Siste runde i Fantasy Premier League 2023/24

Publisert: 17/05/2024 Sist Oppdatert: 17/05/2024 4 min lesetid
Josko Gvardiol Manchester City
Formspilleren Josko Gvardiol fra Manchester City er både et naturlig og populært valg foran siste runde i FPL. Bilde: EPL

Vi har jobbet oss igjennom en hel sesong og ankommet endestasjonen i Fantasy for denne gang. Det er tid for å gjøre de siste byttene for denne sesongen og velge kaptein for siste gang. Det er fortsatt full spenning i kampen om seriegull og diverse Europa-turneringer. Noen lag har allerede rykket ned og en god del andre har tatt badeferie for lengst. Hvordan vil dette spille inn når du skal velge ut ditt lag i siste runde?

Oppsummering av GW37

Fulham ble nedsablet med 0-4 mot titteljagende Manchester City. Gvardiol leverte en vanvittig kamp fra sin venstreback og satte ballen i mål to ganger og holdt nullen i tillegg. Foden fikk også med seg et mål og Alvarez satte ballen i mål på et straffespark rett før kampslutt. Manchester City spilte også borte mot Tottenham i en intens kamp som til slutt endte 0-2. Erling Haaland ble den store helten med to scoringer som virkelig sendte Manchester City et stort steg mot seriegull.

Tottenham spilte tidligere en kamp mot Burnley hvor de tok en 2-1 seier. Forsvarsspillerne Porro og Van de Ven scoret målene for hjemmelaget. Bournemouth tapte 1-2 på hjemmebane mot Brentford. Mbeumo og Wissa scoret målene for bortelaget og Solanke leverte som vanlig en scoring for hjemmelaget. Everton kontrollerte inn en grei 1-0 seier mot tabelljumboen Sheffield United. Doucoure ble matchvinner etter målgivende fra Calvert-Lewin.

Luton med kort visitt i Premier League

West Ham tok en 3-1 seier mot Luton og sendte dermed Luton med 99.9% sikkerhet ned til Championship igjen. Soucek, Ward-Prowse og Earthy scoret målene for hjemmelaget. Crystal Palace tok en sterk borteseier med 1-3 mot Wolves. Stjernetrioen Eze, Olise og Mateta hadde nok en gang tatt på seg danseskoene og stod for bortelagets scoringer.

Newcastle spilte en kjedelig 1-1 kamp mot Brighton. Longstaff og Veltman var målscorerne i denne kampen. Neste kamp tapte Newcastle 3-2 borte mot Manchester United. Lewis Hall og Gordon scoret målene for bortelaget. For hjemmelaget var Amad Diallo i fint slag og fikk med seg både mål og målgivende. Rasmus Højlund kom inn som innbytter og ble avgjørende med hjemmelagets tredje scoring. Tidligere tapte Manchester United 0-1 mot tittelkandidat Arsenal. En tett og jevn kamp ble til slutt avgjort etter en stor forsvarsfeil fra Casemiro som Trossard utnyttet etter en målgivende pasning fra Havertz.

Aston Villa spilte 3-3 mot Liverpool i en fartsfylt kamp. Det så lenge ut som Liverpool skulle stikke av med seieren, men Duran ville det annerledes og scoret 2 mål mot slutten av kampen. Chelsea tok en viktig 2-3 seier borte mot Nottingham Forest. Mudryk, Jackson og Sterling scoret for bortelaget og Palmer dro med seg nok en assist. Videre til siste kamp ble det ny borteseier for Chelsea med 1-2 mot Brighton. Nkunku fikk en scoring etter en lang skadeperiode og Palmer fikk med seg en ny scoring. Welbeck sprakk Chelsea-nullen langt på overtid med en assist fra Joao Pedro.

Spillertips og ekspertråd: GW38

Den siste runden pleier å være veldig målrik og man kan forvente en god del scoringer ut fra tidligere historikk. Det er ikke alt for mange lag som har mye å spille for, så det kan være en fordel å se til lag som må vinne sin kamp. Både Manchester City og Arsenal må vinne sin kamp og det er veldig naturlig å beholde spillere fra disse lagene. Trossard og Havertz fra Arsenal kan være fine valg med lav eierandel.

Tottenham skal møte Sheffield United borte, som har sluppet inn over 100 mål denne sesongen. Både Johnson og Son kan være meget fine valg mot et svakt Sheffield United. Palmer og Jackson for Chelsea som er i veldig god form og scorer mye mål er også gode valg.

Chelsea kan sikre seg Europa-spill med seier i denne kampen og det er naturlig å tenke at det vil bli mål for dem. Crystal Palace møter Aston Villa i bakrus etter å ha sikret Champions League til neste år. Olise, Eze og Mateta har vært i storform den siste tiden og det føles riktig å ta med en eller flere inn til siste runde. Luton skal ha sin siste hjemmekamp i Premier League for denne gang og det kan fort bli mye mål der også. Adebayo og Morris scorer “alltid” på hjemmebane.

Oddsekspert med stor interesse for sport og spill

Eskil er først og fremst en veldig fotballinteressert mann som alltid har hatt en stor interesse for sport og konkurranser. Med dette utgangspunktet fant han…

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *