å selge virksomheten videre til en kjøper eller tredjepart. For hver dag som går uten at et eventuelt salg blir avklart, nærmer melding av oppbud seg ubønnhørlig. På godt Norsk: Konkurs.

Nedbemanning i Litauen

Samtidig melder den Litauiske avisen 15min.lt at kontorene til PayrNet UAB blir nedbemannet i landet. Kilder opplyser at kun 10 ansatte er igjen på avdelingen. Dette i sterk kontrast til at selskapet fortsatt er den utenlandske betalingstjenesten stasjonert i Litauen med høyeste lønninger. I Januar 2023 var snittlønnen på hele €7000 innenfor Railsbank Technology sine forskjellige underavdelinger. Inkludert PayrNet.

Railsr i London sparsomme med opplysninger

Kongebonus har vært i direkte kontakt med Railsr pressetalskvinne Emma Thompson i London. Vi ba om en offisiell uttalelse, og også om garantier for at alle MuchBetter kunder ikke vil tape sine penger. Så langt har vi ikke fått noe svar, bortsett fra en generisk pressemelding:

«Vi håper at vi vil finne en trygg havn for virksomheten som vil gjøre Railsr i stand til å fortsette – fullt operativ og rekapitalisert. Vi har gjort betydelige og positive fremskritt, og vi fortsetter i pågående diskusjoner med interesserte parter som en del av vår M&A-prosess.» -Emma Thompson – Railsr

Hva er FinTech?

I følge columbia.edu er FinTech (finansiell teknologi) et samlebegrep som refererer til programvare, mobilapplikasjoner og andre teknologier laget for å forbedre og automatisere tradisjonelle finansieringsformer for både bedrifter og forbrukere.

3 kommentarer til “Siste nytt om MuchBetter”

 1. Kristoffer sier:

  Nå er jeg lei av å få generiske svar fra MB. Er det noen som har fått ut pengene sine her siden Februar?

 2. Siw andrea Leraand sier:

  Samme drittsvar her også..!! Æ fikk beskjed om at æ kunne skrive ett «krav» direkte te banken, der æ fikk en mail link æ skull skriv te.. og be om at mine «founds» ble sluppet..og i verste fall ville MB vær villige te å betale av egen lomme.. det skulle ta 35virkedaga..dem e passert no.. venta i 4mnd..!! Ska visstnok vær mulig å overføre pengene mine i crypto te e-lommebok, men æ kan itjnå me det..! Prøvd å overføre te Firi,men skjedde ingenting..

  Jævli misfornøyd..

 3. Line Moen sier:

  Det er heller ikke mulig å ta ut via crypto, så ingen vits p bruke tid eller energi på det. Man kommer ingen vei! Jeg ble satt i en økonomisk vanskelig situasjon pga det her, og vet ikke om jeg vil få pengene mine i det hele tatt. MB har dog garantert meg at pengene er sikre, men jeg er redd for at dette vil pågå indet uendelige, og at de aldri finner en løsning. Da hjelper det lite at pengene er sikre, når jeg ikke får kloa i dem.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *